Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Γιατί να πάρω mx5?  (Read 67121 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

March 01, 2013, 06:02:38 PMReply #150

Offline Errikos

Re: Γιατί να πάρω mx5?
« Reply #150 on: March 01, 2013, 06:02:38 PM »
Δεν μασαω, αν μασουσα θα είχα σταματησει προ πολλού να ασχολούμαι. Απλα το όλο θέμα ειρωνικες αγγελίες στο car.gr νομιζω ξεπερνάει το θέμα πλακιτσα, μια και δεν μένει μονο μέσα στο φόρουμ. Παρ όλα αυτά ελεύθερο internet έχουμε, ο καθένας μπορεί να γράφει οτι θέλει.

March 01, 2013, 06:09:36 PMReply #151

Offline charchon

« Reply #151 on: March 01, 2013, 06:09:36 PM »
Μαλλον εμεις εχουμε ασχοληθει παρα πολυ με το θεμα σου...
τοπΟΥΛΗΣΑομΑΛΑΚαςΑλλαθαξαναπαΡωΚαποιαΣτιγμηΛευκοFaceliFTNC

March 01, 2013, 06:15:49 PMReply #152

Offline Errikos

« Reply #152 on: March 01, 2013, 06:15:49 PM »
Συμφωνω απολυτα. Μάλλον εσείς θέλετε να ασχολειθειτε. Εγώ εγραψα τι πιστεύω. Δεν επέβαλα τίποτα σε κανέναν.

March 01, 2013, 06:24:13 PMReply #153

Offline Aristotelis

« Reply #153 on: March 01, 2013, 06:24:13 PM »
Το θέμα Ερρίκο ειναι οτι τα mx5 που εσένα σου μυρίζουν ή τα θεωρείς" ακριβά" τώρα τα χαίρονται οι ευτυχισμένοι νέοι ιδιοκτητες τους και εσυ ακόμα είσαι στο "ξεψειρισμα" της αγοράς!  Και όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες σου  :exaclty:

March 01, 2013, 06:28:43 PMReply #154

Offline Errikos

« Reply #154 on: March 01, 2013, 06:28:43 PM »
Ισχυει απόλυτα. Για αυτό θέλω να το πάρω σύντομα. Αλλά παιζουν και αλλά θεματα και το έχω τρεναρει ...

March 01, 2013, 06:43:23 PMReply #155

Offline Eurissssss

« Reply #155 on: March 01, 2013, 06:43:23 PM »
Σε οποιαδήποτε αγοραπωλησία μεγάλο ρόλο παίζει και η τύχη.Φιλε ερρίκο πλάκα έκανε το παλικάρι μην το παίρνεις έτσι αλλά όταν είσαι στο συγκεκριμμένο φόρουμ και γράφεις π.χ. οτι ενα nc στα 11000κ είναι ακριβό ο άλλος που το πήρε πριν 3 χρονια 25000 τι θες να σου απαντήσει?

March 01, 2013, 09:11:07 PMReply #156

Offline coverdale

« Reply #156 on: March 01, 2013, 09:11:07 PM »
Καλησπέρα,να πω κι εγώ τη γνώμη μου μιας και το δικό μου  NC το πήρα πριν 3 μέρες..Θα πω πρώτα τα αρνητικά :
-Το αμάξι είναι για 2 άτομα,αν έχεις οικογένεια η σκοπεύεις να κάνεις σύντομα το ξεχνάς,εκτος αν έχει η γυναίκα αυτοκίνητο.
-Εχει κάποια έξοδα παραπάνω απο ενα κανονικό (1400cc πχ),λιγο τα καπως ακριβά ανταλλακτικά και λάστιχα(Αυτα βέβαια με λίγο ψαξιμο τα βρίσκεις και ψιλοφτηνά),λίγο τα τέλη,λίγο και η κατανάλωση(υπολόγισε 10 lt στα 100 μέση το 1.8 NC).Aμα το πάρεις θα μπείς και στον πειρασμό να το ομορφύνεις αν δεν εχει πολλά πάνω.Και αμα μένεις και σε κωλοπεριοχή απο άποψη παρκαρίσματος θα χρειαστείς και ένα γκαράζ,δε λεει να το βρίσκεις συνέχεια γρατζουνισμένο η με καμια σκισμένη κουκούλα....
-Το ότι είναι πισωκίνητο θα το βάλω και στα θετικά και στα αρνητικά,αμα πηγαίνεις για το NC μη το φοβασαι δεν είναι ιδιότροπο,λίγο προσοχή θέλει μόνο στην αρχή στις στροφές μέχρι να το μάθεις,αμα το μαθεις η πίσω κίνηση θα είναι ένας λόγος διασκέδασης παραπάνω.
Στα θετικά τωρα:
-Eνα θετικό έχει:To αμάξι είναι Κ@ΥΛΑ!Κ@ύλα να το βλέπεις,κ@ύλα να το οδηγάς...Κι ένα ματόχαντρο να βάλεις μέσα για να μη ματιάζουνε οι άντρες το αυτοκίνητο και οι γκόμενες εσένα..
Αν δεν έχεις πολλές υποχρεώσεις χτύπα το 1.8 NC χωρις δευτερη σκέψη.Ευκαιρία είναι τωρα που λόγω κρίσης τα πουλάνε φτηνά..Δε ξέρω  τι μπάτζετ έχεις αλλα άν είσαι απο αθήνα τσέκαρε αυτο(επετειακο μοντέλο)
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2635711/
Το είδα απο κοντά και εξωτερικά και σαλόνι αψογο,0 δηλωσεις ατυχήματος(βέβαια τσέκαρε σε φαναρτζή καλού κακού),το παλληκαρι ξηγημένο στο πάει οπου θες για έλεγχο και η τιμή συζητίσημη (αλλα όχι πολύ,αμα ηταν πολύ θα το ειχα χτυπήσει αβλεπί)
Rider on the storm

