Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Γιατί να πάρω mx5?  (Read 67083 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

August 29, 2009, 07:55:15 PMReply #45

Offline Liakos

Re: Γιατί να πάρω mx5?
« Reply #45 on: August 29, 2009, 07:55:15 PM »
28K για το sport? Αν δεν κανω λαθος προ εκπτωσεων αυτη η εκδοση κοστιζε περι τα 35-36Κ....Τρεξε να το κλεισεις, ειναι η γνωμη μου. Αποκλειεται το RCFL sport να εχει κατω απο 35Κ. Μια χαρα επιδοσεις εχει, αλλα αυτο ειναι επισης υποκειμενικο. Αν εχεις συνηθισει σε 225 υπετροφοδοτουμενα αλογα μαλλον ψοφιο θα σου φανει.

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

August 29, 2009, 07:59:42 PMReply #46

Offline Hayate

« Reply #46 on: August 29, 2009, 07:59:42 PM »
off topic, αλλά απο καθαρή περιέργεια, ποιοί είναι οι λόγοι που θές να δώσεις το ΤΤ για το MX5?

August 29, 2009, 09:45:10 PMReply #47

Offline Manolis

« Reply #47 on: August 29, 2009, 09:45:10 PM »
Έχω συμβιώσει αρκετά με το 225 quattro-το είχε κολλητός-και αυτό που απλά θα σου πώ είναι ότι θα εκπλαγείς και εσύ από το πόσα
περισσότερα θα μπορέσεις να κάνεις με το νέο σου μιάτα,έστω και με λιγότερα άλογα.
Από εκεί και έπειτα το τι θα κάνεις εξαρτάται άμεσα από το πόσο βιάζεσαι.Όπως σωστά είπε ο Λιάκος ήδη από τον Νοέμβριο του 06 η
Μάζντα μείωσε τις τιμές της.Το 1.8άρι το Mid είχε ως τότε 26k και έπεσε στα 24k.Σαφέστατα και τώρα έχουν κωλοσφιξούρα να διώξουν
τα στοκ και γιαυτό τα δίνουν σε ξεφτίλα τιμές,αλλά να είσαι σίγουρος ότι στο μέλλον-κ μάλιστα στο κοντινό-θα γίνει το ίδιο και με το FL
μοντέλο.Ίσως άμεσα όχι σε τέτοιο βαθμό,αλλά θα γίνει.

Αν μπορείς να περιμένεις η γνώμη μου είναι να πας στο FL μοντέλο,το οποίο θα πληρώσεις λίγο παραπάνω αλλά αξίζει και μεταπωλητικά,
αλλά και από άποψη ψυχολογίας.Τουλάχιστον σε μένα δεν θα άρεσε να αγοράσω ένα αυτοκίνητο και ένα μήνα μετά να βλέπω στο φανάρι
το νέο μοντέλο.Σαν τρίτο και σημαντικότερο παράγοντα θα αναφέρω τις βελτιώσεις στο μοτέρ,περαν των 500 επιπλέον στροφών-αφού
έχει δεχθεί βελτιώσεις και στα "δομικά" του συστατικά.

Από την άλλη αν βιάζεσαι πάρε το σπορτ.Με ελάχιστα χρήματα συγκριτικά με το κόστος αγοράς,μπορείς να βελτιώσεις αισθητά τα ελάχιστα
"αδύνατα" σημεία του και να έχεις ένα αυτοκίνητο που θα αξίζει πολύ περισσότερο από τα χρήματα που έχεις δαπανήσει για να το αποκτήσεις.
Και μην γελιόμαστε.......28k για 2.0 sport RC είναι φοβερή τιμή.

September 01, 2009, 10:51:32 AMReply #48

Offline islascanarias

« Reply #48 on: September 01, 2009, 10:51:32 AM »
απο οτι βλεπω εδω αλλα και στο ττ φορουμ, οι αποψεις διίστανται και η ολη συζητηση περιστρεφεται γυρω απο τα αλογα. οκ τελικα ειναι τι αρεσει στον καθενα σε συνδυασμο με την τσεπη του. η επιθυμια μου για καμπριο αλλα με σκληρο τοπ ειναι μονοδρομος.

δεν εχω οδηγησει ποτε μιατα αλλα απο απλους οδηγους και επαγγελματιες ακουω παντως τα καλυτερα!

