Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες. [#2]  (Read 215987 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

September 28, 2012, 09:54:36 PMReply #465

Offline gianic

Re: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες. [#2]
« Reply #465 on: September 28, 2012, 09:54:36 PM »
Καλα οταν βρισκεις s2k με 6.000€, rx8 με 3.500€, και απειρες boxster και z4 απο 8.000€, τα miatakia θα κρατησουν αξια;

2.5l NC Turbo
Completely stock internals
Garrett GT28
Custom tubular exhaust manifold
Bosch 850cc EV14 Injectors
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
EVO VIII 17x8 wheels 235/40/17
Koni Yellow shocks w/progress springs
320hp

#breakingtherodbreakingtherod
NA engines - The engines with never-ending lag

September 28, 2012, 10:03:13 PMReply #466

Offline Gas21

Re: Re: Aγορα μεταχειρισμενου miata.Συμβουλες. [#2]
« Reply #466 on: September 28, 2012, 10:03:13 PM »
Giannic σκεψου το αγοραστικο κοινο που απευθυνονται ομως...απο ολα αυτα μονο το μιατα και αν πλεον,μπορει να το συντηρει καποιος με σχετικη ευκολια..
Ενας με s2k τις προαλλες σταματησε τον homerako,και του προτεινε ανταλλαγη με το NC..
ΜΧ-5 PRHT 1.8 turbo Brilliant Black
custom turbo kit
Karabelas full exhaust
ECU tuned by Gianic
MeisterR Zeta S  /rear PPF brace
Quaife LSD / FGR 4.625
Flyin Miata Level 1 clutch
Rota Slipstream wheels  17x8 /Nankang NS2R 225-45-17
Mazda Airdam kit / ducktail

September 29, 2012, 02:49:01 PMReply #467

Offline Mendeleev

« Reply #467 on: September 29, 2012, 02:49:01 PM »
Δεν ειπα να κρατησουν αξια αλλά οχι και να παρουν nbfl με 3000!!Ας παρουν s και ας πληρωνουν χιλια δυο: τελη τεκμηρια συντηρηση κλπ
παλιά...

September 29, 2012, 05:06:17 PMReply #468

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #468 on: September 29, 2012, 05:06:17 PM »
Σίγουρα θα βρείσ κάτι πολύ καλό και σε τιμή ξεφτίλα.

Υπαρχουν πολλες αποψεις περι αυτου...
Αν εψαχνα για ΜΧ παντως και ειχα χρηματα, η ακομα και αν δεν ειχα, το δικο σου θα ηταν ισως το πρωτο που θα εβλεπα! Βεβαια αν δεν ειχα μαλλον και εσυ δεν θα μου το εδινες...Aν ηταν και σε χρωμα Black Cherry Mica θα σου ειχα προτεινει ηδη ανταλλαγη!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

September 29, 2012, 05:31:15 PMReply #469

Offline thanos

« Reply #469 on: September 29, 2012, 05:31:15 PM »
γεια σας και πάλι..πήγα και είδα με μηχανικό το ασημένιο ( http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2655900/ ) και το πόρισμα βκήκε πολύ εύκολα.Μόλις ο μηχανικός άνοιξε το πορτ παγκάζ ειδε ότι ήταν όλο στραβωμένο.Η ρεζέρβα είχε σηκωθεί ολόκληρη από την θέση της λόγω της μετατόπισης της λαμαρίνας που βρισκόταν από κάτω και υπήρχαν αρμοί οι οποίοι δεν ήταν οι εργοστασιακοί και το πίσω αριστερό φτερό ήταν αλλαγμένο..Πάει το ένα μέρος.Από μηχανικής απόψεως πάλι είχε προβλήματα όπως αλαγμένο το σωλήνα του ψυγείου με έναν άλλο(όχι εργοστασιακό) πράγμα που μου είπε ότι δείχνει ότι μάλλον έχει κοπέι και αλαχτεί.Μου είπε επίσης και κάποια άλλα προβλήματα-''παρατυπίες'' στο χώρο τη μηχανής αλλά δεν θυμάμαι τους ακριβείς όρους.Επίσης και η κουκούλα έιναι στα τελευταία της.Συνοψίζοντας πάμε για άλλα..Αυτά..

September 29, 2012, 06:50:35 PMReply #470

Offline ELTASSOS

« Reply #470 on: September 29, 2012, 06:50:35 PM »
γεια σας και πάλι..πήγα και είδα με μηχανικό το ασημένιο ( http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2655900/ ) και το πόρισμα βκήκε πολύ εύκολα. ..