March 01, 2013, 09:17:18 PMReply #157

Offline saldale

« Reply #157 on: March 01, 2013, 09:17:18 PM »
Δεν είναι επετειακό αυτό. Ωραίο πάντως.
MY09 - Noisy Combative Exclusive Classy

March 01, 2013, 09:20:31 PMReply #158

Offline iliasfyntanidis

• pure velocity
  • Total likes: 4593
  • "What one man can do, another can do"
« Reply #158 on: March 01, 2013, 09:20:31 PM »
Το οτι οι τιμές είναι κοψοχρονιά, είναι προφανές. Το θέμα είναι οτι αν οι τιμές ήταν λογικές με βάση την ζήτηση, δεν θα έμενε το αυτοκίνητο για 3-4-5 μήνες στα αζήτητα.
Nα σου πω την αλήθεια,δεν ξέρω αν έχει το mx λιγότερη η περισσότερη ζήτηση πλέον και προ κρίσης.Νομίζω ότι μπήκε στο στόχαστρο περισσότερων υποψήφιων αγοραστών λόγω κρίσης και χαμηλών τιμών.Όπως όλα τα αυτοκίνητα.Πλέον ο καθένας μπορεί να ονειρεύεται ένα ακριβό αμάξι.Αν και μισθολογικά δεν έχεις επηρεαστεί πολύ το όνειρο γίνεται πραγματικότητα.Και στην τελική το mx δεν είναι αυτοκίνητο που θα το πάρει ο καθένας.Αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου είναι.Εάν κάνεις οικογένεια θα αναγκαστείς ίσως να το δώσεις.Θα έχεις εσύ ένα ,ένα και η γυναίκα...Ακόμα και τώρα ενόψει κρίσης και στον αιώνα τον άπαντα ο ρόλος του θα παραμένει απαράλαχτος και ανούσιος με κριτήριο την ισχύ του σαν όχημα,γιατί πιο πολύ είναι χόμπυ.Χόμπυ τέτοιες εποχές...δεν το νομίζω.
Φυσικά και αν είσαι από αυτούς που πουλάνε το αυτοκίνητο, δεν θες να το σκοτώσεις. Το θέμα είναι οτι πέρα από ελαχίστων εξαιρέσεων, μόνο τα σκοτωμένα αυτοκίνητα πουλιούνται.
Τα σκοτωμένα αυτοκίνητα πάντα ή σχεδόν πάντα θα φεύγουν πρώτα.Αυτό σημαίνει σκοτωμένο.
Έτσι όπως δουλεύει αυτήν την στιγμή η αγορά, είναι μια μέτρηση της ανάγκης να το δώσεις το αυτοκίνητο. Αν έχει ανάγκη ο άλλος, το σκοτώνει και το δίνει πολύ γρήγορα. Αν όχι, βάζει μια υψηλότερη τιμή και απλά περιμένει. Προσφορά-ζήτηση.
Το καλό πράγμα πάντα θα είναι ακριβό,ή πιο ακριβό από αυτά που σκοπεύεις να δώσεις.Ακόμα και στην κατοχή.Και στην τελική δεν είναι όλες οι αγγελίες για σένα ούτε για μένα.Σίγουρα υπήρξαν αυτοκίνητα που απευθυνόντουσαν σε σένα,στην δικιά σου ζήτηση-τσέπη αλλά εσύ να ήθελες το κάτι παραπάνω.Αυτό το κάτι παραπάνω που εσύ θες δεν σε αντιπροσωπεύει σαν προσφορά-αγοραστή..Ακόμα και τώρα σε αυτήν την αγορά υπάρχει η γραμμικότητα.Τι εννοώ?Ότι πάλι εσύ και εγώ θα βλέπουμε το 2.0 ή το S ή ένα πλούσιο σε εξοπλισμό mx σαν όνειρο απατηλό.Ακόμα και τώρα δεν είμαστε εμείς οι 2 αντιπροσωπευτικό δείγμα ζήτησης.
Τώρα αν η χαμηλή ζήτηση αυτήν την στιγμή οδηγεί σε σκοτωμένες τιμές, είναι κάτι που φταίει η οικονομία συνολικά, μέσω της ισορροπίας αγοράς-ζήτησης.
Σκοτωμένες τιμές σκοτωμένοι μισθοί.Άρα αριθμητής σε ένα κλάσμα είσαι εσύ και εγώ,παρανομαστής ο μισθός μας.Απαλοιφή και στα δύο έγινε,πάλι στα ίδια με πριν είμαστε και χειρότερα.