September 01, 2009, 11:20:56 AMReply #49

Offline Theo

« Reply #49 on: September 01, 2009, 11:20:56 AM »
Η συζητηση περιστρεφεται γυρω απο τα αλογα γιατι ειναι συνηθισμενο να κρινουμε ενα αμαξι με βαση τα αλογα που εχει. Εμεις εδω περα στο αναφερουμε γιατι εχουμε ενα αμαξι που το αγαπαμε αλλα πρεπει να αναφερουμε και τα μειονεκτηματα του που σε συγκριση με το ΤΤ ειναι τα σαφως λιγοτερα αλογα του. Θεωρω το ΤΤ ενα πολυ ομορφο αμαξι και γρηγορο αλλα το βρισκω "ανοστο", δεν πιστευω οτι οδηγικα μπορει να σου προσφερει το χαμογελο που σου δινει το μιατα. Αν προβεις στην αγορα του 2,0 θα το χαρεις σιγουρα πολυ περισσοτερο απο το ΤΤ. Ειναι ενα αμαξι που οταν το οδηγεις χαμογελας..οχι γιατι ειναι "bling bling" ουτε γιατι βαζει φωτια στον δρομο αλλα γιατι οπως ειπε και ο Μανωλης παραπανω ειναι πολλα τα πραγματα που μπορεις να κανεις με αυτο...
My-ex-Mx5: 
NC 1.8lt. High | Galaxy Grey
MazdaSpeed CAI
IL Motorsports 4-1 Header
Goodwin Racing Midpipe
Cusco Type-RS 1.5 Way LSD
FGR 4.44
Tein Street Basis Z Coilovers
RX8 Sway Bars
Custom Rollbar
RX7 FD wheels skatouli custom color

September 01, 2009, 11:25:53 AMReply #50

Offline islascanarias

« Reply #50 on: September 01, 2009, 11:25:53 AM »
δε διαφωνω, αντιθετως!

παντως αποφασισα να περιμενω το φεησλιφτ, για να αποφασισω σιγουρα. μου ειπαν (με το ζορι) απο μαζντα γλυφαδας οτι αναμενεται δεκεμβρη, αλλα δε μου ελεγαν τιμη ουτε στο περιπου οσο και να πιεζα.

September 01, 2009, 03:13:05 PMReply #51

Offline Liakos

« Reply #51 on: September 01, 2009, 03:13:05 PM »
παντως αποφασισα να περιμενω το φεησλιφτ, για να αποφασισω σιγουρα. μου ειπαν (με το ζορι) απο μαζντα γλυφαδας οτι αναμενεται δεκεμβρη, αλλα δε μου ελεγαν τιμη ουτε στο περιπου οσο και να πιεζα.

Κ ουτε προκειται να σου πουν γτ δε νομιζω να ξερουν κ οι ιδιοι ακομα...Γειτονας ε? :P

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

September 01, 2009, 03:56:57 PMReply #52

Offline VasmaV

• Administrator
  • Total likes: 393
  • '100% of the shots you don't take, don't go in' WG
    • my cardomain
« Reply #52 on: September 01, 2009, 03:56:57 PM »
καλά εγώ αυτό για το Δεκέμβρη δεν το πολυ πιστεύω. Μάλλον στο παν για να πάρεις το NC και να διώξουν το στοκ τους. Τέσπα
(Sorry, but you are not allowed to access the gallery)
myex -> MX-5 NC 1.8 SVP R.E.M.
Tochigi-Fuji LSD & FGR 4.44
MAZDASPEED Stabilizer Kit
MAZDASPEED Sport Springs (Jap-Spec)
Koni ADJUSTABLE Sport Shocks
Racing Beat Header, RSport GW Midpipe
Rota Fighter 16x7 ET40 6.4Kgrs
Goodyear EfficientGrip Performance
Front&Rear Airdam Skirts, MS Sideskirts

Topless is always better...

September 01, 2009, 03:59:36 PMReply #53

Offline spoumi

« Reply #53 on: September 01, 2009, 03:59:36 PM »
Στον γνωστό παραεισαγωγέα πάντως αν δν κάνω λάθος πουλιέται το FL με κάποιο χρόνο παράδοσης.
MY07 NCEC [SOLD]
MazdaSpeed CAI / GoodWinRacing 4-1 header / MagnaFlow 200cpsi cat / custom single exhaust
ECU remapped
Tein MonoFlex with EDFC / rx8 yellow dot sways / MazdaSpeed FTSB
Maruha Lightweight Flywheel / 5spd Short Shift / Tochigi-Fuji LSD / FGR 4.44
Rota GTR 17x9 et35 with Federal RSR-R 235-40
NC2 look / factory hardtop / super20 rollbar / CM diffuser
xenon HID 4300K / DRLs / interior led lighting / scangaugeII / Android 2din Multimedia

