!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#4]
Ξάδελφος:
--- Quote from: General_lee on August 05, 2012, 02:18:09 PM ---Τα προβληματα αξιοπιστιας εχουν απλά να κανουν με τους προκαταλυτες που βγαινουν. Στο οδηγικο θα ειναι ενα ωραιο challenge χωρις να ειναι ο χαρος που γραφουν και αφηνουν να εννοηθει οι διαφοροι απο δω κι απο κει. Μια χαρα ελεγξιμο ειναι το αυτοκινητο, δε θα το ελεγα δυσκολο. Απλά πιο δυσκολο απο το μιατα. (Το μιατα ομως ειναι παιχνιδι, τουλαχιστον στα ανθρωπινα χιλιομετρα και μαμα.)
--- End quote ---
Το πρωτο μου αυτοκινητο ηταν ενα Bertone X1/9 1500.Σ αυτο εμαθα οδηγηση.
Επειτα αγορασα και ενα δευτερο σε αριστη κατασταση και το πρωτο το κρατησα για ανταλλακτικα.Αμεσως μετα την αγορα του φορεθηκαν μεγαλυτερα φρενα και o κινητηρας μιας lancia beta coupe 1.8 π αγορασα τροπετο απο ενα παλιατζιδικο.Το μοτερ ετυχε να εχει δεχτει φροντιδες και εφερε εκκεντροφορ colombo barriani πολλαπλη εξαγωγης 4-1 (χταποδι) και δυο ωραιοτατα weber.
Τ αμαξι ενισχυθηκε στο πλαισιο σε καιρια σημει ααπο το μηχανολογο πατερα μου.Ειχε γινει "οπλο" .
Ηταν το πρωτο μου αμαξι και αυτο εμαθα να οδηγω.
Μετα απο δυο χρονια μου το τρακαρε και μου το κατεστρεψε ο πατερας μου .
Το bmw 2002 bavaria το οποιο αντικατεστησα το bertone... απιστευτο αμαξι ,αλλα αλλο,διαφορετικο.Το μιατα επισης. Το κενο του κεντρομηχανου δε μου το καλυψαν.
Απο τοτε με εξαιρεση μια elise ενος φιλου που οδηγουσα ποτε ποτε ,πολυ συντηριτικα και ενα MGF με hydragas με μιας πρωην που το οδηγησα λιγο πιο "εμπνευσμενα"δεν ετυχε να ειχα στην κατοχη μου κεντρομηχανο.
Οταν αγορασα το μιατα πισω στο 2002 ,το mr2 δε μπορουσα να τ αγορασω. Ειδα και δοκιμασα διαφορα ΜGF. Επιρρεαστικα ομως απο τις μακαβριες ιστοριες βλαβων που σε καποιες ειχα γινει μαρτυρας κι ετσι με βαρια καρδια τ απεκλεισα.
Τελικα πηρα το αξιοπιστο ,αγαπημενο μιατα που εχω μεχρι και σημερα.
Μακαρι τοτε να ειχα παρει το MGF . Τωρα ισως να το ειχα πεταξει,να ειχα βλασφημισει απο τις βλαβες ,δεν ειναι ολα τ αμαξια μιατα, θα εκανα το κεφι μου ομως για κεντρομηχανο.
Με το BMW2002 και με το μιατα(τις προ torsen εποχες)εχω κινδυνευεσει και εχω σχεδον χασει επικινδυνα τον ελεγχο τ αμαξιου απο υπερστροφη .Με το bertone δεν ειχα βρεθει σε τοσο δυσκολη θεση.
Ειναι με οτι μαθεις.Αν μαθεις το κεντρομηχανο μαθαινεις και να το πας.
Ετσι και καποιος που εμαθα στα σιχαμερα προσθιοκινητα.Αν τον βαλεις σ ενα πισωκινητο ,το προσεγγισει σαν προσθιοκινητο αφου ετσι εχει μαθει και αρχισει τις καγκουριες θα του φυγει και θα χεστει επανω του.
Αν μπορουσα θα αγοραζα τωρα ενα Mr2.
To miata για να το κρατησω δεκα χρονια ειχα τα περισσοτεα χρονια δευτερο αμαξι.Για να το πω σωστα το μιατα ηταν το δευτερο.
Κατι που μεγαλωσα και οι αναγκες αλλαξαν,κατι που δε μπορω να διατηρω δευτερο αμαξι,μαλλον δε θα παρω κεντρομηχανο ξανα ποτε.
king of the road:
τέτοια απαισιοδοξία δεν ταιριάζει σε άνθρωπο με τέτοιο ιστορικό αυτοκινήτων. Αν θες και μπορείς οικονομικά όλο και κάποιο mr2 θα μπορέσεις να αποκτήσεις, όποτε το θελήσεις....
konstantinos159:
@ ELTASSOS
Αν "κυνηγάς" χαμένα δέκατα στο δρόμο ή στην πίστα,αν θέλεις τέλεια εκκίνηση ακόμη και σε άσφαλτο γυαλί και άν σου αρέσει η αρμονική οδήγηση με γραμμές,το mr2 είναι σίγουρα καλύτερο απο οποιοδήποτε μιάτα.
Αν όμως δεν σε ενδιαφέρουν τόσο πολύ αυτά,μείνε με το μιάτα..Είναι παντού και πάντα πιο διασκεδαστικό.
Η εμπειρία μου με Mr2 μαμίσιο είναι μικρή και πικρή.Πικρή γιατί είναι αργό,γιατί το σασμάν του είναι θεόμακρο και η συμπεριφορά του δεν θυμίζει πουθενά πισωκίνητο.Το ιδιο Mr2 το έχω οδηγήσει αρκετές φορές μετά τη μετατροπή.(μοτέρ T-sport,εξάρι σασμάν και μπλοκέ)
Απλά ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ,προς το καλύτερο βέβαια..Μπορείς να περάσεις ότι βρεθεί στο πέρασμά σου είτε σε φανάρι είτε σε στριφτερή διαδρομή!ΟΠΛΟ!Με αποκορύφωμα να το ακούς να στροφάρει μεχρι 8200 σαλ και το λιφτ να ανοίγει στις 6000 περίπου! :guns:
Μπορεί να μην είμαι κ ο πιο αντικειμενικός κριτής αλλά αυτη είναι η γνώμη μου.
φιλικά πάντα! :good:
General_lee:
Του λειπουν κατι μαιμου enkei rpf1 ομως του mr2, οποτε μαλακια. :P :P
konstantinos159:
Τις ιμιτασιόν που έχεις εσύ λές? :tease: :llol:
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version