!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Δύο τροχοί (Μηχανές)

<< < (202/214) > >>

selito:

--- Quote from: iliasfyntanidis on March 18, 2015, 11:39:14 AM ---Καλύτερα παπί για κοντινές αποστάσεις.

--- End quote ---

why is that?

Στο εξοχικό κατά καιρούς είχα και scooter και παπί, οι αποστάσεις πάνω κάτω ίδιες με αυτές που προανέφερα..δεν είδα καμία ουσιαστική διαφορά υπέρ του παπιού

iliasfyntanidis:
Σαν ποιότητα κύλισης το scooter είναι καλύτερο,αλλά σαν κόστος συντήρησης το παπί υπερέχει.
Έχω παπί 10 χρόνια και αλλάζω λάδια και φίλτρο κάθε 1000 χλμ.Κόστος κοντά στο 10άρικο.Αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να ρυθμίσεις βαλβίδες,να καθαρίσεις καρμπυρατέρ,φρενά κ.λ.π.
Είναι  τα πάντα πιο φθηνά,είναι πιο ανθεκτικό στην σκληρή χρήση,ή αγορά είναι γεμάτη από μεταχειρισμένα ανταλλακτικά κ.α.
Το scooter το πονάς πολύ περισσότερο, ιδίως αν το πάρεις καινούργιο.
Όσον αφορά το SHSH300 είναι το ΚΑΛΎΤΕΡΟ scooter με διαφορά αλλά είναι πανάκριβο-σε χώρο φόρτωσης υστερεί, συνειδητά επειδή διαθέτει μεγάλους τροχούς.
Γνώμονας σε αυτήν την επιλογή είναι καθαρά το κόστος και η αξιοπιστία και το παπί τα έχει στο τσεπάκι του και τα 2.

selito:

--- Quote from: iliasfyntanidis on March 18, 2015, 12:14:41 PM ---Σαν ποιότητα κύλισης το scooter είναι καλύτερο,αλλά σαν κόστος συντήρησης το παπί υπερέχει.
Έχω παπί 10 χρόνια και αλλάζω λάδια και φίλτρο κάθε 1000 χλμ.Κόστος κοντά στο 10άρικο.Αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να ρυθμίσεις βαλβίδες,να καθαρίσεις καρμπυρατέρ,φρενά κ.λ.π.
Είναι  τα πάντα πιο φθηνά,είναι πιο ανθεκτικό στην σκληρή χρήση,ή αγορά είναι γεμάτη από μεταχειρισμένα ανταλλακτικά κ.α.
Το scooter το πονάς πολύ περισσότερο, ιδίως αν το πάρεις καινούργιο.
Όσον αφορά το SHSH300 είναι το ΚΑΛΎΤΕΡΟ scooter με διαφορά αλλά είναι πανάκριβο-σε χώρο φόρτωσης υστερεί, συνειδητά επειδή διαθέτει μεγάλους τροχούς.
Γνώμονας σε αυτήν την επιλογή είναι καθαρά το κόστος και η αξιοπιστία και το παπί τα έχει στο τσεπάκι του και τα 2.

--- End quote ---

:good:

Έχεις κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο/-α παπί να προτείνεις?

iliasfyntanidis:
Θα σου προτείνω να μείνεις μακριά από Innova πρώτης γενιάς, τα οποία χτύπαγαν μπιέλα-ξεφτίλα για μηχανάκι της Honda.
Τα καλύτερα είναι τα Yamaha Crypton 135cc αλλά τα σηκώνουν τα κλεφτρόνια για πρωινό,οπότε προσοχή στο parking.
Έχω ένα Kawasaki Kaze r 115c.c. το οποίο αγόρασα καινούργιο το 201? και του πίνω το αίμα με καλαμάκι καθημερινά.
Αν σκοπεύεις να το κρατήσεις πάρε κάτι καινούργιο.
Honda,Yamaha, Modenas, αποτελούν σίγουρες λύσεις.

selito:
Δεν έχω σκοπό να το κρατήσω στην Πάτρα..πολύ!

Λογικά θα το έχω εδώ όσο καιρό θα είμαι ακόμα (2-3 χρόνια) και μετά θα πάει στο εξοχικό ως αντικατάσταση για το ήδη υπάρχων (modenas kriss 115cc, μοντέλο του 2000 με 13.000Km, κάνει κάθε καλοκαίρι χλμ, ούτε 1.000), οπότε το να πάρω καινούριο μου φαίνεται λίγο κρίμα και υπερβολή.

Τα χέρια μου πιάνουν, ειδικά σε μηχανάκια που είναι όλα τόσο πιο μικρά από τα αμάξια και πιο εύκολα, service μονος, καθαρισμούς μόνος, μικροεπισκευές μόνος..οπότε και "κακό" να μου βγει το μτχ θα μπορώ να το μαζέψω!

Σκέφτομαι για ένα Daytona Sprinter 125cc, υπάρχει κάποια γνώμη/εμπειρία για το συγκεκριμένο?

(το ενδεχόμενο του pxc δεν το έχω αποκλείσει ακόμα..θα δούμε)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version