Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Γιατί να πάρω mx5?  (Read 67065 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

February 25, 2013, 02:15:15 PMReply #60

Offline VasmaV

• Administrator
  • Total likes: 393
  • '100% of the shots you don't take, don't go in' WG
    • my cardomain
Re: Γιατί να πάρω mx5?
« Reply #60 on: February 25, 2013, 02:15:15 PM »
Ειμαι 27,σοφρων οδηγος και το θελω μονο για βολτες οχι μπαντιλικια.
Εαν δεν παρω τετοιο αμαξι τωρα ,ποτε θα το κανω;;;;;;
Αυτό νομίζω στα έχει πει όλα, και γω στα 28 μου το πήρα.
Εφόσον μπορείς να το αντέξεις οικονομικά και δεν σε νοιάζει το διθέσιο+μικρό πορτ μπαγκάζ, τότε πάρ το

Για τα υπόλοιπα θα αφήσω τους έχοντες μκ1 να σου απαντήσουν
(Sorry, but you are not allowed to access the gallery)
myex -> MX-5 NC 1.8 SVP R.E.M.
Tochigi-Fuji LSD & FGR 4.44
MAZDASPEED Stabilizer Kit
MAZDASPEED Sport Springs (Jap-Spec)
Koni ADJUSTABLE Sport Shocks
Racing Beat Header, RSport GW Midpipe
Rota Fighter 16x7 ET40 6.4Kgrs
Goodyear EfficientGrip Performance
Front&Rear Airdam Skirts, MS Sideskirts

Topless is always better...

February 25, 2013, 02:25:41 PMReply #61

Offline nmwisima

« Reply #61 on: February 25, 2013, 02:25:41 PM »
Τι περιμένεις να σου πουμε "όχι μην πάρεις";

Καίει πολύ, δεν έχει χώρους (αλλά έχει μεγαλύτερους από άλλα roadster), δεν μπορεί να σε βεβαιώσει κανείς ότι δεν θα σου σκίσουν την κουκούλα και σίγουρα θα θες 1-1.5 χιλιάρικο με το που το πάρεις για να το σουλουπώσεις.

Το χειρότερο είναι ότι στους δρόμους της Πάτρας δεν υπάρχει περίπτωση να μην είσαι διπλωμένος συνέχεια.

Αλλά όλα τα παραπάνω ειναι δικαιολογίες και λεπτομέριες.

Θα εισαι τόσο ευχαριστημένος καθώς θα κάνεις την βόλτα σου ανοιχτός που δεν έχουν καμία σημασία.

Α.

February 25, 2013, 02:42:09 PMReply #62

Offline kastel

« Reply #62 on: February 25, 2013, 02:42:09 PM »
λοιπν μκ1-μκ1,5 ειναι πολυ τιμια αυτοκινητα...εχουν περασει απο την κατοχη μ και τα 2... ειδεικα στ 1ο μου μκ1,5 εχω ριξει τρελο "σκισημο" και τ αμαξι 2 χρονια με αποιρα παντιλικα δν ζητησε ποτε τπτ εκτως απο τα σερβις του που δν αργησαν ποτε ουτε χιλιμετρο .... θα στο προτεινα ανεπιφυλακτα  :yeah:... στη θεση σου θα επαιρνα μκ 1,5 γιατι κατα πασα πιθανοτητα θα το βρεις με λιγοτερα χιλιομετρα.. οπωσ ειπες δεν σε νοιαζουν τα παντιλικια οποτε τα 90 αλογα ειναι υπεραρκετα για να σου καλυψουν την γρηγορη βολτα με τ πιο ελαφρυ και καλοζυγισμενο ροαντστερ ...η απουσια μπλοκε επισης δεν σε ενοχλει και θα εχεις και ενα πιο ομορφο εσωτερικο ως φεισλιφτ και κατα πασα πιθανοτητα να τ παρεις και με δερμα ετσι για την λεζαντα σου γτ τα μκ1 τα περισσοτερα δν εχουν δερματινη ταπετσαρια  :gl:

February 25, 2013, 02:49:42 PMReply #63

Offline Eurissssss

« Reply #63 on: February 25, 2013, 02:49:42 PM »
Εγώ είμαι 24 το πήρα στα 23 και θέλω να το χω ως τα 60,σε κάποια πραγματα η ηλικία απλά δεν μετρά,μην το σκέφτεσαι έτσι.Το μείον είναι οτι θα δώσεις το gets σε καταλαβαινω γιατι και εγω έδωσα ενα cuore 1000aki για να το πάρω αλλά μετα την πρώτη εβδομάδα τα ξεχνάς όλα σαν κάτοχος μχ.Το θετικό είναι οτι θα οδηγείς ενα πραγματικό αυτοκίνητο και όχι εναν κουβά με ρόδες και απλά το καλοκαίρι topdown δεν θα προλαβαίνεις πιο κοριτσόπουλο να φορτώσεις,όποτε δεν σε βλέπω και πολύ μονο ακόμα...
Πέρα απο τη πλάκα σκέψου το καλά γιατί οι καιροί ειναι δυσκολοι για τέτοιες αλλαγές,όμως μην αργήσεις και πολύ να το πάρεις γιατί δεν θα το μέτανοιώσεις...

February 25, 2013, 02:54:29 PMReply #64

Offline zoom

« Reply #64 on: February 25, 2013, 02:54:29 PM »
Εγω πηρα το πρωτο μου mx στα 35. Κ με το που τ οδηγησα μετανιωσα που δεν το χα παρει νωριτερα. Σημειωτεον, δεν ειχα καμια ιδιατερη οδηγικη ανησυχια –μετα απ το mx απεκτησα. Το μονο λοιπον ‘αρνητικο’ για μενα ειναι αυτο. Θ αρχισεις να σκεφτεσαι ιπποδυναμεις, κρατηματα, χαμηλωματα, βελτιωσεις κλπ. Εκτος κ αν τρεχει νερο στις φλεβες σου.

February 25, 2013, 03:09:24 PMReply #65

Offline perlas

« Reply #65 on: February 25, 2013, 03:09:24 PM »
εντελως με το χερι στην καρδια,και μιλαω μονο για μενα,το μονο που με κουρασε παρα πολυ ειναι το αγχος,για το που θα το αφησω να μην μου κανουν καμμια ζημια,μη μου ξυλωσουνε τπτ ή μην μου το παρουν ολοκληρο..ειναι το καθημερινο μου αυτοκινητο(και ταυτοχρονα ο τρυπιος κουμπαρας μου) το μονο που με χαλαει πλεον ειναι η βενζινη που καιει (που στην ουσια το αμαξι δεν καιει,αλλα στο 1.77 που ειναι παλι η βενζινη...εγω θελω ενα 20αρικο το 3ημερο).θα ηθελα παρα πολυ ενα μικρο αμαξακι για τη δουλεια οπως ειχε ο Εurisss,μονο και μονο για να μην εχω το μονιμο αγχος,και να γλυτωσω βενζινες,και περισσοτερες τριχες πανω στο κεφαλι μου... :P

Tωρα το τι σου προσφερει και το αν ειναι καλο αυτοκινητο και αν αξιζει τα λεφτα του,δεν νομιζω να σου πει καποιος οτι δεν ειναι.εγω το μονο που θα σου πω ειναι,οτι αν πας σε μκ2/2,5 ισως να μην θελεις τοσα πολλα μαζεματακια.αυτο ειναι σχετικο βεβαια! μπορεις να βρεις και καραευκαιριαρα που να μην την εχει δει και ποτε ηλιος! αυτα ειναι θεμα τυχης! happy searching!  :exaclty: :exaclty: :exaclty: ΜΗΝ βιαστεις!!!

February 25, 2013, 03:24:53 PMReply #66

Offline Errikos

« Reply #66 on: February 25, 2013, 03:24:53 PM »
Καλησπερα και καλως σας βρηκα.Εδω κ λιγους μηνες μου εχει καρφωθει η ιδεα στο κεφαλι για roadster και η καλυτερη επιλογη μου φαινεται το μαζντακι σας.Μπαινω καθε μερα στο car και χαζευω αγγελιες αλλα μεχρι εκει.Ειμαι κατοχος ενος getz του 06 σε πολυ καλη κατασταση το οποιο το χρησιμοποιω σε καθημερινη βαση αλλα φυσικα ειναι εντελως αδιαφορο σαν αυτοκινητο(ισως το μονο μειονεκτημα).

