!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)

<< < (228/240) > >>

kostasmito:
Ερώτηση προς έμπειρους: πότε καταλαβαίνεις ότι πρέπει να περάσεις στον κόσμο της κούρσας;
Κανά τρίμηνο τώρα μου μπήκε για τα καλά το μικρόβιο της ποδηλασίας. Πήρα ένα trekking, αλλά επειδή η τελευταία φορά που είχα κάνει ποδήλατο ήταν πριν 25χρόνια, δεν μπορούσα να συνηθίσω με τίποτα την μπροστά ανάρτηση. Έτσι την άλλαξα με συνοπτικές διαδικασίες με ξερό πηρούνι.
Το πρόβλημα είναι ότι βλέπω στον δρόμο τα κουρσάκια και...ζηλεύω, αλλά δεν ξέρω αν πραγματικά μου χρειάζεται. Είμαι 36χρονών και παντελώς αγύμναστος. Οι βόλτες που κάνω είναι 2-3 φορές την εβδομάδα διαρκειας ~1ώρας με σκοπό την γυμναστική-εκτόνωση. Με την σκυφτή θέση δεν νομίζω οτι θα έχω πρόβλημα, ήδη στο δικό μου έχω γυρίσει τον λαιμό ανάποδα.
Να το κάνω το βήμα ή να μείνω με το ρημαδάκι μου και να του βάλω πιο στενά λάστιχα και κουμπωτά πετάλια;

jSkyline:
Χμμμ...καλή απορία. Δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή. Πλέον υπάρχουν πολλά road υβρίδια τα οποία δεν είναι τελείως κούρσες. Πιστεύω ότι η κούρσα είναι λίγο άχρηστη αν το ζητούμενο δεν είναι η ταχύτητα. Έχω κούρσα έχω και ΜΤΒ με ασφαλτινα λάστιχα. Το μικρόβιο σου έχει μπει λίγο καιρό πάντως. Κράτησα το ΜΤΒ για 2 χρόνια πριν περάσω σε κούρσα, για 1,5 χρόνο την έλιωσα. Πλέον χρησιμοποιώ το ΜΤΒ μια φορά τη βδομάδα. Οι διαφορές πάντως που είδα στο σώμα μου με το τρέξιμο δεν συγκρίνεται με το ποδήλατο. Το τρέξιμο είναι ότι πιο βαρετό έχω κάνει σε άθλημα, αλλά και το πιο αποτελεσματικό.

Sent from my HTC One_E8 using Tapatalk

luigid:

--- Quote from: kostasmito on June 28, 2016, 11:51:32 PM ---Ερώτηση προς έμπειρους: πότε καταλαβαίνεις ότι πρέπει να περάσεις στον κόσμο της κούρσας;
Κανά τρίμηνο τώρα μου μπήκε για τα καλά το μικρόβιο της ποδηλασίας. Πήρα ένα trekking, αλλά επειδή η τελευταία φορά που είχα κάνει ποδήλατο ήταν πριν 25χρόνια, δεν μπορούσα να συνηθίσω με τίποτα την μπροστά ανάρτηση. Έτσι την άλλαξα με συνοπτικές διαδικασίες με ξερό πηρούνι.
Το πρόβλημα είναι ότι βλέπω στον δρόμο τα κουρσάκια και...ζηλεύω, αλλά δεν ξέρω αν πραγματικά μου χρειάζεται. Είμαι 36χρονών και παντελώς αγύμναστος. Οι βόλτες που κάνω είναι 2-3 φορές την εβδομάδα διαρκειας ~1ώρας με σκοπό την γυμναστική-εκτόνωση. Με την σκυφτή θέση δεν νομίζω οτι θα έχω πρόβλημα, ήδη στο δικό μου έχω γυρίσει τον λαιμό ανάποδα.
Να το κάνω το βήμα ή να μείνω με το ρημαδάκι μου και να του βάλω πιο στενά λάστιχα και κουμπωτά πετάλια;

--- End quote ---

Για μενα δεν υπαρχει σωστη η λαθος χρονικη/ηλικιακη περιοδος.
Τρεκκινγκ ποδηλατα ειναι μια ενδιαμεση λυση με μειονεκτηματα μονο.Ουτε γρηγορα σαν κουρσες,ουτε χωμα πατανε τοσο καλα σαν ΜΤΒ και γενικα βαρια ποδηλατα.Τα πηρουνια τους συνηθως ειναι με ελαστομερη inserts και ως εκ τουτου δεν εχουν καλη συμπριφορα.Το ειδες και μονο σου και εκανες την αλλαγη.
Για μενα ξεφορτωσου το και πηγαινε στην κουρσα με κλειστα ματια.Ειδικα αν μενεις σε μερος που οι ασφαλτινες διαδρομες σου  ειναι εξω απο την πορτα σου.Πολυ καλη προπονηση,θα δεις το καρδιοαναπνευστικο σου να εκτοξευεται.Αντιθετα με τα βουνου,που προσωπικα γουσταρω πολυ περισσοτερο,θα κανεις πιο linear προπονησεις,λιγοτερο εκρηκτικες αλλα πληρως προσαρμοσιμες στα θελω σου και τα μπορω σου.

Κουμπωτα πεταλια οπωσδηποτε,αναλογα παπουτσια,σοβαρο κολαν και κρανος ποιοτικο.

Προσοχη:αν αρχισεις να γουσταρεις,φευγει το χρημα μονο του απο τις τσεπες  :gl:

gianic:
Τα hybrid ειναι σαν κουρσες με ισιο τιμονι, παρε ενα τετοιο. Εγω πηρα ενα Scott Metrix 20 στα 9.5 κιλα περιπου και παει σφαιρα. Εκανα βολτα με κουρσα και μου φανηκε λιγο too much για καθημερινη χρηση.

HOUZIK:
Το ποδηλατο που περιγράφεις οτι εχεις Κώστα κανει μονο για βόλτες στην Αθήνα...
Εκει που μένεις δεν εχει καμία χρησιμότητα...
Πάρε κούρσα με κουμπωτα εννοείται και σωματομετρηση και θα γουστάρεις τέρμα...
Το οτι το χέρι θα μπαινοβγαίνει στο πορτοφόλι συνέχεια για μοντες στο ειπα;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version