"αν ειχες εσυ αυτο το αμαξι που απερριψες, θα το πουλαγες για 2500 ευρω , να το ξεφορτωθεις,  οπως εκανε ο προηγουμενος?"...αν οχι ξανασκεψου το και παζαρεψε του το. Αν ναι, τοτε πολυ καλα εκανες και εφυγες.

Δεν αναφερομαι στο συγκεκριμενο αμαξι, αλλα πιο πολυ σαν τροπο σκεψης, οταν το μπατζετ ειναι περιορισμενο.

September 29, 2012, 07:27:48 PMReply #471

Offline thanos

« Reply #471 on: September 29, 2012, 07:27:48 PM »
Είπα ότι ψάχνω κάτι σε πιο χαμηλή τιμή αλλά δεν θέλω να θυσιάσω την ποιότητα,οπότε προτιμώ να περιμένω και να βρω κάτι καλύτερο..και ας έχει υψηλότερη τιμή..δεν αξίζει να πάρω κάτι φτηνό και μετά να το χρυσοπληρώσω για να γίνει αμαξι,θα είναι απλά χάσιμο χρημάτων..

September 30, 2012, 11:55:59 AMReply #472

Offline perlas

« Reply #472 on: September 30, 2012, 11:55:59 AM »
( http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2655900/ )το πόρισμα βκήκε πολύ εύκολα.Μόλις ο μηχανικός άνοιξε το πορτ παγκάζ ειδε ότι ήταν όλο στραβωμένο.Η ρεζέρβα είχε σηκωθεί ολόκληρη από την θέση της λόγω της μετατόπισης της λαμαρίνας που βρισκόταν από κάτω και υπήρχαν αρμοί οι οποίοι δεν ήταν οι εργοστασιακοί και το πίσω αριστερό φτερό ήταν αλλαγμένο..Πάει το ένα μέρος.Από μηχανικής απόψεως πάλι είχε προβλήματα όπως αλαγμένο το σωλήνα του ψυγείου με έναν άλλο(όχι εργοστασιακό) πράγμα που μου είπε ότι δείχνει ότι μάλλον έχει κοπέι και αλαχτεί.Μου είπε επίσης και κάποια άλλα προβλήματα-''παρατυπίες'' στο χώρο τη μηχανής αλλά δεν θυμάμαι τους ακριβείς όρους.Επίσης και η κουκούλα έιναι στα τελευταία της.Συνοψίζοντας πάμε για άλλα..Αυτά..

για το τρακαρισμα πισω δεν το συζηταμε,εχεις δικιο αλλα και παλι αυτος ειναι ο λογος που το πουλανε τοσο λιγα χρηματα σωστα???τωρα για τα υπολοιπα εισαι λιγο υπερβολικος πιστευω.αλλαγμενοσωληνακι ψυγειου.οκ τρυπισε αλλαχτηκε με αλλο.οι ''παρατυπιες'' πιστευω φτιαχνονται ευκολα.η κουκουλα...λογικο φιλε μου 15 χρονων θα ειναι.με 2500 δεν περνεις ουτε seicento σε καλη κατασταση.ειπαμε οι καιροι ειναι δυσκολοι αλλα μην τα θελουμε και ολα δικα μας.

September 30, 2012, 01:32:40 PMReply #473

Offline ELTASSOS

« Reply #473 on: September 30, 2012, 01:32:40 PM »
ΘΑΝΕ, αφου το χτυπημα ειναι απο πισω (αν ειναι τρακαρισμα) , λογικα θα τον εχει πληρωσει η ασφαλιστικη του αλλου,  οποτε δεν υπηρχε λογοσ να κανει τσιγκουνιες-προχειροδουλεια.... οποτε μηπως δεν ειναι ετσι τα πραγματα? (μηπως του εφυγε και στουκαρε με τον κωλο σε κανα δεντρο, τοφτιαξε με δικα του λεφτα και τα τσιγκουνευτηκε).

Τσεκαρισε με αριθμο αυτοκινητου μεσω ασφαλιστικησ τι ζημια εγινε, και υψος ζημιας βασει τιμολογιων που υποβληθηκαν (αν εχουν εμπλακει ασφαλιστικες).

αν σε αυτα τα λεφτα εχεις και αλλες, καλυτερες επιλογες, δεν το συζηταμε,  καλα εκανες...αλλα εχεις?

γνωμη μου ειναι οτι λογω οικονομικων συνθηκων ενα ψιλο-χρεπι ειναι οτι πρεπει,  αρκει να ειναι φτηνο...κρατηστε το οσο σας κανει κεφι, σκιστε το  και μετα 2-3 χρονια οτι πιασει στην αγορα...  Κερδισμενος θα εισαι. ΠΑΖΑΡΕΨΕ ΤΟ στα 2500.

