!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικά περί Mx-5 > Mx-5 και Internet
Σχολια για αγορές μέσω διαδικτύου
kacey:
Παρακαλω να απαντουν οσοι ξερουν σιγουρα, γιατι αυτα που διαβαζω πιο κατω εμενα δεν μου στεκουν ως λογικα
--- Quote from: Konstantinos on September 10, 2015, 04:21:20 PM ---Εντολέας μου πρόσφατα χρειάστηκε σε έλεγχο καταθέσεων να δικαιολογήσει μικροποσά στον λογαριασμό του, προερχόμενα από μαζική αγορά προϊόντων για λογαριασμό μελών αυτοκινητιστικού forum καλή ώρα. Χωρίς υφιστάμενα capital controls και πάλι βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Ειδικά επί των περιορισμών που ισχύουν στην Ελλάδα, μπορεί κανείς να βρει μεγάλο μπελά. Τώρα αν πρόκειται συνδρομή σε μια δύο αγορές δεν υφίσταται ζήτημα. Θέλει προσοχή όμως για περισσότερες. Ας το έχουμε κατά νου. Μακάρι να ήταν τόσο απλό.
--- End quote ---
--- Quote from: Konstantinos on September 10, 2015, 05:35:21 PM ---Προσωπικός, Γιάννη. Και μάλιστα για πέντε χρόνια αναδρομικός έλεγχος.
Μέχρι και μεσίτη τον χαρακτήρισαν. Οι τριγωνικές συναλλαγές ενέχουν κινδύνους.
--- End quote ---
Τι να δικαιολογησει δηλαδη? "Πουλησα Χ αντικειμενα, μεταχειρισμενα, μεσω αγγελιες στη χρυση ευκαιρια". Τελος. Υπαρχει τυπος που ζηταγε 2 χιλιαρικα για το πρωτο τευχος των 4Τροχων, αμα δηλαδη αυτος το πουλησει και παρει τα 2 χιλιαρικα τι πρεπει να κανει? Επισης δεν στεκει το παρακατω:
--- Quote from: Manolis on September 10, 2015, 06:50:41 PM ---Με απλά λόγια.Θα πρέπει να δικαιολογείται κάθε κατάθεση στον τραπεζικό μας λογαριασμό όταν προέρχεται από τρίτο.
Αν όχι είναι δυνητικά μαύρο χρήμα.
Επίσης θα μπορούν τα χρήματα που έχουν "φύγει" στο εξωτερικό για αγορές αγαθών να προσμετρηθούν στα τεκμήρια.
Αγόρασες κύριε χάρντοπ,ανάρτηση ή ζάντες που κοστίζουν 1000 ευρώ?Δικαιολογούνται από το υπόλοιπο της δήλωσής
σου?Αν όχι έλα και πλήρωσε φόρο,διότι είναι μαύρο χρήμα.
Θεωρητικά δεν γίνεται να ελεγχθούν οι πάντες και θεωρητικά πάντα θα πρέπει να ξεκινήσουν από τα μεγάλα ψάρια.
Μαζί μ αυτά όμως (που δεν θυμάμαι να την έχουν πατήσει και ποτέ) θα πιαστεί και μπόλικη μαρίδα.
--- End quote ---
δεν στεκει πχ το 1ο bold. Τι σημαινει "δυνητικα μαυρο χρημα"? Το να πουλας αντικειμενα ιδιοκτησιας σου σαν ιδιωτης και να παιρνεις λεφτα, δεν ειναι "εισοδημα". Σιγουρα δεν ειναι εισοδημα υπο την εννοια που εννοει η φορολογια εισοδηματος, και σιγουρα αυτα τα χρηματα δεν υποκεινται σε φορολογηση ωστε να υποχρεουσαι να κανεις/δηλωσεις το οτιδηποτε στην εφορια.
Αμα εγω δηλαδη εχω ενα κρεβατι της Νεοσετ αλλα επειδη ειμαι μαγκας, καταφερω να το πουλησω 10 χιλιαρικα, θα πρεπει να το δηλωσω καπου και - ακομα περισσοτερο - να πληρωσω φορο?
το 2ο bold επισης δεν μου στεκει, για ενα απλο λογο. Υπαρχει αυτη τη στιγμη νομος που να λεει "θα χρησιμοποιουμε τα ποσα που καταβαλεις για αγορες ως κριτηριο για το ποσα εβγαλες πραγματικα"? Αν υπαρχει, εξηγηστε τον μου. Αν οχι, τοτε πολυ απλα δεν μπορουν να το κανουν.
