!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Δύο τροχοί (Μηχανές)
iliasfyntanidis:
Αυτή είναι η μαγεία της μοτοσυκλέτας...Προσαρμόζεσαι στις συνθήκες ανα πάσα ώρα και στιγμή.Για αυτό λένε ότι η μοτοσυκλέτα σε κρατάει πάντα νέοΤο μυαλό και το σώμα δουλεύν συνέχεια.Για το τρίτο πράγμα μόνο μπορείς να αισθάνεσαι υπεύθυνος 100%.Για τα άλλα δύο απλά συνυπεύθυνος.Και λέω συνυπεύθυνος διότι εσύ κρίνεις τον δρόμο και το πως θα στρίψεις,φρενάρεις,σταθείς γενικότερα ενώ εσύ συνέχεια ψυχολογείς τους οδηγούς που βρίσκονται γύρω σου και προσπαθείς να κάνεις μαντεψιά για τισ ενέργειες τους.
aero21:
Πριν 2 χρόνια στη Θηβών πήγαινα ωραία και καλά και σε ένα στενό πετάγεται ένας ούτε στοπ ούτε τίποτα με μία clk. Το αμάξι έπαθε 5000€ ζημιά και φτηνά τη γλίτωσα. Αν ήμουν με μηχανή όσο προσεκτικός και να ήμουν 1.δε θα τον είχα δει πιο πριν γιατί βγήκε από στενό 2. η ζημιά στο scooter μπορεί να μην ήταν 5000 € επειδή κάνει λιγότερο αλλά εγώ μπορεί να πήγαινα και για ολική... Δε πα να είσαι 200% προσεκτικός θέλει να έχεις και τύχη γιατί είσαι τελείως εκτεθειμένος
Liakos:
--- Quote from: iliasfyntanidis on December 14, 2011, 01:26:02 PM ---Προσαρμόζεσαι στις συνθήκες ανα πάσα ώρα και στιγμή.Για αυτό λένε ότι η μοτοσυκλέτα σε κρατάει πάντα νέοΤο μυαλό και το σώμα δουλεύν συνέχεια.Για το τρίτο πράγμα μόνο μπορείς να αισθάνεσαι υπεύθυνος 100%.Για τα άλλα δύο απλά συνυπεύθυνος.Και λέω συνυπεύθυνος διότι εσύ κρίνεις τον δρόμο και το πως θα στρίψεις,φρενάρεις,σταθείς γενικότερα ενώ εσύ συνέχεια ψυχολογείς τους οδηγούς που βρίσκονται γύρω σου και προσπαθείς να κάνεις μαντεψιά για τισ ενέργειες τους.
--- End quote ---
Συμφωνω με τα της προσαρμογης. Οταν κυκλοφορεις βραδυ σε αγνωστο δρομο κ πατησεις λαδια ή λακουβα κ βρεθεις ξαπλα στη μεση του δρομου, ειναι κ αυτο ενα παραδειγμα προσαρμογης στις συνθηκες εκεινη τη στιγμη... ;) Προφανως κ ειμαι υπερβολικος, αλλα φυλαω τα ρουχα μου για να εχω τα μισα. Για το 3ο φυσικα ειναι προσωπικο θεμα. Δεν πιστευω οτι θα αλλαξω τροπο σκεψης απλα καβαλωντας ενα 2κυκλο, αλλα απο την αλλη δεν πιστευω οτι ολοι αυτοι οι επικινδυνοι στο δρομο ηταν απο πριν αποκτησουν μηχανη ηλιθιοι. Κατι προκυπτει στην πορεια. Ισως σε παρασειρει η ελευθερια της μηχανης. Δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως. :-\
aero21:
--- Quote from: Liakos on December 14, 2011, 01:47:21 PM ---
--- Quote from: iliasfyntanidis on December 14, 2011, 01:26:02 PM ---Προσαρμόζεσαι στις συνθήκες ανα πάσα ώρα και στιγμή.Για αυτό λένε ότι η μοτοσυκλέτα σε κρατάει πάντα νέοΤο μυαλό και το σώμα δουλεύν συνέχεια.Για το τρίτο πράγμα μόνο μπορείς να αισθάνεσαι υπεύθυνος 100%.Για τα άλλα δύο απλά συνυπεύθυνος.Και λέω συνυπεύθυνος διότι εσύ κρίνεις τον δρόμο και το πως θα στρίψεις,φρενάρεις,σταθείς γενικότερα ενώ εσύ συνέχεια ψυχολογείς τους οδηγούς που βρίσκονται γύρω σου και προσπαθείς να κάνεις μαντεψιά για τισ ενέργειες τους.
--- End quote ---
Ισως σε παρασειρει η ελευθερια της μηχανης.
--- End quote ---
Αυτό παίζει σε μεγάλο βαθμό. Βλέπεις 2 μέτρα αριστερά και δεξιά τιποτα από το αμάξι και σκέφτεσαι πως αν ήμουν εγώ ο οδηγός του αυτοκινήτου και με προσπερνούσε ένας απο αριστερά θα τον χιλιόεβριζα που παει να αυτοκτονήσει, αλλά εκείνη την ώρα η ελευθερία που έχεις σε ξεγελάει, λες πως κάνεις προσπέραση σε χρόνο dt και υπάρχει άνεση χώρου. Κάθε φορά που περνάει κάτι τέτοιο απο το μυαλό μου προσπαθώ να σκέφτομαι όπως αν ήμουν οδηγός του αυτοκινήτου που πάω να προσπεράσω αλλιώς κάνεις στη πορεία ότι να ναι, αυτό ειναι μεγάλη αλήθεια.
epicWin:
--- Quote from: Liakos on December 14, 2011, 01:11:44 PM ---
Το μεσο Ελληνικο δρομο, το μεσο Ελληνα οδηγο κ τριτον, το να μη γινω σαν το μεσο Ελληνα 2κυκλιστη. Ανεγκεφαλος. ::-
--- End quote ---
O μέσος Έλληνας 2κυκλιστής είναι ανεγκέφαλος και ο μέσος Έλληνας οδηγός είναι λοβοτομημένος. Τα θέματα για μένα είναι 2, 1ον σε ποιά κατηγορία ανήκουμε ειτε ως οδηγοί είτε ως 2κυκλοι και 2ον όπως αναφέρθηκε και πρίν, οτι ο 2κυκλος αναγκαστικά έχει αυξημένη την προσοχή του και την προσήλωση στην οδήγηση, και εν γένει την αντίληψη του δρόμου πιστεύω. Δεν θα δείς ποτέ θείες να κάθονται κολλημενες στα κλιπόν τους :P όπως κάθονται στα τιμόνια τους, ουτε μπαρμπάδες με 300 μυωπία (καλα τέτοιοι υπάρχουν μερικοι) ούτε να βάφονται/τηλεφωνουν/τρωνε/ξύνονται όταν οδηγούν μηχανή.
Ο δρόμος είναι ένα μεγάλο θέμα γιαυτό η ήδη αμυντική οδήγηση με μηχανή, γίνεται 3 φορές πιο αμυντική οταν είναι σε άγνωστο δρόμο. Η μηχανή λύνει πολλά προβλήματα, αλλα μπορεί να δημιουργήσει και άλλα μεγάλα. Διαλέγει κανεις και παίρνει
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version