Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]  (Read 230592 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

November 30, 2011, 09:07:11 PMReply #900

Offline Nitroking

Re: MX-5 Videos
« Reply #900 on: November 30, 2011, 09:07:11 PM »
μιας και η δυναμη του με τρομαζει και ειμαι και "χεστης", τοτε λες χοντρες κοτσανες. Μιας και τα φρενα του TTS δεν καταλαβαινουν ΤΙΠΟΤΑ!

Μαλλον εδω εντοπιζεται το χασμα αναμεσα σας.. Εσυ εισαι "χεστης" οπως λες και ο Δημητρης απο την αλλη δεν εχει την αισθηση του κινδυνου! :P Οποτε ειναι λογικο να παει αλλα 20-25% παραπανω τα οχηματα αυτα και εκει να ειναι που αρχιζουν και τα παιζουν τα φρενα τους.. Πηγαινε ενα βραδυ μαζι του Διονυσο και θα καταλαβεις τι εννοω.. :tease:
Where is knowledge there is power...

Tips:
-Αν προκειται να κανεις κατι, κανε το σωστα..
-Με τα ψεματα αμαξια δε φτιαχνονται..

November 30, 2011, 09:35:16 PMReply #901

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #901 on: November 30, 2011, 09:35:16 PM »
Ρε Νικο το θεμα ειναι οτι ενας χεστης εκμεταλλευεται αυτο ακριβως που ο Δημητρης λεει οτι αυτα τα αμαξια υστερουν, τα φρενα! Εχω κανει πολλες φορες τις διαδρομες μεσα στην Πεντελη ενω οι φιλοι μου και ιδιοκτητες του ΤΤ-S το κανουν καθημερινα για ξεκ@@@ωμα μιας και μενουν εκει στους προποδες του Διονυσου, καθε φορα που θελουν να το σκισουν εκει κινουνται, ενω  το στυλ οδηγησης του ενος ειδικα δεν μοιαζει με το δικο μου και φυσικα ξερουν και εμπιστευονται το αμαξι τους, το αστειο ειναι οτι μια φορα που ημουν συνοδηγος στο ΤΤ και πηγαιναμε καροτσακι με αλλο ενα CLS55 AMG και ενα S3 σε ενα παρτυ στη Νεα Μακρη, το μονο που ζοριστικε στα φρενα ηταν το CLS, αλλα αυτες οι διαδρομες δεν ειναι το φορτε του και ηταν και 4 καβαλο (2 τονοι + 4 γομαρια), τα 2 Audi τα πηγαν θαυμασια, αντιστοιχη φυσικα εικονα εχω και απο το μπουρδελο μου το οποιο φυσικα με την δικη μου χεσμενο-δηγηση εχει τελειωσει τα φρενα του πριν πιασει τον κατηφορο :P

Aλλα ξεχνα αυτα τα αμαξια, εδω μιλαμε για τα φρενα του Yaris εχεις δει τα φρενα του 1.3 ??? Δλδ ελεος!!! Που ειναι ο Κωσταντινος, που ειναι ο Λευτερης που το εχουν κιολας αυτο το αμαξι !!!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

November 30, 2011, 09:47:12 PMReply #902

Offline petermx5g7

« Reply #902 on: November 30, 2011, 09:47:12 PM »
Σαν πρώην κάτοχος Yaris έχω να πω ότι τα φρένα του είναι επιεικώς απαράδεκτα... Το αμάξι το είχα στην κατοχή μου 1,5 χρόνο και είχα πάει να σκοτωθώ 3-4 φορές... Σαν κάτοχος μιάτα και έχοντας εμπειρία από τον Διόνυσο (μένω Αγ. Στέφανο και 2 καλοκαίρια δούλευα Ν. Μάκρη) σε ανάβαση κατάβαση με max ταχύτητα 150χλμ τα φρένα μου όχι απλώς είχαν βγεί off αλλά παρουσιάστηκε και πρόβλημα σε μια δαγκάνα... Για μένα σκάλες ανώτερα του sporty.. Απ' την άλλη όσον αφορά το S3 και το ΤΤ δεν νομίζω βάσει της ιπποδύναμης να υστερούν αυτά τα αυτοκίνητα σε φρένα σε καταστάσεις πχ βουνού και εννοείται οτι δεν φτιάχτηκαν για την εθνική και για ψευτοφρεναρίσματα... Είχε πέσει μία λίστα κάποια στιγμή στα χέρια μου με χρόνους φρεναρίσματος διάφορων μοντέλων μέσα σε αυτά και το S3 αλλά δεν θυμάμαι που είναι....  :????: :????:

Exterior:
nbfl front bumper,front-rear nbfl lights
gt-r white color
HID xenon light kit
black mohair hood
Interior:
black leather nbfl seats
2 din tv-dvd player
I.L. red leather shift boot
red mazda floor mats
led lighting
Engine:
Green air induction
full exhaust 45mm

November 30, 2011, 09:58:00 PMReply #903

Offline saldale

« Reply #903 on: November 30, 2011, 09:58:00 PM »
Το παλιό S3 (8L) είχε θέμα με τα φρένα, ή τουλάχιστον εγώ δεν ήμουν ευχαριστημένος. Αν και με αεριζόμενες δισκόπλακες, σε παρατεταμένη χρήση γινόντουσαν σαπούνι.

Μπήκε το Gran turismo kit με Ferodo DS2500 και το πρόβλημα λύθηκε.
MY09 - Noisy Combative Exclusive Classy

November 30, 2011, 10:08:24 PMReply #904

Offline General_lee

« Reply #904 on: November 30, 2011, 10:08:24 PM »
Ωπ παρεξηγηση μαλλον φιλε jSkyline, ισως δεν εξηγησα σωστα αυτο που εννοουσα. Το οτι ειναι σκυλια αυτα τα απλά ιαπωνικα αυτοκινητα δεν πηγαινει στο οτι μπορεις να παρεις ενα τετοιο με μαμα τακακι και να κανεις το διονυσο ταπα και να μην καταλαβει τπτ. Σκυλια εννοουσα για ζημιες και φθορες. Εχω μαμα γιαρις 1,3 (και ενα πριμερα ο πατερας μου) 10 χρονια τωρα και εχει φαει το σκισιμο της αρκουδας κυριολεκτικα με πολλα στριψιματα. Τα φρενα του οταν εχεις ημιτασιον τακακι μουφα αντεχουν 3, ισως 4, καλα φρεναρισματα στο διονυσο.χαχα. Με καλο τακακι ειναι πολυ καλυτερο βεβαια. Γενικα ομως αυτα τα ελαφρα με ενα καλο πραγματικα σπορ τακακι στρωνουν σε μεγαλο βαθμο γιατι ειναι πολυ ελαφρα και εν γενει αδυναμα.
Το κραξιμο παει στα τουμπανα Μ3, S3 κλπ που οφειλαν απο τη ΜΑΝΑ τους, και οχι μετα απο αλλαγες να εχουν αντοχη στο ξυλο. Δε γινεται να εχει το αμαξι 400 αλογα και να ειναι το καμαρι του Motorsport τμηματος της bmw και να μπορω να βγαλω off τα φρενα σε διαδρομη ελαχιστων χιλιομετρων που δεν ειναι ΚΑΝ καταβαση. Αδιανοητο και απαραδεκτο. Το ιδιο και για το S3 που ομως ηταν καλυτερο απο την Μ3, δεν εβγαινε off τοσο γρηγορα. (απλά το S3 εχει και εξ αρχης κακη αισθηση στο πενταλ του φρενου και μεγαλη διαδρομη)