--- Quote from: Nitroking on September 14, 2015, 09:27:23 AM ---Να ρωτησω κατι ρε Κωννε? Αν καποιος αρχιζει και βγαζει λεφτα ξεπουλωντας το αμαξι του (πχ dimsabas) και μετα με τα λεφτα που βγαλει πουλωντας ακομα και τις αγκραφες απο τις ζωνες, αγορασει ενα τουρμπο κιτ αξιας 1500Ε, τι γινεται? Αν ας πουμε δεν του εφτανε το εισοδημα για τα 1500Ε αλλα τα εβγαλε πουλωντας τους μεντεσεδες, πως μπορει αυτος να τα δικαιολογησει μετα?
--- End quote ---
σε αυτο απαντηθηκε το παρακατω:
--- Quote from: Konstantinos on September 14, 2015, 10:14:10 PM ---Νίκο, σύμφωνα με τη νομοθεσία πάντα, τέτοιο εισόδημα (εφόσον δηλωθεί) εξισώνεται με εισόδημα από ελεύθερο επάγγελμα, συνεπώς ισχύει φορολόγηση από το πρώτο €. Αν δεν μπορεί να καλύψει την αγορά, εφαρμόζεται το λεγόμενο τεκμαρτό εισόδημα. Σε κάθε περίπτωση θα κληθεί να πληρώσει τον φόρο που αναλογεί στο ποσό που έλαβε ή στο τεκμήριο του αντικειμένου που αγόρασε. Αν πουλήσει σε έμπορο, θα κοπούν παραστατικά, για να καλύπτεται από κλεπταποδοχή και ο έμπορος. Αν πουλήσει σε ιδιώτη/ιδιώτες πολύ δύσκολα αποδεικνύεται η συναλλαγή.
--- End quote ---
τι λετε ρε παιδια? "εισοδημα" τα λεφτα που θα παρεις αν πουλησεις μεταχειρισμενα πραγματα της κατοχης σου (που κατα 99,9% εχεις αγορασει και πληρωσει ακριβοτερα ως καινουρια) για τα οποια θα κληθεις κιολας να πληρωσεις φορο? Πλακα μου κανετε τωρα? Αυτο (πληρωμη φορου για κατι που πουλησες ως ιδιωτης) δεν γινεται οταν πχ πουλησεις ενα αυτοκινητο, θα γινει για το καναπε και τα συλλεκτικα σεμεδακια της μανας μου?
--- Quote from: Nitroking on September 14, 2015, 11:13:11 PM ---Δηλαδη για να πουλησεις κατι μτχ που αγορασες νομιμα σε αλλον ιδιωτη η εμπορο πρεπει να κανεις εναρξη?
--- End quote ---
--- Quote from: jSkyline on September 14, 2015, 11:26:30 PM ---Θεωρητικά μέχρι 5000€ δεν υπάρχει κάποιο θέμα, απο εκει και πάνω ομως...
--- End quote ---
Που τα λεει αυτα ρε παιδια?
saldale:
http://www.fpress.gr/trapezes/item/37299-xemplokaroyn-oi-pliromes-se-paypal-kai-ebay-meso-internet
philosopher:
--- Quote from: saldale on September 15, 2015, 11:03:57 AM ---http://www.fpress.gr/trapezes/item/37299-xemplokaroyn-oi-pliromes-se-paypal-kai-ebay-meso-internet
--- End quote ---
Το θέμα μετά είναι πότε θα μας βγάλει το PayPal από τη μαύρη λίστα...
Konstantinos:
Κώστα, ορθώς απορείς και ενίστασαι. Η φορολογική νομοθεσία, αχανής και αυτοαναιρούμενη, είναι φοροεισπρακτική και παράλογη. Όσα αναφέρω αρχικά και στη συνέχεια ως απάντηση στον Νίκο (ελπίζω να το έπιασα σωστά και να μην το παρερμήνευσα) προκύπτουν από την εφαρμογή της νομοθεσίας, δηλαδή από οικονομικούς ελέγχους. Στα πορίσματά τους μπορεί κανείς να δει ακόμη πιο παράλογες αιτιολογήσεις στα πρόστιμα που καταλογίζουν. Γι'αυτό υπάρχει η δικαιοσύνη, για να ελέχγει αν εναρμονίζονται τα πρόστιμα με τη νομοθεσία (σπάνια). Είναι όμως ακραία όσα γράφονται και αποτελούν την αισχάτη των περιπτώσεων. Επειδή αντιμετώπισα τέτοιο ζήτημα πρόσφατα, αν και ήθελα να χαιρετήσω την κίνηση του Σϊμου, δεν μπορούσα να μην το αναφέρω. Mood killing, αλλά το θεώρησα υποχρέωσή μου.
