Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)  (Read 235376 times)

0 Members and 20 Guests are viewing this topic.

November 23, 2012, 07:44:43 AMReply #915

Offline dimsabas

Re: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)
« Reply #915 on: November 23, 2012, 07:44:43 AM »
Όλα, εκτός από το λάδωμα, μιας και δεν έχω αγοράσει ακόμα τα κατάλληλα εφόδια.

November 25, 2012, 12:45:00 PMReply #916

Offline option-D

« Reply #916 on: November 25, 2012, 12:45:00 PM »
Να και το δικό μου..
Σήμερα έκανα ξανά ποδήλατο μετά από 6-7 χρόνια.. Τι κούραση... Και πήγα μέχρο ΟΑΚΑ, ίσα ίσα..
Πολύ επικίνδυνοι οι δρόμοι για ποδήλατο.. Την επόμενη φορά θα φοράω πανοπλία, στάνταρ..
Επίσης, έξω από το Άλσος Βεΐκου (κάτι έχει εκεί σήμερα, δεν ξέρω τι όμως) είναι κάτι ζώα τα οποία τριπλοπαρκάρουν σε σημείο που δεν επιτρέπεται καν να παρκάρεις κι αναγκάστηκα να βγω τέρμα αριστερά για να περάσω  :moutza:

Στα του ποδηλάτου, πρέπει να σηκώσω τη σέλα και να κοιτάξω την πίσω ζάντα μου γιατί για κάποιο λόγο ακουμπάει σε ένα σημειο το αριστερό τακάκι πάνω.. Αυτή την είχα αλλάξει πριν το παρατήσω γιατί η παλιά πρέπει να είχε στραβώσει, αν θυμάμαι καλά..
Αυτή είναι κινέζικη ενώ οι παλιές του είναι araya, άρα θα πάω για φτιάξιμο την παλιά κι ας είναι χαμηλού προφίλ..
« Last Edit: November 25, 2012, 12:47:22 PM by option-D »
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

November 25, 2012, 02:18:42 PMReply #917

Offline dimsabas

« Reply #917 on: November 25, 2012, 02:18:42 PM »
Παραείναι πολυσύχναστοι οι δρόμοι εκεί τις Κυριακές. Και δεν έχεις εξοικειωθεί και λίγο στα αυτοκίνητα, δικαιολογείται η τρομοκρατία σου. Να αγοράσεις κρανάκι και να φοράς πάντα μπλούζα έντονου φωτεινού χρώματος ή αντανακλαστικό γιλέκο. Καλές βόλτες, μου έχει μιλήσει ο Θοδωρής για τις εφηβικές σας βολταρίες. :good: :good:

November 25, 2012, 02:35:34 PMReply #918

Offline Αετός

« Reply #918 on: November 25, 2012, 02:35:34 PM »
Περα απο γυμναστηριο η οποιαδηποτε αλλη αθληση επιλεξει ο καθενας μας,καλο θαναι να βρισκουμε χρονο ολοι μας για ποδηλαταδα.
Ειμαι και εγω στο ψαξιμο (μια και ''ξεφορτωθηκα'' ενα παληο που ειχα) για να βρω ενα πιο καταλληλο που θα με εμπνευει περισσοτερο...
Ηδη εχω βαλει και μια αγγελια μηπως καποιο καλο βρεθει,(αν και δεν με παιρνει κανεις ετσι οπως την εγραψα)  :llol: http://www.car.gr/classifieds/bicycles/view/2695683/
Αν καποιος εχει κατι υπ'οψιν του,ας με ενημερωσει.
aetos=menios from Holargo+Lagonisi for ever!!!
Οταν μιλαω ειμαι υπευθυνος μονο για αυτα που λεω..και οχι για αυτα που εσυ...καταλαβαινεις!!!

November 25, 2012, 02:46:35 PMReply #919

Offline option-D

« Reply #919 on: November 25, 2012, 02:46:35 PM »
Περιμένω από μέρα σε μέρα το κράνος..
Επίσης, σκέφτομαι να βάψω το ποδήλατο χακί ματ αλλά από την άλλη το λυπάμαι..
Είναι και 8 χρόνια μεγαλύτερό μου, κρίμα δεν είναι;
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

November 25, 2012, 02:58:58 PMReply #920

Offline dimsabas

« Reply #920 on: November 25, 2012, 02:58:58 PM »
Αετέ, κούρσα ψάχνεις; Το μέγεθός σου είναι το large. Τα 300 ευρώ είναι πολύ λίγα για την κατηγορία που ψάχνεις. Επίσης, να ξέρεις ότι οι κούρσες δεν είναι κατάλληλες για πρώτο ποδήλατο, έχουν τις ιδιοτροπίες τους. Μήπως να ξεκινούσες από κάτι πιο ήπιο;

