!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικά περί Mx-5 > Mx-5 και Internet
Σχολια για αγορές μέσω διαδικτύου
Dimitris n:
Δυστυχως η Αγγλια για τα mx5 ηταν μεγαλη αγορα και εξυπηρετουσε σε απειρα πραγματα μεταχειρισμενα η κανουργια
ο ΦΠΑ νομιζω Αγγλια ειναι 20% δεν ξερω αν αυτο οι εταιρειες θα συνεχιζουν να το περιλαμβανουν στην τιμη τους οπως εκαναν και αν εμεις εδω θα πληρωνουμε συν 24% συν 100 ευρω εκτελωνιστικη αμοιβη
Αν αυτο ισχυσει τοτε νεα προιοντα ειδικα θα ειναι ασυμφορα...
h Meisterr 25 Δεκεμβριου μου ειχε απαντησει σε σχετικη ερωτηση ¨
At the moment, no one knows and things can change
Best to wait until stock arrive, then we can decide how best to go forward
Reverant:
Ναι πλέον στις αγορές από αγγλία ΔΕΝ θα περιλαμβάνεται ο αγγλικός ΦΠΑ, όμως θα πληρώνεις ελληνικό ΦΠΑ (άρα 24% αντί για 20%) συν την εκτελωνιστική αμοιβή όπως είπα πριν.
Dimitris n:
Αν ειναι ετσι παλευεται σε πολλες περιπτωσεις
να δουμε τωρα σε μεταχειρισμενα ανταλλακτικα και στην δηλωθεισα αξια η οποια φυσικα θα μαγειρευεται αν θα δημιουργει θεμα και ασαφεια στο ποσο τελικα θα κοστιζει καθετι που θα αγοραζουμε
Reverant:
Και επειδή δεν θα αργούσε πολύ το πράγμα, μου ήρθε ο πρώτος εκτελωνισμός από Αγγλία, με UPS.
Αξία CIF - 212€
Αμοιβή Εκτελωνισμού - 49,60€
ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΗ - 16,00€
Τέλος διαχείρισης Τελωνειακής Αποθήκης /Εργατικά - 15,02€
ΤΕΛΩΝΕΙΟ (ΦΠΑ+Δασμοί) - 69,96€
Σύνολο: 150,58 € για κόστος αντικειμένου+μεταφορικών 212€.
Με ενημέρωσαν επίσης ότι η συμφωνία λέει για όχι δασμούς ΕΦΟΣΟΝ το αντικείμενο είναι Made in GB. Στη δική μου περίπτωση ήταν Made in USA οπότε ισχύει δασμός κανονικά.
Αν το αντικείμενο ερχόταν με ΕΛΤΑ, το κόστος θα ήταν αρκετά χαμηλότερο γιατί η αμοιβή εκτελωνισμού-διατακτική-τέλος διαχείρισης στα ΕΛΤΑ είναι πολύ χαμηλότερο. Οπότε ίσως για μικρά αντικείμενα και ΜΟΝΟ με ΕΛΤΑ δεν θα είναι εντελώς απαγορευτικό αν είναι κάτι πολύ μικρό και δεν υπάρχει αλλού στην Ευρώπη.
kacey:
Μπορείς να γλυτώσεις τα διαχειριστικά της UPS, πχ με το να πας να κάνεις τη διαδικασία μόνος σου? Ξέρω ότι είναι τρέξιμο και ίσως να μη βγάζεις άκρη, αλλά θεωρητικά, μπορείς να ζητήσεις κάτι τέτοιο, ή άπαξ και σταλεί με UPS, ΘΑ περάσει τις διαδικασίες του εκτελωνισμού ΑΠΟ την UPS?
--- Quote from: Reverant on January 12, 2021, 04:00:58 PM ---Και επειδή δεν θα αργούσε πολύ το πράγμα, μου ήρθε ο πρώτος εκτελωνισμός από Αγγλία, με UPS.
Αξία CIF - 212€
Αμοιβή Εκτελωνισμού - 49,60€
ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΗ - 16,00€
Τέλος διαχείρισης Τελωνειακής Αποθήκης /Εργατικά - 15,02€
ΤΕΛΩΝΕΙΟ (ΦΠΑ+Δασμοί) - 69,96€
Σύνολο: 150,58 € για κόστος αντικειμένου+μεταφορικών 212€.
Με ενημέρωσαν επίσης ότι η συμφωνία λέει για όχι δασμούς ΕΦΟΣΟΝ το αντικείμενο είναι Made in GB. Στη δική μου περίπτωση ήταν Made in USA οπότε ισχύει δασμός κανονικά.
Αν το αντικείμενο ερχόταν με ΕΛΤΑ, το κόστος θα ήταν αρκετά χαμηλότερο γιατί η αμοιβή εκτελωνισμού-διατακτική-τέλος διαχείρισης στα ΕΛΤΑ είναι πολύ χαμηλότερο. Οπότε ίσως για μικρά αντικείμενα και ΜΟΝΟ με ΕΛΤΑ δεν θα είναι εντελώς απαγορευτικό αν είναι κάτι πολύ μικρό και δεν υπάρχει αλλού στην Ευρώπη.
--- End quote ---
υποθέτω ότι στο "ΦΠΑ+Δασμοί" έχει μόνο 24% ΦΠΑ, μηδέν δασμούς, και το ΦΠΑ υπολογίζεται επί του συνόλου μέχρι τότε
{Αξία CIF - 212€ + Αμοιβή Εκτελωνισμού - 49,60€ + ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΗ - 16,00€ + Τέλος διαχείρισης Τελωνειακής Αποθήκης /Εργατικά - 15,02€} x 24%
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version