!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)
dimsabas:
Ωραίο το Μέγιστο, ρίξ' του μια ματιά Βασίλη.
--- Quote from: jSkyline on May 23, 2012, 12:21:13 AM ---Ολα τα αμαξια μπορουν να εχουν μαλακα ιδιοκτητη!
Την Κυριακη εκανα και εγω το ΣΕΦ-Γλυφαδα και ειναι πραγματικα μια ομορφη ποδηλατικη βολτα, αλλα δυστηχως και εκει μπορει να πετυχεις μ@λ@κες αν και σε γενικες γραμμες ειναι ασφαλης διαδρομη, πρεπει να προσεχεις και το τραμ φυσικα.
--- End quote ---
Ήταν από τις πρώτες μου διαδρομές. Πολύ όμορφη, αλλά και πολύ καγκουρίστικη, με την έννοια της κίνησης με το ποδήλατο ανάμεσα σε πεζούς μέσα στον πεζόδρομο. Δεν το ξανακάνω με τίποτα, το έχω χιλιομετανιώσει. Όσοι κάνουν τα πρώτα τους ποδηλατικά βήματα, όλο και μπαίνουν σε πεζόδρομους (εκεί, στη Γλυφάδα, στο Καβούρι), αλλά είναι απαράδεκτο κι επικίνδυνο. Θυμάμαι με τι ανυπομονησία αντιμετώπιζα τους πεζούς που πήγαιναν χαλαροί (και καλά έκαναν οι άνθρωποι) και ντρέπομαι.
Γιάννη, δεν το λέω για σένα, προφανώς και ήσουν στον κανονικό δρόμο. Τι στο καλό την πήρες την κούρσα τότε; Αυτοκριτική κάνω.
jSkyline:
Ρε Δημητρη τι σχεση εχει το Καβουρι, εγω μιλαω για μεχρι την Γλυφαδα (1η μαρινα) ? Και οντως ημουν στον δρομο με εξαιρεση το κομματι που περναει μεσα απο το Φλοισβο, οπου ομως εκανα και μια μικρη σταση.
dimsabas:
--- Quote from: dimsabas on May 24, 2012, 02:29:19 PM ---Όσοι κάνουν τα πρώτα τους ποδηλατικά βήματα, όλο και μπαίνουν σε πεζόδρομους (εκεί, στη Γλυφάδα, στο Καβούρι), αλλά είναι απαράδεκτο κι επικίνδυνο.
--- End quote ---
Το Καβούρι (όπως κι ο Φλοίσβος κι η διαδρομή μέχρι τη Γλυφάδα) έχει έναν ωραιότατο πεζόδρομο, όπου αλωνίζουν οι ποδηλάτες. Κάποτε ήμουν κι εγώ ένας από αυτούς και μάλιστα, μου κακοφαινόταν όταν πετύχαινα κάποια παρέα που περπατούσε χαλαρά και έπιανε όλο το πλάτος του δρόμου. Πράγμα που πλέον θεωρώ τελείως απαράδεκτο και το οποίο γίνεται κατά κόρον. Τόσο στο Καβούρι, όσο κι όπου αλλού υπάρχουν αντίστοιχοι πεζόδρομοι. Δεκάδες ποδήλατα προσπαθούν να χωρέσουν σε δρόμους που δεν τους ανήκουν, ανάμεσα σε ανυποψίαστους, καροτσάκια και ηλικιωμένους. Αυτοί οι ποδηλάτες ΔΕΝ έχουν ιδιαίτερη εμπειρία, για αυτό ακριβώς θεωρούν αυτούς τους χώρους ιδανικούς για ποδηλασία. Μέγα λάθος! Χίλιες φορές καλύτερα να πάνε σε δρόμους με ελάχιστη κίνηση παρά εκεί. Και βέβαια, πάντα υπάρχει το παλιό αεροδρόμιο, όπου μπορείς να κάνεις άπειρη ποδηλασία, χωρίς να κινδυνεύεις από τίποτα και χωρίς να ενοχλείς κανέναν. ;)
vagmann:
--- Quote from: bill_viper on May 23, 2012, 04:33:16 PM ---Από ποδήλατα δε γνωρίζω γρι!
Θέλω ν'αγοράσω ένα ποδήλατο καθαρά πόλης, με καλή απόσβεση στις αναρτήσεις και καλά φρένα.
Τί πρέπει να προσέξω; Τί μου προτείνετε;
Το budget μου είναι ~400€.
Δοκίμασα ένα Ideal ενός φίλου με φανταστικές αναρτήσεις και δισκόφρενα αλλά ξεφεύγει στα ~550€, καθώς κι ένα KTM απλό ~400€ αλλά με τακάκια για φρένα.
--- End quote ---
Μιας και που το χω προσφατο το θεμα,σου λεω με κλειστα ματια το KTM manhatan,που εχει ο κολλητος που κανουμε τις βολτες...πολυ καλο value for money...μην κολλας στα δισκοφρενα,δε θα σου χρειαστουν το πιθανοτερο....
Αυτο:
http://www.tsirikosbikes.gr/ktm-manhattan.html
Ξάδελφος:
--- Quote from: bill_viper on May 23, 2012, 04:33:16 PM ---Από ποδήλατα δε γνωρίζω γρι!
Θέλω ν'αγοράσω ένα ποδήλατο καθαρά πόλης, με καλή απόσβεση στις αναρτήσεις και καλά φρένα.
Τί πρέπει να προσέξω; Τί μου προτείνετε;
Το budget μου είναι ~400€.
Δοκίμασα ένα Ideal ενός φίλου με φανταστικές αναρτήσεις και δισκόφρενα αλλά ξεφεύγει στα ~550€, καθώς κι ένα KTM απλό ~400€ αλλά με τακάκια για φρένα.
--- End quote ---
Δε θα σου πω μαρκες,τεχνικα χαρακτηριστικα και αλλα ,ενα μονο θα σου πω.
Αφου το θες για πολη ,να το κυκλοφορεις δηλαδη και οχι να το εχεις για φιγουρα,βρες ενα με οσο το δυνατον πιο ορθια και ξεκουραστη σταση οδηγησης. Καλες οι επιδοσεις και η αεροδυναμικη που εχουν τα ποδηλατα επιδοσεων και η σκυφτη σταση οδηγησης αλλα καθημερινα δεν παλευονται.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version