November 25, 2012, 04:40:55 PMReply #921

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #921 on: November 25, 2012, 04:40:55 PM »
Mανο ξεκινα με τουρ μεσα στην Φιλοθεη και μην βγαινεις κατευθειαν Κυμης κτλ. Ο μονος πολυσυχναστος και ανεκτος δρομος για ποδηλατο ειναι η Μεσογειων. Χθες και σημερα εκανα συνολο καμια 60αρια χλμ ενιωσα κινδυνο μικρο η μεγαλο καμια 100στη φορες. Απο καποια στιγμη και μετα συνιθιζεις. Μεσα στο Ψυχικο πετυχα σημερα και κατι πραγματικα γελοιο, τυπος με κουρσα που φορουσε κρανη, γυαλια, φορμες κτλ σταματημενος σε φαναρι δεν προλαβε να βγαλει το SPD παπουτσι απο το πεταλι, στο φαναρι που ειχε σταματησει και απλα επεσε στο εδαφος. Δεν επαθε κατι εννοειται, αφου ηταν σταματημενος, αλλα ρε φιλε αφου δεν το χεις μην κυκλοφορεις σαν να εισαι σε αγωνα! Ενταξει και φιλοι μου το εχουν παθει αυτο και φυσικα τους κοροιδευα.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

November 25, 2012, 05:22:13 PMReply #922

Offline dimsabas

« Reply #922 on: November 25, 2012, 05:22:13 PM »
Δεν είναι ότι κυκλοφορεί λες και είναι σε αγώνα. Απλώς, όσοι έχουν συνηθίσει τα spd, δεν μπορούν να κάνουν ποδήλατο χωρίς αυτά.
Και βέβαια, μέχρι να μάθεις πώς να ξεκουμπώνεις, θα φας 2-3 τούμπες. Κάθε spdας έχει να πει για λίγες αθώες τούμπες εκμάθησης.

November 25, 2012, 07:11:26 PMReply #923

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #923 on: November 25, 2012, 07:11:26 PM »
Ενταξει Δημητρη προφανως ο τυπος ομως δεν τα ειχε συνιθισει ουτε ηξερε να τα χρησιμοποιει, οπως και ενα μεγαλο ποσοστο αυτων που ντυνονται λες και θα τρεξουν στο Roubaix! Oσο το ποδηλατο ειναι μοδα τα καραγκιοζακια θα αυξανονται!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

November 25, 2012, 07:40:31 PMReply #924

Offline mx5silver

« Reply #924 on: November 25, 2012, 07:40:31 PM »
ωραια η πεζουμπα! :guns:
τις ταχυτητες τις εχεις συνηθησει εκει που ειναι?

και εμενα εκει τις εχει και το καλοκαιρι που εκανα 2 βολτες δεν με βολευαν καθολου......

November 25, 2012, 07:54:20 PMReply #925

Offline teopoulos

« Reply #925 on: November 25, 2012, 07:54:20 PM »
Σήμερα δεν ακολούθησα στη βόλτα του Μάνου γιατί το ποδήλατό μου είναι σε αυτή την κατάσταση!!!

Uploaded with ImageShack.us

Και είναι έτσι διότι απογοητεύτηκα πλήρως από κατάστημα ποδηλάτων που υπάρχει στο Γαλάτσι!
Αρχικά πήγα το ποδήλατο εκεί για να μου βγάλουν την πεταλιέρα γιατί ο εξωλκέας μου δεν ήταν ο σωστός!
Μαζί με αυτό με ρώτησαν άμα θέλω να μου βγάλουν και την αλυσίδα που είχε μείνει πάνω μιάς και τους είπα ότι θα το βάψω!
Όλα αυτά δεν έγιναν επιτόπου γιατί ήθελαν να το αφήσω και να πάω την επόμενη μέρα! Όταν πήγα να παραλάβω μου ζήτησαν 10ευρώ για την πεταλιέρα και την αλυσίδα που έβγαλαν ! Μου φάνηκαν πάρα πολλά, αλλά τα έδωσα! Όταν τελείωσα με τα βαψίματα και πήγα να αγοράσω καινούρια μεσαία τριβή πήρα και το σκελετό μαζί μου, για να τη βάλουμε επιτόπου πάνω μιάς και έχουν ένα "ειδικό" εργαλείο για να το σφίξουν αντί να το κάνω εγώ με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο. Και εννοείται μου ξαναζήτησαν να αφήσω εκεί το σκελετό, να πάω να τον πάρω την επόμενη μέρα και ήθελαν να πληρώσω για την τοποθέτηση ενός ανταλακτικού που θα αγόραζα απο το κατάστημά τους,σύν μια αλυσίδα και ντίζες που χρειαζόμουν για να τα βάλω μόνος μου! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πήρα το σκελετό και έφυγα τρέχοντας χωρίς να αγοράσω τίποτα! 

