!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Μπλα μπλα κτλπ [#12]
saldale:
--- Quote from: iNFiNiTy on September 16, 2011, 03:53:33 PM ---
--- Quote from: saldale on September 16, 2011, 03:21:56 PM ---Είναι κακό που φοράει μπλοκέ, ελατήρια και τελικό?
--- End quote ---
Δεν μπορώ να σου απαντήσω αν είναι καλό ή κακό.
Μπορώ μόνο να σου πω ότι το αυτοκίνητο έχει μπει πολλές φορές στο συνεργείο, έχει πάνω του μη εργοστασιακά αξεσουαρ/εξαρτήματα, έχει περάσει από τον κάθε λογής μάστορα (που πολύ πιθανόν να είναι καλύτεροι από τους εξουσιοδοτημένους) και δεν κινείται με τις προδιαγραφές του εργοστασίου.
Δε μιλάω για το αυτοκίνητο του παιδιού που το πουλάει και όπως όλοι λέτε είναι πολύ καλό.
Μιλάω για το αυτοκίνητο που θα δει κάποιος και δεν θα γνωρίζει καθόλου το ιστορικό του. Και τα συγκεκριμένα αξεσουάρ προδίδουν ότι ο προηγούμενος πιθανόν να το έχει σκίσει ή του έχει πιεί το αίμα.
--- End quote ---
Κατάλαβα το σκεπτικό σου και δεν είναι λάθος.
Άλλο όμως να μιλάμε γενικά και άλλο για κάτι συγκεκριμένο το οποίο έχει εργοστασιακά αξεσουάρ (μπλοκέ, ελατήρια) και γνωστό ιστορικό.
Εκεί πήγαινε η "ένσταση" μου. ;)
Δε νομίζω πάντως οτι ένα μπλοκέ προδίδει σκίσιμο...
Μια χαρά μπορείς να το σκίζεις και χωρίς μπλοκέ.
iNFiNiTy:
--- Quote from: saldale on September 16, 2011, 04:09:15 PM ---
Κατάλαβα το σκεπτικό σου και δεν είναι λάθος.
Άλλο όμως να μιλάμε γενικά και άλλο για κάτι συγκεκριμένο το οποίο έχει εργοστασιακά αξεσουάρ (μπλοκέ, ελατήρια) και γνωστό ιστορικό.
Εκεί πήγαινε η "ένσταση" μου. ;)
Δε νομίζω πάντως οτι ένα μπλοκέ προδίδει σκίσιμο...
Μια χαρά μπορείς να το σκίζεις και χωρίς μπλοκέ.
--- End quote ---
Για αυτό το λόγο εξήγησα ότι δε μιλάω για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αλλά για τέτοιου τύπου αυτοκίνητα που θα τα δει κάποιος άσχετος (όχι με την κακή έννοια).
Συμφωνώ σε αυτό που λες ότι μπορεί να το σκίσει κάποιος και χωρίς μπλοκέ, αλλά για να βάλει κάποιος μπλοκέ σημαίνει ότι έχει σκοπό να το σκίσει. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια.
--- Quote from: Liakos on September 16, 2011, 04:05:04 PM ---Αυτο το "σκισιμο" ειναι πραγματικα παρεξηγημενο.... Θα προτιμουσα το αμαξι μου με 67Κ χλμ, με καμποσες πιστες κ γρηγορες βολτες σε επαρχιακους δρομους, παρα ενα αλλο, πιο καινουριο, με λιγοτερα χλμ που το οδηγουσε τυπος που δεν ηξερε να συμπλεκταρει, που δεν εβαζε μακρυτερη σχεση απο την 2α εντος πολης, που καβαλουσε πεζοδρομια για να παρκαρει κ σημαδευε τις λακουβες στο δρομο, που παρκαρε σε ανοιχτο γκαραζ, που ακολουθουσε το προγραμμα συντηρησης της mazda κ οχι συχνοτερα οπως εγω κ φυσικα με οχι καλυτερων προδιαγραφων προιοντα αποτι εγω κλπ κλπ...
--- End quote ---
Μπορεί να προτιμούσες το αμάξι σου, αλλά είναι αδύνατο να ξέρεις τι έχει κάνει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Εσύ πράγματι το συντηρείς πολύ καλά σε έναν δικό σου τεχνικό και με τα καλύτερα προϊόντα. Ο υποψήφιος αγοραστής (αν δεν είναι μέλος ή δεν σε γνωρίζει) θα το απορρίψει πιθανότατα για ένα πιο εργοστασιακό και πιθανόν χειρότερα συντηρημένο.
Ο υποψήφιος αγοραστής δεν έχει στοιχεία και παίζει με τις πιθανότητες. Θα αγοράσει αυτό που εκτιμά ότι θα του εμφανίσει τις λιγότερες βλάβες και θεωρητικά αυτό θα είναι το πιο εργοστασιακό.
Το κάθε αυτοκίνητο είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και ο κάθε αγοραστής ζητά κάτι συγκεκριμένο. Υπάρχουν αυτοκίνητα για όλα τα γούστα, οπότε δεν έχει νόημα να μιλάμε για το ποιά είναι καλύτερη αγορά γενικά, αλλά καλύτερη αγορά για κάθε συγκεκριμένο μελλοντικό κάτοχο.
dimsabas:
Αυτό που λες ισχύει για κάποιον που θέλει να το κρατήσει σε όσο το δυνατόν πιο εργοστασιακή κατάσταση. Γιατί κάποιος που πριν το αγοράσει είναι ήδη αποφασισμένος για συγκεκριμένες αλλαγές (π.χ. μπλοκέ, κοντύτερο κ/π, ρυθμιζόμενη ανάρτηση και πόσα ακόμα), τον συμφέρει να βρει ένα που θα τα έχει ήδη. Σε αυτή την περίπτωση, τη δαπάνη την λούζεται ολόκληρη ο προηγούμενος ιδιοκτήτης κι ο επόμενος αποκτά αυτό που θέλει με πολύ λιγότερα χρήματα.
iNFiNiTy:
--- Quote from: dimsabas on September 16, 2011, 04:50:37 PM ---Αυτό που λες ισχύει για κάποιον που θέλει να το κρατήσει σε όσο το δυνατόν πιο εργοστασιακή κατάσταση. Γιατί κάποιος που πριν το αγοράσει είναι ήδη αποφασισμένος για συγκεκριμένες αλλαγές (π.χ. μπλοκέ, κοντύτερο κ/π, ρυθμιζόμενη ανάρτηση και πόσα ακόμα), τον συμφέρει να βρει ένα που θα τα έχει ήδη. Σε αυτή την περίπτωση, τη δαπάνη την λούζεται ολόκληρη ο προηγούμενος ιδιοκτήτης κι ο επόμενος αποκτά αυτό που θέλει με πολύ λιγότερα χρήματα.
--- End quote ---
Αυτό ακριβώς εμπίπτει στη τελευταία παράγραφό μου.
Theo:
θέλει κανείς δισκάτο NC με ρυθμιζόμενη ανάρτηση?? :P
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version