Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων  (Read 210469 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

October 15, 2009, 09:36:27 PMReply #1035

Offline XrhstosZ

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων
« Reply #1035 on: October 15, 2009, 09:36:27 PM »
Καλά είχα δεί στο top gear ότι έκανε και rev matching μόνο του στα κατεβάσματα !!! Super?

Ισχυει πολυ καλο συστηματακι!

October 16, 2009, 11:05:27 AMReply #1036

Offline VasmaV

• Administrator
  • Total likes: 393
  • '100% of the shots you don't take, don't go in' WG
    • my cardomain
« Reply #1036 on: October 16, 2009, 11:05:27 AM »
το κανει και το προηγούμενο Μ3 με το SMG το rev matching. ;)
(Sorry, but you are not allowed to access the gallery)
myex -> MX-5 NC 1.8 SVP R.E.M.
Tochigi-Fuji LSD & FGR 4.44
MAZDASPEED Stabilizer Kit
MAZDASPEED Sport Springs (Jap-Spec)
Koni ADJUSTABLE Sport Shocks
Racing Beat Header, RSport GW Midpipe
Rota Fighter 16x7 ET40 6.4Kgrs
Goodyear EfficientGrip Performance
Front&Rear Airdam Skirts, MS Sideskirts

Topless is always better...

October 16, 2009, 11:31:47 AMReply #1037

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #1037 on: October 16, 2009, 11:31:47 AM »
Oπως και πολλα ακομα αυτοματα ;)
Το Ζ το κανει ακομα και στο χειροκινητο κιβωτιο ομως και αυτο ειναι το εντυπωσιακο!!!Μπορει να κατεβασει και τις 6 ταχυτητες την μια μετα την αλλη, μονο την πρωτη δεν θα βαλει ;)
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

October 16, 2009, 01:32:51 PMReply #1038

Offline Liakos

« Reply #1038 on: October 16, 2009, 01:32:51 PM »
Oπως και πολλα ακομα αυτοματα ;)

Κ εγω αυτη την εντυπωση ειχα...Θεωρω οτι ειναι "απαραιτητο" να το κανει το αυτοκινητο απο μονο του γιατι με την ελλειψη συμπλεκτη δεν μπορει να γινει...Εξαλλου οι περισσοτεροι κατοχοι αυτοματων κιβωτιων, δε φημιζονται για τις οδηγικες τους ικανοτητες(αλλα απο ανησυχιες καργα), οποτε θα ηταν αρκετα επικινδυνο να κατεβασεις σε ενα πισωκινητο.

Γιαννη ενδιαφερον το "αυτοματο" rev matching κατα το κατεβασμα, αλλα μηπως τελικα χανει μερος της "μαγειας" της οδηγησης?Μηπως σε κανει "τσαμπα μαγκα"? Στο μελλον δλδ θα μπαινεις στην πιστα,ή θα φτανεις στην αγαπημενη σου ορεινη διαδρομη, θα πατας το πληκτρο "race" κ το αμαξι θα την κανει μονο του σε αγωνιστικους ρυθμους κ εσυ θα απολαμβανεις τη φραπεδαρα σου...Προφανως κ ειμαι υπερβολικος αλλα πιστευω καταλαβαινεις τι εννοω... :)

