!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικά περί Mx-5 > Mx-5 και Internet
Αγορές μέσω διαδικτύου
Manolis:
Το νικ του μαιλ μου είναι ίδιο με το νικ του ebay το γράφω και προσθέτω με διάφορες αλχημείες τον πάροχο.
Περνάει πάντα.Η αποτυχία έγκειται στο ότι μερικές φορές ο πωλητής είναι στόκος και δεν το καταλαβαίνει.
Nitroking:
Με import charges δε σταματαει τελωνειο. Απλα θα κανει κανα 10ημερο γιατι κανει 3 διαδρομες.. Απο τον seller στο κεντρο διανομης του ebay, απο εκει παει καπου στην Ευρωπη που δε θυμαμαι κι απο κει μετα σε σενα.. Στο μεταξυ αλλαζουν και τα tracking numbers και καπου χανεται το πραμα.. Αλλα σου ρχεται.. Με UPS..
Υποτιμολογηση οπως καταλαβαινεις δε γινεται με κανενα τροπο αφου στο ebay θα πληρωσεις απευθειας τους φορους στην τιμη που γραφει το προιον στη δημοπρασια. Μετα δεν εχει νοημα να σου κανει υποτιμολογηση αφου εχεις ηδη πληρωσει τους φορους που αντιστοιχουν..
philosopher:
--- Quote from: Nitroking on May 04, 2014, 08:16:38 PM ---Με import charges δε σταματαει τελωνειο. Απλα θα κανει κανα 10ημερο γιατι κανει 3 διαδρομες.. Απο τον seller στο κεντρο διανομης του ebay, απο εκει παει καπου στην Ευρωπη που δε θυμαμαι κι απο κει μετα σε σενα.. Στο μεταξυ αλλαζουν και τα tracking numbers και καπου χανεται το πραμα.. Αλλα σου ρχεται.. Με UPS..
Υποτιμολογηση οπως καταλαβαινεις δε γινεται με κανενα τροπο αφου στο ebay θα πληρωσεις απευθειας τους φορους στην τιμη που γραφει το προιον στη δημοπρασια. Μετα δεν εχει νοημα να σου κανει υποτιμολογηση αφου εχεις ηδη πληρωσει τους φορους που αντιστοιχουν..
--- End quote ---
Και το ΦΠΑ ποιος το πληρώνει στο Ελληνικό κράτος?
Γιατί το ποσό των χρεώσεων εισαγωγής δεν αντιστοιχεί στο πλήρες νούμερο.
Reverant:
Ο κανένας. Η εισαγωγή γίνεται μέσω του hub της UPS στη Γερμανία και εκεί πληρώνονται οι δασμοί και ο ΦΠΑ.
philosopher:
Ωραία, αυτό διαπίστωσα και εγώ με τις 2-3 τελευταίες παραγγελίες, από Γερμανία έρχονται.
Θα ήθελα όμως να καταλάβω πως λειτουργεί (αν γνωρίζει κάποιος), ας πούμε έχω ψωνίσει κάτι με αξία 40$ και έχει μεταφορικά 20$, σύνολο 60$ και έχω 12$ φόρο εισαγωγής.
Ο ΦΠΑ μόνος του, και δεδομένου ότι κάθεται πάνω στο σύνολο του ποσού, είναι ~14$ άρα που είναι το κόστος εκτελωνισμού η αμοιβή του τελώνη κτλπ κτλπ ή που είναι ο ΦΠΑ? Γιατί σαν σύνολο θα πρέπει οι χρεώσεις εισαγωγής να είναι γύρω στο 30-35% του κόστους του αντικειμένου μαζί με τα μεταφορικά (δική μου στατιστική εκτίμηση).
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version