!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Δύο τροχοί (Μηχανές)

<< < (203/214) > >>

iliasfyntanidis:
Το Modenas που έχεις μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με το Kaze r που έχω.Δάνεισε η Kawasaki τον κινητήρα στην Modenas.
Με 13000 χλμ. φίλε το λες και σχεδόν καινούργιο.Κρατά αυτό και δούλεψε το.Από τα καλύτερα παπιά που έχουν βγει.,Πιο τίμιο πεθαίνεις.
Εκτός και αν θέλεις να μπεις σε έξοδα.

selito:

--- Quote from: iliasfyntanidis on March 18, 2015, 01:02:16 PM ---Το Modenas που έχεις μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με το Kaze r που έχω.Δάνεισε η Kawasaki τον κινητήρα στην Modenas.
Με 13000 χλμ. φίλε το λες και σχεδόν καινούργιο.Κρατά αυτό και δούλεψε το.Από τα καλύτερα παπιά που έχουν βγει.,Πιο τίμιο πεθαίνεις.
Εκτός και αν θέλεις να μπεις σε έξοδα.

--- End quote ---

Είναι πραγματικά καινούριο, ειδικά φέτος που του έκανα και μεγάλο service [λάδια, φίλτρα, μπουζί, υγρά φρένων, λάστιχα (φόραγε ακόμα τα μαμά!!), μπαταρία]

Το θέμα είναι πως το συγκεκριμένο παπί βρίσκεται στην Λευκάδα (όπου και το εξοχικό) και είναι πλήρως ασύμφορο να το πηγαινοφέρνω με μεταφορική (γιατί δεν το κάνω αυτό οδικώς με τίποτα) κάθε καλοκαίρι..καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να βγει καλοκαίρι χωρίς παπί εκεί.!!  :exaclty:

Γι'αυτό σκέφτομαι την αγορά ενός άλλου, να είναι το ένα μόνιμα εδώ και το άλλο μόνιμα εκεί..

Sakis:
Δεν ξέρω τι budget διαθέτεις, αλλά έχεις σκεφτεί και το ενδεχόμενο να πάρεις ένα μεταχειρισμένο Kawasaki ninja 250cc.
Είναι οικονομικό για μέσα στην πόλη, είναι kawasaki σκυλί δεν καταλαβαίνει τίποτα, έχει και τελική 170χλμ και μπορείς να πας και μακρινές βόλτες έως και κοντινά ταξίδια μέχρι και δικάβαλος. Πιστεύω θα το ευχαριστηθείς πολύ περισσότερο από ένα παπί.

ΥΓ. εγώ έχω ένα Yamaha fazer 600 χρόνια τώρα και πίστεψε με το ΜΧ5 γενικά το κυκλοφορώ ελάχιστα, θα έλεγα ότι σαν πρώτο όχημα έχω την μηχανή και έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα μαζί της και κάποιες χώρες του εξωτερικού μαζί της. Οπότε η συμβουλή μου είναι αν πάρεις κάτι λίγο πιο μεγάλο και δεις τα οφέλη που σε παρέχει μια μηχανή θα καραγουστάρεις και εκτός πόλης.

selito:

--- Quote from: Sakis on March 18, 2015, 01:58:42 PM ---Δεν ξέρω τι budget διαθέτεις, αλλά έχεις σκεφτεί και το ενδεχόμενο να πάρεις ένα μεταχειρισμένο Kawasaki ninja 250cc.
Είναι οικονομικό για μέσα στην πόλη, είναι kawasaki σκυλί δεν καταλαβαίνει τίποτα, έχει και τελική 170χλμ και μπορείς να πας και μακρινές βόλτες έως και κοντινά ταξίδια μέχρι και δικάβαλος. Πιστεύω θα το ευχαριστηθείς πολύ περισσότερο από ένα παπί.

ΥΓ. εγώ έχω ένα Yamaha fazer 600 χρόνια τώρα και πίστεψε με το ΜΧ5 γενικά το κυκλοφορώ ελάχιστα, θα έλεγα ότι σαν πρώτο όχημα έχω την μηχανή και έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα μαζί της και κάποιες χώρες του εξωτερικού μαζί της. Οπότε η συμβουλή μου είναι αν πάρεις κάτι λίγο πιο μεγάλο και δεις τα οφέλη που σε παρέχει μια μηχανή θα καραγουστάρεις και εκτός πόλης.