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

October 16, 2009, 03:33:21 PMReply #1039

Offline Cascader

« Reply #1039 on: October 16, 2009, 03:33:21 PM »
Ήλια έχει μια λογική η σκέψη σου αλλά ας σκεφτούμε τι ποσοστό οδηγών χρησιμοποιεί heel&toe ή και πόσοι από αυτούς που το κάνουν το καταφέρνουν.Επίσης αισθάνομαι ότι δεν χάνεις και κάτι από την αίσθηση οδήγησης,δεν σου κόβει γκάζι,δεν σου χαλάει την υπερστροφή,αίσθηση του τιμονιού...εγώ το βλέπω πιο πολύ σαν σύστημα που προφυλάσσει εμένα από πιθανόν μπλοκάρισμα των τροχών σε απότομο κατέβασμα και το αυτοκινητό μου από τυχόν φθορές στο σύστημα μετάδοσης.Συν ότι έχω την εντύπωση πως το εν λόγω σύστημα δεν είναι standard.Αν θες το παραγγέλνεις.Πάντως όσοι το δοκίμασαν δεν το σχολίασαν αρνητικά, δεν τους έλειψε(ίσα ίσα το αναφέρουν σαν θετικό),άτομα δηλαδή που μπορεί να χρησιμοποιούν heel@toe πιο συχνά από ότι εμείς οι μέσοι καταναλωτές.

October 16, 2009, 03:55:20 PMReply #1040

Offline Liakos

« Reply #1040 on: October 16, 2009, 03:55:20 PM »
Nαι εχεις δικιο. Απλα εστιαζω στο αισθημα ικανοποιησης/ευχαριστησης που νιωθεις οταν καταφερεις ενα Χ στοχο κ στην προκειμενη περιπτωση οταν καταφερεις να χρησιμοποιεις το heel&toe. Με αλλα λογια ειναι το ταξιδι προς την Ιθακη αυτο που εχει τη "γλυκα".  :)

Σιγουρα, ομως οπως εγραψα κ εγω ειναι ενα βοηθημα που αυξανει την ενεργητικη ασφαλεια του αυτοκινητου.

Κ για να επανελθω εντος θεματος, οταν πρωτοειδα το 370 σε Best motoring αρκετων μηνων πισω, κατι με ξενισε στην εμφανιση του.Πλεον μαρεσει περισσοτερο η μασκα εμπρος, ενω το πισω συνεχιζει να μου προκαλει αναμικτα συναισθηματα.
Οσο αξιολογο αυτοκινητο κ αν ειναι ομως, σε αυτα τα χρηματα, σιγουρα δεν θα ηταν η επιλογη μου.Ποια Cayman,ποια Ζ4(το ΤΤ δεν υπαρχει καν)...Λιζα κ παλι Λιζα...

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

October 16, 2009, 04:17:16 PMReply #1041

Offline Cascader

« Reply #1041 on: October 16, 2009, 04:17:16 PM »
Εσύ δεν δίνεις απλά προτεραιότητα στο fun to drive.Εσύ είσαι εράστης της ανόθευτης οδήγησης!Εγώ όμως που θέλω και λίγο την άνεσή μου θα προτιμούσα ένα 370 ή μια Cayman.Βασικά καλύτερα το datsun μιας και το αγοράζεις συνηδειτά για αυτό που είναι και όχι για αυτό που φαίνεται, αντίθετα με την πλειοψηφία των αγοραστών των porsche.Και όπως είχε πει ένας γνωστός καθ'όλα συμπαθής και λίγο αφελής:"Σήμερα είδα ένα nissan που μοιάζει με ferrari.Καλό είναι?"Αυτός ήξερε μόνο τα almera,primera και το αείμνηστο cherry!Τι να του εξηγήσεις?

October 16, 2009, 04:17:27 PMReply #1042

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #1042 on: October 16, 2009, 04:17:27 PM »
Γιαννη ενδιαφερον το "αυτοματο" rev matching κατα το κατεβασμα, αλλα μηπως τελικα χανει μερος της "μαγειας" της οδηγησης?Μηπως σε κανει "τσαμπα μαγκα"?
Iσως δεν μπορω να εκφερω γνωμη για κατι που δεν εχω οδηγησει, απο οτι μου ειπαν παντως δουλευει εντυπωσιακα ειναι λες και αντιλαμβανεται το αμαξι ποτε κανεις κατεβασμα για να φρεναρεις και ποτε κανεις κατεβασμα για να ντριφταρεις!!! Η αληθεια ειναι πως αν θες να κανεις κατεβασμα για να φρεναρεις ειναι πολυ χρησιμο γιατι διευκολυνει πολυ τον κινητηρα. Επισης δεν θα εχεις και εξαρσεις δυναμης στα κατεβασματα για ντριφτ γιατι ας μην λεμε και βλακειες τα 300+ αλογα δεν τα κουμανταρεις ευκολα. Απο εκει και περα παντως το 370 ειναι μια απο τις εξαιρετικα σπανιες περιπτωσεις οπου μια εταιρια παιρνει ενα ηδη καλο αυτοκινητο το μικραινει, το δυναμωνει και το βαζει και σε διαιτα!

