Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Δύο τροχοί (Μηχανές)  (Read 226195 times)

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

August 04, 2011, 07:39:55 PMReply #480

Offline gianic

Re: Δύο τροχοί (Μηχανές)
« Reply #480 on: August 04, 2011, 07:39:55 PM »
Καλοτάξιδο Γιάννη! Οπότε, τώρα έχεις 2 Honda; :P

Ακριβως. Αν και με βλεπω με miata συντομα παλι!

2.5l NC Turbo
Completely stock internals
Garrett GT28
Custom tubular exhaust manifold
Bosch 850cc EV14 Injectors
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
EVO VIII 17x8 wheels 235/40/17
Koni Yellow shocks w/progress springs
320hp

#breakingtherodbreakingtherod
NA engines - The engines with never-ending lag

August 04, 2011, 11:13:57 PMReply #481

Offline Στέλιος - fess

« Reply #481 on: August 04, 2011, 11:13:57 PM »
Πολύ όμορφο.
Αυτή η γενιά έχει λιγότερο "πολεμικά" χαρακτηριστικά από τα τελευταία cbr, με πιο touring χαρακτήρα.
Καλές βόλτες!!!

Πίσω Γιάννη τα καράβια;;; Πάλι miata, μετά το θηρίο;
White na 1991

il motorsport authorised dealer

www.hoods.gr    coming soon

https://www.facebook.com/mx5hoods

https://www.facebook.com/hoods.gr

August 04, 2011, 11:24:15 PMReply #482

Offline pib

« Reply #482 on: August 04, 2011, 11:24:15 PM »
ρε Γιαννη εσυ μας ελεγες ποσο αρρωστος εισαι με τα naked αχαχαχα

αντε μεγεια το hondaki μ αρεσει κι εμενα πολυ !!

χαχα ξενερωσες με το s2k ε?  :oops:

August 05, 2011, 07:53:11 AMReply #483

Offline epicWin

« Reply #483 on: August 05, 2011, 07:53:11 AM »
gianic, πρώτον θα είχε ενδιαφέρον να επεκταθείς πάνω στο θέμα με το Στούκι, και δεύτερον πάνω στο θέμα του πόσο γαμάτο είναι να έχεις φαίρινγκ τελικά  ;D
Titanium Gray 04 Sporty

August 05, 2011, 08:40:56 AMReply #484

Offline gianic

« Reply #484 on: August 05, 2011, 08:40:56 AM »
Oσο για το fering χωρις εξοπλισμο (μπουφαν κλπ) λιγα πραγματα κανει!!! Με πηρε και με σηκωσε χτες εθνικη που το ανοιξα λιγο!
Αλλα απο  γκαζι το ατιμο αλλο τιποτα. Πρωτη φορα λεω στη ζωη μου οτι ειναι υπερβολικο για χρηση δρομου.

2.5l NC Turbo
Garrett GT28
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
320hp

August 05, 2011, 09:54:25 AMReply #485

Offline xenos

« Reply #485 on: August 05, 2011, 09:54:25 AM »
παιδια κι εγω μολις αγορασα ενα cbr600f του 2003. πλακα εχουν τελικα τα ι4 αν και ακουγονται σαν κουνουπια :p

Kαλοτάξιδο και αγρατζούνιστο Γιάννη!  :good:

και δεύτερον πάνω στο θέμα του πόσο γαμάτο είναι να έχεις φαίρινγκ τελικά  ;D

:llol: :good:

Oσο για το fering χωρις εξοπλισμο (μπουφαν κλπ) λιγα πραγματα κανει!!!

Δεν έχεις μπουφάν ρε συ?  >:a
Εγώ κατάλαβα ότι το κράνος μου έχει πολλούς αεροδυναμικούς θορύβους (που μέχρι τώρα δεν είχα ακούσει τπτ)

Αλλα απο  γκαζι το ατιμο αλλο τιποτα. Πρωτη φορα λεω στη ζωη μου οτι ειναι υπερβολικο για χρηση δρομου.

:excited:
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

August 05, 2011, 11:13:02 AMReply #486

Offline gianic

« Reply #486 on: August 05, 2011, 11:13:02 AM »

Δεν έχεις μπουφάν ρε συ?  >:a
Εγώ κατάλαβα ότι το κράνος μου έχει πολλούς αεροδυναμικούς θορύβους (που μέχρι τώρα δεν είχα ακούσει τπτ)

Δεν φοραω καλοκαιρι μεσημεριατικα ποτε μπουφαν. Πιο πιθανο ειναι να ζαλιστω και να λιποθυμισω απο τη ζεστη παρα να πεσω απο τη μηχανη!
Βεβαια κρανος παντα αν και μου χαλαει το μαλλι. ;D

