Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συνεργασία Mazda με Alfa Romeo  (Read 28515 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

June 22, 2012, 06:25:02 PMReply #30

Offline Nitroking

Re: Συνεργασία Mazda με Alfa Romeo
« Reply #30 on: June 22, 2012, 06:25:02 PM »
Συμφωνω απολυτα..!

Παρολαυτα δεν κρατας κοινο με το συναισθημα μονο.. Γιατι αυτοι που γνωρισαν την πραγματικη αλφα και τη χαρηκαν, ποσο θα ζησουν ακομα? 30-40 χρονια? Οταν μιλαμε για τοσο μεγαλες εταιριες μιλαμε για marketing strategy που κοιταει μπροστα και πρακτικα προβλεπει τις οποιες τασεις της αυτοκινησης και μηχανολογικα και σχεδιαστικα..

Αν δεις λοιπον ακομα και αυτοι οι καμμενοι μπαρμπαδες εχουν αλλαξοπιστησει αρκετα κουρασμενοι και αφραγκοι πλεον απο τα δεκαδες προβληματα που τους εβγαζαν κατα καιρους.. Και οι πιτσιρικαδες απο την αλλη κοιτανε το ευκολο φτηνο γκαζι.. Rallye, saxo, civic, glanza, punto κτλ.. Και ουτε εχουν ιδεα για την ιστορια και τους συναισθηματισμους, ουλαλα! :giveheart:

Οποτε θελει δυναμικο comeback με τουρμποκατασταση (κατι το οποιο εγινε με το ΒρωMito το οποιο καπως εχει πουλησει αλλα και παλι δε φτανει αλλες μαρκες γιατι ειναι και υπερπανακριβο!) :o

Τωρα αν οντως κανει αυτην την κινηση με τη mazda πραγματικα θα ειναι πολυ υπερ της..
Where is knowledge there is power...

Tips:
-Αν προκειται να κανεις κατι, κανε το σωστα..
-Με τα ψεματα αμαξια δε φτιαχνονται..

June 22, 2012, 06:30:52 PMReply #31

Offline aero21

Re: Συνεργασία Mazda με Alfa Romeo
« Reply #31 on: June 22, 2012, 06:30:52 PM »
Αν δεις λοιπον ακομα και αυτοι οι καμμενοι μπαρμπαδες εχουν αλλαξοπιστησει αρκετα κουρασμενοι και αφραγκοι πλεον απο τα δεκαδες προβληματα που τους εβγαζαν κατα καιρους..

Ξέρω τουλάχιστον 4 τέκνα μπαρμπάδων τέτοιων που πήραν Mito.... Και ο ένας όποτε με βλέπει μου λέει: Καλά ρε, πούλησες το 207 Rallye για τα 125 άλογα???? Αξίζει να απαντάς σε κάτι τέτοιο?

June 22, 2012, 07:11:08 PMReply #32

Offline giannisnaoussa

Re: Συνεργασία Mazda με Alfa Romeo
« Reply #32 on: June 22, 2012, 07:11:08 PM »
Aν κ μικρος σε ηλικια συμφωνω σε αυτα  που ειπατε ... κ ας εχω περασει απο punto gt (300ps)  k rallye (πρωην αγωνιστικο group N) τα οποια αγοραστηκαν με κοπο προσωπικο κ με αλλη φιλοσοφια απο αυτη που αναφερατε..

στα Alfa μ αρεσει πολυ η σχεδιαση τους , το στυλ τους κ η ιστορια τους, αλλα αν μπορουσα να παρω (κ να συντηρησω ) κατι παλιο με ιστορια κ αγαπη θα προτιμουσα ισως ενα Toyota 2000 GT..

Tα παντα ειναι πλεον θεμα marketing κ ας τα πλασαρουν αλλιως οι εταιριες  (πχ συναισθημα, ιστορια.. κτλ)

Στη σχολη που ειμαι εχω 3 καθηγητες - σχεδιαστες στο gruppo Fiat κ εχω μαθει οτι το design group ειναι ενα (γυρω στα 80 ατομα) το οποιο διασπαται σε μικροτερα για να δουλεψουν σε καθε project.. Πχ ενας απο αυτους συμμετειχε στο σχεδιασμο του εσωτερικου της Lancia Delta.. αλλα κανενας δεν ειχε το παθος να σχεδιασει κατι ομορφο σκεπτομενος την πρωτη delta που ολοι ξερουμε  και εχει αφησει ιστορια , γιατι  η νεα delta ειναι απλα ενα αυτοκινητο ' marketing' και σε καμια περιπτωση ο διαδοχος της ενδοξης delta.