Και μιας και μιλησα για διαιτα...
Χθες το βραδυ (κατι που μαλλον θα επαναλαβω και σημερα) οδηγησα ενα αμαξι που δεν παιρνει αλλη διαιτα!!! Μια πανεμορφη Elise Mark2 !!! Προσφατα ενας φιλος μου την απεκτησε απο τον αδερφο του πατερα του (την αλλαξε για τα ματια μιας Maserati Granturismo) και ειπαμε οτι οταν σταματησει η βροχη και οι δρομοι ηρεμησουν οτι θα την επαιρνα μια βολτα, οπως και εγινε. Σε βρεγμενο δρομο τα Yokohama Advan που φορουσε δεν θα ελεγα οτι ηταν οτι καλυτερο αλλα ζεσταθηκαν γρηγορα. Ξεκιναμε απο το σπιτι μου με προορισμο Αγ. Στεφανο μεσο Λ.Κιφησιας.Οταν (με δυσκολια) μπαινεις μεσα ανακαλυπτεις οτι το αμαξι ειναι τραπεζι και εξαιρετικα χαμηλο στα 200μ απο το σπιτι στο πρωτο χαντακι κιολας το καταλαβα! Στο δρομο το αμαξι ειναι υποστροφικο οι στενοι εμπρος τροχοι ναι μεν σου δεινουν την αισθηση οτι το τιμονι θα σε οδηγησει εκει που θες και θα σε κατευθυνουν οπως πρεπει, αλλα αν ειναι κατι να χασει την πορεια του αυτο δεν θα ειναι ο κωλος το αμαξι θα χασει και τα μουτρα και θα φυγει ευθεια. Σε καμια περιπτωση δεν εψαξα να βρω τα ορια του αμαξιου, παντως οταν προκαλεσα υπερστροφη, που ερχοταν αρκετα δυσκολα, ταυτοχρονα ενιωθα οτι και οι εμπρος τροχοι καπου εχαναν, ισως βεβαια να εφταιγε και το βρεγμενο. Κατα τ' αλλα ευκολοδηγητο αμαξι δεν το λες. Η δυναμη του μοτερ (ο μικρος ΤΟΥΟΤΑ με τα 136 (?νομιζω?) ηταν αρκετη για το βαρος του αμαξωματος. Ο ηχος ομως ηταν πραγματικα αγριος και με το που ξυπναει το μοτερ το καταλαβαινεις, φυσικα και η θεση που ειναι τοποθετημενο σε προδιαθετει να το πιεσεις μονο και μονο για να το νιωσεις να στροφαρει σχεδον πανω στο σωμα σου!

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ αμαξι, με παρα πολλες ιδιαιτεροτητες βεβαια και αισθηση που λιγα αμαξια μπορουν να σου δωσουν!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

October 16, 2009, 05:11:40 PMReply #1043

Offline stathis

« Reply #1043 on: October 16, 2009, 05:11:40 PM »
Ποια Cayman,...Λιζα κ παλι Λιζα...

πρεπει να ειναι οντως παρα πολυ καλη εμπειρια η λιζα..

