!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)

<< < (122/240) > >>

iliasfyntanidis:
Πέρυσι το καλοκαίρι κατά τις 11 το βράδυ κατηφόριζα την Θηβών με σκοπό να βγω Λ.Καβάλας.Ημουν με μπαγκάζια πάνω στην μηχανή και την κοπέλα μου.Πάνω στην Θηβών είχε πορεία με ποδήλατα αρκετά μεγάλη με συνοδεία περιπολικού στο τέλος αυτής.Άρχισα να προσπερνάω και ξαφνικά μία κοπέλα μπαίνει μπροστά μου και μου λέει''Είμαστε πάρα πολλοί με ύφος και ο δρόμος μας ανήκει'' και τα σχετικά για την ελευθερία....Πραγματικά ήθελα να της τραβήξω μία σούζα μέσα στα μούτρα και να αφήσει το πέλμα λαστιχιά...
Αυτή ήταν η πρώτη μου εμπειρία με τους ''ποδηλάτες'' που δεν αγαπούν το ποδήλατο προφανώς αλλά την άναρχη συμπεριφορά.Επίσης πάρα πολλοί δεν σέβονται τον ΚΟΚ.Δεν έχω κάτι με τους ποδηλάτες ούτε με το ποδήλατο ως μέσο αλλά από αυτό που είδα και βλέπω δεν έχω και τις καλύτερες εντυπώσεις.
Και στην τελική μεταφορικό μέσο είναι που κάνει χρήση του δρόμου άρα πρέπει να σέβεται τους κανόνες που ισχύουν για τα υπόλοιπα οχήματα.

gianic:
Εμενα αυτοι οι ποδηλατες μου θυμιζουν  φεμινιστριες λεσβιες που κατεβαινουν σε πορεια κατα του αγνωστου πεους το οποιο κατακεραυνωνει τα δικαιωματα τους.

dimsabas:
Η αλήθεια είναι πως αν περιδιαβεί κάποιος μερικά αυτοκινητιστικά φόρουμ, θα συναντήσει πολλούς που κράζουν τους ποδηλάτες. Θεωρώ ότι στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν δίκιο. Πολλές φορές, οι ποδηλάτες ξεχνούν βασικούς κανόνες οδηγικής συμπεριφοράς και καταντούν να ενοχλούν τους υπολοίπους.

Γενικώς, έχω καταλήξει σε μια κατηγοριοποίηση:
1) αν ο ποδηλάτης είναι μόνος του, τότε σπανίως θα γίνει ενοχλητικός. Αν υποθέσουμε ότι δεν είναι τελείως βλάκας/αγενής ώστε να κινείται επίτηδες στη μέση του δρόμου, τότε το χειρότερο που μπορεί να κάνει είναι να μην πηγαίνει τέρμα δεξιά. Κάποτε κατηγορούσα τους κουρσάδες για αυτή τη συμπεριφορά, τώρα που βλέπω πόσο έντονα ακολουθεί τις ανωμαλίες/νεροφαγώματα/λακκουβίτσες το λεπτότατο ελαστικό, τους δικαιολογώ που δεν είναι κρατιούνται τέρμα δεξιά όπως τα ΜΤΒ.
2) αν οι ποδηλάτες είναι δύο, τότε πάει να πει ότι θέλουν παρεούλα. Κι εκεί αρχίζει το πρόβλημα, αφού θα κινηθεί ο ένας δίπλα στον άλλο. Και σπάσιμο για τους οδηγούς και μεγάλος κίνδυνος για τους ποδηλάτες. Το υπέρτατο έκτρωμα ήταν η κίνηση τριών ποδηλατών σε αυτή τη διάταξη, μέσα στην παραλιακή, στο ύψος της Βούλας. Ο αριστερότερος είχε εισχωρήσει στην άκρη της μεσαίας λωρίδας. :punish:
3) αν οι ποδηλάτες είναι μπουλούκι (κι όχι οργανωμένη ομάδα που πάει μαλλιοκούβαρα και ακολουθώντας κάποιους κανόνες, όπου απλώς γίνεται κατάληψη μιας λωρίδας), τότε το πρόβλημα μεγαλώνει. Όντως είναι έκδηλο το υφάκι που αναφέρατε παραπάνω και συνήθως ανήκει σε μεσήλικες ή γυναίκες και όχι σε αυτούς που όντως έχουν γράψει χλμ στα πετάλια τους.
4) αν οι ποδηλάτες είναι εκατοντάδες, όπως τις Παρασκευές, τότε μιλάμε για την υπέρτατη ξεφτίλα. Κάποιοι πηγαίνουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις μόνο και μόνο για να τσακωθούν/βριστούν με τους οδηγούς των αυτοκινήτων. Κάποιοι για να βγάλουν γυναίκα. Κάποιοι για τον χαβαλέ και την παρέα. Πάντως, κανείς σοβαρός ποδηλάτης δεν πάει εκεί για να κάνει ποδήλατο. Το μόνο σίγουρο...