Οσο για τη συνεργασια πιστευω οτι ειναι εξυπνο βημα κ για τις δυο εταιριες (η καθεμια για τους λογους της..) το οποιο θα δειξει στο μελλον ποσο 'εξυπνο' ηταν τελικα.


ΥΓ Οσο για την ερωτηση που σου κανουν aero21 ....  κ σε μενα πολλες φορες την κανανε.. απλα πλεον δεν τους δινω σημασια..

June 22, 2012, 07:30:51 PMReply #33

Offline aero21

Re: Συνεργασία Mazda με Alfa Romeo
« Reply #33 on: June 22, 2012, 07:30:51 PM »
Στη σχολη που ειμαι εχω 3 καθηγητες - σχεδιαστες στο gruppo Fiat κ εχω μαθει οτι το design group ειναι ενα (γυρω στα 80 ατομα) το οποιο διασπαται σε μικροτερα για να δουλεψουν σε καθε project.. Πχ ενας απο αυτους συμμετειχε στο σχεδιασμο του εσωτερικου της Lancia Delta.. αλλα κανενας δεν ειχε το παθος να σχεδιασει κατι ομορφο σκεπτομενος την πρωτη delta που ολοι ξερουμε  και εχει αφησει ιστορια , γιατι  η νεα delta ειναι απλα ενα αυτοκινητο ' marketing' και σε καμια περιπτωση ο διαδοχος της ενδοξης delta.

Πριν μπω στο Πανεπιστήμιο πήγαινα για σχεδιαστής αυτοκινήτων. Μέχρι και με τον Ζαπατίνα είχαμε ανταλλάξει γράμματα που ήταν τότε στην Alfa Romeo. Τελικά μπήκα αρχιτεκτονική για "να έχω ένα πτυχίο καλού κακού" κι αν είμαι ξαβλωμένος όταν τελειώσω να πάω μεταπτυχιακό κτλ για auto design. Στο 2ο έτος είχα πάει με έναν καθηγητή μου και τώρα συνεργάτη μου στην Αγγλία σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια για σχεδιασμό αυτοκινήτου- το Royal College of Art-. Εκεί πραγματικά ξενέρωσα τη ζωή μου. Και όταν μίλησα με επαγγελματίες ε εκεί είναι που προτίμησα να κάνω μια καλυβούλα από την αρχή ως το τέλος παρά αυτό. Στο τέλος είσαι ένας στυλίστας υπό τις υποδείξεις του τμήμα marketing με απίστευτους περιορισμούς. Και φυσικά για να φτάσεις στο σημείο να έχεις όλη την εικόνα ή έστω να είσαι υπεύθυνος του γενικού εξωτερικού σχεδιασμού θα φτάσεις 40+.
Χαρακτηριστικά ήταν εκεί ένας γερμανός και είχε ένα φοβερό clay model για διπλωματική, και τον ρωτάω: ποιάς εταιρίας θεωρείται πως είναι αυτό? Και μου απαντάει: αν με χρηματοδοτήσει η bmw θα έχει σηματάκι bmw, αν πάλι η audi θα έχει τους κύκλους η audi, αν η Tata τότε το ίδιο... Δε θέλω να μιλήσω για τον Κορεάτη ή 2 Αμερικανούς τι προσέγγιση είχαν....και είχε μάλιστα χρηματοδότηση τεράστια από τη Hundai.
Πραγματικός σχεδιασμός γίνεται μόνο πλέον σε μικρά σχήματα τύπου Ariel πλέον κτλ. Και από εκεί και πέρα σε supercars. Όπου υπάρχουν κοινά πατώματα μηχανισμοί εσωτερικοί κτλ, καταλαβαίνω τι τραβάνε οι σχεδιαστές.
Ο ρομαντισμός πέθανε, ζήτω το εντυπωσιακό design που θα γράψει καλά στη διαφήμιση υπό 2 συγκεκριμένες γωνίες και θα μοσχοπουλήσει στο target group του τμήματος marketing....Μη ξεχνάμε τα αυτοκίνητα δε τα βγάζουν ΜΚΟ, η action aid κτλ αλλά τεράστιοι επιχειρηματικοί όμιλοι με στόχο το κέρδος. Το θέμα είναι πόσο μεράκι έχει το εκάστοτε προσωπικό όχι τόσο του τμήματος design αλλά του marketing και γενικότερα αυτών που παίρνουν τις τελικές "πεζές" αποφάσεις, γιατι ακόμα και ο Dassault- ο ιδιοκτήτης της εταιρίας που έβγάζε τα Mirage,  κτλ, ενώ ήθελε να έχει κέρδος από ένα πολεμικό μηχάνημα, είχε εμμονή με την αρμονία των γραμμών στα αεροσκάφη του........κουφό κι όμως αληθινό, μέχρι που το παιχνίδι παιζόταν στις λεπτομέρειες και έπρεπε ή να φουντάρει η εταιρία ή να σχεδιάσει απλά λειτουργικά αεροσκάφη.
Στο mx-5 nd θα μας σώσει το γεγονός πως δεν υπάρχει αντίστοιχο μέσα στη mazda οπότε προσωπικά αναμένω καλή εξέλιξη στο επόμενο- αν και αμφιβάλλω αν θα μπορέσω να γίνω κάτοχος-

