!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικά περί Mx-5 > Νέα που αφορούν το mx5

Ταξιδι στο μελλον: Μiata ΝD

<< < (9/96) > >>

tsekos86:
για εμενα  το συνολο δεν ειναι κακο..
το χαμογελο ομως ειναι σιγουρα υπερβολικο!!! :yawn:

lok502:
Μου αρέσει που φαίνεται πιο μαζεμένο σε διαστάσεις αλλά μοιάζει με το NCFL. Εγώ επιμένω στο Ibuki concept που είναι πανέμορφο, μαζεμένο και λιτό. Η Μάζντα έχει πει ότι θέλει το νέο Μιάτα να είναι πολύ πιο δυναμικό σε εμφάνιση ("ballsy" είχε πει χαρακτηριστικά, δεν χρειάζεται μετάφραση) οπότε μάλλον το παραπάνω σχέδιο νομίζω δεν ταιριάζει τόσο. Φαινομενικά ακούγεται αντιφατικό, ένα πιο "ballsy" Μιάτα αλλά που να πλησιάζει το ΝΑ σε διαστάσεις και βάρος αλλά νομίζω πως έχει προοπτική να γίνει το (σχεδόν) τέλειο Μιάτα.

Πάντως νομίζω πως στο νέο Μιάτα μπορεί στην αρχή να μας φανούν περίεργα 1-2 σημεία αλλά στο σύνολό του θα αρέσει σε όλους τους Μιατάκηδες (από ΝΑ ως NC FL).
Ελπίζω να βγάλουν και μια "R" έκδοση (όπως το R Package ΝΑ Miata)

lok502:
Και νέες φήμες για το ND, λένε ότι πιθανώς να έχει... wankel!

Rumormill: 2012 Mazda MX-5 to get rotary engine option

Rumors have surfaced that the next-generation Mazda MX-5 could tip the scales at 2,200 pounds and boast an impressive 50 miles per gallon without losing a lick of horsepower in the process. And while initial reports had the Miata achieving those impressive numbers with the help of Mazda's forthcoming SKY-G engines, Best Car Japan is hearing something different from Mazda HQ.

The Japanese magazine reports that the 2012 Miata will receive a rotary mill with a displacement of 1.2 or 1.3 liters, helping the roadster drop a few pounds in the process. However, the Wankel has proven to be anything but fuel efficient, so to achieve lofty fuel economy numbers the rumored rotary would be of the hybrid variety. That sounds a bit far fetched, but the Wankel/hybrid marriage has already been consummated in the form of a Fiat 500 prototype created by FEV. The little Fiat contains a rotary that acts as a generator for a Lithium-Ion battery pack.

While it's an intriguing idea, our money is on a small, efficient four-pot with turbocharging. After all, one of the most attractive qualities of the Miata is it's diminutive price tag, and hybrids tend to add a lot of cost – not to mention weight – to the bottom line.

http://www.autoblog.com/2010/06/16/rumormill-2012-mazda-mx-5-to-get-rotary-engine-option/

Πέρα από θέμα απόδοσης, πόσο νομίζετε ότι ο wankel ταιριάζει με το Μιάτα; Προσωπικά θεωρώ ότι ο wankel ταιριάζει σε RX7 και RX8, ίσως και σε κάποια μεγάλα μοντέλα (όπως ο 3ροτορος παλιά).

Για το θέμα το υβριδικού, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αν θέλουν το χαμηλό βάρος που πρέπει να έχει ένα Μιάτα.

Εγώ νομίζω ένα Μιάτα με 1.6 τούρμπο θα είναι όνειρο και θα είναι ικανοποιητικός από πλευράς απόδοσης, οικονομίας και ρύπων.

Basilmx5:
Εγω δε νομιζω οτι τιθεται θεμα του τι ταιριαζει που... ολα ειναι καλα αν το αποτελεσμα ειναι ιδιο με το "ζητουμενο" απτην "αγορα".. Δηλαδη τι κ αν εχει ροτορα, ή αν ειναι ατμοσφαιρα ή light turbo, αν οι επιδοσεις ειναι οπως πρεπει  :angel: κ βεβαιως ο κινητηρας δεν βγαζει προβληματα...

Το θεμα κατεμε ειναι αλλο... πως αν θελησει η mazda να βγαλει κατι πιο δυνατο, κατι που θα ειναι πιο σβελτο απτο υπαρχον μιατα θα πρεπει να δυναμωσει το αμαξι σε ολους τους τομεις.. παθητικης κ ενεργητικης ασφαλειας... αυτο σημαινει οτι θα αυξηθει κ το κοστος του... δε ξερω κατα ποσο το θελει αυτο η mazda... δεν το ευχομαι αλλα νομιζω οτι η συνεχεια θα ειναι, ο,τι αφορα τη δυναμη του κινητηρα, μια απτα ιδια... :(

VasmaV:
μωρέ ας το βγάλει πάλι με 160 άλογα αλλά σε 1600 τουρμπο και μετά τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουμε εμείς χωρίς πολύ μεγάλα κόστη και μετατροπές...αν έχει έτοιμη τη βάση... ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version