!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικά περί Mx-5 > Mx-5 και Internet
Group Buy Quaife LSD for NC
saldale:
Στα 126$ ήταν η αεροτομή που έφερα απο Αμερική και δεν πλήρωσα τίποτα... ;)
Το Express Mail International είναι και αυτό USPS (United States Postal Service) οπότε είσαι οκ!
philosopher:
--- Quote from: elefas on September 07, 2010, 11:25:49 PM ---Μιας και το quaife ναυάγησε, στρέφομαι προς το ΟΕΜ απο τον miataroadster. Μου έχει κάνει μια προσφορά και του ζήτησα αν μπορεί να κάνει υποτιμολόγηση για το τελωνείο. Η απάντησή του ήταν:
--- Quote ---I will put whatever you specify on the customs form and invoice, but you will be responsible if there is any problem with taxes.
--- End quote ---
Όπερ σημαίνει ότι θα γράψει ό,τι αξία του πω εγώ για το πακέτο αν καταλαβαίνω σωστά; Αν ναι τι τιμή να του πω να γράψει ώστε να μην κινήσει τις υποψίες των τελωνειακών (π.χ. δεν μπορώ φαντάζομαι για όλο το δέμα να δηλώσω αξία 10 ευρώ πράγμα που θα είναι οφθαλμοφανέστατο ψέμα αν ανοιχτεί και δουν τα ανταλλακτικά) αλλά και να μην πληρώσω τα μαλλιά της κεφαλής μου; Υπάρχει κάποιο ποσό μέχρι το οποίο δεν πληρώνεις δασμούς ή είναι ελάχιστοι;
Επίσης στη προσφορά αναφέρει ότι ο μεταφορέας θα είναι Express Mail International. Γνωρίζουμε τίποτα;
--- End quote ---
Καλό είναι πάντως να δηλώσει μέχρι 99$ με τα μεταφορικά. Είναι πρακτικά το "όριο" που ξεκινάει να ασχολείται το τελωνείο.
ΥΓ: Τίποτα δεν είναι σίγουρο και απόλυτο, οι αντιστριπτικές μου ήρθαν με 140$ δηλωμένη αξία, 3 ευρώ τελωνείο. Επίσης έχω φέρει μικρότερα δέμα με τη πραγματική του αξία, ~300$ χωρίς να πληρώσω τελωνείο... Άβυσσος η ψυχή του τελωνείου :-\
ΥΓ2: Έχε στο νου σου οτι αν το τσίμπαγες απο εδώ θα πλήρωνες πάνω απο 1500 ευρώ, έτσι και να σε "πιάσει" δε θα σου πολύ-κακοφανεί :P
Kotsovolos:
οταν ειχα παρει εγω το μπλοκε απο αμερικα μου το ειχε τιμολογησει 50$ και δεν πληρωσα τελωνειο
elefas:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Και να κάνω την κρίσιμη ερώτηση :
Έστω μου τα υποτιμολογεί ας πούμε στα 100 ευρώ. Φτάνει το δέμα στο τελωνείο, φωνάζουν και εμένα να το παραλάβω και ο τελωνειακός αποφασίζει να το τσεκάρει και το ανοίγει. Βλέπει τι περιέχει μέσα και κρίνει ότι το κόστος είναι παραπάνω. Τι συμβαίνει τότε; Θα κληθώ να πληρώσω παραπάνω δασμούς (προφανώς), κάποιο πρόστιμο για την υποτιμολόγηση; Και αν κρίνει αυτός ότι είναι πολύ πιο πάνω από την πραγματικη τιμή θα πρέπει να πληρώσω και ...κερατιάτικα;;;; Πολύ θεωρητική η ερώτησή μου αλλά αν κάποιος γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί σε αυτή τη περίπτωση αν γίνεται ας ενημερώσει.
VasmaV:
εσύ δεν θα πας στο τελωνείο, θα σου ρ8ει στο ταχυδρομείο το δέμα με το ανάλογο ποσο....
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version