September 01, 2009, 04:34:20 PMReply #54

Offline HOUZIK

« Reply #54 on: September 01, 2009, 04:34:20 PM »
Το ΤΤ ειναι σαφως πιο γρηγορο, το μχ5 ομως ειναι σιγουρα πολυ πιο σπορ.
Εγω θα πηγαινα για το fl.
Ειναι πιο ολοκληρωμενο αμαξι, πιο ομορφο εξωτερικα και με αναβαθμισμενο εσωτερικο.
Το ειδα Live στον παραεισαγωγεα και εντυπωσιαστηκα.
Οσο για την τιμη του 2lt rc που αναφερεις, αρκει να σου πω οτι το δικο μου 1.8 rc το πηρα 28.000.
Το μονο ασχημο με την mazda ειναι οτι ειναι 100% σιγουρο οτι θα χασεις σε μεταπωληση οποιο και να παρεις αφου και με το fl θα κανει τα ιδια εκπτωτικα κολπα :moutza: .
* oem lsd/4.44 fgr/IL short shifter/4.0kg IL flywheel
* BC Racing BR RS coilovers 6/4kg / RX8 yellow dot sways with polybushings/IL end links/IL ftsb-butterfly-ppf
* AEM cai/Danelatos headers/Magnaflow cat/Racing Beat muffler
* Rota Boost 17x7.5 / AD08R 235/40/17 / Rays lug nuts
* EBC USR discs/EBC REDSTUFF pads/IL brake hoses
* front & side air dam/Garage Vary diffuser/oem stainless steel mesh grille
* custom leather/custom steering wheel/alu. interior, Voodoo knob
* XTR hid 6000k/oem footwell lamps
* Scangauge ll/pioneer p4300dvd

calm before the STORMY BLUE

September 01, 2009, 05:31:02 PMReply #55

Offline goode chris

« Reply #55 on: September 01, 2009, 05:31:02 PM »
Τι παλιό τί καινούριο, μχ5 παίρνεις! Καινούριο το θες? Καινούριο να το πάρεις! Επιβάλεται η βόλτα στον γνωστό παραεισαγωγέα..μη νιώθεις τύψεις μετά.. Το παίρνεις καινούριο σε πολύ καλύτερη τιμή απο την εδώ αντιπροσωπία και μετά απλά δε σε νοιάζουν οι μελλοντικές εκπτώσεις στο καινούριο. Τα σέρβις κ η εγγύηση στον Καλογρίτσα ισχύουν και είναι μιά χαρά!

Είναι πολύ διαφορετικό αμάξι σε σχέση με το ΤΤ. Το ένα είναι cabrio το άλλο Roadster. Το ΤΤ είναι βαρύ κ σφιχτό, μηδανικές κλίσεις, το μχ μαλακό και ελαφρύ και στις στροφές μπαλαρίνα! Σχολείο πραγματικό για τη πισωκίνηση. Εντάξει τα άλογα έιναι άλογα αλλά η αίσθηση αποκομίζεται και από άλλα πράγματα συνολικά (Τιμόνι, διπλά ψαλλίδια, φρένα, μέγεθος, μεταξόνια, ζύγισμα, δυναμική στις στροφές στα μπασίματα)! Η μόνη παραφωνία στο μχ είναι ο χόρος της εσωτερικής καμπίνας σε σχέση με το ΤΤ, από πορτμπαγκάζ μια χαρά είναι! Ίσως πιό βαθύς και από του ΤΤ.. Δε γνωρίζουμε τα γούστα σου πάντως στο καινούριο μχ5 έχουν λέει φτιάξει κάποια από τα θέματα των σημερινών απαιτήσεων σε σχέση με τον εσωτερικό χώρο. Λύση βασικά που δίνεται μόλις το δείς από κοντά και καθίσεις μέσα, γιατί αν το οδηγήσεις θα τη πατήσεις σα και εμάς! χαχαχα!
Δε χρειάζεται να το πηγαίνεις στα 100% για να πιστεύεις ότι το απολαμβάνεις, ακόμα και σε μια χαλαρή βόλτα σε αποζημειώνει αρκετά ώστε να μη δίνεις σημασία ακόμα και στα λόγια της θεικής ύπαρξης στο διπλανό κάθισμα.. Όταν το βιάζεις παραμενει το τσουλί σου χωρίς πολλά εφτράπελα και απαιτήσεις σε συντήρηση. Μην απορρήσεις όταν θα αλλάζεις λάστιχα στα ίδια χλμ με το ΤΤ και ας έχεις τα μισά του άλογα. Είναι καθαρά θέμα απόλαυσης και όχι εγωισμού! Επίσης SLK όταν συναντάς στο δρόμο δε θα σε νοιάζει και τόσο όσο είναι η 200αρα, από εκεί και πάνω ξεφεύγει υπέρ της.

