!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#4]

<< < (22/487) > >>

petermx5g7:
Ναι ρε παιδιά σίγουρα στα πλυν είναι η κατανάλωση, αλλά μην το συγκρίνεται ούτε με τα 1300 ούτε με τα 1600 ούτε με τα δίλιτρα... Μπορεί τα wankel να μην κυβίζονται αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι 1300, κάπου στα 2,5 με 3 είναι σε σύγκριση με τα δικά μας μοτέρ, οπότε η κατανάλωση είναι νορμάλ...

Reverant:
Παιδιά μην γελιόμαστε, ο Wankel σαν κινητήρας πέρα από το γεγονός ότι μπορεί να στροφάρει τρελά (ακόμα και αν δεν έχει νόημα), δεν έχει κάποιο άλλο ουσιαστικό πλεονέκτημα. Είναι ένας κινητήρας που λόγω σχεδίασης καίει πολύ, βγάζει λίγη ροπή, βγάζει τρελά καυσαέρια, είναι αρκετά ευαίσθητος (σε σχέση με έναν εμβολοφόρο), η επισκευή του είναι ακριβή, κτλ.

aimkara:
Ακομα..

Ειναι μικροτερος, ελαφρυτερος, με λιγοτερα κινουμενα μερη, λιγοτερες απωλειες-τριβες, λιγοτερους κραδασμους και καλυτερη αποδοση απο ενα συμβατικο εσωτερικης καυσης. Επιπλεον εξελισσεται απο τη Mazda, το οποιο απο μονο του αποτελει πλεονεκτημα.

Μην ξεχναμε οτι μονη της εχει επωμιστει το βαρος της εξελιξης του, οποτε υπομονη. Το μελλον, κατα τη γνωμη μου, βρισκεται στον Wankel  :)

iliasfyntanidis:
Eγώ  από την άλλη πιστεύω ότι θα πάει άκλαφτος,σαν τον δίχρονο....ότι ήταν να δώσει,το έδωσε.
Το ότι εξελίσσεται από έναν μόνο κατασκευαστή το θεωρώ μείον διότι απλά δεν έχει ανταγωνισμό.

petermx5g7:
Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει μέλλον στον ρότορα... Συγκρίνετε τον ρότορα του σήμερα με το παρελθόν... Η μεγαλύτερη εξέλιξη ήταν η μεταφορά της θυρίδας εξαγωγής από το περιφερειακό κέλυφος

του ρότορα στα δύο πλευρικά, τώρα υπάρχουν 2 θυρίδες εξαγωγής και έτσι μειώθηκε η υποπίεση και μηδενίστηκε η επικάλυψη μεταξύ των θυρίδων εισαγωγής και εξαγωγής. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα

την μείωση κατα παααρα πολύ της ακαυτης βενζίνης στην εξαγωγή αφού η ποσότητα που δεν είχε αναφλαγεί,εμενε στον χώρο μεταξύ ρότορα και κελύφους και καιγόταν στον επόμενο κύκλο...

Αυτό εμένα μου δείχνει ότι η μάζντα έχει την τεχνογνωσία και την διάθεση να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τον ρότορα και γιατί όχι να τον εφαρμόσει σε όλα τα μοντέλα της αναλογα με τις απαιτήσεις

του κάθε μοντέλου.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version