!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικά περί Mx-5 > Νέα που αφορούν το mx5
Συνεργασία Mazda με Alfa Romeo
Nitroking:
Συμφωνω απολυτα..!
Παρολαυτα δεν κρατας κοινο με το συναισθημα μονο.. Γιατι αυτοι που γνωρισαν την πραγματικη αλφα και τη χαρηκαν, ποσο θα ζησουν ακομα? 30-40 χρονια? Οταν μιλαμε για τοσο μεγαλες εταιριες μιλαμε για marketing strategy που κοιταει μπροστα και πρακτικα προβλεπει τις οποιες τασεις της αυτοκινησης και μηχανολογικα και σχεδιαστικα..
Αν δεις λοιπον ακομα και αυτοι οι καμμενοι μπαρμπαδες εχουν αλλαξοπιστησει αρκετα κουρασμενοι και αφραγκοι πλεον απο τα δεκαδες προβληματα που τους εβγαζαν κατα καιρους.. Και οι πιτσιρικαδες απο την αλλη κοιτανε το ευκολο φτηνο γκαζι.. Rallye, saxo, civic, glanza, punto κτλ.. Και ουτε εχουν ιδεα για την ιστορια και τους συναισθηματισμους, ουλαλα! :giveheart:
Οποτε θελει δυναμικο comeback με τουρμποκατασταση (κατι το οποιο εγινε με το ΒρωMito το οποιο καπως εχει πουλησει αλλα και παλι δε φτανει αλλες μαρκες γιατι ειναι και υπερπανακριβο!) :o
Τωρα αν οντως κανει αυτην την κινηση με τη mazda πραγματικα θα ειναι πολυ υπερ της..
aero21:
--- Quote from: Nitroking on June 22, 2012, 06:25:02 PM ---Αν δεις λοιπον ακομα και αυτοι οι καμμενοι μπαρμπαδες εχουν αλλαξοπιστησει αρκετα κουρασμενοι και αφραγκοι πλεον απο τα δεκαδες προβληματα που τους εβγαζαν κατα καιρους..
--- End quote ---
Ξέρω τουλάχιστον 4 τέκνα μπαρμπάδων τέτοιων που πήραν Mito.... Και ο ένας όποτε με βλέπει μου λέει: Καλά ρε, πούλησες το 207 Rallye για τα 125 άλογα???? Αξίζει να απαντάς σε κάτι τέτοιο?
giannisnaoussa:
Aν κ μικρος σε ηλικια συμφωνω σε αυτα που ειπατε ... κ ας εχω περασει απο punto gt (300ps) k rallye (πρωην αγωνιστικο group N) τα οποια αγοραστηκαν με κοπο προσωπικο κ με αλλη φιλοσοφια απο αυτη που αναφερατε..
στα Alfa μ αρεσει πολυ η σχεδιαση τους , το στυλ τους κ η ιστορια τους, αλλα αν μπορουσα να παρω (κ να συντηρησω ) κατι παλιο με ιστορια κ αγαπη θα προτιμουσα ισως ενα Toyota 2000 GT..
Tα παντα ειναι πλεον θεμα marketing κ ας τα πλασαρουν αλλιως οι εταιριες (πχ συναισθημα, ιστορια.. κτλ)
Στη σχολη που ειμαι εχω 3 καθηγητες - σχεδιαστες στο gruppo Fiat κ εχω μαθει οτι το design group ειναι ενα (γυρω στα 80 ατομα) το οποιο διασπαται σε μικροτερα για να δουλεψουν σε καθε project.. Πχ ενας απο αυτους συμμετειχε στο σχεδιασμο του εσωτερικου της Lancia Delta.. αλλα κανενας δεν ειχε το παθος να σχεδιασει κατι ομορφο σκεπτομενος την πρωτη delta που ολοι ξερουμε και εχει αφησει ιστορια , γιατι η νεα delta ειναι απλα ενα αυτοκινητο ' marketing' και σε καμια περιπτωση ο διαδοχος της ενδοξης delta.
Οσο για τη συνεργασια πιστευω οτι ειναι εξυπνο βημα κ για τις δυο εταιριες (η καθεμια για τους λογους της..) το οποιο θα δειξει στο μελλον ποσο 'εξυπνο' ηταν τελικα.