Στο οδηγικο κομματι τωρα, για να δεις συγκρητικα τις ικανοτητες ενος αυτοκινητου η του συστηματος πεδησης του πρεπει να οδηγησεις ή σε πιστα ή σαν σε πιστα. Δλδ να ερχεσαι απο καθε ευθεια τερμα και να φρεναρεις στο πραγματικο σημειο φρεναρισματος τερμα, και οχι 50 μετρα πριν, να αφηνεις να ξαναπατας και τετοια. Ενταξει αυτο δε θελει ικανοτητες, τελεια γνωση της διαδρομης θελει απλά και λιγη τρελλα ωστε να μην σε αγχωνει το πολυ αργο φρεναρισμα με πολλα σε δημοσιο δρομο. (αντε και καποιες βασικες γνωσεις γρηγορης οδηγησης που νομιζω ολοι εχουμε οσοι ασχολουμαστε εδω)

November 30, 2011, 10:38:36 PMReply #905

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #905 on: November 30, 2011, 10:38:36 PM »
Ενταξει μετα απο αυτη την απαντηση ηρεμησα λιγο, γιατι ειχα αρχισει να τραβαω τα μαλλια μου!!!  :tanevramou:

Τωρα μην συγκρινουμε ομως αξιοπιστια και σπορ συμπεριφορα και μην ανακατεουμαι φρεναρισμα και οδηγηση γιατι χανεται η μπαλα. Στο Primera πριν 1,5 χρονο εβαλα κατι τακακια Ferodo DS Sport δεν το εψαξα και πολυ, αυτα μου προτειναν αυτα εβαλα, βελτιωσε κι αλλο παντως τα φρενα του, εχω κανει απο τοτε περιπου 7,5Κ χλμ και καποιες στριφτοδιαδρομες, αλλα και παλι δεν τα λες καλα φρενα, σου δινουν ομως μια ψευδαισθηση αποδοτικου φρεναρισματος, εχουν και σχετικα μεγαλο δισκο ετσι και αλλιως 280mm εμπρος και 260 πισω. Για το τελευταιας γενιας S3 επιμενω οτι εχει καλα φρενα, απλα αυτη τη στιγμη δεν μου ερχεται η εικονα του κατα την οδηγηση. Το αστειο παντως της υποθεσης, τωρα που το σκεφτομαι, ειναι οτι ολα αυτα τα αμαξια τα εχω οδηγησει και στον Διονυσο απο το Μ3 μεχρι και το Yaris (το Yaris κιολας πριν 2 βδομαδες) οποτε μπορω να σου βαλω και καταταξη, τα καλυτερα σε αποδοση σε αυτη τη διαδρομη ηταν τα φρενα απο ενα Nissan 100NX, οχι τα στοκ εννοειται, αλλα καποια της NEX με δισκους 330mm, ο Στελιος (fess) αν πηγαινε απο παλια στο συνεργειο Nissan που παει τωρα θα ξερει και σε ποιο αμαξι αναφερομαι ;)

Tωρα που εχουμε βγει off topic που στο δ***ο να μεταφερω την κουβεντα !!!  :????:
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

November 30, 2011, 10:40:13 PMReply #906

Offline Nitroking

« Reply #906 on: November 30, 2011, 10:40:13 PM »
Tωρα που εχουμε βγει off topic που στο δ***ο να μεταφερω την κουβεντα !!!  :????:

Συζητηση περι αλλων αυτοκινητων..
Where is knowledge there is power...

Tips:
-Αν προκειται να κανεις κατι, κανε το σωστα..
-Με τα ψεματα αμαξια δε φτιαχνονται..

