!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#4]
GENERAL:
--- Quote from: saldale on February 03, 2013, 10:08:38 AM ---Πρόσφατα η αδελφή μου παραγγείλε μέσω leasing την B200 με εργοστασιακή αξία στις 14.000€.
Η διαφορές μεταξύ εργοστασιακής αξίας και τιμής πώλησης είναι τεράστιες.
--- End quote ---
Δλδ ποση ειναι περιπου η διαφορα Αντωνη απο το να την επαιρνε σε μια αντιπροσωπια? Μπορει και πανω απο τα διπλα. Σωστα?
jSkyline:
Eιναι οντως μεγαλη η διαφορα αλλα σχεδον σε ολα τα κρατη υπαρχει φορολογηση. Οποτε οντως ειμαστε ακριβοτεροι σε σχεση με αλλες χωρες και ισως ο εδω αντιπροσωπος να εχει μειωσει κατα πολυ το κερδος του για να επιτυχει ανταγωνιστικη τιμη.
Manolis:
Το 2006 πάντως που αγόρασα το πρώτο μου NC η εργοστασιακή του αξία ήταν περίπου 16.5Κ με τιμή πώλησης αν θυμάμαι
καλά στα 24.740 με το μεταλλικό χρώμα (έκδοση Mid).Είχε δημιουργηθεί κάποιο θέμα με τον εκτελωνισμό και το έτρεξα εγώ
προσωπικά (γιατί είχα κ@υλες να παραλάβω).Μάλιστα το είχα παραλάβει απευθείας από του Καλυφτάκη και όχι από κάποια
αντιπροσωπεία.Στο πακέτο με τα χαρτιά που είχα είχε όλα τα στοιχεία εισαγωγής (ακόμα και το όνομα του πλοίου που το
έφερε) και φυσικά την εργοστασιακή αξία.
Από το ποσό που υπολείπεται ένα μέρος είναι το κέρδος της αντιπροσωπείας (το μικρότερο) και το υπόλοιπο φόροι.
saldale:
Πάνω ναι, απλά για κάποιο λόγο τις εταιρείες τις συμφέρει να παραγγέλνουν αυτοκίνητα με χαμηλή εργοστασιακή αξία.
Επίσης η νέα 3αρα που κοίταζε εναλλακτικά είχε πάνω απο 18k.
Σίγουρα πάντως η διάφορα μεταξύ εργοστασιακής αξίας και τιμής πώλησης δεν είναι μόνο κέρδος για τον κατασκευαστή. Πρέπει να έχει μέσα ένα σωρό φόρους.
ELTASSOS:
Μεσα στην εργοστασιακη αξια (τιμη που αγοραζει ο εμπορας) ειναι και ενα ποσο 'μιζα-μπονους-προμηθεια" του α/που που κατατιθεται απ ευθειας απο το εργοστασιο σε λογ/σμο του εμπορου στο εξωτερικο, χωρισ να δηλωνεται πουθενα. Ετσι εξηγειται και η διαφορα τιμης επισιμησ εισαγωγης και παραλληλης.
Οι εισαγωγεις ατομικα "στεκονται" λογω της μαυρης μιζας στο εξωτερικο και η εδω επιχειρηση (ελλαντα) στεκεται με το μικρο ποσοστο που δηλωνουν, και τα ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version