Ομως εκει που το αποφασιζω κανω πισω.Ισως ακουστει κουλο αλλα θελω να μου πειτε ειλικρινα οι κατοχοι του μιατα εαν αξιζει,εαν μπορω,εαν πρεπει να το παρω στην τελικη!!!!

Θα αρχισουμε με τα θετικα:

Ειμαι ανυπαντρος χωρις σκυλια γατια κτλ για μεταφορα.(βαρεθηκα να γινομαι ταξιτζης)
Εχω την οικονομικη ανεση να αγορασω ενα μαζντακι και να το ψιλοσυμμορφωσω(μιλαμε παντα για mka) εφοσων βρεθει καποιο σε αξιοπρεπη κατασταση.
Ειμαι 27,σοφρων οδηγος και το θελω μονο για βολτες οχι μπαντιλικια.
Εαν δεν παρω τετοιο αμαξι τωρα ,ποτε θα το κανω;;;;;;
Αυτα δεν βρισκω κατι αλλο.Περιμενω να μου θυμησετε εσεις κατι που ξεχναω.

Στα αρνητικα τωρα:
Θα αναγκαστω να δωσω το getz καθως δεν μπορω να συντηρησω 2 αυτοκινητα.
Το αμαξι εαν το παρω θα ειναι σχεδον για καθημερινη χρηση εντος πολης και καποιες φορες την βδομαδα εκτος πολης με οτι αυτο συνεπαγεται.
Δεν εχω γκαραζ η δικο μου χωρο ωστε να ειναι ασφαλες απο καιρο και καιροσκοπους το αμαξι(να σκισουν καμια κουκουλα κτλ)
Δεν γνωριζω την καταναλωση και γενικα τι εξοδα εχει σαν αμαξι,απο σερβις εως ανταλλακτικα.
Θα εχω σιγουρα προβληματα με το διθεσιο για διαφορους λογους παρολο που οπως ειχα στα θετικα δεν εχω τιποτα παιδια.
Αυτα στα αρνητικα.

Θα φανει περιεργο το ολο θεμα αλλα στηριζομαι σε εσας για καποιες γνωμες και παρακαλω να ειναι ρεαλιστικες και να μην παρασυρθητε  :P

Αυτα!!!!!!!!Περιμενω τις αποψεις σας!!!!!

Και εγώ ακριβώς στην ίδια φάση είμαι, και το αποφάσισα να το πάρω. (Από την απόφαση μέχρι να το πάρω πραγματικά, έχει μια μικρή απόσταση για μένα, όπως πιθανότατα θα σχολιαστεί  :P αλλά τουλάχιστον είμαι σίγουρος στο τι θέλω!)

Τώρα για το θέμα μην στο σκίσουν - κλέψουν κτλ, θα πρότεινα αντίστοιχη ασφάλιση. Πιο πολύ για να μην έχεις το άγχος, όχι για τίποτα άλλο... (στατιστικά μάλλον περισσότερα θα πληρώσεις συνολικά, από το να στην σκίζουν μια - δύο φορές και την αλλάξεις, αλλά πάντα εξαρτάται από την περιοχή) Ειδικά αν δεν έχεις κανένα άλλο μεταφορικό μέσο... Επίσης υπάρχει και η λύση το hardtop για τον χειμώνα. Εκτιμώ οτι δεν έχει υπάρξει καλύτερη εποχή να πάρεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, και ειδικά roadster! Κάντο τώρα γιατί αν το αφήσεις μπορεί και να μην το κάνεις ποτέ  ;)
« Last Edit: February 25, 2013, 03:27:16 PM by Errikos »

February 25, 2013, 03:33:06 PMReply #67

Offline Sakis Patra

« Reply #67 on: February 25, 2013, 03:33:06 PM »
Θελω να σας ευχαριστησω για τις τοσες γρηγορες απαντησεις.Να ξερετε οτι υπολογιζω πολυ τα οσα θα διαβασω εδω και θα με βοηθησουν πολυ στο να κανω αυτο το μεγαλο βημα.Καπου διαβασα οτι ο οδηγος καμπριο εχει δυο χαρες με το αυτοκινητο του.Οταν το παιρνει και οταν επιτελους το πουλαει.Δεν θελω να φτασω σε αυτο το σημειο για αυτο την ψαχνω πρωτα.Και φυσικα περιμενω να ακουσω και 'οχι μην παρεις γιατι θα βασανιστεις εαν ειναι μοναδικο σου αυτοκινητο κτλ κτλ κτλ)

Εκτος κ αν τρεχει νερο στις φλεβες σου.