Είσαι μεγάλο μούτρο.....Φιλάκια

Υπό αιματηρή ανακατασκευή....Έλαβε τέλος.

Καλησπέρα και καλή βραδιά...
12/11/1953 - 24/12/2023

March 01, 2013, 09:32:55 PMReply #159

Offline coverdale

« Reply #159 on: March 01, 2013, 09:32:55 PM »
Ουπς πάλι λάθος έκανα sorry :-X. Ειναι όντως ωραίο,Αν δεν έκανα τι βλακεία να πουλήσω το παλιό μου αμάξι το Σάββατο και έκανα υπομονή κανα 2 μήνες θα το ειχα τσιμπησει!Αν υπήρχε δηλαδή απούλητο μέχρι τότε!
Rider on the storm

March 01, 2013, 09:54:44 PMReply #160

Offline alfie86

« Reply #160 on: March 01, 2013, 09:54:44 PM »
Το οτι οι τιμές είναι κοψοχρονιά, είναι προφανές. Το θέμα είναι οτι αν οι τιμές ήταν λογικές με βάση την ζήτηση, δεν θα έμενε το αυτοκίνητο για 3-4-5 μήνες στα αζήτητα.
Nα σου πω την αλήθεια,δεν ξέρω αν έχει το mx λιγότερη η περισσότερη ζήτηση πλέον και προ κρίσης.Νομίζω ότι μπήκε στο στόχαστρο περισσότερων υποψήφιων αγοραστών λόγω κρίσης και χαμηλών τιμών.Όπως όλα τα αυτοκίνητα.Πλέον ο καθένας μπορεί να ονειρεύεται ένα ακριβό αμάξι.Αν και μισθολογικά δεν έχεις επηρεαστεί πολύ το όνειρο γίνεται πραγματικότητα.Και στην τελική το mx δεν είναι αυτοκίνητο που θα το πάρει ο καθένας.Αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου είναι.Εάν κάνεις οικογένεια θα αναγκαστείς ίσως να το δώσεις.Θα έχεις εσύ ένα ,ένα και η γυναίκα...Ακόμα και τώρα ενόψει κρίσης και στον αιώνα τον άπαντα ο ρόλος του θα παραμένει απαράλαχτος και ανούσιος με κριτήριο την ισχύ του σαν όχημα,γιατί πιο πολύ είναι χόμπυ.Χόμπυ τέτοιες εποχές...δεν το νομίζω.
Φυσικά και αν είσαι από αυτούς που πουλάνε το αυτοκίνητο, δεν θες να το σκοτώσεις. Το θέμα είναι οτι πέρα από ελαχίστων εξαιρέσεων, μόνο τα σκοτωμένα αυτοκίνητα πουλιούνται.
Τα σκοτωμένα αυτοκίνητα πάντα ή σχεδόν πάντα θα φεύγουν πρώτα.Αυτό σημαίνει σκοτωμένο.
Έτσι όπως δουλεύει αυτήν την στιγμή η αγορά, είναι μια μέτρηση της ανάγκης να το δώσεις το αυτοκίνητο. Αν έχει ανάγκη ο άλλος, το σκοτώνει και το δίνει πολύ γρήγορα. Αν όχι, βάζει μια υψηλότερη τιμή και απλά περιμένει. Προσφορά-ζήτηση.
Το καλό πράγμα πάντα θα είναι ακριβό,ή πιο ακριβό από αυτά που σκοπεύεις να δώσεις.Ακόμα και στην κατοχή.Και στην τελική δεν είναι όλες οι αγγελίες για σένα ούτε για μένα.Σίγουρα υπήρξαν αυτοκίνητα που απευθυνόντουσαν σε σένα,στην δικιά σου ζήτηση-τσέπη αλλά εσύ να ήθελες το κάτι παραπάνω.Αυτό το κάτι παραπάνω που εσύ θες δεν σε αντιπροσωπεύει σαν προσφορά-αγοραστή..Ακόμα και τώρα σε αυτήν την αγορά υπάρχει η γραμμικότητα.Τι εννοώ?Ότι πάλι εσύ και εγώ θα βλέπουμε το 2.0 ή το S ή ένα πλούσιο σε εξοπλισμό mx σαν όνειρο απατηλό.Ακόμα και τώρα δεν είμαστε εμείς οι 2 αντιπροσωπευτικό δείγμα ζήτησης.
Τώρα αν η χαμηλή ζήτηση αυτήν την στιγμή οδηγεί σε σκοτωμένες τιμές, είναι κάτι που φταίει η οικονομία συνολικά, μέσω της ισορροπίας αγοράς-ζήτησης.
Σκοτωμένες τιμές σκοτωμένοι μισθοί.Άρα αριθμητής σε ένα κλάσμα είσαι εσύ και εγώ,παρανομαστής ο μισθός μας.Απαλοιφή και στα δύο έγινε,πάλι στα ίδια με πριν είμαστε και χειρότερα.

