!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικά περί Mx-5 > Mx-5 και Internet
Αγορές μέσω διαδικτύου
georgep800:
--- Quote from: mx5silver on January 13, 2018, 09:33:14 PM ---με τα track number τα τσεκαρες?
εφτασαν τελωνειο ελλαδα? σου ειπαν να πληρωσεις κατι? :????:
κατά την γνωμη μου δεν θα γινει τιποτα. δεν εχω ακουσει ποτε να κανουν σουμα την αξια από τις παραγγελιες και να πληρωνεις τελη για το συνολο τους... :coolio:
--- End quote ---
Λογικά αναφέρει την σύμπτωση....δεν νομίζω να παίζει το ενδεχόμενο οι τελωνειακοί να στροφάρουν τόσο που να μπουν στην διαδικασία να κάνουν σούμα...
Απλά θα φορολογήσουν και τα δύο... :-X
iliasfyntanidis:
Αυτό που λέει ο Γιώργος.Σούμα η όχι το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Έχω ρίξει chaff and flares βέβαια...
LetThingsDrift:
Ηλία εύχομαι ότι πιο αναίμακτο αλλά στο τελωνείο είναι βλαμενοι οι άνθρωποι...Επαθα κάτι αντίστοιχο πρόσφατα και μπορώ να πω ότι πόνεσε...Αγόρασα ένα χταπόδι gwr roadstersport μεταχειρο σε τιμή σαν να αγόραζες ένα καινούργιο του Δανελατου και κάτι βιδες arp για βολάν όλα μαζί σύνολο με μεταφορικά 284€...Ο κλασικός καθυστερημένος και μογγολος Αμερικανακος δηλώνει στην USPS για ασφάλεια πακέτου, αξία αντικειμένων 500$+100$ μεταφορικά...Να μην σας τα πολυλογώ τα τσακάλια του τελωνείου μου έβγαλαν ένα μπουγιουρντί σχεδόν 60% της αξίας που πλήρωσα και συγκεκριμένα το ποσό των 170€ για ΦΠΑ και δασμούς...Εννοείται ότι έκανα αίτηση επαναξιολόγησης μέσω των ΕΛΤΑ και έστειλα πίσω το πακέτο μαζί με τιμολόγια αγοράς, αποδείξεις πληρωμής και ανάλυση της κάρτας μου και περιμένω...Η υπαλληλος στα ΕΛΤΑ για να μου δικαιολογήσει το ποσό μου είπε ότι επειδή όλοι δηλώνουν μικρότερη αξία προϊόντων πάντα στο τελωνείο τσεκάρουν την τιμή τους μέσω Ίντερνετ...Σίγουρα δεν κάνουν τίποτα από αυτά...Η τουλάχιστον δεν το κάνουν στα υπερτιμολογημένα αντικείμενα γιατί και να το έκαναν θα έβλεπαν ότι η αξία των δικών μου ήταν περίπου στα 470$ καινούργια και αν αναλογιστεί κανεις ότι είναι και μεταχειρισμένο το χταπόδι πολύ λιγότερα...Εύχομαι ότι καλύτερο!
Sent from my iPhone using Tapatalk
HarryB:
Στο τελωνειο, τυπικα κινονται με την δηλωμενη αξια, στην περιπτωση σου 600USD. Αν αυτη ειναι μικρη και τους κινησει την περιεργεια, ενδεχεται να σου ζητησουν μονοι τους αποδεικτικο πληρωμης και τιμολογιο. Σε καθε περιπτωση, χονδρικο κοστος ΦΠΑ και δασμων (απλα για να εχεις ενα μπουσουλα) ειναι το 30% της συνολικης δηλωμενης αξιας (ΜΕ μεταφορικα). Επιπλεον αυτων υπολογισε και εξοδα εκτελωνισμου. Καλα εκανες και διαμαρτυρηθηκες (αυτο πρεπει να κανουν ολοι), αλλα δεν νομιζω να εισαι πολυ κατω απο 100...
LetThingsDrift:
Χάρη τα γνωρίζω όλα αυτά απλά δεν θεωρώ ότι η δηλωθείσα τιμή ασφάλισης των προϊόντων θα έπρεπε να αποτελεί κριτήριο...ΦΠΑ και δασμοί είναι περίπου το 30% της αξίας+20€ τα τέλη εκτελωνισμού που χρεώνουν πλέον από το καλοκαίρι τα ΕΛΤΑ...Όποτε βάσει αυτών και όπως το υπολόγισα είμαι οριακά πάνω από 100€...Εννοείται δεν περίμενα κάποιο ουτοπικό για το τελωνείο ποσό απλά τα 65€ περίπου κέρδος από το αρχικό τελωνείο (αν όλα πάνε καλά) θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά ενος σταντ μοτέρ...Είδωμεν!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version