Manolis:
--- Quote from: kacey on September 15, 2015, 10:30:35 AM --- Επισης δεν στεκει το παρακατω:
--- Quote from: Manolis on September 10, 2015, 06:50:41 PM ---Με απλά λόγια.Θα πρέπει να δικαιολογείται κάθε κατάθεση στον τραπεζικό μας λογαριασμό όταν προέρχεται από τρίτο.
Αν όχι είναι δυνητικά μαύρο χρήμα.
Επίσης θα μπορούν τα χρήματα που έχουν "φύγει" στο εξωτερικό για αγορές αγαθών να προσμετρηθούν στα τεκμήρια.
Αγόρασες κύριε χάρντοπ,ανάρτηση ή ζάντες που κοστίζουν 1000 ευρώ?Δικαιολογούνται από το υπόλοιπο της δήλωσής
σου?Αν όχι έλα και πλήρωσε φόρο,διότι είναι μαύρο χρήμα.
Θεωρητικά δεν γίνεται να ελεγχθούν οι πάντες και θεωρητικά πάντα θα πρέπει να ξεκινήσουν από τα μεγάλα ψάρια.
Μαζί μ αυτά όμως (που δεν θυμάμαι να την έχουν πατήσει και ποτέ) θα πιαστεί και μπόλικη μαρίδα.
--- End quote ---
δεν στεκει πχ το 1ο bold. Τι σημαινει "δυνητικα μαυρο χρημα"? Το να πουλας αντικειμενα ιδιοκτησιας σου σαν ιδιωτης και να παιρνεις λεφτα, δεν ειναι "εισοδημα". Σιγουρα δεν ειναι εισοδημα υπο την εννοια που εννοει η φορολογια εισοδηματος, και σιγουρα αυτα τα χρηματα δεν υποκεινται σε φορολογηση ωστε να υποχρεουσαι να κανεις/δηλωσεις το οτιδηποτε στην εφορια.
Αμα εγω δηλαδη εχω ενα κρεβατι της Νεοσετ αλλα επειδη ειμαι μαγκας, καταφερω να το πουλησω 10 χιλιαρικα, θα πρεπει να το δηλωσω καπου και - ακομα περισσοτερο - να πληρωσω φορο?
το 2ο bold επισης δεν μου στεκει, για ενα απλο λογο. Υπαρχει αυτη τη στιγμη νομος που να λεει "θα χρησιμοποιουμε τα ποσα που καταβαλεις για αγορες ως κριτηριο για το ποσα εβγαλες πραγματικα"? Αν υπαρχει, εξηγηστε τον μου. Αν οχι, τοτε πολυ απλα δεν μπορουν να το κανουν.
--- End quote ---
Στο πρώτο κομμάτι του ποστ μου,έγραψα για οποιαδήποτε μεταφορά/κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.Δεν αναφέρθηκα
απαραίτητα σε εισόδημα που προέκυψε από πώληση.Σε οποιοδήποτε έλεγχο που μπορεί να προκύψει,θα πρέπει να μπορούν
να δικαιολογηθούν όλες οι καταθέσεις που έγιναν από τρίτους.
Στο δεύτερο κομμάτι του ποστ μου ότι έγραψα δικαιολογείται απλά και μόνο από μία λέξη.Περιουσιολόγιο.
Πλέον δεν είναι ζήτημα το αν θα ισχύσει,αλλά το πόση αναδρομικότητα θα έχει το μέτρο.Δηλαδή αν θα εξετάζει μία περίοδο
5 ή και 10 χρόνων πίσω.Αυτή την στιγμή όντως δεν υπάρχει νόμος,έτσι όπως το αναφέρεις.Θα υπάρξει σύντομα όμως.
Και εκεί τα ποσά θα πρέπει να δικαιολογούνται ακριβώς όπως το έγραψα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πιάσουν έναν έναν και θα τον περάσουν κόσκινο.Θα γίνουν όμως έλεγχοι είτε δειγματοληπτικοί,είτε
μεγάλης κλίμακας (αναλόγως με το πόσα τους λείπουν) και θα πέσει πριονοκορδέλα.
Μην εξανίστασαι,επειδή αυτά που διαβάζεις δεν είναι λογικά.Αυτά που γίνονται τον τελευταίο καιρό (έστω χρόνια) σου
φαίνονται λογικά?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version