αλλα εχει πολλα αλλα..
1. δεν ξερω αν χωραμε (πες εστω οτι χωραμε)
2. δεν ξερω αν υπαρχει περιπτωση να κανουμε 300-350 χλμ σερι για ενα ταξιδι πχ..
3. ξερω τι ειδα μετα απο προσκρουση μιας λιζας...(νομιζω ο αλεξ ηταν που ειδε χειροτερα πραγματα μετα απο μετωπικη στην παραλιακη)
4. η χρηση για την οποια προοριζεται (trackdays) ειναι το 0,000001% της συνολικης χρησης που μαλλον θα της εκανα..

και ολα αυτα τα προσφερει η cayman s ενω με λιγα λεφτα επιπλεον αποκτας ΠΟΛΛΑ αλογα ως (εργοστασιακη, οχι κοκοκοσγουορθ) αναβαθμιση..

October 16, 2009, 05:20:46 PMReply #1044

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #1044 on: October 16, 2009, 05:20:46 PM »
Ποια Cayman,...Λιζα κ παλι Λιζα...

πρεπει να ειναι οντως παρα πολυ καλη εμπειρια η λιζα..

αλλα εχει πολλα αλλα..
1. δεν ξερω αν χωραμε (πες εστω οτι χωραμε)
2. δεν ξερω αν υπαρχει περιπτωση να κανουμε 300-350 χλμ σερι για ενα ταξιδι πχ..
3. ξερω τι ειδα μετα απο προσκρουση μιας λιζας...(νομιζω ο αλεξ ηταν που ειδε χειροτερα πραγματα μετα απο μετωπικη στην παραλιακη)
4. η χρηση για την οποια προοριζεται (trackdays) ειναι το 0,000001% της συνολικης χρησης που μαλλον θα της εκανα..

και ολα αυτα τα προσφερει η cayman s ενω με λιγα λεφτα επιπλεον αποκτας ΠΟΛΛΑ αλογα ως (εργοστασιακη, οχι κοκοκοσγουορθ) αναβαθμιση..
1.Χωραμε Σταθη γιατι δεν εχει προβλημα χωρων απλα ειναι δυσκολοπροσβασιμο το εσωτερικο της.
2.Δεν θα το κανεις ευκολα αυτο το σερι χλμ σε ελληνικους δρομους, επισης δεν ξερω και αν εχει τετοια χωρητικοτητα το ρεζερβουαρ της, μου φανηκε πολυ διψασμενη...
3.Αυτο δεν το εχω δει αλλα ετσι οπως την ειδα απο μεσα μαλλον σε καθε προσκρουση παει και χωνεται κατω απο καθε αμαξι και γενικα νιωθεις οταν την οδηγεις εκτεθειμενος.
4.Και σε μικρες στριφτερες διαδρομες παντως την χαιρεσαι η ετσι νομιζω τουλαχιστον.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

October 16, 2009, 05:22:26 PMReply #1045

Offline stathis

« Reply #1045 on: October 16, 2009, 05:22:26 PM »
γιαννης = μπριζας... :)

και ειναι πανεμορφη η ατιμη...

October 16, 2009, 05:23:30 PMReply #1046

Offline Liakos

« Reply #1046 on: October 16, 2009, 05:23:30 PM »
1oν: @#%@^&&*&#@:
2ον: To βρηκα, τι κερδιζω? :P

Σταθη εγω χωραω ανετοτατα κ ειμαι 1.83 και 86 κιλα.Ειναι πιο ανετο αποτι το μιατα μου ως προς το διαθεσιμο υψος, εξισου ανετο ως προς το μηκος για τα ποδια αλλα πολυ στριμωγμενο ως προς το πλατος...Ολα αυτα βεβαια εφοσων καταφερεις να μπεις χωρις να προκαλεσεις το γελιο σε οσους σε κοιτανε(καλα το να βγεις ειναι μια τραγωδια :P).