εννοειται,  οτι το αμαξι πρεπει να ειναι ΑΣΦΑΛΕΣ στο δρομο, διαφορετικα ουτε σαν συνοδηγος.

September 30, 2012, 03:47:53 PMReply #474

Offline Skyggedans

« Reply #474 on: September 30, 2012, 03:47:53 PM »
ΘΑΝΕ, αφου το χτυπημα ειναι απο πισω (αν ειναι τρακαρισμα) , λογικα θα τον εχει πληρωσει η ασφαλιστικη του αλλου,  οποτε δεν υπηρχε λογοσ να κανει τσιγκουνιες-προχειροδουλεια.... οποτε μηπως δεν ειναι ετσι τα πραγματα? (μηπως του εφυγε και στουκαρε με τον κωλο σε κανα δεντρο, τοφτιαξε με δικα του λεφτα και τα τσιγκουνευτηκε).

Αυτό ναι

Τα υπόλοιπα όχι. Με τα χρήματα που διαθέτει, μπορεί να βρει καλό αυτοκίνητο αν ψάξει. Προφανώς κ δεν χρειάζεται να είναι στραβό, για κανέναν λόγο. Τελευταίο γνωστό παράδειγμα το fl του gianic.

Άσε τα χρέπια κ πήγαινε παρακάτω. Αυτοκίνητα υπάρχουν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις χτυπημένο και κακοσυντηρημένο αμάξι.

September 30, 2012, 04:24:50 PMReply #475

Offline thanos

« Reply #475 on: September 30, 2012, 04:24:50 PM »
To αμάξι αυτό πό την ωρα που έχει χτυπήσει πίσβ εγώ προσωπικά το απορρίπτω..Τώρα το αν αξιζει σε αυτά τα λεφτά δεν ξέρω και δεν νομίω..(δεν ειμαι και πολύ γνώστης αλλά αυτή είναι η άποψη μ..),Τώρα για το τρακάρισμα το ανέφερα ώστε αν πάει και κάποιος άλλος να είναι ενήμερος..Όπως να προσθέσω ότι το αμάξι δεν αγοράζεται για σκίσιμο ένα δύο χρόνια και μετά πέταμα αλλά για να το κρατήσω αρκετό καιρό,κρίνωντας από την κατάσταση που επικρατεί γενικά,και κυρίως οικονομικα..Οπότε πάω για άλλα..
Φυσικά όλες οι γνώμες είναι ευπρόσδεκτες και ευχαριστώ για το ανδιαφέρον σας..

September 30, 2012, 06:15:01 PMReply #476

Offline perlas

« Reply #476 on: September 30, 2012, 06:15:01 PM »
σιγουρα θα βρεις καποια ευκαιρια ,αλλα στο 90% των περιπτωσεων οτι δινεις(πληρωνεις) περνεις.εκτος αν τυχεις σε καμμια τρελη περιπτωσαρα.εγω πιστευω οτι κατω απο 4κ δυσκολο να βρεις κατι σε τοσο καλη κατασταση που ψαχνεις.

September 30, 2012, 07:30:07 PMReply #477

Offline bill_viper

• pure velocity
  • Total likes: 79
  • In luv with my little κουμπαρά
    • Dedousis.com
« Reply #477 on: September 30, 2012, 07:30:07 PM »
Θανο χωρις να σε ξερω προσωπικα δε μπορεις να'χεις και την πιτα ολοκληρη κ το σκυλο χορτατο!
Το ποσο που θες να δωσεις ειναι υπερβολικα χαμηλο, καπου πρεπει να κανεις υποχωρησεις.
Παρα την οποιαδηποτε κριση ισχυει ο κανονας οτι πληρωνεις παιρνεις!
Βye-bye my sweet Miata... :(

September 30, 2012, 11:10:29 PMReply #478

Offline Skyggedans

« Reply #478 on: September 30, 2012, 11:10:29 PM »

συγγνώμη αλλά δεν ισχύει επουδενί κάτι τέτοιο αυτή την περίοδο. Καλό θα ήταν να βλέπουμε λίγο γύρω μας τι γίνεται κ πως έχουν διαμορφωθεί οι τιμές πώλησης, ειδικά αυτοκινήτων σαν το miata. Πάνε οι εποχές που τα αυτοκίνητα βόλτας κρατούσαν τιμές για λίγους κ εκλεκτούς. Όταν δεν υπάρχει ζήτηση, οι τιμές μοιραία πέφτουν. Πόσο  μάλλον όταν μιλάμε για αυτοκίνητα 10ετίας+.