ΥΓ Οσο για την ερωτηση που σου κανουν aero21 .... κ σε μενα πολλες φορες την κανανε.. απλα πλεον δεν τους δινω σημασια..
aero21:
--- Quote from: giannisnaoussa on June 22, 2012, 07:11:08 PM ---Στη σχολη που ειμαι εχω 3 καθηγητες - σχεδιαστες στο gruppo Fiat κ εχω μαθει οτι το design group ειναι ενα (γυρω στα 80 ατομα) το οποιο διασπαται σε μικροτερα για να δουλεψουν σε καθε project.. Πχ ενας απο αυτους συμμετειχε στο σχεδιασμο του εσωτερικου της Lancia Delta.. αλλα κανενας δεν ειχε το παθος να σχεδιασει κατι ομορφο σκεπτομενος την πρωτη delta που ολοι ξερουμε και εχει αφησει ιστορια , γιατι η νεα delta ειναι απλα ενα αυτοκινητο ' marketing' και σε καμια περιπτωση ο διαδοχος της ενδοξης delta.
--- End quote ---
Πριν μπω στο Πανεπιστήμιο πήγαινα για σχεδιαστής αυτοκινήτων. Μέχρι και με τον Ζαπατίνα είχαμε ανταλλάξει γράμματα που ήταν τότε στην Alfa Romeo. Τελικά μπήκα αρχιτεκτονική για "να έχω ένα πτυχίο καλού κακού" κι αν είμαι ξαβλωμένος όταν τελειώσω να πάω μεταπτυχιακό κτλ για auto design. Στο 2ο έτος είχα πάει με έναν καθηγητή μου και τώρα συνεργάτη μου στην Αγγλία σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια για σχεδιασμό αυτοκινήτου- το Royal College of Art-. Εκεί πραγματικά ξενέρωσα τη ζωή μου. Και όταν μίλησα με επαγγελματίες ε εκεί είναι που προτίμησα να κάνω μια καλυβούλα από την αρχή ως το τέλος παρά αυτό. Στο τέλος είσαι ένας στυλίστας υπό τις υποδείξεις του τμήμα marketing με απίστευτους περιορισμούς. Και φυσικά για να φτάσεις στο σημείο να έχεις όλη την εικόνα ή έστω να είσαι υπεύθυνος του γενικού εξωτερικού σχεδιασμού θα φτάσεις 40+.
Χαρακτηριστικά ήταν εκεί ένας γερμανός και είχε ένα φοβερό clay model για διπλωματική, και τον ρωτάω: ποιάς εταιρίας θεωρείται πως είναι αυτό? Και μου απαντάει: αν με χρηματοδοτήσει η bmw θα έχει σηματάκι bmw, αν πάλι η audi θα έχει τους κύκλους η audi, αν η Tata τότε το ίδιο... Δε θέλω να μιλήσω για τον Κορεάτη ή 2 Αμερικανούς τι προσέγγιση είχαν....και είχε μάλιστα χρηματοδότηση τεράστια από τη Hundai.
Πραγματικός σχεδιασμός γίνεται μόνο πλέον σε μικρά σχήματα τύπου Ariel πλέον κτλ. Και από εκεί και πέρα σε supercars. Όπου υπάρχουν κοινά πατώματα μηχανισμοί εσωτερικοί κτλ, καταλαβαίνω τι τραβάνε οι σχεδιαστές.
Ο ρομαντισμός πέθανε, ζήτω το εντυπωσιακό design που θα γράψει καλά στη διαφήμιση υπό 2 συγκεκριμένες γωνίες και θα μοσχοπουλήσει στο target group του τμήματος marketing....Μη ξεχνάμε τα αυτοκίνητα δε τα βγάζουν ΜΚΟ, η action aid κτλ αλλά τεράστιοι επιχειρηματικοί όμιλοι με στόχο το κέρδος. Το θέμα είναι πόσο μεράκι έχει το εκάστοτε προσωπικό όχι τόσο του τμήματος design αλλά του marketing και γενικότερα αυτών που παίρνουν τις τελικές "πεζές" αποφάσεις, γιατι ακόμα και ο Dassault- ο ιδιοκτήτης της εταιρίας που έβγάζε τα Mirage, κτλ, ενώ ήθελε να έχει κέρδος από ένα πολεμικό μηχάνημα, είχε εμμονή με την αρμονία των γραμμών στα αεροσκάφη του........κουφό κι όμως αληθινό, μέχρι που το παιχνίδι παιζόταν στις λεπτομέρειες και έπρεπε ή να φουντάρει η εταιρία ή να σχεδιάσει απλά λειτουργικά αεροσκάφη.
Στο mx-5 nd θα μας σώσει το γεγονός πως δεν υπάρχει αντίστοιχο μέσα στη mazda οπότε προσωπικά αναμένω καλή εξέλιξη στο επόμενο- αν και αμφιβάλλω αν θα μπορέσω να γίνω κάτοχος-
giannisnaoussa:
Συμφωνω , μεγαλο δικιο!! Τα ζω καθε μερα...
ειναι μακρυς .. εως κ ατελειωτος ο δρομος που επελεξα... κ θελει απιστευτη δουλεια!
σορυ για το off topic...
Περιμενουμε το αποτελσμα της συνεργασιας... :exaclty:
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version