!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικά περί Mx-5 > Νέα που αφορούν το mx5

Fastest, lightest MX-5 edition ever!

<< < (2/8) > >>

lok502:
Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες αλλά κοιτώντας τους κανονισμούς λένε ότι μπορεί να τοποθετηθεί κινητήρας από άλλο μοντέλο της εταιρείας ή να αυξηθεί ο κυβισμός αλλά δεν αναφέρει τούρμπο πουθενά:

The engine crank case and head must be original units specified for that manufacture of car but may be modified. An alternative engine from the manufacturers range may be fitted to the car but it has to be the same make of the manufacturer of the car, for example a BMW engine in a BMW M3 may only be replaced by another BMW engine.
...
 The cubic capacity of an engine may be modified.

Το συγκεκριμένο Μιάτα το προετοίμασε η Jota Sport.

dimsabas:
Τέλειο! Πανέμορφο! Υπέροχο! Αψεγάδιαστο!
Όνειρο είναι το άτιμο, μου τρέχουν τα σάλια. Η Mazda παρουσίασε το τέλειο Miata, τελεία και παύλα! Όσο περισσότερο το κοιτάω, τόσο περισσότερο μου αρέσει. Φανταστικό! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Κάποιες απορίες: όταν λέει ότι βούτηξαν το αμάξωμα σε οξύ κι έτσι μειώθηκε το βάρος κατά 15 κιλά, τι ακριβώς εννοεί; Όχι πως θα το κάνω :llol:, απλώς θα ήθελα να ξέρω πώς λειτουργεί η ιδέα.
Επίσης, να παρατηρήσω ότι τα 850 κιλά* δεν είναι διόλου απλησίαστο για το κοτέτσι μου, αλλά όντως θα χρειαστεί λίγη δουλίτσα ακόμα. Βέβαια, το NC ξεκινά από βαρύτερη βάση, έχει βαρύτερο κλουβί, βαρύτερο μοτέρ, πίσω προφυλακτήρα... Το θέμα δεν είναι να συγκρίνω τη Mazda με μένα, αλλίμονο. Άλλωστε, το συγκεκριμένο κοστίζει πολλά χρήματα, όχι αστεία. Το θέμα είναι ότι η Mazda παρουσίασε κάτι που μας στοιχειώνει τη νύχτα και ρεφάρει με τον καλύτερο τρόπο για εκείνο το κακόγουστο ανέκδοτο. Μπράβο της και πάλι και μακάρι να κυκλοφορήσει με πινακίδες κι όχι μόνο στους αγώνες.

*Αν το βάρος είναι όντως τόσο, γιατί αν είναι αντίστοιχο του "0-60 μίλια σε 3 δευτερόλεπτα"... :zalistika: :zalistika:

lok502:
Το μπάνιο σε οξύ αφήνει μόνο το αμάξωμα (shell) και αφαιρεί οτιδήποτε μικρό και περιττό. Χρησιμοποιείται πολύ και σε παλιές καρότσες σε περιπτώσεις ανακατασκευής.
Υποθέτω η Μάζντα Αγγλίας δεν μπορούσε να πάρει ένα τελείως γυμνό αμάξωμα από την Ιαπωνία οπότε πήραν ένα καινούργιο το ξήλωσαν όσο μπορούσαν και το βούτηξαν σε οξύ για να μην μείνει τίποτα.

(σκεφτείτε τί γαμάτο θα ήταν να είχε κάνει τα ίδια η Μάζντα στο ΝΑ! :excited:)

dimsabas:
Επίσης, όταν η Mazda ετοιμάζει ένα αμάξωμα το οποίο πρέπει να είναι αρκετά στιβαρό για ένα μοντέλο 1.120 κιλών, καταλαβαίνετε ότι τα 850 κιλά τού φαίνονται αστεία. Όταν προσθέτει και τόσες ενισχύσεις, τότε το αμάξωμα έχει ακόμα πιο εύκολο ρόλο. Το βουτάει λοιπόν ολόκληρο μέσα στο οξύ κι ανάλογα το πόσο θα το αφήσει, τόσο θα οξυδωθεί. Υπολογίζει πόσο μπορεί να το αδυνατίσει χωρίς να υπάρχει αρνητική επίδραση πουθενά και το βγάζει. 15 κιλά όφελος δεν είναι καθόλου άσχημα. :exaclty: :exaclty:

simkoz:
Εγώ πιστεύω ότι τα 15 αυτά κιλά πρέπει να είναι από τα διάφορα στρώματα προστασίας του αμαξώματος κατά της σκουριάς, ελαστικές αποκαλύψεις για μόνωση και αδιαβροχοποίηση κλπ. Δεν νομίζω το οξύ να είναι τόσο ισχυρό που να τρώει μέταλλο

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version