June 22, 2012, 07:49:02 PMReply #34

Offline giannisnaoussa

Re: Συνεργασία Mazda με Alfa Romeo
« Reply #34 on: June 22, 2012, 07:49:02 PM »
Συμφωνω , μεγαλο δικιο!! Τα ζω καθε μερα...

ειναι μακρυς .. εως κ ατελειωτος ο δρομος που επελεξα... κ θελει απιστευτη δουλεια!

σορυ για το off topic...

Περιμενουμε το αποτελσμα της συνεργασιας...  :exaclty:

June 23, 2012, 01:09:14 AMReply #35

Offline Liakos

Re: Συνεργασία Mazda με Alfa Romeo
« Reply #35 on: June 23, 2012, 01:09:14 AM »
Στο τέλος είσαι ένας στυλίστας υπό τις υποδείξεις του τμήμα marketing με απίστευτους περιορισμούς.
Xεχε, λογικο ειναι ομως αυτο. Τα αυτοκινητα ειναι για να τα αγοραζει κ να τα χρησιμοποιει ο κοσμος για τις αναγκες (ή και τις επιθυμιες του), οχι για να τα θαυμαζει ως εργα τεχνης.  ;)

Γιαννη προλαβαινεις να βαλεις το χερακι σου στο mk5? :P

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines


June 23, 2012, 02:36:41 AMReply #36

Offline giannisnaoussa

Re: Συνεργασία Mazda με Alfa Romeo
« Reply #36 on: June 23, 2012, 02:36:41 AM »
Παιζουν πολλα ρολο αλλα σιγουρα τις περισσοτερες φορες σε αυτοκινητα απλα , παραγωγης ακουλουθας συγκεκριμενες εντολες  που σε περιοριζουν λιγο  ..    στο τελος ομως αν κανεις κατι πολυ καλο διαλεγουν τις δικες σου ιδεες  ..

Στο Αlfa 4c πχ το εσωτερικο το σχεδιασε καθηγητης μου (27 χρονων Ιταλος) και ηταν καθαρα δικο σχεδιο χωρις περιορισμους.. οπως κ το εξωτερικο του Aston Martin ONE-77 , οι σχεδιαστες δεν ειχαν κανενα περιορισμο απο την εταιρια, τους ειπε σχεδιαστε οτι θελετε!!


Liako με το ρυθμο που παει η mazda για το ΝD ... ισως προλαβω να βαλω χερι κ  στο ΝD  :P :P

Ονειρο το χω ... σε καποιο miata να ειμαι κ γω   :exaclty:

July 13, 2012, 04:00:11 PMReply #37

Offline saldale

Re: Συνεργασία Mazda με Alfa Romeo
« Reply #37 on: July 13, 2012, 04:00:11 PM »
To 2014 η πρεμιέρα της νέας Alfa Romeo Duetto!

Η νέα γενιά του διθέσιου μοντέλου της Alfa Romeo θα παρουσιαστεί πιθανότατα το 2014, με την κατασκευή της να γίνεται στο εργοστάσιο της Mazda, αφού, όπως είναι γνωστό, θα εξελιχθεί από κοινού με την ιαπωνική φίρμα.
 
Το νέο roadster, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν θα ονομάζεται Spider, αλλά Duetto και θα βασίζεται σχεδιαστικά στο πρωτότυπο Pininfarina Alfa Romeo 2uettottanta Concept. Το αμάξωμα θα είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, χάρη στη χρήση αλουμινίου, κάτω από το καπό θα φέρει έναν καινούργιο turbo κινητήρα 1,8 λίτρου, απόδοσης περίπου 180 ίππων.
 