Μπορεί πλέον με τα νέα δεδομένα να δουλεύουν έτσι! Αλλά παλιά δεν υπήρχε περίπτωση για δουλειά ενός λεπτού, ο ποδηλατάς να μην το φτιάξει επιτόπου και αν μη σου ζητήσει και τιποτα!

Απογοητεύτηκα πολύ πάντως και θα δοκιμάσω να πάω σε παραδοσιακό ποδηλατά και όχι σε ένα απο τα δήθεν ποδηλατάδικα που γέμισε ο τόπος και πλουτίζουν στην πλάτη του καθενός που θέλει να έχει ένα ποδήλατο να κάνει το κέφι του!
2001 NBfl Super Marine Blue
Almost Sporty

November 25, 2012, 09:24:49 PMReply #926

Offline Αετός

« Reply #926 on: November 25, 2012, 09:24:49 PM »
Αετέ, κούρσα ψάχνεις; Το μέγεθός σου είναι το large. Τα 300 ευρώ είναι πολύ λίγα για την κατηγορία που ψάχνεις. Επίσης, να ξέρεις ότι οι κούρσες δεν είναι κατάλληλες για πρώτο ποδήλατο, έχουν τις ιδιοτροπίες τους. Μήπως να ξεκινούσες από κάτι πιο ήπιο;

Kοιτα να δεις Δημητρη,αν βρω κουρσα δεν με χαλαει,(θα κανω προπονηση οπως παληα που ειμουν πιτσιρικας και ξεκινουσαμε θυμαμαι απο τον Ταυρο και φθαναμε Βαρκιζα η Σουνιο)
Αν ομως βρεθει καποιο mountain ισως ενα κλικ καλυτερο απο αυτο http://www.car.gr/classifieds/bicycles/view/2983991/ θα το παρω και νομιζω θαναι καλυτερα διοτι τα κανει σχεδον ολα και μαλλον με καλυπτει καλυτερα για την ηληκια μου πλεον (χαλαρες βολτες παντου).

Αετός=Μένιος
aetos=menios from Holargo+Lagonisi for ever!!!
Οταν μιλαω ειμαι υπευθυνος μονο για αυτα που λεω..και οχι για αυτα που εσυ...καταλαβαινεις!!!

November 25, 2012, 10:08:18 PMReply #927

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #927 on: November 25, 2012, 10:08:18 PM »
Ποδηλαταδικο στο Γαλατσι εννοεις ενα εκει στην Γαλατσιου ? Αν εννοεις αυτο, γενικα ηταν εξυπηρετικοι καποια στιγμη στο παρελθον που τους ειχαμε παει ενα ποδηλατο φιλου, και το κοιταξαν αμεσως απο οτι θυμαμαι. Γενικα οι ποδηλαταδες ειναι οπως και οι μηχανικοι παντου υπαρχει ενας καλος και ενα μ@λ@κ@ς και ο επισης πολλοι πανε αναλογα με τις μερες, τα κεφια και τις διαθεσεις του εκαστοτε υπαλληλου.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

November 25, 2012, 11:52:42 PMReply #928

Offline Ξάδελφος

« Reply #928 on: November 25, 2012, 11:52:42 PM »
Το Σαββατο ημουν στο Μενιδι στη Θρακομακεδονων σ ενα απο τα ποδηλαταδικα του Μαλατεστα.Ετυχα το γιο του που ειναι φιλαρακι να διαπραγματευεται με εναν τυπα που ειχε ενα υπερποδηλατο...
Του ειχε σκασει το λαστιχο,κατι ,καποιο κιτακι ζητουσε,δεν καταλαβα,το μαγαζι δεν το ειχε και του λεει θα βαλουμε μια σαμπρελα.
Ο ποδηλατης με το πανακριβο ποδηλατο,την πανακριβη εξαρτηση και το ηλιθιο υφακι(ξερεις αυτο του και καλα μας κανει χαρη που ποδηλατει) του απαντα ,Οχι οχι εχω σαμπρελα αστο.
Το παλικαρι του λεει δωσε μου ν αστην περασω.Οχι απαντα δεν πειραζει δε με βιαζει θα τη βαλω σπιτι...
Του ξαναλεει φερε να στην περασω θα στο κανω δωρεαν.Α οκ απαντα και το εβαλε μεσα.
Στο τελος του γρασαραν και την αλυσιδα,δωρεαν εννοειτε.

November 26, 2012, 10:11:20 AMReply #929

Offline gmars

« Reply #929 on: November 26, 2012, 10:11:20 AM »
+1 για τον Μαλατέστα στην Θρακομακεδόνων.
Πολύ καλή εξυπηρέτηση σε λογικές τιμές και χωρίς να προσπαθεί να σε πιάσει "κότσο".
mk2.5 1.8 gt28r & 1.3bar
320hp/6700
45kgm/4000