!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικά περί Mx-5 > Mx-5 και Internet
Σχολια για αγορές μέσω διαδικτύου
saldale:
Εγω μίλησα με υπάλληλο της FeDex στην Ελλάδα για να δω το κόστος.
Οι δυο πρώτες ζάντες έχουν ήδη έρθει με USPS (ΕΛΤΑ) και δεν πλήρωσα τίποτα.
Για τις άλλες δύο, εξήγησα στον πωλητή οτι θα πληρώσω ένα κάρο λεφτά αν τις στείλει με Fedex και τελικά θα τις στείλει και αυτές με USPS.
Nitroking:
--- Quote from: saldale on July 28, 2011, 11:41:59 PM ---Εγω μίλησα με υπάλληλο της FeDex στην Ελλάδα για να δω το κόστος.
Οι δυο πρώτες ζάντες έχουν ήδη έρθει με USPS (ΕΛΤΑ) και δεν πλήρωσα τίποτα.
Για τις άλλες δύο, εξήγησα στον πωλητή οτι θα πληρώσω ένα κάρο λεφτά αν τις στείλει με Fedex και τελικά θα τις στείλει και αυτές με USPS.
--- End quote ---
Α οκ ωραιος!
iliasfyntanidis:
Από,όσα γνωρίζω και από όσα έχω βιώσει με τα ταχυδρομεία όλα μα όλα τα προιόντα που έρχονατια από χώρες εκτός ΕΕ περνάνε τελωνείο.....Είτε είναι μία βίδα είτε ένα αμάξι.Οπότε το να πιστεύουμε ότι κάτι ερχόμενο με Fedex θα φάει τελωνείο είναι λάθος.Δεν κάθονται οι υπάλληλοι της Fedex και λένε στον τελώνη''μάστορα έχω κάτι μεγάλο δεν του ρίχνεις μιά ματιά,πρέπει να είναι ακριβό....''Οι τελώνες αποφασίζουν τι θα φορολογήσουν και τι όχι κανείς άλλος.Και σίγουρα εκεί είναι που το μέγεθος μετράει και τραβάει τα βλέμματα...Τελωνείο έχω φάει με USPS(περίπου 35% σε αξία και μεταφορικά) και τον εκτελωνισμό τον έκανε Έλληνας υπάλληλος των ΕΛΤΑ χωρίς προυδοποίηση.Σε αντίθεση με την Fedex(Τόρσεν και άλλα)που σε παίρνει τηλέφωνο για να το εκτελωνίσει(αν φορολογηθεί) και τρίβει τα χέρια της και ζητάει τρελά λεφτά.
saldale:
Τα πάντα περνάνε τελωνείο, όντως.
Απλά οτι έρθει με ΕΛΤΑ περνάει με μια απλουστευμένη διαδικασία ενώ με λοιπά courier βγάζουν απο τη μύγα ξύγκι.
Και επειδή εχω κάνει τη δουλειά του εκτελωνιστή για πάνω απο 2 χρόνια, σημαντικό μέρος της αμοιβής τους πάει για "λιπαντικό" στα γρανάζια γραφειοκρατίας και κακονομίας που επικρατεί στα τελωνεία.
Nitroking:
--- Quote from: iliasfyntanidis on July 28, 2011, 11:58:15 PM ---Από,όσα γνωρίζω και από όσα έχω βιώσει με τα ταχυδρομεία όλα μα όλα τα προιόντα που έρχονατια από χώρες εκτός ΕΕ περνάνε τελωνείο.....Είτε είναι μία βίδα είτε ένα αμάξι.Οπότε το να πιστεύουμε ότι κάτι ερχόμενο με Fedex θα φάει τελωνείο είναι λάθος.
--- End quote ---
Aυτο το γνωριζουμε πολυ καλα οσοι εχουμε ασχοληθει.. Για ευκολια λεμε θα φαει τελωνειο εννοωντας οτι ειναι 100% σιγουρο οτι θα πληρωσεις εξτρα εκτος των 3Ε.. Αυτο εννοουμε..
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version