Συμφωνω απολυτα σε ολα  :good:!!Πλεον δεν ειναι εποχες για γουστα...Δυστυχως...

March 01, 2013, 11:08:31 PMReply #161

Offline trabakoulas

« Reply #161 on: March 01, 2013, 11:08:31 PM »
Σε οποιαδήποτε αγοραπωλησία μεγάλο ρόλο παίζει και η τύχη.Φιλε ερρίκο πλάκα έκανε το παλικάρι μην το παίρνεις έτσι αλλά όταν είσαι στο συγκεκριμμένο φόρουμ και γράφεις π.χ. οτι ενα nc στα 11000κ είναι ακριβό ο άλλος που το πήρε πριν 3 χρονια 25000 τι θες να σου απαντήσει?

Γιατι φιλε μου ΕΤΣΙ ειναι η αγορα πλεον.
Αυτος που εδωσε 25 και το δινει 11 (και λες παρα πολλα-η τιμη τους ειναι πανω κατω στα 8 ) ειναι απο τους κερδισμενους πλεον. Ας μην το πουλησει.
Δηλαδη αυτοι που πηραν αμαξια 100+ χιλιαδων και τα πουλανε 15 και 25, αυτοι τι να πουνε οι ανθρωποι? Εχεις υπ'οψην οτι με 30Κ (και λιγοτερα σε αρκετες περιπτωσεις) παιρνεις Μ3 Ε92? Με 15 παιρνεις BMW 645i

Και μετα μας λες για τα miata που χανουν 10 και 15k?

Φιλε erriko, μην ακους κανεναν.

Αν εχεις τη δυνατοτητα τρεναρε το οσο μπορεις και μη συμβιβαστεις ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. Εσυ εχεις το μαχαιρι εσυ εχεις και το καρπουζι. Και μην ξεχνας πως σχεδον παντα καθε εμποδιο σε καλο.
Black MKI '98 turbo

GT3076R στα 2 bar και τα μυαλα στα καγκελα

Stakaman ρε, stakaman.

March 01, 2013, 11:24:29 PMReply #162

Offline Hayate

« Reply #162 on: March 01, 2013, 11:24:29 PM »
Συμφωνώ με τραμπακουλα απο πάνω σε όλα. Κ βασικά όσο περνάει ο καιρός οι τιμές θα πέφτουν κ άλλο, έχει ακόμα...
Οταν έψαχνα για ΝΑ, τα πολύ καλά έπαιζαν στα 10.000ε, όταν το πούλησα έγω (1 απο τα καλύτερα ΝΑ της Αθήνας με 68.000km) έφυγε στα 3000ε 1,5 χρόνο πριν. Σήμερα θα έπιανε 1500ε..

