!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)
General_lee:
Δεν πρεπει επιλεκτικα να επικαλουμαστε την νομοθεσια ουτε να συγχεοουμε το δικαιο και ηθικο με το νομικα σωστο/συνεπες. Η νομοθεσια δεν ειναι πληρης, εχει λαθη και δεν μπορει να προβλεψει τα παντα.
Ουτε κανει κανεις χαρη στον αλλο ως οδηγος αυτοκινητου να κινειται σε δρομο, ειτε πεζος ειτε ποδηλατης. Στην συνειδηση της κοινωνιας μας ειναι σωστο να κινουμαστε ως πεζοι και ποδηλατες οπου θελουμε αρκει να μη δημιουργουμε προβληματα και κινδυνους στους υπολοιπους.
Δε χρειαζεται για καθε βημα μας να υπαρχει αρθρο στο συνταγμα. Στο τελος θα περπαταμε και σε ραγες. Ελεος.
Με ποια λογικη παιρνει το κρατος ενα δημοσιο κομματι γης, το ασφαλτοστρωνει και το προσφερει στα αυτοκινητα και τις μηχανες αποκλειστικα δλδ? Επειδη το λεει ο νομος ειναι δικαιο αυτο? Απλά το δεχομαστε ως σκεπτομενοι ανθρωποι για να εξυπηρετουμαστε μεταξυ μας, γιατι αν βγω με το παιδι μου βολτα στην αττικη οδο πεζος θα γινει μπουρδελο η κατασταση.
Απο την αλλη δεν αποσκοπουν ολα τα μετρα στην εξυπηρετηση ολων μας, αλλα εχουν και αλλους σκοπους.. Για χαρη της ασφαλειας σιγα σιγα μειωνεται η ελευθερια μας και αυξανονται και τα κερδη των ισχυρων. Δεν μπορει αυτο να στηριζεται συνεχεια απο τον κοσμο και να φτασει στα ακρα.
dimsabas:
Δημήτρη συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, πολλοί νόμοι δεν είναι ηθικοί και πολλές παρανομίες είναι ηθικότερες από νομικές διατάξεις. Αυτό όμως δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση.
Αναφορικά με τα ποδήλατα, αντιγράφω σωστά το άρθρο 88 του ΚΟΚ από το link που δημοσίευσε ο Αιμίλιος:
"Άδεια κυκλoφoρίας oχημάτων
1. Δεν επιτρέπεται μηχανoκίνητo όχημα, ρυμoυλκoύμενo, μoτoπoδήλατo
ή ζωήλατo όχημα, να κυκλoφoρεί oπoυδήπoτε στη Χώρα, αν δεν έχει εκδoθεί
γι’ αυτό άδεια κυκλoφoρίας." (Γιατί η Χώρα είναι με κεφαλαίο; Άλλαξε όνομα η Ελλάδα και δεν το μάθαμε ή αναφέρεσαι στην πρωτεύουσα κάποιου νησιού; ) :P :P
Όπως διαπιστώνεις και μόνος σου, πουθενά δε γίνεται η παραμικρή αναφορά στα ποδήλατα. Ανάτρεξε στο link για να βεβαιωθείς. Καταλαβαίνεις βέβαια ότι δεν μπορούσε να ισχύει αυτό που παρέθεσε (λανθασμένα) ο Νίκος, γιατί τότε πολύ απλά, θα αναιρούσε το άρθρο 40 που παρέθεσε ο ίδιος: ("Παρ. 1 δ)Να κινούνται ανά δύο ή και πλείονες παράλληλα." Πώς γίνεται να απαγορεύεις να κινούνται παράλληλα, όταν προηγουμένως τους απαγορεύεις να κινούνται παντελώς;
Επίσης, ο ΚΟΚ θα αναιρούσε τον εαυτό του και σε πολλά ακόμα σημεία, όπως το άρθρο 29. Αντιγράφω από τον Αιμίλιο:
"Άρθρo 29
Kίνηση oχημάτων σε αυτoκινητόδρoμoυς,
oδoύς ταχείας κυκλoφoρίας και σήραγγες
1. Στoυς αυτoκινητόδρoμoυς και στις oδoύς ταχείας κυκλoφoρίας, oι oπoίες
διακρίνoνται από τις ειδικές πινακίδες σήμανσης και στις oδoύς εισόδoυ
και εξόδoυ εξ αυτών, απαγoρεύεται η κυκλoφoρία πεζών, εφίππων, ζώων,
πoδηλάτων, ζωηλάτων oχημάτων και γενικά oχημάτων τα oπoία δεν κινoύνται
με κινητήρα, ως και μηχανoκίνητων oχημάτων τα oπoία εξ υπoλoγισμoύ ή εκ
κατασκευής ή εξ άλλης αιτίας δεν μπoρoύν να αναπτύξoυν σε oριζόντια oδό
ταχύτητα μεγαλύτερη των 50 χιλιoμέτρων την ώρα."