2.5l NC Turbo
Garrett GT28
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
320hp

August 05, 2011, 12:31:54 PMReply #487

Offline SIMOS

« Reply #487 on: August 05, 2011, 12:31:54 PM »
παιδια κι εγω μολις αγορασα ενα cbr600f του 2003. πλακα εχουν τελικα τα ι4 αν και ακουγονται σαν κουνουπια :p

Καλορίζικο Γιάννη !  Πολύ ωραίο !  Από τις μηχανές που θα γούσταρα πολύ να έχω !!!!  :good:
Q: Ari, what is the secret to Finnish drivers being so quick?
Ari: I think we all have the same problem, empty head and heavy right foot
Ari Vatanen

August 05, 2011, 01:46:26 PMReply #488

Offline gianic

« Reply #488 on: August 05, 2011, 01:46:26 PM »

Καλορίζικο Γιάννη !  Πολύ ωραίο !  Από τις μηχανές που θα γούσταρα πολύ να έχω !!!!  :good:

να δω τι αλλο θα θυμηθεις να κανεις στα γεραματα εσυ!

Ευχαριστω παιδια! Μεχρι στιγμης ειμαι πολυ ευχαριστημενος!

2.5l NC Turbo
Garrett GT28
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
320hp

August 05, 2011, 02:17:04 PMReply #489

Offline opelcorsa12

« Reply #489 on: August 05, 2011, 02:17:04 PM »
Μια και μπαίνουν τα καινούρια μας μηχανάκια, ασ βάλω μια κι εγλω το δικό μου ( το έχω κανα 4μηνο βέβαια ήδη) :)

Ps. To ducati είναι όχι το πλοίο απο πίσω :D

August 05, 2011, 02:49:31 PMReply #490

Offline gianic

« Reply #490 on: August 05, 2011, 02:49:31 PM »
Μια και μπαίνουν τα καινούρια μας μηχανάκια, ασ βάλω μια κι εγλω το δικό μου ( το έχω κανα 4μηνο βέβαια ήδη) :)

Ps. To ducati είναι όχι το πλοίο απο πίσω :D

Μεγειες! Πολυ ομορφο!

2.5l NC Turbo
Garrett GT28
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
320hp

August 05, 2011, 08:20:11 PMReply #491

Offline epicWin

« Reply #491 on: August 05, 2011, 08:20:11 PM »
Θα πάμε καμια μηχανότσαρκα?
Titanium Gray 04 Sporty

August 05, 2011, 08:56:57 PMReply #492

Offline Kostas2B

« Reply #492 on: August 05, 2011, 08:56:57 PM »
Εγω και ο el loco μεσα για βολτα...

Ψαχνοντας το internet βρηκα αυτο το ποστ σε καποιο forum:

Καποιος ζηταγε πληροφοριες για το πως γινετε η σουζα, επειδη το θεμα κλειδωθηκε και δεν προλαβα να απαντησω, παραθετω τη δικη μου τεχνικη...:

Υπάρχει λόγος να κάνω σούζες εκτός από την επίδειξη? Ναι! Ο έλεγχος του δεξιού καρπού σε ελάχιστες μοίρες περιστροφής μπορεί να μας σώσει. Η σούζα είναι επίδειξη, είναι όμως και άσκηση και όπως ένας κιθαρίστας κανει ασκήσεις για τα δάχτυλα του ετσι και ενας μοτοσικλετιστής πρεπει να ασκεί τις ικανότητες του.