November 30, 2011, 11:13:16 PMReply #907

Offline Στέλιος - fess

« Reply #907 on: November 30, 2011, 11:13:16 PM »
Και φαντάσου, πως τα nex δεν είναι και τπτ σπουδαίο, σύμφωνα με ομολογίες ιδιοκτητών.
Δεν ξέρω το συγκεκριμένο νχ, αλλά έχω άλλα που ξέρω...
Η ουσία πάντως είναι πως τα εργοστασιακά φρένα σε όλα τα αυτοκίνητα είναι απλά επαρκή και καλύπτουν το μέσο οδηγό.
Όταν μπαίνουν στη μέση σπορ καταβολές, εκεί χάνεται η μπάλα.
Ένα leon 4κίνητο που είχα, ήταν μια χαρά σε ταξίδι και νορμάλ οδήγηση.
Μόλις έκανες κανά δυό καλές το βλεπες πως δεν ήταν για πολλά - πολλά.
Το ίδιο και χειρότερο, ήταν το infiniti και αναγκάστηκα να τα βελτιώσω.
Παλαιότερα δε, δεν πειράζαμε τπτ, ο αμίαντος έκανε μια χαρά τη δουλειά του.
Μετά μας πιάσανε οι οικολογικές μας ανυσηχίες και οι φρενάδες τρίβανε τα χέρια τους...
White na 1991

il motorsport authorised dealer

www.hoods.gr    coming soon

https://www.facebook.com/mx5hoods

https://www.facebook.com/hoods.gr

November 30, 2011, 11:13:51 PMReply #908

Offline General_lee

« Reply #908 on: November 30, 2011, 11:13:51 PM »
Anyway, η ολη συζητηση ξεκινησε αν θυμαμαι με αφορμη την Μ3 και πως την παλευει στην πιστα σε σχεση με ενα τουμπανιασμενο μιατα. Ε με μαμα Μ3 λοιπον μετα απο λιγο στην πιστα δεν εχεις φρενο. Οχι οτι ειναι σημαντικο προβλημα, δοκιμαζεις αλλο τακακι. Αλλα οταν συμβαινει κατι τετοιο μπαινεις σε σκεψεις κατα ποσο και αλλα μερη του αυτοκινητου ειναι φτιαγμενα για να αντεχουν το λιωσιμο στην πιστα. Τι σκατα δοκιμες κανανε οι δοκιμαστες αν δεν προσεξαν αυτο το απλο κανεις δεν ξερει..

Βεβαια αντιστοιχα κουφα συναντα κανεις και στο θεμα της οδικης συμπεριφορας, των ρυθμισεων κλπ, σε πολυ πολυ δυνατα αυτοκινητα, που δεν εχουν καμια σχεση με τον σπορ χαρακτηρα που θελουν να πλασαρουν. Αποδεικνυουν πιστευω οτι τα αλογα και η διαφημιση δεν εχουν να κανουν με το για τι χρηση φτιαχτηκε καθε αμαξι σε μαμα μορφη.

« Last Edit: November 30, 2011, 11:17:20 PM by General_lee »

December 01, 2011, 08:12:39 AMReply #909

Offline king of the road

« Reply #909 on: December 01, 2011, 08:12:39 AM »
Και φαντάσου, πως τα nex δεν είναι και τπτ σπουδαίο, σύμφωνα με ομολογίες ιδιοκτητών.
Δεν ξέρω το συγκεκριμένο νχ, αλλά έχω άλλα που ξέρω...
Η ουσία πάντως είναι πως τα εργοστασιακά φρένα σε όλα τα αυτοκίνητα είναι απλά επαρκή και καλύπτουν το μέσο οδηγό.
Όταν μπαίνουν στη μέση σπορ καταβολές, εκεί χάνεται η μπάλα.
Ένα leon 4κίνητο που είχα, ήταν μια χαρά σε ταξίδι και νορμάλ οδήγηση.
Μόλις έκανες κανά δυό καλές το βλεπες πως δεν ήταν για πολλά - πολλά.
Το ίδιο και χειρότερο, ήταν το infiniti και αναγκάστηκα να τα βελτιώσω.
Παλαιότερα δε, δεν πειράζαμε τπτ, ο αμίαντος έκανε μια χαρά τη δουλειά του.
Μετά μας πιάσανε οι οικολογικές μας ανυσηχίες και οι φρενάδες τρίβανε τα χέρια τους...
2 φορές είχα στραβώσει τις πλάκες σε 20vt4 >:a
King of the road says you move too slow!