ΥΓ. Νίκο, καταλαβαίνεις ότι είναι αστείο να δηλώνεις ότι τα ποδήλατα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ (τα κεφαλαία σε μάραναν) να κυκλοφορούν στο δρόμο. Πέρα από το ότι δεν υπάρχει καμία αντίστοιχη νομική διάταξη που να το ορίζει αυτό (γιατί τελικά ο νόμος αποφασίζει κι όχι ο Dimsabas), η απλή λογική είναι τελείως εναντίον σου. Αλλιώς, μην τολμήσεις να ξαναπερπατήσεις στο δρόμο ή να τον διασχίσεις ή να τον αγγίξεις με οποιονδήποτε τρόπο αν δεν έχεις κολλημένα τα τέλη στις σόλες σου ή σε εμφανές σημείο της γάμπας. Κι αν ξαναδείτε γονείς με παιδικό καροτσάκι ή νοικοκυρά που επιστρέφει από τη λαϊκή με καροτσάκι, τηλεφωνήστε αμέσως στην Τροχαία.

jSkyline:
Παντως μην φτανουμε και στο αλλο ακρο, ενα ποδηλατο ειναι ενα αξιολογο και οικονομικο μεσο μεταφορας, εχει φυσικα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα και εχει φυσικα και ηλιθιους χρηστες, αποψη μου βεβαια ειναι οτι αν εξαιρεσουμε αυτες τις χαζες ποδηλατο-πορείες, δεν εννοω παρεες που μαζευονται να κανουν ποδηλατο, αλλα εννοω προβληματικους ...γκιοζηδες σαν τους χθεσινους, οι περισσοτεροι χρηστες του σεβονται τους κανονες κυκλοφοριας.
Οι οδηγοι μηχανων για μενα ειναι χειροτεροι και ειδικα εκει υπαρχουν ακομα περισσοτεροι ...γκιοζηδες, ειδικα αυτοι με τα μικρα μηχανακια!

emilmx:
οτιδήποτε κυκλοφορεί απάνω σε οδικό δίκτυο υπάγετε αυτόματα στων κ.ο.κ.
ακόμα και πεζός
Σαμπα απαγορεύεται σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας τα ποδήλατα και μοτοποδήλατα κ.ο.κ.

το οτι δεν εφαρμοζόταν τόσα χρονιά μερικού νομοί δεν σημαίνει οτι ο νομοθέτης δεν τα έχει προβλέψει

φίλος μου με ποδήλατο στα χάνια μεθυσμένος (όχι του θανατά)των σταμάτησε τροχαία και του επέβαλε να έρθουν να των μαζέψουν

το φαινόμενο με τους ποδηλάτες που κάνουν κατάχρηση του οδικού δικτύου τώρα τελευταία έχει να γίνετε έντονο με όλα τα παραπάνω απαράδεκτα σκηνικά

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version