!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)

<< < (100/240) > >>

General_lee:
Παιδια καθοτι θελω να χασω καμια 10αρια κιλα (που πηρα απο το στρατο και μετα) και να κανω καμια αποστασουλα με παρεα ελεγα να παρω κι εγω ενα σοβαρο ποδηλατο.
Επισης απο Σεπτεμβρη θα ειμαι ειτε Αγγλια ειτε (λιγοτερο πιθανο αλλα παιζει) Ολλανδια για σπουδες και λογικα θα μετακινουμαι με ποδηλατο στο πανεπιστημιο.

Θελω κατι που να μπορω να κανω πολλα γρηγορα χιλιομετρα (χαμηλες αντιστασεις/τριβες και λεπτο λαστιχο), να πιανω οσο δυνατον υψηλοτερες ταχυτητες αλλα να μην χρειαζεται να ειμαι σκυφτος οπως με τις κουρσες, ουτε να το παιρνω στα χερια αμα πετυχω καπου κανα γαρμπιλι η τιποτα λακουβες. (δε με νοιαζει να κανω αλματα, δε με νοιαζει να περναω απο αγρια χωματα/πετρες)

Και θελω να δωσω οσο το δυνατον λιγοτερα λεφτα γιατι δεν ειμαι για εξοδα (για καλο μεταχειρισμενο μεχρι 500 το πολυ.Και πολλα λεω).
Εχετε καμια ιδεα?

Καποιοι ποδηλαταδες μου ειπανε για fitness, αλλοι για τρεκινγκ, και αλλοι πιο σκληροπυρηνικοι μου λεγανε οτι οτι και να παρεις αν δεν θες χωμα αλλα ασφαλτο θα θες κουρσα γιατι οσοι κανουν αποστασεις στην ασφαλτο ειναι κουρσαδες και τετοια. Ολα οσα μου προτειναν παντως ηταν με μεγαλους τροχους (28) οχι με 26ριδες που εχουν τα mountain συνηθως.
Εγω δε θελω να το κανω αθλημα και να φοραω κολαν και να βγαινω σαν πρωταθλητης στο δρομο. Να κανω αποστασεις και σαν αεροβια ασκηση το θελω και για μετακινησεις αργοτερα σε φλατ ευρωπαικη πολη.

Για πειτε προταση.

Δε με νοιαζει εμφανιση και δε με νοιαζει μαρκα. Με νοιαζει να ειναι καλο value for money και με νοιαζει περισσοτερο να εχει πχ καλα περιφερειακα παρα να ειναι μουρατο.
Αυτα.

Ας μιλησουν οι γνωστες λοιπον..

General_lee:
Δημητρη θα ειχε ενδιαφερον να υπολογιζε κανεις ποσο ρολο παιζει το βαρος του ποδηλατου στο εργο που πρεπει να παραγει ενας αναβατης για μια μετακινηση. Και αυτο σε σχεση με το βαρος των τροχων και σε σχεση με το πλατος του ελαστικου.

Πιστευω οτι για μικρες διαφορες σε συνολικα κιλα το βαρος και η διασταση των τροχων ειναι αρκετα πιο σημαντικα.

dimsabas:
Ξεκινώ ανάποδα. Αλλάζω τα ελαστικά μου ώστε να μειωθεί η τριβή τους, όχι για να γλιτώσω 300-400 γραμμάρια. Η διαφορά θα προκύψει από το πρώτο, όχι από το δεύτερο. Αν κατάλαβα καλά το σχόλιό σου.

Αναφορικά με την επιλογή σου, έχεις αντικρουόμενες προτεραιότητες. Σκέψου κάποιον που θα ήθελε ένα αμάξι να πηγαίνει αέρα, να στρίβει τάπα χωρίς κλίσεις, να παρέχει φοβερή άνεση στις λακκούβες. Και το κυριότερο; Να είναι φθηνό στην αγορά και πολύ οικονομικό στην κατανάλωση. Γίνεται; :llol:

Οπότε, έχεις τις εξής επιλογές:
κούρσα: η πιο γρήγορη, αλλά απεχθάνεται τις ανωμαλίες. Κι εσύ τη σκυφτή θέση οδήγησης.
fitness: κούρσα με ίσιο τιμόνι. Όλα τα παραπάνω χωρίς το σκύψιμο.
trekking: ένα ΜΤΒ με ασφάλτινα λάστιχα. Μην περιμένεις γκάζι, απλώς θα αδιαφορείς για τις λακκούβες και θα είσαι αξιοπρεπής στην άσφαλτο.

Όπως διαβάζω τα θέλω σου, προτείνω fitness. Οι λακκούβες (με εξαίρεση τις τάφρους) δεν είναι κάτι το δραματικό. Σκέψου το Miata με τα R888. Κάπου μαθαίνεις να αποφεύγεις τις τάφρους, κάπου συνηθίζεις το σκληρό πλαϊνό. Αν σε ρωτήσουν δύο μήνες μετά, λες ότι δεν είναι και τόσο τραγικά πια τα πράγματα στους ελληνικούς δρόμους, ενώ στην αρχή θεωρούσες ότι ήρθε το τέλος του κόσμου. Κάπως έτσι θα είναι κι εδώ. ;) ;)

jSkyline:
fitness θες...
Δεν συμφωνω βεβαια στο κομματι οτι απεχθανεται τις λακουβες η κουρσα, το δικο μου τα παει αψογα σε αυτο το κομματι χαρη στα zerz που εχει η Specialized κατι αντιστοιχο εχει και το Scott CR1 ομως και στις δυο περιπτωσεις τα ποδηλατα ειναι overpriced. Η σκυφτη θεση οδηγησης κανει πολυ καλυτερη γυμναστικη με τα ΜΤΒ επισης καις περισσοτερες θερμιδες και καταβαλεις περισσοτερο εργο αλλα κανεις λιγοτερη γυμναστικη και φυσικα κουραζεσαι περισσοτερο. Ο λεπτος τροχος ειναι δικοπο μαχαιρι ο 28αρης αν δεν πατας χωμα ειναι must! Εχε στο νου σου επισης το θεμα με τα φρενα που εχω και εγω, μπορει να εισαι μεν γρηγορος με κουρσες αλλα τα φρενα δεν συμβαδιζουν. Με τα ποδηλατα, ισχυει οτι ακριβως και με τα αυτοκινητα, κανενα δεν κανει τα παντα καλα, εσυ αυτη την στιγμη ζητας τα παντα...

Αν ξαναδωσω λεφτα για ποδηλατο παντως, θα επελεγα ενα full carbon MTB! δεν ξερω τι υψος εχεις παντως αν θες Δημητρη ελα να σου δωσω τα ποδηλατα μου να δεις πως ειναι και το ΜΤΒ (με δρομισια και χοντρα λαστιχα) και η κουρσα.

Τελος εχε στο νου σου οτι το ποδηλατικο σορτσακι ειναι απαραιτητο εστω και μεσα απο τα κανονικα σου ρουχα για την προστασια των "ευαισθητων" περιοχων!

SchumiMx5:
Σχετικά με το τι ποδήλατο χρειάζεσαι κλπ σου είπαν τα παιδιά.Αλλά αυτό βγάλτο από το μυαλό σου ;):

--- Quote from: General_lee on May 04, 2012, 09:32:45 PM ---Παιδια καθοτι θελω να χασω καμια 10αρια κιλα (που πηρα απο το στρατο και μετα)
--- End quote ---

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version