!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικά περί Mx-5 > Νέα που αφορούν το mx5
Ταξιδι στο μελλον: Μiata ΝD
Στέλιος - fess:
Κι έλεγα, τι μου θυμίζει...
lok502:
Βασικά από εδώ το πήραν, Mazda Shinari:
Αυτό θα ήταν τέλειο σχέδιο για το νέο Mazda6 (ή και γιατί όχι για το Μazda9, αν θέλει η Mazda να ξαναβγάλει μεγάλο σεντάν).
To Μιάτα πάντα είχε την δική του σχεδιαστική ταυτότητα.
VasmaV:
--- Quote from: lok502 on July 05, 2011, 02:30:50 AM ---To Μιάτα πάντα είχε την δική του σχεδιαστική ταυτότητα.
--- End quote ---
δυστυχώς το άλλαξε με το NCFL αυτό η μάζντα και από ότι φαίνεται, για πολλούς και διάφορους λόγους, μάλλον θα το συνεχίσει
Nitroking:
Oχι γιατι το λες αυτο? Το NCFL μια χαρα miata ειναι, 100μυρια φορες πιο ομορφο απο το θεοστρογγυλο NC, με πολυ πιο δυναμικη μουρη και πολυ πιο σοβαρα και ομορφα φωτα πισω.. Μακαρι να το συνεχισει ετσι οπως το παει τωρα, καμια σχεση βεβαια με το πρωτοτυπο της φωτο.. Οπως ειπαν τα παιδια ειναι καλυτερο για sedan..
lok502:
Ίσως επειδή έχω κόλλημα με το ΝΑ προτιμώ τα πίσω φώτα του ΝC και το υπόλοιπο NCFL.
Το Ibuki concept εξακολουθεί να μου αρέσει πολύ, μοιάζει στο ΝΑ (και στο ΝC λίγο) αλλά έχει πολύ λιτό σχεδιασμό και φαίνεται πανάλαφρο. Μάλλον δεν θα του μοιάζει καθόλου το νέο Μιάτα όμως. Θυμάμαι κάτι δηλώσεις του προηγούμενου σχεδιαστή (Nagare κλπ) που έλεγε ότι θέλει να κάνει το Μιάτα πιο "αντρικό" στην σχεδίαση ("ballsy" είχε πει βασικά που μεταφράζεται σε "αρχ@δάτο"). Τώρα που έφυγε ίσως να αλλάξουν κατεύθυνση πάλι.
Eίδα και αυτό το σχέδιο και είναι πολύ καλύτερο από του Autocar αλλά δεν έχει πολλά στοιχεία Μιάτα (πιο πολύ θα έλεγα ότι μου μοιάζει με Toyota):
Είναι σίγουρο πως το νέο Μιάτα θα είναι ελαφρύτερο του ΝC αλλά νομίζω ελαφρύτερο από το ΝΑ θα είναι μεγάλο κατόρθωμα (το βάρος επιπέδου Elise με τα 800 κιλά είναι υπερβολικά χαμηλό ως ακατόρθωτο).
Ελπίζω η Μάζντα να εφαρμόσει λίγη τεχνογνωσία και από τα "ειδικά" Μιάτα όπως το Superlight, to άλλο με τις πορτοκαλί ρίγες και το πανάλαφρο αγωνιστικό με τα 280 άλογα.
Οι κινητήρες Sky G με τούρμπο ακούγονται πολύ δελεαστική πρόταση. Μάλιστα η Μάζντα θα κυκλοφορήσει το Μάζντα 2 με Sky G 1.3 που θα έχει 70mpg! (απίστευτα νούμερα, 3.4 lt/100km)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version