!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#4]
jSkyline:
Εγω παλι ειμαι καπου στη μεση, το αν θα εχει εξελιχθει θα εξαρτηθει απο το κοστος αυτης αλλα και απο το ποσο θα ειναι συμβατος με νεες αντιρυπαντικες τεχνολογιες.
Τα πλεονεκτηματα ειναι αυτα που ειπε ο Αιμιλιος και τα μειονεκτηματα αυτα που ειπε ο Δημητρης, αν θα υπερνικηθουν η εστω περιοριστουν τα αρνητικα τοτε μαλλον θα αποτελεσει ενα κομματι του μελλοντος της αυτοκινησης, αλλιως θα μεινει στην ιστορια σαν ενα πολυ ιδιαιτερο μοτερ που επινοηθηκε απο Γερμανο αλλα για ακομα μια φορα τελειοποιηθηκε απο Ιαπωνα!!! :)
giannisnaoussa:
Απο τοτε που αγοραστηκε απο τη MAzda κ δουλεψε ο Felix Wankel στη Μazda , εχει για 100 χρονια μονο η mazda δικαιωμα χρησης του... οποτε λογικο ειναι να ειναι πισω αρκετα σε εξελιξη απο τους εμβολοφορους στους οποιους που απο τοτε που εμφανιστηκαν ολες οι εταιριες εχουν ριξει τρελα ποσα για την εξελιξη τους..
Μια εταιρια μονη οσα κ να επενδυσει δεν συκρινεται με ολες μαζι.. κ ολα τα 'μυαλα' που δουλευουν για εξελιξη..
εχουμε νεα μοδα τα ηλεκτρικα τωρα... (τα οποια οσα λενε για περιβαλλοντικα εφελη κτλ .. ειναι π@π@ριες... ) ολα για το χρημα γινονται.. αν δεν προχωρησουν πολυ τα ηλεκτρικα.. τοτε το μελλον ειναι ο wankel
Tελος οσο για το μειονεκτημα της καταναλωσης... σκεφτειτε οτι στις ιδιες στροφες του εμβολοφορου , ο wankel παραγει περισσοτερο εργο , οποτε λογικο δεν ειναι να καιει περισσοτερο??? Μακαρι να κανουν κατι με την καταναλωση αλλα δεν μπορουν να κανουν κ θαυματα..
SchumiMx5:
--- Quote from: petermx5g7 on May 09, 2012, 08:33:38 PM ---Η mazda είναι η μόνη εταιρεία αυτοκινητιστική που κατάφερε και τελειοποίησε τον wankel κινητήρα
--- End quote ---
Καλά δεν το τελειοποίησε κιόλας,μη τρελαθούμε όσο και αν γουστάρουμε.Απλά τον εξέλιξε αρκετά :)
xenos:
--- Quote from: petermx5g7 on May 09, 2012, 11:48:02 PM ---Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει μέλλον στον ρότορα... Συγκρίνετε τον ρότορα του σήμερα με το παρελθόν... Η μεγαλύτερη εξέλιξη ήταν η μεταφορά της θυρίδας εξαγωγής από το περιφερειακό κέλυφος
του ρότορα στα δύο πλευρικά, τώρα υπάρχουν 2 θυρίδες εξαγωγής και έτσι μειώθηκε η υποπίεση και μηδενίστηκε η επικάλυψη μεταξύ των θυρίδων εισαγωγής και εξαγωγής. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα
την μείωση κατα παααρα πολύ της ακαυτης βενζίνης στην εξαγωγή αφού η ποσότητα που δεν είχε αναφλαγεί,εμενε στον χώρο μεταξύ ρότορα και κελύφους και καιγόταν στον επόμενο κύκλο...
Αυτό εμένα μου δείχνει ότι η μάζντα έχει την τεχνογνωσία και την διάθεση να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τον ρότορα και γιατί όχι να τον εφαρμόσει σε όλα τα μοντέλα της αναλογα με τις απαιτήσεις του κάθε μοντέλου.
--- End quote ---
Ωραία, οπότε με αυτούς τους ρυθμούς σε πόσα χρόνια θα αποτελεί μία καλή, αξιόπιστη, οικονομική λύση? 200? 300?
--- Quote from: jSkyline on May 10, 2012, 12:29:47 AM ---...αλλιως θα μεινει στην ιστορια σαν ενα πολυ ιδιαιτερο μοτερ που επινοηθηκε απο Γερμανο αλλα για ακομα μια φορα τελειοποιηθηκε απο Ιαπωνα!!! :)
--- End quote ---
Πότε τελειοποιήθηκε ρε συ? :llol:
Akina_DownHill:
Περα απ την πλακα,πρεπει να εισαι ανωμαλος για να κατσεις ν ασχοληθεις με wankel.Ειδικα με τη βενζινη στα 2 ευρω.
Απ τη στιγμη που υπαρχουν πλεον κινητηρες που βγαζουν αλογα,ροπη,χαμηλους ρυπους και συνδυαζουν και αξιοπιστια,δε βρισκω το λογο να ασχοληθει κανεις μαζι του.
Και για να μη νομιζετε οτι ειμαι και κανας hater,εχω υποσχεθει στον εαυτο μου οτι το επομενο μου αυτοκινητο θα ειναι ενα FD :P
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version