March 02, 2013, 01:11:21 AMReply #163

Offline Eurissssss

« Reply #163 on: March 02, 2013, 01:11:21 AM »
Γιατι φιλε μου ΕΤΣΙ ειναι η αγορα πλεον.
Αυτος που εδωσε 25 και το δινει 11 (και λες παρα πολλα-η τιμη τους ειναι πανω κατω στα 8 ) ειναι απο τους κερδισμενους πλεον. Ας μην το πουλησει.
Δηλαδη αυτοι που πηραν αμαξια 100+ χιλιαδων και τα πουλανε 15 και 25, αυτοι τι να πουνε οι ανθρωποι? Εχεις υπ'οψην οτι με 30Κ (και λιγοτερα σε αρκετες περιπτωσεις) παιρνεις Μ3 Ε92? Με 15 παιρνεις BMW 645i

Και μετα μας λες για τα miata που χανουν 10 και 15k?

Και αγαπητέ μου φίλε αυτό το θεωρείς σωστό?Δηλαδή τι?Ο θάνατός σου η ζωή μου?Αναρωτήθηκες ποτε γιατί?ποιος ειναι αυτος που καθορίζει τις τιμές?Ναι μαγκιά ειναι να τις παρεις τις BMW που αναφερες σε αυτη τη τιμή αλλά μεγαλύτερη να τις πάρεις καινουριες οπότε μην γυρνάς τη πλάτη σε αυτον που αναγκάζεται και πουλάει σε αυτη τη τιμη για τους λόγους του και οχι για ξέπλημα χρήματος.Σήμερα είναι αυτος,αυριο μπορει να εισαι εσύ.Και δεν αναφερομαι σε εσένα προσωπικά ουτε στον ερρίκο αλλά σήμερα ειναι το αυτοκίνητο αυριο το σπιτι σου μεθαυριο η δουλειά σου(δούλεψε για 500Ε γιατι έτσι ειναι η αγορά ε?)Πουλήστε και την Ελλάδα να τελειώνουμε...
« Last Edit: March 02, 2013, 09:46:43 AM by jSkyline »

March 02, 2013, 01:58:43 AMReply #164

Offline trabakoulas

« Reply #164 on: March 02, 2013, 01:58:43 AM »
Και αγαπητέ μου φίλε αυτό το θεωρείς σωστό?Δηλαδή τι?Ο θάνατός σου η ζωή μου?Αναρωτήθηκες ποτε γιατί?ποιος ειναι αυτος που καθορίζει τις τιμές?Ναι μαγκιά ειναι να τις παρεις τις BMW που αναφερες σε αυτη τη τιμή αλλά μεγαλύτερη να τις πάρεις καινουριες οπότε μην γυρνάς τη πλάτη σε αυτον που αναγκάζεται και πουλάει σε αυτη τη τιμη για τους λόγους του και οχι για ξέπλημα χρήματος.Σήμερα είναι αυτος,αυριο μπορει να εισαι εσύ.Και δεν αναφερομαι σε εσένα προσωπικά ουτε στον ερρίκο αλλά σήμερα ειναι το αυτοκίνητο αυριο το σπιτι σου μεθαυριο η δουλειά σου(δούλεψε για 500Ε γιατι έτσι ειναι η αγορά ε?)Πουλήστε και την Ελλάδα να τελειώνουμε...

Φιλε μου μην μπερδευεσαι. Αν αρχισουμε τη συζητηση περι κρισης και τα λοιπα δεν θα τελειωσουμε ποτε.
Τα πραγματα εγιναν ετσι που εγιναν. Το θεμα ειναι ΤΩΡΑ τι μπορουμε να κανουμε.
Οσο για αυτους που λες φιλε που πηραν αμαξια 100++ χιλιαρικα και τωρα τα σπρωχνουν οσο οσο, την συγκεκριμενη κατηγορια ατομων δεν την λυπαμαι καθολου, γιατι τα μεταξωτα βρακια θελουν και μεταξωτους κ@λους. Οποιος ειχε να σκασει 100++Κ πριν μερικα χρονια για να παρει απλα ενα αμαξι και τωρα πειναει, ε τοτε πραγματικα ειναι αξιος της μοιρας του.

Σε καθε περιπτωση παντως οι τιμες καθοριζονται απο την ζητηση. Κι αφου δεν υπαρχει ζητηση, λογικο ειναι να κατεβουν στο πατωμα. Και η φραση "πατωμα" ειναι εντελως υποκειμενικη βεβαια, γιατι  αλλη αξια εχουν σημερα πχ τα 5k και αλλη(πολυ μικροτερη) ειχανε πριν 2-3 χρονια.
Black MKI '98 turbo

GT3076R στα 2 bar και τα μυαλα στα καγκελα

Stakaman ρε, stakaman.