Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες. [#2]  (Read 216036 times)

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

November 29, 2012, 11:35:27 AMReply #810

Offline alfie86

Re: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες. [#2]
« Reply #810 on: November 29, 2012, 11:35:27 AM »
Καλα χαλαρωσε ρε φιλε τι υφακι ειναι αυτο το ''μπα απλα λεμε''...Δεν μπορουμε να πουμε την γνωμη μας χωρις να υπαρχει λογοκρισια?

November 29, 2012, 11:37:02 AMReply #811

Offline nmwisima

« Reply #811 on: November 29, 2012, 11:37:02 AM »
Καλα χαλαρωσε ρε φιλε τι υφακι ειναι αυτο το ''μπα απλα λεμε''...Δεν μπορουμε να πουμε την γνωμη μας χωρις να υπαρχει λογοκρισια?

Δεν ειναι λογοκρισία το να διαφωνεί κάποιος μαζί σου.

November 29, 2012, 11:38:48 AMReply #812

Offline alfie86

« Reply #812 on: November 29, 2012, 11:38:48 AM »
Μπορει να διαφωνησει πιο ομορφα κ χωρις ειρωνειες Αχιλλεα..Αλλα τι να λεμε τωρα...

November 29, 2012, 12:01:33 PMReply #813

Offline Errikos

« Reply #813 on: November 29, 2012, 12:01:33 PM »
Είναι η έκδοση mid που έκανε 26κ (το soft top!!! To rc κανά 3άρι πάνω?). Απλή έκδοση? Ξέρεις τι εκδόσεις έβγαιναν? Μπα... Απλά λέμε...
Πολλά τα 11κ για αμάξι με νορμάλ χλμ κ rc κιόλας?  :zalistika:
Ερρίκο* για την περίπτωσή σου (θέλω rc με τον καλύτερο εξοπλισμό, ένα σωρό έξτρα, με λίγα χλμ και με 8κ) υπάρχει μια παροιμία, αλλά αν την πω θα με μπανάρει ο admin!

*δεν είναι προσωπικό. Εννοώ για άτομα με την ίδια νοοτροπία.

Χαχαχαχαχαχα. Έχεις δίκιο, αλλά δεν ψάχνω αυτό που είπες. Αυτό που ψάχνω είναι ένα άριστο αμάξι, με νορμάλ χιλιόμετρα και καλή τιμή. Τα έξτρα δεν με ενδιαφέρουν με την έννοια οτι θα πληρώσω πολύ παραπάνω για αυτά, αλλά καλό είναι να υπάρχουν (με μια αντίστοιχη ΛΟΓΙΚΗ αύξηση της τιμής). Γενικά το υπολόγιζα γύρω στα 7.500-8.000 για περίπτωση βασικής έκδοσης ή λίγο παραπάνω αν έχει κάποια έξτρα. Π.χ για το ESP θα πλήρωνα κανα 300άρι περίπου παραπάνω, και για το hardtop κανένα 500άρι περίπου...
Δερμάτινα σαλόνια, θερμαινόμενα καθίσματα και λοιπά μπλιμπλικια κτλ δεν με ενδιαφέρουν να πληρώσω παραπάνω να τα αποκτήσω. Μου αρκεί απλά να έχει A/C.
Δεν  ξέρω αν ψάχνω παράλογα πράγματα, αλλά το λίγο ψάξιμο που έχω κάνει μου δείχνει οτι είναι σχετικά λογικές οι τιμές που λέω, πάντα με βάση την αγορά και την οικονομική κατάσταση. Εσείς τι πιστεύετε;
 ;)