Γιατί να γίνεται μνεία στην κίνηση των ποδηλάτων στους αυτοκινητοδρόμους, εφόσον δεν τους επιτρέπει να κινηθούν οπουδήποτε;
Συνεχίζω από τον Αιμίλιο:
"Eιδικoί κανόνες για τoυς oδηγoύς πoδηλάτων, μoτoπoδηλάτων,
μoτoσικλετών και τρίτροχων οχημάτων
1. Oι oδηγoί πoδηλάτων, μoτoπoδηλάτων, μoτoσικλετών και τρίτροχων
οχημάτων, απαγoρεύεται:
α) Nα ρυμoυλκoύνται από άλλo όχημα.
β) Nα ρυμoυλκoύν ή ωθoύν διάφoρα αντικείμενα.
γ) Nα μεταφέρoυν αντικείμενα, τα oπoία εμπoδίζoυν την oδήγηση τoυ
oχήματός τoυς ή εκθέτoυν σε κίνδυνo τoυς λoιπoύς χρήστες της oδoύ.
δ) Nα κινoύνται ανά δύo ή και πλείoνες παράλληλα.
ε) Nα σύρoυν μαζί τoυς ζώα δεμένα με λoυρί.
στ) Nα χρησιμoπoιoύν εν κινήσει ακoυστικά πoυ έχoυν συνδεθεί με
φoρητά ραδιόφωνα, μαγνητόφωνα και άλλες παρεμφερείς ηχητικές συσκευ-
ές. "
Γιατί κάνει τόσες αναφορές στο πώς θα κινούνται οι ποδηλάτες, αφού τους απαγορεύει να κινούνται οπουδήποτε;
Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνεις ότι αυτό δε γίνεται γιατί απλούστατα το άρθρο 88 δεν προβλέπει άδεια κυκλοφορίας για τα ποδήλατα. Και πολύ κάνει, γιατί μετά θα έπρεπε να απαγορεύει και τα καροτσάκια με τα μωρά, της λαϊκής και όλα αυτά που λέω δύο μέρες τώρα. Αν εξαιτίας της οικονομικής μας ανέχειας, στο μέλλον τα ποδήλατα κατακλύσουν τις μεταφορές (όπως γινόταν πριν 5 δεκαετίες και όπως γίνεται ακόμα σε πολύ φτωχές χώρες), τότε ενδέχεται να καταφύγει ξανά σε έκδοση πινακίδων και τέλη κυκλοφορίας. Είτε για λόγους ταυτοποίησης (αφού θα είναι πάρα πολλοί οι ποδηλάτες) είτε για λόγους εισπρακτικούς.
Μέχρι τότε, πατίνια, ποδήλατα, σκέιτ, καρότσια κυκλοφορούν ελεύθερα. Τα ποδηλατάδικα δεν παρανομούν πουλώντας ποδήλατα χωρίς άδεια που μοναδικός τρόπος να μην παρανομούν είναι να πιάνουν σκόνη στα υπόγεια.
Νίκο, πολύ λυπάμαι που παρεξηγήθηκες και σου ζητώ συγγνώμη. Δεν είχα σκοπό να εκλάβεις το σχόλιό μου ως προστακτικό υφάκι και ειρωνεία, απλώς τόλμησα να εκφράσω αυτό που θεωρούσα ως προφανές και προϊόν κοινής λογικής. Φανταζόμουν ότι από έναν άνθρωπο που γνωρίζω προσωπικά και τον οποίο θεωρώ (χρησιμοποιώ Ενεστώτα γιατί δεν άλλαξε η γνώμη μου) πολύ αξιόλογο άνθρωπο και καλό φίλο, θα μπορούσε να γίνει κατανοητό ότι θα έχουμε μια ελάχιστη παραπάνω άνεση λόγου. Τι στο καλό τα λέμε συνέχεια από εδώ μέσα και πόσες φορές από κοντά; Για να χρειαζόμαστε δικηγόρο μήπως μας ξεφύγει ένα "μάραναν" παραπάνω; Τέλος πάντων, κρατάω ως θετικό το γεγονός ότι η όλη "κόντρα" με παρακίνησε να μάθω ποιο συγκεκριμένο άρθρο με κατοχυρώνει ως ποδηλάτη σχετικά με τις απαγορεύσεις και την άδεια κυκλοφορία και πάω παρακάτω!
jSkyline:
Αιμιλιε συγνωμη κιολας ρε φιλε, αλλα απο ανθρωπο που κυκλοφορει σε δημοσιους δρομους το αμαξι του χωρις πινακιδες, και φυσικα με τροπο που ακομα και με πινακιδες θα ηταν επικίνδυνη και παράνομη η οδηγηση του, μου φαινεται λιγο παραλογο να ακουω υποδειξεις για το πως θα κινηθω με το ποδηλατο μου.
