!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#4]
ELTASSOS:
ευχαριστω για πληροφοριες Ξαδελφος, dimsambas, konstantinos159, general lee...κλπ
Το MR2 το σκεφτεται φιλος μου και θα του στειλω τις αποψεις σας...Θα τον βαλω να οδηγησει το ΜΧ5 μου και αμεσως μετα τεστ ντραιβ το Μρ2. Μετα, ξανα ΜΧ5 και τελος ξανα στο ΜΡ2. ωστε οι συγκρισεις να ειναι αμεσες..
Κων/νε, εγω με ΜΙΑΤΑ θα μεινω ουτως η αλλως, και ισως προσθεσω την ΜΠΑΡΤΣΕΤΤΑ στο γκαραζ μου, για να το ομορφυνω λιγο, σε ανταλλαγη με το ΝΙΒΑ μου. Αλλωστε και η συζυγος δεν επιτρεπει να μεινουμε χωρις ΜΙΑΤΑ.
(αν θα ειναι το υπαρχον 2-λιτρο η το 1.8 δεν τη νοιαζει, αρκει να εχει ESP)
ειχα οδηγησει για λιγο καιρο μια CELICA TS 1.8 (VVTLi 192 ιππους και με κατι ψιλοεξτρα στους 204, δανεικη οχι δικια μου). Μεχρι τις 6000, ηταν ενα μετριο 1800αρι, μετα βεβαια γινοταν ο κακος χαμος αλλα πολυ τσιτωμα, βρε παιδι μου, νασαι 6000+ συνεχεια. Πιστευω οτι ο απλος VVTi se συνδυασμο με το μικροτερο βαρος και το στησιμο του ΜΡ2 θαναι επαρκης για εναν μεσο οδηγο, με τασεις ανωριμοτητος ...(αυτος ειναι ο φιλος μου)
Για την BARCHETTA, που με ενδιαφερει προσωπικα, εχει κανενας αλλος αποψη ?..
(ευχαριστω αυτους που ηδη την εξεφρασαν και μου εστειλαν και λινκς-μου σταθηκε αδυνατο ομως να γραφτω στο μπαρτσεττα φορουμ...)
nikosmk1:
--- Quote from: ELTASSOS on August 05, 2012, 07:27:32 PM ---ευχαριστω για πληροφοριες Ξαδελφος, dimsambas, konstantinos159, general lee...κλπ
Το MR2 το σκεφτεται φιλος μου και θα του στειλω τις αποψεις σας...Θα τον βαλω να οδηγησει το ΜΧ5 μου και αμεσως μετα τεστ ντραιβ το Μρ2. Μετα, ξανα ΜΧ5 και τελος ξανα στο ΜΡ2. ωστε οι συγκρισεις να ειναι αμεσες..
Κων/νε, εγω με ΜΙΑΤΑ θα μεινω ουτως η αλλως, και ισως προσθεσω την ΜΠΑΡΤΣΕΤΤΑ στο γκαραζ μου, για να το ομορφυνω λιγο, σε ανταλλαγη με το ΝΙΒΑ μου. Αλλωστε και η συζυγος δεν επιτρεπει να μεινουμε χωρις ΜΙΑΤΑ.
(αν θα ειναι το υπαρχον 2-λιτρο η το 1.8 δεν τη νοιαζει, αρκει να εχει ESP)
ειχα οδηγησει για λιγο καιρο μια CELICA TS 1.8 (VVTLi 192 ιππους και με κατι ψιλοεξτρα στους 204, δανεικη οχι δικια μου). Μεχρι τις 6000, ηταν ενα μετριο 1800αρι, μετα βεβαια γινοταν ο κακος χαμος αλλα πολυ τσιτωμα, βρε παιδι μου, νασαι 6000+ συνεχεια. Πιστευω οτι ο απλος VVTi se συνδυασμο με το μικροτερο βαρος και το στησιμο του ΜΡ2 θαναι επαρκης για εναν μεσο οδηγο, με τασεις ανωριμοτητος ...(αυτος ειναι ο φιλος μου)
Για την BARCHETTA, που με ενδιαφερει προσωπικα, εχει κανενας αλλος αποψη ?..
(ευχαριστω αυτους που ηδη την εξεφρασαν και μου εστειλαν και λινκς-μου σταθηκε αδυνατο ομως να γραφτω στο μπαρτσεττα φορουμ...)
--- End quote ---
Αυτο συμβαινει επειδη εισαι γραμμενος σε ολα τα φορουμ και ειναι υπερφορτομενο το νικνειμ σου σ!!αλλαξε νικνειμ απλα!!! :girlie: :girlie: :girlie: :girlie: :girlie: :girlie: :girlie: :girlie:
dimsabas:
Κωνσταντίνε, μου κάνει πολλή εντύπωση που βρήκες αργό το εργοστασιακό MR2. Ήταν σαφέστατα ταχύτερο (σε αίσθηση) από το 18άρι ΝΒ (είτε 5άρι είτε 6άρι, όπως το Sporty) και τα νούμερα των επιδόσεων επιβεβαίωναν την αίσθηση. Παντού ταχύτερο. Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη για το facelift μοντέλο με το 6άρι σασμάν. Και πάλι όμως, έπαιζε στα άλογα του Miata με 100 (και σε κάποιες περιπτώσεις άνω των 100) κιλά χαμηλότερο βάρος.
