!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)
SchumiMx5:
--- Quote from: General_lee on May 06, 2012, 02:45:55 PM ---Θενξ Ζαχος, σε μενα δεν το λες?η στον δασκαλο?
Απλά ακομα δεν εχω ποδηλατο της προκοπης, πρεπει να παρω. Εκτος αν εννοεις 40-60 χιλιομετρα τρεξιμο.χαχα
Βρηκα ενα kona jake the snake μεταχειρισμενο 700 ευρω εντωμεταξυ αλλα παρολο που μαρεσει τρομερα δε δινω τοσα χρηματα κι ας ειναι καλη τιμη σε σχεση με καινουριο... Ειναι κι απο λαρισα το παλικαρι και δεν μπορω να το δω απο κοντα και φοβαμαι πληρωμες χωρις να εχω δει το "πραμα"...
Θα δειξει, μπορει στο τελος να τσιγγουνευτω και να παρω κατι πολυ απλο με 200-300 το πολυ ευρω, απλά με λεπτο λαστιχο και μεγαλο τροχο.
--- End quote ---
Ναι Μητς σε εσένα ;)
Ξάδερφε δεν ξέρω αν η ερώτηση είναι ειρωνική η κανονική.Οπως και να έχει,μην μπερδεύεις την αλλαγή του μεταβολισμού και το χάσιμο βάρους και τις βασικές αρχές προπονιτικής.Αυτό που θέλω να σου πώ είναι ότι μπορείς πχ,να είσαι 80kg με διαφορετικές αναλογίες μυικής μάζας/νερού/λίπους.Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ.Κάνωντας κατώφλι,δλδ μετράς σφυγμούς πχ στα 10'' και πολλαπλασιάζεις x6 προσπαθείς να παίζεις στους 170 περίπου,(βέβαια αυτό έχει να κάνει και με την ηλικία και σε τι φυσική κατάσταση είσαι,πράγματα που δεν γνωρίζω για σένα πχ για έναν 30 μπορεί να είναι και 160)για 15' συνεχόμενα πχ, η για 3Χ10' με 1' ξεκούραση ανάμεσα και πάει λέγοντας.Με αυτά χτίζεις την αντοχή σου και ταυτόχρονα αντιλαμβάνεται ο οργανισμός σου ότι οι ανάγκες του αλλάζουν μέρα μέρα με τι μέρα,πνευμόνια και καρδιά σταματούν να υπολειτουργούν πια,και οι τροφές που καταναλώνεις αξιοποιούνται τελείως διαφορετικά.Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα η αντοχή σου έχει πάει σε άλλο επίπεδο και η αυξάνεις τα χλμ που κάνεις σε αυτές τις εντάσεις,η τώρα πια της κάνεις γρηγορότερα. Και κάπου εδώ έρχεται στο παιχνίδι η μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου (VO2max).Τρομερή έκρηξη,δύναμη και ταχύτητα χρειάζονται ώστε να κάνεις τον οργανισμό σου να κάνει μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου και δυνατές καύσεις.Ολα αυτά εννοείται σε διαλειμματικο προγραμμα.
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα :-\ αν θες κάτι συγκεκριμλενο στείλε μου pm μην κουράζουμε ενδεχομένως κάποιους :good:
gianic:
Jskyline δεν βαζεις και μια φωτογραφια σου με σουτιεν να σε δουμε πως εχεις γινει μπας και πειστουμε κι εμεις και καταβαζουμε 40αρες χιλιομετρα την ημερα;;;; ;D
dimsabas:
Ζαχαρία, δεν κατάλαβα τίποτα. :P
Πάντως, δε μας κουράζεις. Προσωπικά, ενδιαφέρομαι για κάποιες γενικές αρχές γυμναστικής και διατροφής. Ελάφρωμα παντού! :guns: :guns:
General_lee:
Ραντεβου πλατωμα ντραφι με ποδηλατα next time και πανω κατω με σουζα ολα τα πεταλα μαζι. :moutza:
jSkyline:
Καπου στις προηγουμενες σελιδες το ειχα ξαναγραψει το πιο σημαντικο πραγμα στην ποδηλασια ειναι να διατηρουμε σταθερο τον ρυθμό του αριθμόυ των περιστροφών ανά λεπτό? χονδρικά η αλλιως να διατηρουμε σταθερο Cadence. Αναλογα με τις συνθηκες της ποδηλασιας ο αριθμος αυτος αλλαζει (συνθηκες εννοουμε τυπος ποδηλατου, οδοστρωματος και κλισης του δρομου).
Τον Οκτώβρη ειχα καταφερει να χασω 6,5 κιλα και να δω σημαντικες αλλαγες στο σωμα μου μεσα σε διαστημα 2 μηνων. Ειχα ομως 3 φορες την εβδομαδα ανεβασμα Παρνηθα με πολυ καλο ρυθμο. Ρε Γιαννη τι να δειξω ρε φιλε, τρωω σουβλακια και πιτσες 4 φορες τη βδομαδα και παλι ομως δεν παιρνω κιλα και ουσιαστικα εχω ενα μηνα που ξαναξεκινησα ποδηλατο και παλι ευχαριστημενος νιωθω γιατι με τοσο σκατα διατροφη θα επρεπε να ημουν καμια 10αρια κιλα πανω!
Αυτα που αναφερει ο Ζαχος εχουν μεγαλη σημασια, Δημητρη επισης να ξερεις οτι μπορει να κανεις 300χλμ την βδομαδα και να εχει χειροτερα αποτελεσματα απο καποιον που κανει 100 και ας κανετε και την ιδια διατροφη, ο χρονος, ο ρυθμος και η ενταση της ασκησης παιζουν σημαντικο ρολο, ενω στην εκγυμναση παιζει ρολο και ο τυπος του ποδηλατου, η σπαστικη θεση που εχουν τα κουρσακια γυμναζει περισσοτερα μερη του σωματος.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version