!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Ασφαλεια και διαφορες εταιρειες
Manolis:
(Αν και θέλω να πιστεύω ότι δεν έχουμε ανάμεσα μας κάποιον τόσο ανεύθυνο)
Πρόστιμο 250 ευρώ σε όσους είναι ανασφάλιστοι
Το αργότερο στα τέλη Μαρτίου 2013 περισσότεροι από 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, που τα έχουν ανασφάλιστα θα ειδοποιηθούν από το υπουργείο
Οικονομικών πως πρέπει να καταβάλλουν πρόστιμο 250 ευρώ έκαστος.
Με την πρώτη ειδοποίηση για το πρόστιμο των 250 ευρώ θα δίνεται το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη του οχήματος μέσα σε 10 έως 20 ημέρες να προσκομίσει το
ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματός του γλιτώνοντας το δεύτερο πρόστιμο που ανέρχεται σε 500 ευρώ.
Μέχρι σήμερα ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει αφαίρεση της άδειας οδήγησης, της άδειας κυκλοφορίας του ΙΧ και των πινακίδων του οχήματος για
δέκα (10) ημέρες. Παράλληλα προβλέπονται και άλλες ποινές από το προεδρικό διάταγμα 237/86 που είναι οι εξής κατά περίπτωση:
• Αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για 12 μήνες.
• Οδήγηση ανασφάλιστου αυτοκινήτου και πρόκληση ατυχήματος: Αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για 24 μήνες.
• Υπότροπη συμπεριφορά: Αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για 36 μήνες.
• Επίσης υπάρχουν και ποινικές κυρώσεις, με φυλάκιση από 2 έως 12 μήνες.
* Πηγή newsbeast 31/12/2012
Basilmx5:
Ανευθυνο στο να ειναι ανασφαλιστο το οχημα και να κινειται, ναι, ελπιζω και εγω οχι, αλλα να εχει πινακιδες και να ειναι "παρατημενο" χωρις ασφαλεια... σιγουρα θα υπαρχει.
option-D:
Μα, ακόμα κι εγώ, ενώ τώρα έχω το σαμουράι, σε 1-2 μήνες που λήγει η ασφάλειά του δεν έχω σκοπό να την ανανεώσω γιατί πολύ απλά δεν θα το χρησιμοποιεί κανείς..
Το σήμα του έχει πληρωθεί κανονικά όμως.. Θα πρέπει ή να παραδώσω πινακίδες δηλαδή ή να ανανεώσω ασφάλεια;
Έχει κάποια λογική, δε λέω, απλά δεν ξέρω πόση είναι η γραφειοκρατία για να παραδώσεις πινακίδες.. Γιατί ακόμα και στην άκρη να το έχω και να πω ότι το καλοκαίρι βγάζω ασφάλεια, είναι απλά ένα τηλεφώνημα..
Basilmx5:
κ να παραδωσεις πινακιδες κ να τις παρεις πισω, δεν εχει γραφειοκρατια, την αδεια κυκλοφοριας χρειαζεσαι... Δυστυχως ναι ενα απτα 2 θα πρεπει να κανεις γιατι μονο ετσι δικαιολογεις στο κρατος οτι δεν το κινεις, κατι που το θεωρω σωστο βεβαια.
dimsabas:
Άδικο πέρα για πέρα, γιατί αντί να θεραπεύσει το πρόβλημα (ανασφάλιστα που κυκλοφορούν), τσουβαλιάζει όλες τις περιπτώσεις σε μια μεγάλη κατηγορία και βαράει στο κεφάλι δικαίων και αδίκων. Από το πολύ κοντινό μου συγγενικό περιβάλλον, μπορώ να ανακαλέσω δύο παραδείγματα κατάφωρης αδικίας:
1) το Sporty μου. Σπασμένο μοτέρ, το αυτοκίνητο παραμένει για μήνες έξω από το συνεργείο. Επειδή όμως δεν έχει ιδιόκτητο χώρο στάθμευσης, τα τέλη της χρονιάς τού εξασφαλίζουν το δικαίωμα παραμονής χωρίς πρόβλημα.
2) ο κουνιάδος είναι φαντάρος. Λείπει τους τελευταίους 6 μήνες. Το Panda 100 είχε πληρώσει τέλη κυκλοφορίας αλλά δεν είχε ασφάλεια και δεν ξεμύτισε από την πυλωτή. Παράνομος κι αυτός.
Αντίστοιχα, οποιοσδήποτε θέλει να παροπλίσει το αυτοκίνητό του αλλά δεν έχει προσωπικό χώρο στάθμευσης, αν θέλει να είναι νόμιμος, πρέπει να κάνει αυτό ακριβώς: να πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και να το έχει μονίμως παρκαρισμένο. Δηλαδή, το ίδιο το κράτος σε ωθεί να παρανομήσεις, αφού δε γίνεται όλοι να έχουν δικό τους χώρο στάθμευσης.
Είμαστε για μπούφλες...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version