!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Car Videos & Multimedia
lok502:
Συμφωνώ εν πολλοίς με τον Μάνο.
Νομίζω πως το WRC και η F1 δεν θεωρούνται τόσο θεαματικά πλέον λόγω του ότι δεν φαίνεται να πάνε τα αυτοκίνητα στα όρια.
Θα μου πείτε "μα στρίβουν με πιο πολλά g απο παλαιότερα και γράφουν καλύτερους χρόνους".
Σίγουρα όμως αυτά φαίνονται πιο πολύ στην τηλεμετρία και όχι στον θεατή.
Σε πιο παλιούς αγώνες ράλλυ και F1 έβλεπες οδηγούς και αυτοκίνητα στα όρια.
Τώρα μπορεί να φαίνονται οι οδηγοί ότι πάνε οριακά αλλά τα αυτοκίνητα απλά στρίβουν με την μέγιστη μαθηματικά υπολογισμένη ταχύτητα, την τέλεια αεροδυναμική κλπ.
Δεν είμαι κατά της τεχνολογίας στους αγώνες, κάθε άλλο.
Αλλά δεν μου αρέσει όταν χάνεται το θέαμα.
Δεν θα αναφερθώ στα ράλυ αλλά στην F1, δείτε αυτό το βίντεο και προσπαθήστε να το συγκρίνετε με αντίστοιχο τελευταίας 5ετίας της επιλογής σας.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=APvradRd0Is[/youtube]
Basilmx5:
--- Quote from: option-D on April 27, 2010, 08:52:58 AM ---Γιατί καλέ μου φίλε Βασίλειε (όχι Κωστέτσο) εκεί είναι το θέαμα.. Στο group E και στο Group B..
Δεν θέλω να γίνομαι νοσταλγός του χθες αλλά αυτή είναι η αλήθεια..
Μπορεί τα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια να βοηθάνε στη γρήγορη οδήγηση αλλά τί να το κάνεις αν αυτό σε πάει και τελικά δεν το πας εσύ;
Αναρωτήσου.. Πήρες το σούπερ mx5 με όλα τα ηλεκτρονικά τα οποία λειτουργείς στο φουλ και μετά έρχεσαι και μου λες ότι είσαι χεράς και το στρίβεις τάπα..
Εγώ από την άλλη έχω αυτό που δεν έχει ούτε ηλεκτρικά παράθυρα και το στρίβω εξίσου τάπα..
Το να στρίψεις πιο τάπα από μένα ίσως γίνει.. Το ότι να γίνεις καλύτερος οδηγός από μένα σίγουρα όχι..
(τα παραδείγματα δεν είναι προσωπικά, προς Θεού)
--- End quote ---
Μανο απτο μηνυμα σου ξερεις τι βγαινει? οτι εχεις ενα ψυχολογικο θεμα εναντι αυτων που στριβουν σαν κ σενα αλλα με ηλεκτρονικα βοηθηματα...
Τι σε νοιαζει τι κανουν οι αλλοι? Κανε εσυ για την παρτη σου αυτα που σαρεσουν οπως σαρεσουν κ ασε τους αλλους να κανουν τα δικα τους... ή μηπως νιωθεις πιο μειονεκτικα που καποιοι εχουν ηλεκτρονικα βοηθηματα κ εσυ οχι κ δεν μπορεις να πας πιο ταπα απτους αλλους?
Το θεμα δεν ειναι η φιγουρα στα ηλεκτρονικα βοηθηματα Μανο, το θεμα ειναι η ασφαλεια αγορι, τι να το κανω εγω αν σε αγωνα παλια σκοτωνοντουσαν Χ ραλλιστες κ εβλεπα "θεαμα" το πως χτυπαγανε, γιατι κ αυτο εχει το "θεαμα" του(@lok502), ενω σημερα σκοτωνονται Χ-10 επειδη εχουν "βοηθηματα".
Τα βοηθηματα καποια στιγμη ερχονται στα πολιτικα αυτοκινητα αγορινα, αυτοκινητα που τα οδηγανε κ απλοι οδηγοι οχι μονο χεραδες οπως γινεται στα φορουμ.
option-D:
Κόμπλεξ;
Απλά ένα παράδειγμα ήταν, όχι απαραίτητα απτό..
Είδες που το πήρες προσωπικά; Ξεκόλλα..
Εδώ μιλάμε καθαρά για το θέαμα..
Η ασφάλεια έχει αυξηθεί σίγουρα.. Κι η ταχύτητα επίσης αλλά λόγω εξέλιξης των κινητήρων/τεχνολογίας, όχι λόγω "εξέλιξης" των οδηγών..
Ξαναλέω: ο οδηγός περνάει σε δεύτερη μοίρα πλέον κι αυτό είναι ένα πρόβλημα με τη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία (γι αυτούς που αγαπάνε την οδήγηση)..
Βλέπεις τώρα αυτόματα DSG κιβώτια που σε σχέση με τα απλά κιβώτια είναι ΑΠΙΑΣΤΑ σε ταχύτητα, φρένα με ABS και χίλιες δυο βλακείες για να σε κρατάνε στο σωστό δρόμο, αισθητήρες για να σε κρατάνε στη λωρίδα σου... Αυτά είναι λίγα από αυτά που σε άλλη περίπτωση θα σε κρατούσαν σε εγρήγορση και θα απολάμβανες στο έπακρο μια στροφοδιαδρομή.. Μπορεί αυτός με τα ηλεκτρονικά να το πάει πιο γρήγορα από αυτόν χωρίς τα ηλεκτρονικά αλλά με τίποτα και ποτέ δεν θα αποκτήσει τις ικανότητες του δεύτερου..
Basilmx5:
Οχι οχι δεν το πηρα προσωπικα, μην το μαμας τωρα... το ελεγα σε σχεση που ειπες οτι καποιος θα κανει ο,τι κανεις εσυ αλλα με βοηθηματα κ θα πει οτι ειναι χερας... αυτο εννοουσα τι σε νοιαζει τι θα πει κ τι θα κανει...
Τεσπα αυτο που λεω ειναι οτι ο,τι πιο δυσκολο κ επικινδυνο δεν σημαινει κ απαραιτητα κ πιο καλο...
Παλια εβλεπες ποδοσφαιρο κ οκ εβλεπες ενα Χ θεαμα... τωρα βλεπεις ποδοσφαιρο κ βλεπεις κουλά να συμβαινουν.. αυτο γιατι πολλα εχουν αλλαξει, απτον εξοπλισμο, μπαλα, παπουτσια μεχρι κ προπονητικη κ τροπος παιχνιδιου... σαυτο βοηθησε κ η τεχνολογια λιγακι...
Ολα τα πραγματα αλλαζουν δεν χρειαζεται να ειμαστε προσκολλημενοι στο παρελθον... αλλο το να μας αρεσει κατι κ αλλο το να το θεωρουμε μοναδικο.
Κ μη ξαναπεις λαλακιες οτι παρεξηγουμε κ αλλα τετοια... :)
emilmx:
γιαυτό υπάρχει το drift
ο κόσμος θέλει θέαμά κάτι που σε ραλι και F1 δεν βλέπεις
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version