Να η δική μου τεχνική και αφορά το δικό μου στύλ!
Κάθε μηχανή έχει το χαρακτήρα της μα όλες ταιριάζουν στη κλιμάκωση των ταχυτήτων ως προς την ιπποδύναμη τους.
Η "σωστή" ή ικανότερη ταχύτητα λοιπόν στο κιβώτιο στην ανύψωση μιας μοτο είναι η "δεύτερη".
"Δευτέρα" λοιπόν στο κιβώτιο και "ανεβαίνω" απο τις "μικρομεσαίες" στις "μεσαιες" με 2/3 επιτάχυνση, φτάνοντας στις "μεσαίες" επιταχύνω με "φουλ" γκάζι συμπλεκτάροντας (*1), (οχι αποσυμπλέκοντας, έχει διαφορα) ελαφρα και σηκώνω το κεφάλι, σαν μια φυσική κίνηση αυτη η ενέργεια τεντώνει λιγο τα χερια (αυτο λεμε "τράβηγμα") και φερνει τον κορμό προς τα πισω, σαν να θέλουμε να δουμε μακριά, προσοχή! η μοτοσυκλέτα με αυτη τη τεχνική σηκώνεται πολυ εντυπωσιακά και γρήγορα χωρις να μπεί σε υψηλές περιστροφές ο κινητήρας (κατι που δε θέλουμε!) και λειτουργεί στη ροπή εκει δηλ. που έχουμε γκάζι να παίξουμε (και οχι "κρεμασμένοι" στα κόκκινα). Παρολα αυτα η "δευτέρα" ειναι λιγο "νευρική" σαν ταχύτητα και δεν τη προτιμώ για σουζες διάρκειας. Η αλλαγή σε "τρίτη" γίνετε με "φυσικό" τρόπο, δεν θέλει δηλ. καμια ιδιαίτερη μαγκιά και συνήθως τη πραγματοποιώ αμεσως μετά το σήκωμα. Γρήγορη αλλαγή απο "δευτέρα" σε "τρίτη" με κλείσιμο-άνοιγμα του γκαζιού στα 2/3 (κανόνας iznogood), ποτε φουλ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ! Αυτη η διαδικασία επαναλαμβάνεται έως και τη τελευταία ταχύτητα, μονο που η διαφορά ειναι πως ενω στις χαμηλες ταχύτητες κιβωτίου το μηχανακι ειναι "νευρικο" ως προς το γκάζι, τωρα δεν αντιδρά γρήγορα στον δεξιό καρπό και έχει πιό "καντιλάτη" θέση οπότε και δε βλέπεται που πηγαίνετε και ή πρέπει να σηκωθήτε ή πιο εύκολα βγείτε δεξια/αριστερα, όπου σας κανει κέφι. Η διατήρηση της ισσοροπίας και η προσπάθεια να διατηρηθεί η μοτοσυκλέτα στον αέρα γίνετε και με το καρπό του δεξιού χεριού αλλα ακομη πιο καλα με τον κορμο, "τραβαμε" πίσω σαν να θέλουμε να δουμε μακρια, κλείνουμε γκάζι αν το παρακάνουμε! Σε μεγαλα κυβικά δε χρειάζεται η χρήση πίσω φρένου(*2) τα κανει ολα ο κινητήρας.
Το κατέβασμα της μηχανής πρέπει να γίνει ευλαβικά, αφήνουμε γκάζι για να "σπάσει" η ισορροπία και αμέσως σταδιακά με το κατέβασμα το εμπρός τροχού ανοίγουμε γκάζι για να προσγειωθούμε ομαλά. Αν το κατεβάσετε χωρίς γκάζι μάλλον θα σπάσετε τα "αυγά" σας ή στη περίπτωση που έχετε japan θα αρχίσει το "tankslapping"... (καλα μη βαράτε, σίγουρα έχετε αλλάξει τα "μαμα" ελατήρια)
Οσο και αν σας φαίνεται παράξενο, η "πρώτη" δεν ενδείκνυται για πρωτάρηδες (αν και αυτοι την κανουν συνήθως!). Η πρώτη ειναι και η πιο επικίνδυνη. Η "πρώτη" σηκώνει χωρίς συμπλέκτη, ΠΡΟΣΟΧΗ! οχι συμπλέκτη στη "πρώτη"!!!

(*1) Γίνεται και χωρις συμπλέκτη, φουλ γκάζι εκει που ροπιάζει το εργαλείο μα η απογείωση διαρκεί πιο πολύ και "ανεβάζει" τον κινητήρα στα ψηλά του με σύνηθες αποτέλεσμα τη "χαμηλή πτήση"!
(*2) Σε περίπτωση που έχουμε δεύτερο άτομο (ποίος τρελός αραγε θα 'ναι), η χρήση του πισω φρένου κρίνεται απαραίτητη! Μη κάνετε σούζες με δεύτερο ατομο! σπάει πιο εύκολα η ισορροπία... προς τα ΠΙΣΩ!

Φιλικά, και με πολύ αγάπη στους φίλους με τα SS που προσπαθούν με "σπασμένη" πρώτη να εξακολουθούν να σπάνε τα νεύρα μου.
Και μη ξαναρωτήσετε: "πως το κανει?". Αυτο ειναι και δεν ειναι και τιποτα το ιδιαίτερο.
Καλο μάθημα, και μη ξεχνάμε..., δεν ειναι για επίδειξη!

Και μια τελευταια τροποποιηση στην τεχνικη. Προσοχη αν εχετε μονοδρομο συμπλεκτη..., δεν εχετε φρενο κινητηρα...

Δοκιμαζει κανεις καμια σουζα?Συμφωνειτε με αυτη την τεχνικη?

total black NC

August 06, 2011, 08:14:54 PMReply #493

Offline option-D

« Reply #493 on: August 06, 2011, 08:14:54 PM »
Είδα εχθές αυτό  :o

Εντελώς διαστημικό....
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

August 07, 2011, 12:35:58 AMReply #494

emilmx

• Guest