Το MR2 δεν είναι μόνο για όσους θέλουν οδήγηση με γραμμές. Θεωρώ ότι αυτή η γενίκευση το μειώνει και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όπως έλεγαν κι οι Άγγλοι, προσφέρει το 90% της αίσθησης της Elise, στο μισό κόστος και με τη διπλάσια αξιοπιστία. (το υπογραμμισμένο είναι δικό μου) :P
Το ανάποδο δε γίνεται σε τεράστιες ποσότητες όπως στο Miata. Είναι εξαιρετικά ντελικάτο και ξέρεις ότι αν χρειαστείς παραπάνω από το ανάποδο που μπορείς να κάνεις κουνώντας μόνο τους καρπούς σου, έχεις τετακιάσει. Αυτή την αίσθηση μου είχε αφήσει.
Θα το σύστηνα ανεπιφύλακτα σε κάθε καλό οδηγό που έχει πρότερη εμπειρία από πισωκίνητα. Αν ήταν πρωτάρης ή ατάλαντος, με τίποτα. Miata και πολύ του είναι.
General_lee:
Μια χαρα φουλ λοκ κανεις με το mr2 και καφριλες και απολα. Απλα δεν το πετας στη στροφη με την ιδια ανεση και βια που το κανεις με το μιατα που το ξαπλωνεις με οσα χιλιομετρα να ναι και πας.
Κι εμενα μου χε φανει πιο αργο απο το δικο μου το αυτοκινητο του μανου (royal) τις πρωτες μερες που το ειχε παρει. (εχει 6αρι) Και μου χε φανει και αδικαιολογητα μακρυ. απλωναν πολυ οι σχεσεις ενω ελειπε γκαζι.
Παρολα αυτα στην πραξη ακομα και τοτε πρεπει να ηταν λιγο πιο γρηγορο απο το δικο μου και μετα με ενα πρωτο σταδιο γινεται πολυ πιο γρηγορο απο το δικο μου.
Το μπαρκετα πρεπει να ειναι ωραιο για προσθιοκινητο αλλα ξενερα για roadster. ενταξει στυλατο, θα στριβει ισως και σχετικα ωραια, αλλα οχι κατι περισσοτερο.
Η τιμη των mr2 και των mx5 nbfl παντως ειναι τετοια που πρεπει οσοι δεν εχουν αμαξι που να θελουν να ξεφορτωθουν να νιωθουν πολυ τυχεροι. (αν εχουν τετοιες ανησυχιες)
Φανταστικα αυτοκινητα, με τιμη κοντα στο 5χιλιαρο το πολυ (για καποια καλη περιπτωση περιποιημενη). Απλά το 1.6 μιατα ειναι καραταφος χωρις μπλοκε και θελει βελτιωση ενω το mr2 σε ικανοποιει και μαμα.
Και τα δυο για τον πιο πορωμενο ειναι οτι πρεπει για βαση που θα της ριξει αλλα 4χιλιαρικα περιπου για μοτερ ζαντολαστιχα και αναρτηση και θα εχει ενα οπλο 200 αλογων. (ειτε τουρμπο αν ειναι μιατα ειτε 2ΖΖ αν ειναι mr2). Για μενα η δυνατοτητα να εχεις μαμα ατμοσφαιρικο μοτερ με τοση δυναμη γερνει σαφως τη ζυγαρια προς το mr2. Αλλιως να ψαχνεσαι με τουρμπινες θερμοκρασιες και μειγματα και αλλιως να ουρλιαζει το μοτερ και να ξερεις οτι ειναι μαμα τογιοτα. Απλά προσωπικα προτιμω την οδικη συμπεριφορα του μιατα εναντι του mr2. Οχι οτι εχει παραπανω κρατημα, το κρατημα βρισκεται. Βαζεις τιποτα φαρδια σεμι κλπ. Περισσοτερο η γενικη του ισορροπια μαρεσει πιο πολυ. ειναι πιο ευχαριστη και σε εμπνεει πιο πολυ. Εμενα τουλαχιστον.
Αρνητικο βεβαια οτι εχει ενα παλιο πλεον πλαισιο, δυσκολο στην ατμοσφαιρικη βελτιωση μοτερ, και βαρος που δεν πεφτει ευκολα χωρις καφριλικια στα επιπεδα ενος mr2.
konstantinos159:
dimsabas, όπως προείπα,δεν είμαι κ ο πιο αντικειμενικός κριτής.Όμως αυτή την εντύπωση μου έδωσε..Οτι είναι αργό,ειδικά με το 5άρι!
Γενικά το θεωρώ πολύ καλό αυτοκίνητο αλλά δεν θα το εκθιάσω όπως κάνουν οι περισσοτεροι.Πάει,στρίβει,φρενάρει,είναι καλοζυγισμένο.Ok!Τα ίδια κάνει και ένα μιάτα λίγο πιο αργά αλλά πολύ πιο ευχάριστα!(για εμένα πάντα) :good:
Κατα τα άλλα,συμφωνώ απόλυτα με τον General...Έχουμε τα ίδια γούστα :P
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version