Στις φλεβες μου τρεχει μερεντα.Και οταν εχεις μαθει να ζεις με 2 τροχους το τελευταιο που σε νοιαζει ειναι οι επιδοσεις με τους 4.Στυλ ναι,ανεση ναι,ολα τα αλλα ναι,επιδοσεις;;;;2 τροχους :coolio:

February 25, 2013, 03:49:03 PMReply #68

Offline sebastian

« Reply #68 on: February 25, 2013, 03:49:03 PM »
οχι μη το παρεις θα βασανιστεις αν ειναι το μοναδικο σου αυτοκινητο!   :oops:
και το κακο ειναι οτι δεν κανω και πολυ πλακα.Εδω και 1,5 χρονο που εχω το μιατα,ευτυχως στις μετακινησεις της δουλειας μπορω να παιρνω ενα 107 που εχουμε,γιατι αν αναγκαζομουν με νταλα ηλιο καιλοκαιρι να γυριζω στους πελατες λες και εχω τελειωσει ματσακι 5χ5,δε θα ημουν και πολυ cool  :coolio:

Ιιιιιιισως ομως παρ'ολα αυτα,να καθομουν να υποστω αυτο το μαρτυριο,οπως και οτι θα καιει σχεδον τα διπλα απο το getz σου,δε θα παρκαρεις ευκολα (πεζοδρομια κλπ),δεν εχει χωρους-οχι μονο για πραγματα,αλλα και για οδηγο συνοδηγο-,εχει βαβουρα κλπ κλπ.,για το γεγονος οτι ειναι ενα λιλιπουτειο οδηγικο θαυμα συνυπολογιζοντας το κοστος του παντα :giveheart:

Εσυ ομως βαζεις τον πηχυ στο "θελω τις βολτες μου ανοιχτος" και ισως καποιο αλλο roadster σου ταιριαζει καλυτερα απο το Μκ1 :-\

υ.γ.απο την αλλη να το παρεις γιατι και γω στα 27 το πηρα :P

February 25, 2013, 03:54:57 PMReply #69

Offline takisnb

« Reply #69 on: February 25, 2013, 03:54:57 PM »
Να το πάρεις αλλά να πάρεις mk2 η mk2.5 άποψη μου πάντα...

Sent from my iPhone using Tapatalk

February 25, 2013, 04:02:32 PMReply #70

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #70 on: February 25, 2013, 04:02:32 PM »
Συμφωνω με ολα τα αρνητικα που αναφερει ο Sebastian...Δυστηχως!
Εγω το πηρα στα 22 μου και μεχρι τα 27 μου ειχα και δευτερο αμαξι, τον τελευταιο χρονο που αναγκαστηκα να αποχωριστω το δευτερο αμαξι τα αρνητικα ολο και αυξανονται. Και το χειροτερο ειναι οτι ναι μεν προσφερει πολλα σαν αμαξι αλλα οχι τοσο πολλα οσο οι συμβιβασμοι που σε υποβαλλει, επισης να αναφερω οτι αν κανεις οποιοδηποτε σπορ με βαρυ εξοπλισμο τοτε σταματας αναγκαστικα να το κανεις. Πραγματικα αν δεν υπηρχε ενα οικογενιακο τζιποειδες δεν νομιζω οτι θα το ειχα ακομα στην κατοχη μου. Το κακο είναι οτι επειδη ξερω πως ειναι το Getz πραγματικα βολευει για τα παντα και δεν ζηταει (και το ΜΧ βεβαια ειναι σκυλι) αλλα ειναι και 10+ χρονια νεότερο απο ΝΑ.

Βεβαια κατι μερες σαν τη χθεσινη, με λιακαδα, ανοιχτη κουκουλα και καλη παρεα στη θεση του συνοδηγου, ξεχνας ολα του τα αρνητικα...

Αν πιστευεις λοιπον οτι η τελευταια μου φραση σε καλυπτει τοτε χτυπα το, χωρις να το σκεφτεις πολυ, γιατι αν το σκεφτεις θα το μετανιωσεις!

