!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)

<< < (37/240) > >>

Ξάδελφος:
Moυ εκανε τρομερα μεγαλη εντυπωση το ποσο ελαφρυα ειναι ! Οι ζαντες ειναι σιγουρα σιδερενιες.Δε νομιζω να ειναι αλουμινιο ο σκελετος.
Σε ποδηλαταδικο που ειχα συζητησει σημερα σχετικα μου ειπε οτι ηταν απο τα πολυ καλα και ελαφρυα ποδηλατα της εποχης .
Δεν εχω μεγαλες απαιτησεις ,απο το MTB που εχω (ενα GT), παει σαφως καλυτερα στην ασφαλτο,ειναι ρετρο,δεν εδωσα μια ,και το γουσταρω απιστευτα.
Μου θυμιζει ενα παλιο Mercier που ειχα πιτσιρικας τη δεκατια του 80.

Υ.Γ.  Eska ηταν το ποδηλατο του θειου σου?

dimsabas:
Ναι, έτσι λέγεται! Μπράβο που το ξέρεις, εγώ δεν την είχα ξανακούσει πριν έρθω σε επαφή με το συγκεκριμένο κουρσάκι. Είναι αυτό στα δεξιά:

Δεν πάει άσχημα, απλά είναι πολύ πίσω από ένα σύγχρονο ποδήλατο της ίδιας κατηγορίας. Αριστερά είναι ένα Ideal που αγόρασα πέρσι μεταχειρισμένο για τη γυναίκα μου και για να έχω και γω κάτι πιο χωμάτινο, αφού το GT μου δεν κάνει για φυτεμένη πέτρα, μου σπάει τα παϊδια. Το Ideal έχει και πίσω ανάρτηση, ισοπεδώνει τα πάντα στο χώμα, αλλά κατά τα άλλα, είναι ένα μπάχαλο και μισό. Πολύ μικρό για το δικό μου σωματότυπο, κιβώτιο μπάχαλο, σκουριασμένες ζάντες και δε συμμαζεύεται. Εδώ φαίνεται καλύτερα, που το οδηγάει ένας ξάδερφός μου:

Στο βάθος της πρώτης φωτογραφίας φαίνεται ένα ολοκαίνουριο Cube που αγόρασε ο εν λόγω ξάδερφος. Κάπου στα 420 ευρώ τού πήγε, αγορασμένο κατευθείαν από τη Γερμανία. Κάπου στο 500άρικο θα είχε από εδώ. Πανέμορφο είναι, μου πέφτει το σαγόνι όποτε το βλέπω. Δεν ξέρω τι λέει από κιλά, δεν είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, αλλά είναι από τα ποδήλατα που δεν μπορείς να τα φανταστείς λασπωμένα. Το λευκό φινίρισμα στο ελαστικό και η ματ βαφή είναι όλα τα λεφτά. :excited: :excited:

Πάρτε και φωτογραφία μπόνους από εκδρομή στην Αίγινα τον περασμένο Μάιο, με το Berlingo να χωράει 5 mountain. :giveheart:

ΥΓ. Πριν δύο χρόνια πούλησα σε τιμή-χάρισμα σε καλό φίλο μία κούρσα Velosolex που είχε αγοράσει καινούρια το 70κάτι ο πατέρας μου για τη μητέρα μου. Μου είχε πει ότι τότε κόστισε 2 μέσους μισθούς. Κάπου στο διχίλιαρο θα λέγαμε σήμερα. Της έχει αλλάξει λάστιχα και είναι αξιόμαχη. Θα την κάνω κάποια βόλτα και θα δημοσιεύσω φωτογραφίες. ;) Με τη λόξα βέβαια που γίνεται τώρα με τα ποδήλατα, αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, δε θα του την έδινα με τίποτα.

ΥΓ2. Ο παραπάνω ξάδερφος έχει κι ένα GT 20ετίας, από τότε που ήταν στο Λύκειο. Δε θυμάμαι το ακριβές του όνομα, pro...κάτι λεγόταν και μου έχει πει ότι ήταν το πρώτο mountain που έβγαλε η GT. Εννοείται σιδερένιο και χωρίς αναρτήσεις. Το αναφέρω γιατί βλέπω ότι υπάρχει μια νεκροφιλία στο φόρουμ... :P :P

Ξάδελφος:
Αυτο το Eska που εβαλες στη φωτο ειναι δεκαετιας 70 γι αυτο και δεν εχει μπροστα σασμαν.5 ταχυτο ειναι λογικα.
Τα χρονια εκεινα ηταν πολυ ακριβα τα ποδηλατα. %Mercier,Velosolex,Philips,Eska,Carraro,Peugeot,Κawahara,Βianchini,Masi,Raleigh,Santour,Simplex,Faggin,Honjo,Sprint κ.α.  ηταν χειροποιητα ποδηλατα  με εξαιρετικα κραματα ατσαλιου.
Ti κι αν ειναι πια ξεπερασμενα? Ποσα αλλα πραγματα ειναι ξεπερασμενα αλλα η διαχρονικη τους αξια,η ποιοτητα τους και η ρετρο αισθητικη τους δεν τα κανει μοναδικα ! 

jSkyline:
Τα CUBE ειναι πανεμορφα αλλα ειναι και πολυ ακριβα, εχει και ο Vasmav απο οτι θυμαμαι. Προσφατα πηρε ενας φιλος το STEREO SUPER HPC SL δεν ξερω ποσο το πληρωσε, δεν μας λεει, απο το λιγο που το δοκιμασα στην Παρνηθα, ηταν εξαιρετικο, βεβαια δεν ηταν στο μεγεθος μου για να το ευχαριστηθω. Αυτο που λες για τα double suspension Δημητρη οτι κατατροπώνουν τα παντα στο χωμα δεν ειναι και απολυτο, μιας και στην ανηφορα σε ταλαιπωρουν αρκετά.

dimsabas:

--- Quote from: jSkyline on November 03, 2011, 10:20:31 AM ---κατατροπώνουν τα παντα στο χωμα ... στην ανηφορα σε ταλαιπωρουν αρκετά.

--- End quote ---

Δε διαφωνούμε πουθενά. Το ότι έχουν ασύλληπτη άνεση στο χώμα δεν αναιρεί και δεν αναιρείται από την ταλαιπωρία στην ανηφόρα. Άσχετο το ένα με το άλλο. Συμφωνώ και στα δύο. ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version