--- End quote ---

Σάκη, γενικά σαν άνθρωπος είμαι λάτρης των 2 τροχών πολύ πιο πολύ από τα αυτοκίνητα.
Έχω οδηγήσει κατά καιρούς gsxr750, zx6r, r1, cbr1100xx..και ταπεινή μου γνώμη είναι πως το ninja250 είναι η ντροπή των μηχανών..δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να δώσω τόσα λεφτά για ένα wannabe street με λάστιχο σαν το modenas μου..με τα ίδια λεφτά θα προτιμούσα να πάρω ένα DukeII.
Δεν ψάχνω ούτε μηχανή να φτάνω τελικές, ούτε να κάνω ταξίδια, αν έψαχνα κάτι τέτοιο θα πήγαινα ή σε bmw ή σε yamaha ΜΕΓΑΛΟΥ κυβισμού.

Δεν έχω στόχο όμως να σκοτωθώ γιατί πέρα από την πλάκα ο συνδυασμός μηχανή και Ελλάδα είναι ό,τι πιο επικίνδυνο και γι'αυτό απλά ψάχνω κάτι να μου προσφέρει οικονομία και ευκολία στην καθημερινή μου μετακίνηση.

Ταξίδια προτιμώ να τα κάνω με το αμάξι, έχω κάνει πιο παλιά με μηχανή και συμφωνώ πως η αίσθηση είναι το κάτι άλλο αλλά δεν θέλω να παίζω με τις πιθανότητες να με κλαίει η μάνα μου ούτε οι κολλητοί μου..φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά ;)

Υ.Γ. ήμουν λίγο εριστικός, το ξέρω αλλά έχω χάσει καλούς φίλους από μηχανές και δεν θέλω να ξαναέρθω σε παρόμοια κατάσταση. Οι μηχανές αυτές είναι για να τους πίνεις το αίμα, και στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοιους δρόμους ούτε ευσυνείδητους οδηγούς...το μόνο μέρος που μπορείς πραγματικά να τις χαρείς είναι στην πίστα και πουθενά αλλού (εκτός αν θέλεις να κάνεις πάνω κάτω πάνω κάτω την Εγνατία ή την Αττικη- και να φας και το δωράκι απο την τροχαία)

Φιλικά πάντα  :exaclty: :exaclty:

Sakis:
Φίλε Selito φάσκεις και αντιφάσκεις σε αυτά που λες.
Θεωρείς τις μηχανές επικινδυνες και σκοτώστρες αλλά παρόλα αυτά θέλεις να αγοράσεις δίτροχο, έστω και παπάκι δεν πάυει να είναι δίτροχο άρα και επικίνδυνο. Λευκάδα πήγα πέρυσι με την μηχανή και οι δρόμοι που έχετε εκεί είναι τρις χειρότεροι, οπότε είτε οδηγάς παπάκι είτε οποιαδήποτε άλλη μηχανή το ίδιο επικίνδυνο είναι. Αν και πιστέυω με ένα ON OFF θα ήταν πιο ασφαλές στην Λευκάδα.
Και για να λέμε το αληθές, το παππάκι είναι 10 φορές πιο επικίνδυνο από μια μεγαλύτερη μηχανή.
1) έχει πολύ μικρές ροδίτσες με πολύ μικρό λάστιχο προδιαγραφόν για τον π@υτσο που σημαίνει ότι σε ένα απλό πλαγιασματάκι σε βρεγμένο δρόμο (όχι κατα αναγκη λόγο βροχής) οι πιθανότητες να γλυστρίσεις και να πέσεις είναι εκθετικά πολύ περισσότερες σε σχέση με μια μεγαλη μηχανή που τα λάστιχα της κοστίζουν 380ευρώ η δυάδα είναι δίγομα με τεχνολογίες τελευταίας γενιάς.

