!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικά περί Mx-5 > Mx-5 και Internet

Αγορές μέσω διαδικτύου

<< < (240/240)

jimint:

--- Quote from: panos2171 on June 14, 2022, 11:17:16 PM ---Κι εγώ από il χωρίς κανένα θέμα. Ούτε από mx5parts είχα απλά οι τσάκαλοι στέλνανε χωρίς tracking με ότι αυτό συνεπάγετε. Βέβαια πλέον δεν τίθεται και θέμα συζήτησης μιας και μπήκε στη μέση ο εκτελωνισμός.

--- End quote ---
Μια χαρά. Πληρώνεις μεταφορικά ανάλογα το δέμα έτσι? 30 ευρώ αν είναι μέχρι 15 κιλά και αν είναι ογκώδες ανεβαίνει.

fylpa17:
bofiracing.co.uk δεν έχει επίσης δασμούς (τους υπολογίζει στο checkout) και είναι πολύ συνεννοήσιμος.
Ilmotorsport καλοί αλλά ακριβοί ανάλογα με το τι αγοράζεις.

the_george:
Έχει κανείς στο προγραμμα παραγγελία από prestige parts? Βρήκα ένα strut brace & shipping είναι μισή τιμή της μπάρας - αν κάποιος είναι να παραγγείλει τιποτε και να μοιραστούμε μεταφορικά - PM

Sent from my iPhone using Tapatalk

kacey:
Ξέρει κάποιος αν το όριο των 150 ευρώ που ισχύει ως

πληρώνεις μόνο ΦΠΑ<150ε<πληρώνεις φπα ΚΑΙ δασμούς

για αγορές από εκτός ΕΕ, αφορά το συνολικό κόστος (αξία πράγματος ΚΑΙ μεταφορικά ΚΑΙ πιθανή ασφάλιση) ή μόνο το κόστος του πράγματος?

Εγώ βρήκα τα παρακάτω, σε κείμενα ευρωπαικού τελωνειακού κώδικα και εγκύκλιους κλπ

--- Quote ---...η τελωνειακή νομοθεσία εισήγαγε έναν νομικά δεσμευτικό ορισμό για τον συγκεκριμένο όρο, ο οποίος διασφαλίζει την εναρμονισμένη εφαρμογή σε ολόκληρη την ΕΕ και βασίζεται στην προσέγγιση που χρησιμοποιήθηκε για το όριο της απαλλαγής από τελωνειακούς δασμούς. Ο ορισμός αυτός ισχύει για την εφαρμογή του ορίου των 150 EUR τόσο για τελωνειακούς σκοπούς όσο και για σκοπούς ΦΠΑ, ανεξάρτητα από το καθεστώς ΦΠΑ που χρησιμοποιείται.
Σύμφωνα με το άρθρο 1 σημείο 48 της κατ’ εξουσιοδότηση πράξης του ΕΤΚ, ως «ίδια αξία» νοείται:
α) για εμπορεύματα εμπορικού χαρακτήρα: η τιμή των εμπορευμάτων αυτών καθεαυτά όταν πωλούνται για εξαγωγή στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης, μη συμπεριλαμβανομένων των εξόδων μεταφοράς και ασφάλισης, εκτός εάν αυτά περιλαμβάνονται στην τιμή και δεν αναγράφονται χωριστά στο τιμολόγιο, και τυχόν άλλων φόρων και επιβαρύνσεων που μπορούν να ελεγχθούν από τις τελωνειακές αρχές από κάθε σχετικό έγγραφο·
β) για εμπορεύματα χωρίς εμπορικό χαρακτήρα: η τιμή που θα είχε καταβληθεί για τα ίδια τα εμπορεύματα εάν είχαν πωληθεί για εξαγωγή στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης·»
Παραδείγματα υπολογισμού της ίδιας αξίας περιλαμβάνονται στο κεφάλαιο 2 ενότητα 2.2.1 για το στοιχείο δεδομένων 14 14 000 000
Οποιαδήποτε άλλα συναφή έξοδα, πέραν των εξόδων μεταφοράς και ασφάλισης, που δεν αντικατοπτρίζουν την αξία των αγαθών αυτών καθεαυτά πρέπει επίσης να εξαιρούνται από την ίδια αξία, όποτε αναγράφονται χωριστά και με σαφήνεια στο τιμολόγιο (π.χ. έξοδα για εργαλεία, τέλη αδειών, φόρος κατά την εξαγωγή κ.λπ.).
--- End quote ---

εμένα μου είναι ξεκάθαρο ότι το 150 ευρώ αφορά την καθαρή αξία του πράγματος, αλλά αν έχει κάποιος γνώση "από το πεδίο" ας μου πει, γιατί θέλω να φέρω κάτι που είναι στα 152 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά και είναι κρίμα να πέσει τσεκούρι τσάμπα.

mx5silver:
απο το εβαυ που εχω ψωνισει αρκετα, ιαχυει οτι 10 ευρω αξια αντικειμενου συν 10 μεταφορικα = 20 για φορολογια.
επισης εβαυ, αλιεξπρες κλπ εισπρατουν κατευθειαν το φπα 24% απο αντικειμενα απο τριτες χωρες και το αποδιδουν στην χωρα αφιξης (Ελλαδα) του αντικειμενου.

αν μπορεις να εχεις επικοινωνια με τον πωλητη, πες του λογω τελωνειο κλπ να σου κανει ενα τιμολογιο μαζι με τα μεταφορικα, ασφαλιση και οτιδηποτε αλλο, στα 120 ευρω.
και να σου κανει και ενα δευτερο τιμολογιο πχ για υπηρεσιες αξιας 32 ευρω(το οποιο δεν θα εμφανισεις στο τελωνειο)

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version