November 29, 2012, 12:03:08 PMReply #814

Offline Gas21

« Reply #814 on: November 29, 2012, 12:03:08 PM »
Ρε παιδιά χαλαρώστε..δείτε και το καλο , παίζει MP3 ! Πέρα απο την πλάκα.
Αν το αμάξι είναι του 2009,κομπλέ μηχανικά και χωρίς χτυπήματα τότε μια χαρά λεφτά είναι..μην τρελαθούμε.
Επίσης 300 ευρώ  μόνο παραπάνω για esp  είναι ψίχουλα.Βασικά δεν μπορείς θεωρητικά να δώσεις μια τιμή για το ESP ,
 αλλά σκέψου οτι 250 πουλάνε τις μαμά ζάντες με λάστιχα..
« Last Edit: November 29, 2012, 12:05:43 PM by Gas21 »
ΜΧ-5 PRHT 1.8 turbo Brilliant Black
custom turbo kit
Karabelas full exhaust
ECU tuned by Gianic
MeisterR Zeta S  /rear PPF brace
Quaife LSD / FGR 4.625
Flyin Miata Level 1 clutch
Rota Slipstream wheels  17x8 /Nankang NS2R 225-45-17
Mazda Airdam kit / ducktail

November 29, 2012, 12:06:10 PMReply #815

Offline xenos

« Reply #815 on: November 29, 2012, 12:06:10 PM »

Εγώ χαλαρός εμείς, εσείς με τσιτώνετε κ δεν έχω πάρει κ τα χάπια μου ακόμα. Τη γνώμη σου φυσικά και να την λες. Πράγματα που δεν γνωρίζεις όμως, να κρατάς μια μικρή επιφύλαξη ή να τα ψάξεις πριν πατήσεις το κουμπάκι που λέει "post". Το να λες φτωχή την έκδοση mid χωρίς να ξέρεις τις διαφορές, εσύ από μόνος σου πως την κρίνεις?

Επίσης τη λογοκρισία που την είδες? Θέλεις εσύ να λες τη γνώμη σου κ οι άλλοι όχι?  :zalistika:
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

November 29, 2012, 12:07:37 PMReply #816

Offline alfie86

« Reply #816 on: November 29, 2012, 12:07:37 PM »
Εγω μιλησα με βαση την εποχη..Σαφως και τετοια τιμη ειναι πολυ χαμηλη για rc..Απλα επειδη υπαρχουν αμαξια ΠΛΕΟΝ με πολυ πλουσιοτερο εξοπλισμο σε λιγοτερα λεφτα θεωρω οτι ειναι ακριβη αγγελια..Βεβαια εδω υπαρχει ενα θεμα τι θεωρει καποιος πλουσιοτερο εξοπλισμο..Τεσπα..

November 29, 2012, 12:10:13 PMReply #817

Offline alfie86

« Reply #817 on: November 29, 2012, 12:10:13 PM »
Κατσε ρε συ ποιος σου ειπε οτι δεν ξερω τις εκδοσεις?Απο ενα ποστ εσυ αυτο συμπερανες ?small,medium και large δεν ειναι  :D?

November 29, 2012, 12:13:56 PMReply #818

Offline Liakos

« Reply #818 on: November 29, 2012, 12:13:56 PM »
Το mid ειναι η πιο value for money εκδοση για NC. Τα δερματινα/θερμαινομενα κ το bose ηχοσυστημα που προσφερει επιπλεον το high δεν ειναι κατι που θα εκτιμησει κανεις σε αυτο το αμαξι κ σε καμια μα καμια περιπτωση δε μπορουν να δικαιολογησουν τις 3000 ευρω που χωριζαν τιμολογιακα τις 2 εκδοσεις.

Τα RC ηταν περιπου 3000 ευρω ακριβοτερα απο τα αντιστοιχα soft top.

Λογικη η παραπανω τιμη. Τα στοιχεια της αγγελιας απλα ειναι λες κ βγηκαν απο κονσερβα. Συνηθες φαινομενο σε αγγελιες εμπορων.

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

November 29, 2012, 12:17:49 PMReply #819

Offline xenos

« Reply #819 on: November 29, 2012, 12:17:49 PM »
Είναι η έκδοση mid που έκανε 26κ (το soft top!!! To rc κανά 3άρι πάνω?). Απλή έκδοση? Ξέρεις τι εκδόσεις έβγαιναν? Μπα... Απλά λέμε...
Πολλά τα 11κ για αμάξι με νορμάλ χλμ κ rc κιόλας?  :zalistika:
Ερρίκο* για την περίπτωσή σου (θέλω rc με τον καλύτερο εξοπλισμό, ένα σωρό έξτρα, με λίγα χλμ και με 8κ) υπάρχει μια παροιμία, αλλά αν την πω θα με μπανάρει ο admin!

