!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Δύο τροχοί (Μηχανές)
Kostas2B:
Σημερα ειπαμε με κατι φιλαρακια να παμε μεχρι Θηβα να πιουμε ενα καφε...Πιανουμε παλια εθνικη,εγω μπροστα και μεχρι την Οινοη που ξερω απ'εξω το δρομο πηγαιναμε αρκετα γρηγορα.Μετα ειπα να χαλαρωσω λιγο και στις κατηφορικες στροφες πριν τις Ερυθρες εκατσα τριτος.
Σε μια αριστερη παρατεταμενη,εχω ανοιχτει δεξια πριν την στροφη,πλαγιαζω προς το κεντρο της,αλλα εκανα το λαθος και σηκωσα τη μηχανη πριν την εξοδο της στροφης.Το αποτελεσμα ηταν να κατευθυνομαι προς την μπαριερα και λιγο απο την ολιγωρια μου και πολυ απο την απειρια μου,η στροφη με "τραβηξε" εξω στην εξοδο.Πατησε ο μπροστα τροχος το χωμα στην ακρη του δρομου μετα την ασφαλτο,επεσα εγω,και η μηχανη συρθηκε 5-6 μετρα προς το κεντρο του δρομου.
Το αποτελεσμα ηταν : γρατζουνισμενο φτερο αριστερα,φλασακι,μανιταρι,ενα μικρο ραγισμα στο φερινγκ,σπασμενη καρινα,ζημια στην εξατμιση και στραβωμενο πενταλ ταχυτητων. Εγω το μονο που επαθα ηταν να σκισω ελαχιστα το μπουφαν.
Καθαρα δικη μου μ@λακια,τα εχω βαλει με τον εαυτο μου ολη μερα.
Στο γυρισμο,εχοντας μπροστα τον ενα φιλο με ενα ΚΤΜ 690 SM,μπορεσω να παρω καποιες σωστες θεσεις οδηγησης,αφου αυτος ειναι πιο εμπειρος και αρκετα καλυτερος απο μενα.Μου ειπε οτι καθως πηγαιναμε ημουν αρκετα "σφιγμενος",παρολο που κινουμασταν γρηγορα,αλλα δεν εβγαζα γονατο,ουτε σωμα στις στροφες,παρα μονο πλαγιαζα.Αυτο και μονο με βοηθησε καπως να ξεπερασω το συμβαν.
Manolis:
Δυστυχώς τα οδηγικά λάθη πληρώνονται και ιδιαίτερα στις μηχανές ακριβά.
Ευτυχώς που δεν έπαθες εσύ κάτι γιατί μπροστά σ αυτό όλα τα άλλα δεν έχουν καμία σημασία.
Επίσης και με το να τα έχεις βάλει με τον εαυτό σου δεν κερδίζεις κάτι.Λάθη στην οδήγηση κάνουμε
όλοι,άλλες φορές τα πληρώνουμε και άλλες όχι.
Περαστικά (ευτυχώς σε ότι αφορά τις λαμαρίνες και τα πλαστικά)
Kostas2B:
Ευχαριστω Μανωλη...
Αυτο που εχω αρχισει και συνειδητοποιω ειναι οτι αν δεν εισαι 100% συγκεντρωμενος στην οδηγηση μοτοσυκλετας,εισαι χαμενος...Οχι οτι μεχρι τωρα οδηγουσα σα βλακας,αλλα επειδη ειμαι σχετικα νεος οδηγος σε μοτο,πρεπει να σκεφτομαι τη παραμικρη κινηση και θεση της μηχανης αλλα και του σωματος μου,πριν απο μια στροφη,κατα τη διαρκεια της και στην εξοδο της...Ετσι ωστε ολα αυτα να αρχισουν να βγαινουν «μηχανικα» αργοτερα!
Οπως οταν αλλαζεις ταχυτητες,δε σκεφτεσαι οτι πρεπει να πατησεις συμπλεκτη αλλα το κανεις...
Τελος,πιστευω οτι θα μου εκανε πολυ καλο να περασω ενα σχολειο οπως το california superbike school!!!
xenos:
Αφού δεν χτύπησες εσύ, όλα τα άλλα είναι ασήμαντα.
el loco:
παλι καλα που δεν επαθες τιποτα κωστα!!!εχω παθει και εγω παρομοιο σκηνικο.. καθε εμποδιο για καλο. με αυτο που εγινε θα γινεις ακομα καλυτερος και πιο προσεκτικος..οταν παθαινεις,μαθαινεις...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version