Γτ ρε Σταθη?Δλδ ο Sabas με τα Κayaba κ τα bucket δε θα κανει ταξιδια 300+χλμ?Συνηθεια πιστευω ειναι...Απλα οι αποσκευες με κουριερ... :P

Το οτι θα δεις κομματια το fiberglass δεν παει να πει οτι ο κλωβος ασφαλειας παραμορφωθηκε...Το πλαισιο της Λιζας ειναι απο τα πιο ακαμπτα που εχουν κατασκευαστει ever.Ωστοσο δε μπορω να πω με σιγουρια οτι αυτο μεταφραζεται κ σε παθητικη ασφαλεια... :-\

Ωραια κ η Cayman... :)

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

October 16, 2009, 05:27:39 PMReply #1047

Offline stathis

« Reply #1047 on: October 16, 2009, 05:27:39 PM »
Το πλαισιο της Λιζας ειναι απο τα πιο ακαμπτα που εχουν κατασκευαστει ever.Ωστοσο δε μπορω να πω με σιγουρια οτι αυτο μεταφραζεται κ σε παθητικη ασφαλεια... :-\

η παθητικη ασφαλεια ειναι μηδαμινη..2 περιστατικα εχω δει με τα ματια μου και τα 2 με το ιδιο τραγικο αποτελεσμα..
και πες οτι την παιρνεις την κουκλα και βγαινεις εξω να την χαρεις, να την ακουσεις κλπ...
εμπιστευεσαι λογω αυτης της ιδιαιτεροτητας του fiberglass τον τυπο που σου ρχεται απεναντι...? ειναι ρισκο..και δεν παιζεται κατι μικρο..
αλλιως δεν το συζητω...ποσες φορες εχω κατσει να τη χαζεψω παρκαρισμενη..

πες ρε γιαννη περισσοτερα που την οδηγησες

October 16, 2009, 05:32:37 PMReply #1048

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #1048 on: October 16, 2009, 05:32:37 PM »
Στο μηκος εγω ειμαι πιο ανετος απο ΝΒ στα ποδια και στο πλατος το ιδιο. Και ΟΚ μπαινεις δυσκολα με κλειστη κουκουλα (η χθεσινη ηταν και με ΗΤ) με ανοιχτη πηδας απο πανω και πατας οπου να 'ναι ετσι και αλλιως δεν εχει και πολλες μοκετες για να τις λερωσεις :P !!!
O φιλος/κατοχος της ειναι στις ιδιες αναλογιες με εμενα και τωρα που την ξερει (δλδ σε λιγοτερο απο μηνα) μπαινει ανετα και οταν ειναι ανοιχτη απλα πηδαει απο πανω με κλειστη την πορτα.
Ο θορυβος και η ζεστη απο το μοτερ κουραζουν λιγο, αλλα γενικα εγω προτιμω τα αμαξια να ειναι υσηχα χαμηλα.Κατι που μου αρεσει πολυ ομως ειναι οτι οταν το αμαξι ξεκινα και ειναι κρυο κανει ενα ανεβασμα περιπου 3000στροφες, σαν ξερογκαζια και μετα κραταει λιγο ψηλα το ρελαντι, γενικα σε φτιαχνει αυτο!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

October 16, 2009, 05:35:48 PMReply #1049

Offline Liakos

« Reply #1049 on: October 16, 2009, 05:35:48 PM »
Σταθη το πλαισιο ειναι αλουμινενιο κ κολλημενο με εποξικες κολλες...Απο fiberglass ειναι το αμαξωμα.Το αμαξωμα μονο ενεργεια μπορει να αποροφησει οσο αφορα στην ασφαλεια.Δε θα προστατευσει τον "ζωτικο" χωρο.

Τσεκαρετε αυτο το βιντεο....Το ειχε παρει το ματι μου οταν εψαχνα μτχ Λιζες βδομαδες πριν παραγγειλω το NC μου...Το ειχα κατεβασει στο pc κ το ελιωνα καθημερινα.Προκειται για την ιστορια της πρωτης γενιας της Elise.Απολαυση.... :exaclty:

http://video.google.com/videoplay?docid=-7072924456318931568&ei=n4PYSu2XFNTM-AbA6PmiCg&q=lotus+elise+story&emb=1

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High