Χαχαχαχαχαχα. Έχεις δίκιο, αλλά δεν ψάχνω αυτό που είπες. Αυτό που ψάχνω είναι ένα άριστο αμάξι, με νορμάλ χιλιόμετρα και καλή τιμή. Τα έξτρα δεν με ενδιαφέρουν με την έννοια οτι θα πληρώσω πολύ παραπάνω για αυτά, αλλά καλό είναι να υπάρχουν (με μια αντίστοιχη ΛΟΓΙΚΗ αύξηση της τιμής). Γενικά το υπολόγιζα γύρω στα 7.500-8.000 για περίπτωση βασικής έκδοσης ή λίγο παραπάνω αν έχει κάποια έξτρα. Π.χ για το ESP θα πλήρωνα κανα 300άρι περίπου παραπάνω, και για το hardtop κανένα 500άρι περίπου...
Δερμάτινα σαλόνια, θερμαινόμενα καθίσματα και λοιπά μπλιμπλικια κτλ δεν με ενδιαφέρουν να πληρώσω παραπάνω να τα αποκτήσω. Μου αρκεί απλά να έχει A/C.
Δεν  ξέρω αν ψάχνω παράλογα πράγματα, αλλά το λίγο ψάξιμο που έχω κάνει μου δείχνει οτι είναι σχετικά λογικές οι τιμές που λέω, πάντα με βάση την αγορά και την οικονομική κατάσταση. Εσείς τι πιστεύετε;
 ;)

Κοίτα Ερρίκο. Αν έλεγες εγώ δίνω μαξ 8κ κ ψάχνω ότι πιο καινούριο μπορώ θα σου έλεγα οκ. Αλλά να βλέπεις rc του '09 με λίγα χλμ κ να το θεωρείς ακριβό με 11κ.....ε κάπως μου φαίνεται. Θα πεταχτεί τώρα ο σάμπας και θα σου πει ότι ο γνωστός του πήρε nbfl ατρακάριστο με 17000 πραγματικά χλμ και μπλοκέ/6άρι/ενισχύσεις/light turbo από γυναίκα, γιατρό που το είχε μόνο για να πηγαίνει 1 Κυριακή το μήνα 4χλμ μακρυά να δει τα ανήψια της και θα πούμε όλοι μαζί.. αααααααα! Τότε είναι πολλά τα 11κ! Πάρε εκείνο το επισκευασμένο, τρακαρισμένο, χωρίς αερόσακους (τι να τους κάνεις άλλωστε? Εδώ είμαστε όλοι χεράδες! Βάλε ένα μπάκετ κ ζώνες κ είσαι έτοιμος! Δεν θα τρακάρεις ποτέ! Και αν τρακάρεις κ μείνεις στον τόπο μετά μπορεί να πεις "αν είχα αερόσακο, λες να την γλίτωνα?". Λεπτομέρειες. Μην σου πω βρες κ ένα χωρίς μοτέρ με 2κ! Μετά παίρνεις κ ένα μοτέρ συμβατό όπως από cbr 1000rr, suzuki tl1000, cub50 κ τσουυυυυπ έγινες!). Λύσεις υπάρχουν, όμως θα σταματήσω κάπου εδώ γιατί έχουν αρχίσει να με πιάνουν τα ηρεμιστικά κ θα πέσω σε νιρβάνα. Peace!  ;)
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

November 29, 2012, 12:23:30 PMReply #820

Offline VasmaV

• Administrator
  • Total likes: 393
  • '100% of the shots you don't take, don't go in' WG
    • my cardomain
« Reply #820 on: November 29, 2012, 12:23:30 PM »
Πολλά τα 11κ για αμάξι με νορμάλ χλμ κ rc κιόλας?  :zalistika:

Δεν  ξέρω αν ψάχνω παράλογα πράγματα, αλλά το λίγο ψάξιμο που έχω κάνει μου δείχνει οτι είναι σχετικά λογικές οι τιμές που λέω, πάντα με βάση την αγορά και την οικονομική κατάσταση. Εσείς τι πιστεύετε;
 ;)

στα 7,5-8Κ μην περιμένεις να βρεις φίλε μου εύκολα κάποια καλή περίπτωση. Συνήθως σε αυτά τα χρήματα τα NC είτε θα χουν πολλά χλμ είτε κάποιο κουσούρι, είτε θα είναι base χωρίς ac (το οποίο για να μπεί έχει κοντά στα 1800ευρώ)

Στη θέση σου θα προτιμούσα κάποιο άριστο με περισσότερα εξτρά και ας χρειαζόταν να δώσω κάτι παραπάνω, παρα να πάρω ένα στα 7,5 (αν βρω την τρομερή ευκαιρία)και μετά να τρέχω να βάζω μπλοκέ, αναρτήσεις κτλπ και να δίνω κανα 2χίλιαρο σε εξτρά τα οποία κάλλιστα θα μπορούσα να χα γλυτώσει.
Το θέμα φυσικά είναι τι αντέχει η τσέπη σου/πόσα θες να δώσεις και φυσικά τι ζητάς από το αυτοκίνητο σου.  

Επίσης το ESP που κοστολογείς κανα 300αρι, σκέψου ότι μπορεί να σου σώσει τη ζωή και ότι πολύ απλά δεν μπαίνει ως aftermarket. Κάποτε λέγαμε σιγά μωρε το ABS και τι να το κάνω και πλέον δεν θα αγοράζαμε αμάξι χωρίς αυτό, εύκολα. Το ίδιο θα ισχύει και σε 5 χρόνια με το ESP ;)
(Sorry, but you are not allowed to access the gallery)
myex -> MX-5 NC 1.8 SVP R.E.M.
Tochigi-Fuji LSD & FGR 4.44
MAZDASPEED Stabilizer Kit
MAZDASPEED Sport Springs (Jap-Spec)
Koni ADJUSTABLE Sport Shocks
Racing Beat Header, RSport GW Midpipe
Rota Fighter 16x7 ET40 6.4Kgrs
Goodyear EfficientGrip Performance
Front&Rear Airdam Skirts, MS Sideskirts

Topless is always better...

November 29, 2012, 12:24:55 PMReply #821

Offline alfie86

« Reply #821 on: November 29, 2012, 12:24:55 PM »
Εχει 1000 δικια για το esp ο Βασιλης  :good:

November 29, 2012, 12:36:01 PMReply #822

Offline Errikos

« Reply #822 on: November 29, 2012, 12:36:01 PM »
Πολλά τα 11κ για αμάξι με νορμάλ χλμ κ rc κιόλας?  :zalistika:

Δεν  ξέρω αν ψάχνω παράλογα πράγματα, αλλά το λίγο ψάξιμο που έχω κάνει μου δείχνει οτι είναι σχετικά λογικές οι τιμές που λέω, πάντα με βάση την αγορά και την οικονομική κατάσταση. Εσείς τι πιστεύετε;
 ;)

στα 7,5-8Κ μην περιμένεις να βρεις φίλε μου εύκολα κάποια καλή περίπτωση. Συνήθως σε αυτά τα χρήματα τα NC είτε θα χουν πολλά χλμ είτε κάποιο κουσούρι, είτε θα είναι base χωρίς ac (το οποίο για να μπεί έχει κοντά στα 1800ευρώ)

Στη θέση σου θα προτιμούσα κάποιο άριστο με περισσότερα εξτρά και ας χρειαζόταν να δώσω κάτι παραπάνω, παρα να πάρω ένα στα 7,5 (αν βρω την τρομερή ευκαιρία)και μετά να τρέχω να βάζω μπλοκέ, αναρτήσεις κτλπ και να δίνω κανα 2χίλιαρο σε εξτρά τα οποία κάλλιστα θα μπορούσα να χα γλυτώσει.
Το θέμα φυσικά είναι τι αντέχει η τσέπη σου/πόσα θες να δώσεις και φυσικά τι ζητάς από το αυτοκίνητο σου.  