December 01, 2011, 12:46:15 PMReply #910

Offline gabi_haros

« Reply #910 on: December 01, 2011, 12:46:15 PM »
Αντιστοιχα η προηγουμενη Μ3 (Ε46) ειχε παλι θεμα με τα φρενα της, αλλα και με το πλαισιο που σκιζοταν πισω, στη σκληρη χρηση.

Για δώσε παραπάνω πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Το έχω πάθει και εγώ αυτό με εταιρικό και μετά από πολύ αγώνα και νομικές εκδιώξεις αντικαταστάθηκε ολόκληρο το πίσω πλαίσιο. Αν ψάξω θα βρω και φωτογραφίες να σας δείξω. ήταν εντυπωσιακό, από το πορτ-παγκάζ έβλεπες άσφαλτο!

December 01, 2011, 01:14:08 PMReply #911

Offline dimsabas

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#3]
« Reply #911 on: December 01, 2011, 01:14:08 PM »
Με ποιο εταιρικό; Ε46;

December 01, 2011, 01:20:05 PMReply #912

Offline gabi_haros

« Reply #912 on: December 01, 2011, 01:20:05 PM »
Με ποιο εταιρικό; Ε46;

Πρώην εταιρικό αμάξι Ε46 M3.
Την ξεσκίζαμε όμως, όλοι οι υπάλληλοι της εταιρίας ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ του προέδρου,  ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ. :girlie: :girlie: :girlie: :girlie:

Κυριολεκτικά εννοώ όχι στρίψιμο σαν του Δημήτρη, αλλά drift σε σαμαράκια και κατσικόδρομους και 1η-2α τελειωμένη σε κάθε φανάρι, με μείον θερμοκρασίες και κρύο μοτέρ. Μηχανικά δεν είχε βγάλει κάτι 4 χρόνια παρά μόνο το σκίσιμο του πατώματος στην πίσω δεξιά ανάρτηση κοντά. Σκίσιμο πολλών εκατοστών. Το αμάξι έμεινε σταθμευμένο μήνες μέχρι να βγάλουμε άκρη με τα κεντρικά της Hetz και της BMW ΣΤΗ Γερμανία. Τελικά δεν πληρώθηκε τίποτα από κανέναν και το σασί επανακολλήθηκε με καινούργιο κομμάτι στην Ελλάδα από τα κεντρικά της BMW, δεν θυμάμαι σε ποιο συνεργείο.
« Last Edit: December 01, 2011, 01:23:09 PM by gabi_haros »

December 01, 2011, 01:25:52 PMReply #913

Offline gabi_haros

« Reply #913 on: December 01, 2011, 01:25:52 PM »
Με ποιο εταιρικό; Ε46;

Πρώην εταιρικό αμάξι Ε46 M3.

Για να μην αμφισβητηθώ και σε αυτό, ήταν προ τετραετίας-πενταετίας, η διαφήμιση ακόμα ανθούσε στην Ελλάδα, το αφεντικό μου ήταν θεός και έχω και video και φωτό και από το σκίσιμο και από το σκίσιμο στο σασί.
Υ.γ Ακόμη θυμάμαι να το λέω στα παιδιά για το σκίσιμο στο σασί και να μην με πιστεύουν! :oops:

December 01, 2011, 08:34:13 PMReply #914

Offline Ξάδελφος

« Reply #914 on: December 01, 2011, 08:34:13 PM »
Δεν του κανατε και την πιο ορθη χρηση...
Σα να πω εγω μαπα η barcetta εκανε σκισιμο στον μπροστα θολο.
Αφου πρωτα εφυγα στη στροφη και καβαλησα με καμια 100αρια χιλιομετρο ρυθρο πεζοδρομιου 30-40 ποντους.