Καλη αναζητηση!
« Last Edit: February 25, 2013, 04:46:13 PM by jSkyline »
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

February 25, 2013, 04:21:34 PMReply #71

Offline alfie86

« Reply #71 on: February 25, 2013, 04:21:34 PM »
Ο Γιαννης εχει απολυτο δικιο απο πανω..Γενικα ειναι ενα αυτοκινητο πολυ ειδικης κατηγοριας που αν ειναι το μονο σου οχημα σιγουρα απαιτει πολλες υποχωρησεις και συμβιβασμους..Φυσικα ειναι ενα απιστευτο αμαξι με εξαιρετικο ζυγισμα που κυριολεκτικα σου μαθαινει τι παει να πει ΟΔΗΓΗΣΗ και ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!Αποψη μου ειναι οτι οντας νεος σε ενα τετοιο αμαξι καλυτερα θα ειναι να μν πας σε na διοτι θα πρεπει να εισαι πολυ συνειδητοποιημένος οτι θα εχεις ενα αυτοκινητο 15++ χρονων με οτι αυτο συνεπαγεται σε θεματα συντηρησης και βλαβων λογω παλαιοτητας..Πρεπει δλδ να εισαι πολυ μερακλης(βλεπε Στελιος-fess κτλ) και να ασχοληθεις πολυ μονος σου για να το εχεις τακτοποιημενο και καλο για ενα καθημερινο αμαξι...Σκεψου λοιπον πολυ καλα για να μν το μετανιωσεις μετα και σκοτωσεις το getz αδικα(πραγματικα σκυλι αυτο το αμαξι)..Αυτα κ καλη αναζητηση κ απο μενα φιλε μου  :good:...

February 25, 2013, 05:08:03 PMReply #72

Offline Trelos7

« Reply #72 on: February 25, 2013, 05:08:03 PM »
Εγώ που αναγκάστηκα να κάνω την αντίθετη κίνηση (mx5-->smart) έχω να σου προτείνω να το πάρεις  :P

February 25, 2013, 05:21:38 PMReply #73

Offline alfie86

« Reply #73 on: February 25, 2013, 05:21:38 PM »
Εγώ που αναγκάστηκα να κάνω την αντίθετη κίνηση (mx5-->smart) έχω να σου προτείνω να το πάρεις  :P

Ασε κ εγω την αντιθετη εκανα(mx5 σε yaris)...

February 25, 2013, 05:29:04 PMReply #74

Offline jason#9

« Reply #74 on: February 25, 2013, 05:29:04 PM »
Φιλε μου καλησπερα.Στην ιδια ακριβως φαση ημουν πριν 6μηνες.Εγω ειχα στην κατοχη μου βεβαια ενα focus 2006.Πλεον 27 ονειρο μου ena roadster.Το ιδανικο για εμενα to S2000 που εαν δεν ηταν 2λιτρο εννοειται πως θα πηγαινα εκει.Το nc (συγνωμη απο ολους τους κατοχους) δεν μου αρεσει καθολου..πολυ στρογγυλεμενο..γενικα και λιγο φλωρικο θεωρω :D 8).Αυτο που μ αρεσε αποολα ηταν το μκ2,5 οπως ηδη πολλα παιδια σου προτεινουν!Συφνωνω απολυτα με τον Γιαννη και τον Δημητρη πιο πανω...επειδη τυχγαινει να εχω στην οικογενεια και εγω getz(μητερα)που το παιρνω οποτε μα οποτε θελω.θα δυσκολευομουν πολυ!Επισης αν δεν ειχα παρκινγκ σπιτι θα ημουν πολυ ανχωμενος και θα ξανασκεφτομουν αν θα το επαιρνα!...βεβαια ειμαι πολυ τυχερος διοτι εχω και στην δουλεια μου..Η συντηρηση του πιστευω επειδη ζω και τα 2 ειναι λιιγο πιο ακριβη απτο getz.Εν κατακλειδι...εαν δεν εχεις 2 αμαξι θα εχεις 2-3 μπελαδες παραπανω...Καθε φορα που θα τανοιγεις και θα γινεσαι ενα με αυτο θα τα ξεχνας οοολα...Το μονο που σκεφτομαι απο τοτε που το εχω ειναι γιατι δεν το ειχα νωριτερα..