!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικά περί Mx-5 > Mx-5 και Internet
Σχολια για αγορές μέσω διαδικτύου
Konstantinos:
Και συμπληρωματικά μια διευκρίνιση στο παράδειγμα του Νίκου. Αγορές άνω των 5.000€ βαρύνονται με τεκμήριο κτήσης. Μεμονωμένα ένα hard top ή ένα turbo kit, δεν έχουν τεκμήριο. Αναφέρομαι σε όσες έχουν , συνεπώς πρέπει να δικαιολογηθούν αν όχι από υπόλοιπα προηγουμένων ετών, από άλλες πηγές (πχ.εκποίηση περιουσίας)
kacey:
α) ειχα ενα καναπε της γιαγιας μου και τον πουλησα 43 χιλιαρικα γιατι ειμαι μαγκας. πρεπει να το δηλωσω καπου? πρεπει να πληρωσω φορο?
β) η αγοραπωλησια ηταν απο ιδιωτη (εμενα) σε ιδιωτη, με μετρητα. Τον λενε Μητσαρα, επικοινωνησε μαζι μου μεσω χρυσης ευκαιριας, και δεν τον ξαναειδα απο τοτε. Τι περιουσιολογιο να ελεγξεις για αυτο / να στησεις σαν κρατος, οταν παιζει τετοια περιπτωση? Τι σημασια εχει ποσο πισω θα πας, για να φτιαξεις το περιουσιολογιο το δικο μου και του Μητσαρα στο παραπανω? Δεν γινεται.
γ) "Αγορές άνω των 5.000€ βαρύνονται με τεκμήριο κτήσης. Μεμονωμένα ένα hard top ή ένα turbo kit, δεν έχουν τεκμήριο. Αναφέρομαι σε όσες έχουν , συνεπώς πρέπει να δικαιολογηθούν αν όχι από υπόλοιπα προηγουμένων ετών, από άλλες πηγές (πχ.εκποίηση περιουσίας)"
μα αφου δεν ειμαι υποχρεωμενος να κανω το παραμικρο (?) για το καναπε που πουλησα 43 χιλιαρικα επειδη ειμαι μαγκας, τι να δικαιολογησω ρε παιδια? ή θα γυρισει κανεις και θα μου πει "οχι αυτα τα λεφτα δεν εχεις δικαιωμα να τα χρησιμοποιησεις, αφου..." αφου τι?
ασε το μαγικο καναπε. Αμα ξεπουλησω τα παντα που εχω αυτη τη στιγμη τριγυρω μου μεσα στο σπιτι μου, μαζεψω 10 χιλιαρικα αλλα σε κομματια 100-100-300-200 ευρω, και παω να αγορασω το Χ πραγμα που κανει 10 χιλιαρικα? Αμα το αγορασω με μετρητα στο χερι vs με καποιο "εμφανη" τροπο (πχ εμβασμα/καταθεση)? ή θα πιανουμε μονο τα φανερα?
αμα καθε βραδυ χαλαω 5 χιλιαρικα σε λελουδα στα μπουζουκια, πως θα με ελεγξεις αν τα εισοδηματα μου δικαιολογουν τις αγορες μου? Φαγητο, σουπερμαρκετ (οπου μπορω να αγοραζω ειτε μακαρονια ειτε κασες Moet)?
δεν εξανισταμαι, απλα δεν γινονται αυτα τα πραγματα. Ειναι ανεφαρμοστα.
iliasfyntanidis:
Πριν 3 μήνες πούλησα μια αγωνιστική μοτοσυκλέτα μέσω ebay στην Τσεχία.
Τίμημα 5000 δολλάρια.
1)Θα φορολογηθούν αυτά?
2)Το PayPal μου μπλόκαρε τα λεφτά και μου ζήτησε επιπλέον χαρτιά όπως ταυτότητα,λογαριασμό ΔΕΗ με την δικαιολογία ότι πολεμάνε το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Τελικά τα πήρα.
Να αρχίσω να αγχώνομαι Κώστα?
mx5silver:
αυτο που κανει το παυπαλ ειναι μια τυπικη διαδικασια ακριβως για να μην πηγαινοερχονται ανωνυμα χρηματα σε ανωνυμους λογαριασμους.....
αλλιως θα διακινουνταν το μαυρο χρημα αβερτα μεσω παυπαλ... θα σου εστελνε ο "αλλος" 43.000 ευρα και θα εγραφε δικαιολογια"αγορα καναπε".... και θα τα λαμβανες εσυ ανωνυμα....
τωρα το κατα ποσο ειναι πιθανη η φορολογηση για αυτα τα ποσα ειναι αγνωστο... και μαλλον χλωμο να γινει...
Nitroking:
Εμεις ως πολιτες Κωννε μπορουμε να κανουμε κατι για ολα αυτα? Μπορουμε να προσφυγουμε πχ στο διεθνες δικαστηριο? Ολα αυτα τα μετρα οπως λες ειναι φοροεισπρακτικα και επισης ειναι κατα της ιδιωτικοτητας πολλες φορες.. Τι μπορει να γινει?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version