Στέλιος - fess:
Δε γράφω σε αυτό το τόπικ γιατί η σχέση μου με το ποδήλατο δεν είναι πολύ στενή αυτή την εποχή λόγω υγείας, παρά την αγάπη που του έχω.
Στις μικρές βόλτες που κάνω πλέον έχω ένα και όχι και τα δύο παιδιά μου, παρά την αραιή κίνηση της γειτονιάς μου.
Ο αμοιβαίος σεβασμός είναι απαραίτητος, είτε οδηγάς ποδήλατο, μηχανή, αυτοκίνητο, νταλίκα κλπ.
Ξεκινήσατε μια κουβέντα που το νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό.
Ο κάθε οδηγός έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Ένα ατύχημα πάντως που είχα πριν κάποια χρόνια, ήταν με ποδήλατο.
Βγαίνοντας βράδυ από στενό οδηγώντας ένα micra, σε δρόμο με διάζωμα σταματάω ελέγχω αριστερά (έρχεται αυτοκίνητο) περιμένω ελέγχω δεξιά (περιτό) μετά ξανά αριστερά και βγαίνοντας έρχεται απο δεξιά (παράνομα φυσικά, νύχτα και χωρίς φώτα) ένας πιτσιρικάς 15 χρονών αλοδαπός με το ποδήλατο και καρφώνεται στο δεξί φτερό! Ελέγχω αν έχει χτυπήσει, έχει κάποιες εκδορές και καλώ αστυνομία με το φόβο μη μου ζητάει από πάνω την μάνα του και τον πατέρα του. Η αστυνομία δεν έρχεται μέσα στην επόμενη ώρα και ξανακαλώ για να ακούσω αυτή τη φορά πως είναι αναρμόδια για σύγκρουση με ποδήλατο.
Ο πιτσιρικάς την έχει κοπανήσει, αφήνοντας μου ένα άχρηστο φτερό και πόρτα τα οποία και πλήρωσα από την τσέπη μου, χωρίς να φταίω.
Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι έπρεπε να κάνω παραπάνω, έχω δίπλωμα 26 χρόνια και συμπέρασμα δεν έβγαλα.
Σαφώς λοιπόν η νομοθεσία έχει άπειρα κενά.
emilmx:
--- Quote from: jSkyline on May 18, 2012, 10:59:36 PM ---Αιμιλιε συγνωμη κιολας ρε φιλε, αλλα απο ανθρωπο που κυκλοφορει σε δημοσιους δρομους το αμαξι του χωρις πινακιδες, και φυσικα με τροπο που ακομα και με πινακιδες θα ηταν επικίνδυνη και παράνομη η οδηγηση του, μου φαινεται λιγο παραλογο να ακουω υποδειξεις για το πως θα κινηθω με το ποδηλατο μου.
--- End quote ---
που είδες να κάνω υποδείξεις για το πώς θα κυκλοφορεί ο καθένας ρε Γιάννη???
Το νομό έδειξα στο Σαμπα οτι υπάρχει νόμος (για ότι κυκλοφορεί στους δρόμους)
δεν εκανα ποτε σε κανεναν ιποδιξη για το πος θα οδειγαει φιλε
και που ειδες να κυκλοφορω εγω χορις αδεια και ποτε????
υ.γ. Δημητρη
σελιδα 71
Άρθρo 29
Kίνηση oχημάτων σε αυτoκινητόδρoμoυς,
oδoύς ταχείας κυκλoφoρίας και σήραγγες
1. Στoυς αυτoκινητόδρoμoυς και στις oδoύς ταχείας κυκλoφoρίας, oι oπoίες
διακρίνoνται από τις ειδικές πινακίδες σήμανσης και στις oδoύς εισόδoυ
και εξόδoυ εξ αυτών, απαγoρεύεται η κυκλoφoρία πεζών, εφίππων, ζώων,
πoδηλάτων,
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page