Επίσης το ESP που κοστολογείς κανα 300αρι, σκέψου ότι μπορεί να σου σώσει τη ζωή και ότι πολύ απλά δεν μπαίνει ως aftermarket. Κάποτε λέγαμε σιγά μωρε το ABS και τι να το κάνω και πλέον δεν θα αγοράζαμε αμάξι χωρίς αυτό, εύκολα. Το ίδιο θα ισχύει και σε 5 χρόνια με το ESP ;)

Συμφωνώ με αυτά που λές, απλά
1)Μην κρίνεις από τις τιμές που γράφουν όλοι στις αγγελίες. Οι περισσότερες είναι φουσκωμένες 1000 -1500 ευρώ, και κάποιοι πέφτουν ακόμα και 2500 στις υψηλές εκδόσεις.
2)Άλλο αυτοκίνητο περιμένω να πάρω με 7500 (ενδεικτικά κανένα 2006-2007 με ~ 70Κ Κm) και άλλο με 8.000 - 8.500 (κανένα 2008-2009 με 40-60K Κm)
Δεν ζητάω κάτι παράλογο, ένα τσακ παρακάτω από την τιμή της αγοράς ζητάω! Κάτι που να καθιστά ένα αυτοκίνητο ευκαιρία! Και δεν περιμένω να το βρω εύκολα! Ιδανικά θα ήθελα να το βρω εύκολα αλλά όταν ζητάς ευκαιρία θέλει ψάξιμο και υπομονή! Έτσι και αλλιώς κάθε βδομάδα βγαίνουν και άλλα για πώληση και οι τιμές πέφτουν! Και όσο μπαίνει ο χειμώνας και ζορίζεται η οικονομία, τόσο εμφανίζονται περισσότερες πραγματικές ευκαιρίες!

November 29, 2012, 01:00:59 PMReply #823

Offline Liakos

« Reply #823 on: November 29, 2012, 01:00:59 PM »
2)Άλλο αυτοκίνητο περιμένω να πάρω με 7500 (ενδεικτικά κανένα 2006-2007 με ~ 70Κ Κm) και άλλο με 8.000 - 8.500 (κανένα 2008-2009 με 40-60K Κm)

Εισαι λαθος σε αυτο. Η μονη διαφορα που εχει ενα '06 με 70.000χλμ απο ενα '09 με 50.000χλμ ειναι οτι εχει κανει 2 αλλαγες λαδιων παραπανω...
Τιποτε αλλο.

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

November 29, 2012, 01:25:49 PMReply #824

Offline Errikos

« Reply #824 on: November 29, 2012, 01:25:49 PM »

Εισαι λαθος σε αυτο. Η μονη διαφορα που εχει ενα '06 με 70.000χλμ απο ενα '09 με 50.000χλμ ειναι οτι εχει κανει 2 αλλαγες λαδιων παραπανω...
Τιποτε αλλο.

Σωστό αυτό αλλά αν θελήσω να το πουλήσω μετά από 5 χρόνια, θα πιάσει εντελώς διαφορετική τιμή αν είναι αυτοκίνητο 12 χρόνων και άλλη τιμή αν είναι 9 χρόνων! Από αυτές τις δύο αλλαγές λαδιών σε αυτήν την περίπτωση χάνεις πάνω από 2 χιλιάρικα... Άσχετα αν τα αμάξια είναι λειτουργικά ίδια. Καλώς ή κακώς έτσι λειτουργεί η αγορά του μεταχειρισμένο! Το θέμα είναι μέσα σε αυτήν την αγορά να κάνεις την καλύτερη επιλογή καλύπτοντας τις ανάγκες σου...