Καλή επιλογή!

September 01, 2009, 06:00:38 PMReply #56

Offline islascanarias

« Reply #56 on: September 01, 2009, 06:00:38 PM »
ευχαριστω ολους για τα σχολια :)

λιακο, Κω μενω.

September 06, 2009, 05:39:25 PMReply #57

Offline zoid

« Reply #57 on: September 06, 2009, 05:39:25 PM »
ευχαριστω ολους για τα σχολια :)

λιακο, Κω μενω.

Έχεις π.μ.

Stormy Blue NC 2.0 RC
BC Racing BR 7/5

September 06, 2009, 10:08:17 PMReply #58

Offline mx5mk1

« Reply #58 on: September 06, 2009, 10:08:17 PM »
http://www.carmodels.gr/carcomp.php?cat=21

εδώ για τιμούλεςNCFl :good: 

February 25, 2013, 02:10:47 PMReply #59

Offline Sakis Patra

« Reply #59 on: February 25, 2013, 02:10:47 PM »
Καλησπερα και καλως σας βρηκα.Εδω κ λιγους μηνες μου εχει καρφωθει η ιδεα στο κεφαλι για roadster και η καλυτερη επιλογη μου φαινεται το μαζντακι σας.Μπαινω καθε μερα στο car και χαζευω αγγελιες αλλα μεχρι εκει.Ειμαι κατοχος ενος getz του 06 σε πολυ καλη κατασταση το οποιο το χρησιμοποιω σε καθημερινη βαση αλλα φυσικα ειναι εντελως αδιαφορο σαν αυτοκινητο(ισως το μονο μειονεκτημα).

Ομως εκει που το αποφασιζω κανω πισω.Ισως ακουστει κουλο αλλα θελω να μου πειτε ειλικρινα οι κατοχοι του μιατα εαν αξιζει,εαν μπορω,εαν πρεπει να το παρω στην τελικη!!!!

Θα αρχισουμε με τα θετικα:

Ειμαι ανυπαντρος χωρις σκυλια γατια κτλ για μεταφορα.(βαρεθηκα να γινομαι ταξιτζης)
Εχω την οικονομικη ανεση να αγορασω ενα μαζντακι και να το ψιλοσυμμορφωσω(μιλαμε παντα για mka) εφοσων βρεθει καποιο σε αξιοπρεπη κατασταση.
Ειμαι 27,σοφρων οδηγος και το θελω μονο για βολτες οχι μπαντιλικια.
Εαν δεν παρω τετοιο αμαξι τωρα ,ποτε θα το κανω;;;;;;
Αυτα δεν βρισκω κατι αλλο.Περιμενω να μου θυμησετε εσεις κατι που ξεχναω.

Στα αρνητικα τωρα:
Θα αναγκαστω να δωσω το getz καθως δεν μπορω να συντηρησω 2 αυτοκινητα.
Το αμαξι εαν το παρω θα ειναι σχεδον για καθημερινη χρηση εντος πολης και καποιες φορες την βδομαδα εκτος πολης με οτι αυτο συνεπαγεται.
Δεν εχω γκαραζ η δικο μου χωρο ωστε να ειναι ασφαλες απο καιρο και καιροσκοπους το αμαξι(να σκισουν καμια κουκουλα κτλ)
Δεν γνωριζω την καταναλωση και γενικα τι εξοδα εχει σαν αμαξι,απο σερβις εως ανταλλακτικα.
Θα εχω σιγουρα προβληματα με το διθεσιο για διαφορους λογους παρολο που οπως ειχα στα θετικα δεν εχω τιποτα παιδια.
Αυτα στα αρνητικα.

Θα φανει περιεργο το ολο θεμα αλλα στηριζομαι σε εσας για καποιες γνωμες και παρακαλω να ειναι ρεαλιστικες και να μην παρασυρθητε  :P

Αυτα!!!!!!!!Περιμενω τις αποψεις σας!!!!!