2) Τα φρένα σε ένα παπάκι είναι τελείως κλαιν μαιν, το οποίο μπορεί να πιάσει ταχύτητες μέχρι και 90χλμ και δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει με την καμία σε ένα εκτάκτου ανάκγης φρενάρισμα εάν χρειαστει, αντίθετα μια μεγάλη μηχανή έχει φρενάρισμα καλύτερο και από το μχ5 σε πολλές περιπτώσεις

3) το παππάκι δεν έχει καθόλου δύναμη να τραβήξει σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνει κάποια απότομη επιτάχυνση ή κάποιον ελιγμό για να αποφύγεις κάποιο εμπόδιο είτε έιναι αυτοκίνητο, λεωφορείο είτε οτιδήποτε άλλο.

4) οι μηχανές δεν είναι απικίνδυνες από μόνες τους περισσότερο από ότι ένα αμάξι, λόγο μικρότερου όγκου μπορείς να αποφύγεις πολλές επικινδυνες καταστάσεις με κάποιον ελιγμό ενώ με το αμάξι αντίστοιχα απλά θα πατούσες φρένο και θα έκανες το σταυρό σου να είναι όσο πιο ανώδυνο γίνεται το χτύπημα. Τα φρένα της μηχανής αφού έχεις οδηγήσει όπως λες μεγάλες μηχανές θα ξέρεις ότι είναι πολύ καλύτερα από των αυτοκινήτων και χρειάζεσαι πολυ λιγότερο χρόνο και απόσταση για να φρενάρεις με ότι αυτό συνεπάγεται για την ζωή σου. Το δικό μου το fazer πιστεύω ότι φρενάρει καλύτερα από όλα τα μχ5 του forum εδώ μέσα. Όσον αφορά το κράτημα/πάτημα της μηχανής στο δρόμο είναι κλάσεις καλύτερο και ασφαλέστερο σε σχέση με ένα αμάξι, πάνε με 180χλμ με ένα συμβατικό αμάξι ή έστω και με το ΜΧ5 και πάνε αντίστοιχα με 180χλμ με ένα R6 και έλα πες μου σε ποιο από τα δύο παίζει το τιμόνη και κουνιέται πιο πολύ στο δρόμο και πιο από τα δύο σε προσφέρει πιο μεγάλη αίσθηση ότι το ελέγχεις και το πας όπου θες εσύ και δεν σε πάει όπου θέλει αυτό.

Τέλος θα πρέπει να πούμε και το πιο σημαντικό ότι στο 90% παίζει ρόλο ο οδηγός, αν εσύ πηγαίνεις κύριος οι πιθανότητες να σκοτωθείς είναι ελάχιστες (όχι απιθανες), αν όμως κάνεις σούζες ή πηγαίνεις γαμιώντας με σφίνες και κάνεις κόντρες μέσα στην πόλη τότε ναι όντως φλερτάρεις με τον Χάρο. Το ίδιο ισχύει όμως και με το ΜΧ5 αν οδηγάς σαν κύριος είναι αφαλές αυτοκίνητο αν όμως πηγαίνεις με τις μπάντες όλη την ώρα κάποια στιγμή θα το φάς το κεφάλι σου.

Η φιλοσοφία ότι οι μηχανές είναι επικίνδυνες για μένα ισχύει σε όσους δεν είχαν ποτέ μεγάλη μηχανή δικιά τους για καιρό ώστε να καταλάβουν όλα αυτά που αναφέρω πιο πάνω γιατί με το να πάρεις μία βόλτα ένα R1 εμένα δεν μου λέει τίποτα για κάπποιον που θέλει να πιστέυει ότι έχει άποψη για τις μηχανές. Γι αυτό και όσοι πήραν στην ζωη τους μεγάλη  μηχανή ποτέ δεν μπορέσανε να ξαναφανταστούνε την ζωή τους χωρις μηχανή.

Υ.Γ. Μπορεί το ύφος μου να είναι εριστικό αλλά οδηγάω μηχανή από 16 χρονών και τώρα είμαι 30 και ξέρω πολύ καλά τι παίζει στο χώρο των μηχανών, χωρίς παρεξήγηση

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version