NC του '07, ατρακάριστα, καλοσυντηρημένα, πωλούνται σήμερα στα 6500-7 χιλιάρικα. Χθες μόλις, φίλος αγόρασε RC του '08 με 8200.
 Δεν θα βρει καλό nb-nbfl με 5;
 Ας βλέπουμε κ λίγο πιο πέρα απ' τους ευσεβείς πόθους μας πριν πούμε το ό,τι πληρώσεις, παίρνεις, σήμερα. Κ φυσικά, το στραβό αμάξωμα δεν είναι υποχώρηση, αλλά ανούσια επιλογή, εκτός αν το αυτοκίνητο χρησιμεύει μόνο για track days ή ανταλλακτικά...

September 30, 2012, 11:29:13 PMReply #479

Offline Konstantinos

« Reply #479 on: September 30, 2012, 11:29:13 PM »
Παιδιά εγώ εδώ θα έρθω να διαφωνήσω. Νομίζω το βλέπουμε από την ανάποδη πλευρά, δηλαδή του πωλητή. Μερικοί από εμάς έχουμε μπει στη διαδικασία να πωλήσουμε ή ανταλλάξουμε το miata μας, εστω και για λίγο χρονικό διάστημα. Όταν χτυπούσε το τηλέφωνο το πρώτο πράγμα που ένοιαζε τον ενδιαφερόμενο ήταν τι καλύτερο θα κάνουμε στη τιμή..Ούτε σε τι κατάσταση είναι το αυτοκίνητο, ούτε αν χρειάζεται μοτέρ ή σασί (!) Θέλω να πω ότι στην αγορά αυτό που ενδιαφέρει πλέον τη πλειοψηφία (ευτυχώς υπάρχει εκεί έξω και η μειοψηφία σε ελάχιστα ποσοστά που ξέρει τι θέλει και θα δώσει και 25.000 για ένα συλλεκτικό alfa spider του '86 ή 8.000 για ένα NA σε άψογη εργοστασιακή κατάσταση από τον μερακλή ιδιοκτήτη-πωλητή) είναι το κόστος. Εγώ 7.000€ που μου δίνανε οι περισσότεροι για αμάξι του '07 με 38.000χλμ, τα πάντα μέσα και αρρωστημένη φροντίδα, δεν το πωλούσα. Αυτό μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε προσβάλλεται από τα 5.000€ που προσφέρει ο Θάνος ή δεν τα έχει ανάγκη. Σε αυτά τα λεφτά που πλέον αντιστοιχούν σε ετήσιο εισόδημα, θα απαιτήσεις να βρεις ένα καλό κομμάτι, που θα χρειάζεται κουκούλες, λάδια, ανάρτηση λόγω παλαιότητας..Θα απορρίψεις όμως εκ των ων ουκ άνευ ένα τρακαρισμένο.  Η διαφωνία μου έγκειται στο γεγονός ότι ο πωλητής ουδέποτε είπε "είναι στα 3.000€ επειδή είναι τρακαρισμένο και επειδή μόλις το βάλεις εμπρός θα σπάσουν οι βάσεις μηχανής και το μοτέρ θα τρέχει μόνο του στο δρόμο". Φιλέτο το παρουσίαζε. Όλοι θα φεύγανε και δεν κανέις δεν θα έλεγε θα το παρω γιατί είναι καλά τα λεφτά για τρακαρισμένο.  Συνεπώς καλά κανει και το αποκλείει ο Θάνος a priori. Aν έλεγε πάρε κόσμε τρακαρισμένο miata σε τιμή laptop θα το καταλάβαινα. Θα συμφωνήσω όμως στην άποψη που ειπώθηκε να τσεκαριστεί μέσω ασφαλιστικής τι ζημιά είχε..Μην γίνεται θέμα για ένα μπαλωμένο φτερό. Επίσης αν αλλάχθησαν τα ανταλλακτικά μέσω ασφαλιστικής με καινούργια τότε δεν θα τρέχει και τίποτα. Αλλά για να λέει ο μηχανικός που το τσέκαρε (από τη Mazda) ότι ήταν άσχημα χτυπημένο νομίζω είναι συνετό να εμπιστευθείς τη γνώμη του, Θάνο. Ξέρει πολλά παραπάνω.  :)
🔰 2007 Mazda Mx-5 1.8 NC1 Roadster
☘️2012 Alfa Romeo Giulietta 940 1.4TB