!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικά περί Mx-5 > Νέα που αφορούν το mx5

Ταξιδι στο μελλον: Μiata ΝD

<< < (65/96) > >>

Vroutos:

--- Quote from: king of the road on January 27, 2014, 07:43:38 AM ---τον χιλιάρη με τα 125 του fiesta αν βάλουν θα έχουμε γλέντια...

--- End quote ---

..με τον βενζινά!

vagmann:

--- Quote from: Pakos M on January 26, 2014, 08:44:04 PM ---@vagmann το οτι το s2k δεν απευθυνόταν στον μέσο οδηγό και οτι πούλησε ελάχιστα σε σχέση με τις mx γενιές αλλά και σε σχέση με το ρχ8 δεν το κάνει κακή επιλογή, ίσα ίσα.
Δεν εγραψα πουθενα οτι το s2000 ειναι κακη επιλογη,ειναι ενα ειδικο αυτοκινητο που απευθυνεται σε γνωστες +οτι ηταν πολυ ακριβο ως καινουριο,και ολα αυτα το εβαλαν στο χρονοντουλαπο...

επίσης προφανώς τα 380 του s3 δεν λένε τίποτα, ξέρουμε πόσο οδηγοκεντρικά είναι τα 5d hatch και πόσο τα fmr roadster-coupe.
Μην παιρνεις ορκο παντως ειδικα για το τελευταιο S3

--- End quote ---

king of the road:

--- Quote from: Vroutos on January 27, 2014, 10:04:44 AM ---
--- Quote from: king of the road on January 27, 2014, 07:43:38 AM ---τον χιλιάρη με τα 125 του fiesta αν βάλουν θα έχουμε γλέντια...

--- End quote ---

..με τον βενζινά!

--- End quote ---
γιατί, δεν καίει τόσο...

Pakos M:
ναι κατι τέτοιο μπορεί να βγάλει και η Honda 1.0l turbo σε MR layout, περιμένω να δω και τουρμπίνα στο 1.5 skyactive ή σε 1.3? αντε σε 10 μέρες πιθανόν να ξέρουμε.

aero21:
Καλά το σχέδιο ας ελπίσουμε να μην είναι έτσι...μου θυμίζει γιαλαντζί muscle car τύπου mustag που το παντρέψανε με αμερικανο-κορεάτικο σχεδιασμό οικογενειακών αυτοκινήτων (με στοιχεία που κλείνουν το μάτι και στα ευρωπαικά γούστα) για να καλοπουλήσει όπου και να πάει. Βασικά θυμίζει μπασταρδεμένο toyota. Σχεδιασμό τύπου Avensis που λες "τώρα για αυτό προσπάθησαν και βγηκε έτσι;"

Πριν το mx-5 είχα ένα peugeot 207 "Rallye" 1.6T. Δεν είχε πραγματικά σχέση ως αίσθηση, κατανομές βάρους, φρένα κτλ με το mx-5 και ποτέ δε μετάνιωσα που το πούλησα και πήρα το mx-5. Αλλά ρε παιδί μου το 1.8 με τα 125 άλογα και τη ροπή τύπου suzuki swift σου βγάζει τη παναγία στις προσπεράσεις. Αυτό το κατέβασμα και 5-6k στροφές και πάλι με τη ψυχή στο στόμα προσπέραση νταλίκας σε επαρχιακή οδό με σκοτώνει. Βλέπεις στα προγράμματα που μετρούν επιτάχυνση τα 3 διανύσματα (επιβράδυνση και αριστερά δεξιά επιτάχυνση) πάνε όρθια. Ο άξονας επιτάχυνση τίποτα...  

Και αυτό που σου τη δίνει είναι πως...οκ δεν έχει η mazda to r&d που έχει άλλη εταιρία. Πάρτο το ρημάδι από το 2006 βγαίνει και αντέγραψέ το. Ότι προβλήματα ήταν να βγάλει τα ξέρεις, βελτίωσέ τα και βγάλτον στη παραγωγή.

Απλά αυτό που γίνεται στην Ελλάδα που είμαστε στη κόψη του ξυραφιού με τα 1800cc από φορολογικής άποψης λόγους μας κάνει και λέμε "μα γιατί, 1800 ολόκληρα κυβικά...και τέτοια απόδοση" (βλέπετε για τον 2.0 απλά δε μιλάω....στην Ελλάδα είναι σα το τυρί στη φάκα, είναι το ιδανικό, αλλά....το πληρώνεις πλέον χρυσάφι)

Προσωπικά όποτε το σκέφτομαι αυτό, μετά σκέφτομαι πως είναι ένας απίστευτα αξιόπιστος κινητήρας που έχω κάνει 100.000χμ και δεν έχει ζητήσει τίποτα (οκ έναν θεμοστάτη κολλημένο ανοιχτό) ενώ ο άλλος ο 1.6Τ στο peugeot στα 80.000 άρχισε να καίει λάδια από τη τουρμπίνα (μαζί με το 30% των τότε κατόχων....). Αλλά πλέον έχει γεμίσει ο κόσμος 1.0, 1.2,1.4,1.6 τουρμπάτα σύνολα. Πάρε κάποιο παράδειγμα

Υ.Γ. Δεν έχω ιδέα από τα βάρη των κινητήρων που απ ότι ξέρω οι τουρμπάτοι έχουν πάντα μεγαλύτερο βάρος, οπότε το 50-50 μάλλον πάει περίπατο και ίσως είναι ένας σημαντικός λόγος

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version