Ο συνδυασμός ελαφρού αμαξώματος, υψηλής απόδοσης και κίνησης στους πίσω τροχούς θα προσφέρει τη μέγιστη οδηγική απόλαυση, όπως ένα αυθεντικό roadster.

Πηγή: .zougla.gr

http://www.zougla.gr/automoto/article/to-2014-i-premiera-tis-neas-alfa-romeo-dueto
MY09 - Noisy Combative Exclusive Classy

July 13, 2012, 05:34:31 PMReply #38

Offline king of the road

Re: Συνεργασία Mazda με Alfa Romeo
« Reply #38 on: July 13, 2012, 05:34:31 PM »
ιστορικό όνομα... για να δούμε, μήπως κάποτε το πάρουμε δεύτερο χέρι, υγεία πρώτα
King of the road says you move too slow!

July 14, 2012, 05:25:03 PMReply #39

Offline GENERAL

  • pure velocity
  • *******
  • Posts: 4490
  • Total likes: 108
  • Gender: Male
  • ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΓΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ

January 18, 2013, 02:11:37 PMReply #40

Offline Vrondos

Re: Συνεργασία Mazda με Alfa Romeo
« Reply #40 on: January 18, 2013, 02:11:37 PM »
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=4&art_id=14970

ανακοινώθηκε...
για να δούμε τί θα βγάλει η συνεργασία.... ας μην είμαστε απαισιόδοξοι, έχει μακρά ιστορία
στα roadster και η alfa !
-----------------------------------------------------------------------

-Koni adjustable sport shocks
-Racing Beat springs (red)
-K&N Replacement filter panel
- "ΚΡΑΤΑ ΜΕ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΣΟΥ" Original sticker

January 18, 2013, 03:53:19 PMReply #41

Offline Basilmx5

Re: Συνεργασία Mazda με Alfa Romeo
« Reply #41 on: January 18, 2013, 03:53:19 PM »
Προβλεπω η αλφα να την τρωει τη μαζντα σε πωλησεις... βασικα λογω κινητηρων, αλλα και αισθητικα, εκτος αν ειναι ολοιδια εξωτερικα, που δε νομιζω.

January 18, 2013, 04:07:25 PMReply #42

Offline Vrondos

Re: Συνεργασία Mazda με Alfa Romeo
« Reply #42 on: January 18, 2013, 04:07:25 PM »
...Πιθανόν, εκτός αν μιλάμε για πρώην κάτοχο mx5 που θα κλίνει προς το mazda.
'H όποιον πιστεύει ότι το Mazda θα είναι πιο αξιόπιστο...
-----------------------------------------------------------------------

-Koni adjustable sport shocks
-Racing Beat springs (red)
-K&N Replacement filter panel
- "ΚΡΑΤΑ ΜΕ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΣΟΥ" Original sticker

January 18, 2013, 04:23:03 PMReply #43

Offline Liakos

Re: Συνεργασία Mazda με Alfa Romeo
« Reply #43 on: January 18, 2013, 04:23:03 PM »
Η alfa κακα τα ψεματα ειναι πιο "premium" εταιρεια κ θεωρειται εξισου sport με τη mazda(ασχετα αν στις πιστες του κοσμου θα δεις ενα ΣΚ εκατονταδες mazda κ ελαχιστες alfa).
Πιστευω οτι θα ειναι ακριβοτερη η alfa απο το mazda, οπως συμβαινει κ με ολα τα υπολοιπα μοντελα της κ αυτο σε χωρες οπως η Ελλαδα θα παιξει σημαντικο ρολο.
Ειναι ευκαιρια κιολας να πεταξει το miata απο πανω του το μανδυα του hairdresser's car. Δεν υπαρχουν πιο gay friendly αμαξια σημερα απο τις alfa κ τα mini...

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines


January 18, 2013, 04:35:21 PMReply #44

Offline Vrondos

Re: Συνεργασία Mazda με Alfa Romeo
« Reply #44 on: January 18, 2013, 04:35:21 PM »
"Hairdresser's car"
χαχα , πολύ καλό

Ναι, αναμφισβήτητα η τιμή θα παίξει καθοριστικό ρόλο.
Επίσης, δεν έχω αποφασίσει αν θα ου άρεσε περισότερο να είνα όμοια σχεδιατικά ή όχι.
Μάλλον όχι όμως...
-----------------------------------------------------------------------

-Koni adjustable sport shocks
-Racing Beat springs (red)
-K&N Replacement filter panel
- "ΚΡΑΤΑ ΜΕ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΣΟΥ" Original sticker