Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων  (Read 219738 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

September 03, 2009, 01:45:06 PMReply #840

Offline george 1323

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων
« Reply #840 on: September 03, 2009, 01:45:06 PM »
Το οτι ειναι προβληματικες μπορεις να το διαπιστωσεις πανευκολα απο το ευαγγελιο των αντιπροσωπων το Αυτο Τριτη που τις εχει πρωτες στις λιστες βλαβων απο την μεταπωληση τους που ειναι πεθαμενη, απο τις πιο παλιες που βλεπεις civic 20ετιας ορθιο στο δρομο και τις 33 αντιστοιχης χρονολογιας ουτε με το κυαλι .

Μη συσχετίζεις την αξιοπιστία με τη μεταπώληση. Δυστυχώς η μεταπώληση εξαρτάται από το τι μυαλό κουμαντάρει κάθε λαός. Και θα σου δώσω ένα άλλο παράδειγμα. Εδώ τα seat/skoda τα θεωρούμε πολύ  κατώτερα από vw/audi, ακόμα προσπαθώ να πείσω αγύριστα μυαλά ότι δεν έχουν μεγάλες διαφορές και ότι τα μοτέρ είναι τα ίδια. Έξω γίνεται το ίδιο άραγε? Εδώ έχουμε κολλήσει σε παππουδίστικες αντιλήψεις.  :punish:

...αλλα δεν μπορω να δεχτω οτι πχ οι κορολιτσες οι "35άρες" αντιστοιχης χρονολογιας ειναι λιγοτερο αξιοπιστες.

Είναι απίστευτα αξιόπιστες, είναι όμως αντίστοιχα σπορτίφ???  :-X

Τελος δεν εχω γνωρισει πιο κολλημενους με τα αυτοκινητα τους ιδιοκτητες απο τους Αλφιστι (τουλαχιστον οσοι εχουν ιστορικες)  :P

Γεγονός, ο κολλημένος αλφίστι δεν το χει σε τπτ να σε σκοτώσει υπερασπιζόμενος το καμάρι του.  :exaclty:
Εκτος απο τα μοτερ υπαρχουν κ αλλες διαφορες στην ποιοτητα των αυτ/των.Κ μην ξεχναμε οτι ο καθενας πενευει το σπιτι του κ καλα κανει... ;)

September 03, 2009, 01:46:05 PMReply #841

Offline raftopoua

« Reply #841 on: September 03, 2009, 01:46:05 PM »
Παιδιά μην τρελαθούμε τελείως με αυτά που διαβασα στα τελευταία post για την Alfa Romeo...
Τα παραπάνω ανοίκουν στην σφαίρα της φαντασίας ή σε αυτοκίνητα 20ετιας. Έχουν περάσει πολλές Αλφα από τα χερια μου και θα τα είχα καταλαβει...
Από Alfetta GT, Alfasud, Giulietta, 33, 156 και τώρα 147. Πλέον όταν ακούω τέτοια πράγματα για την Αλφα καταλαβαίνω ότι τα έχει μεταδώσει κάποιος εγκάθετος. Τώρα για την γείωση... ασχολίαστο!
Και να πω και κάτι ακόμα. 1 φορά έχω ξεμείνει με αυτοκίνητο και ήταν με την mazdara από σπασμένο ψυγείο.
Τέλος οι Αλφα δεν ειναι για πυροβολημένους οδηγούς αλλα για άτομα που τους αρέσει πολύ  η σπορτιφ αισθηση και σχεδιαση.
Οι Αλφα δεν ειναι για πυροβολημενους γιατι αν τους κανεις οτι κανεις στα Ιαπωνικα απλα δεν θα αντεξουν.
Το οτι ειναι προβληματικες μπορεις να το διαπιστωσεις πανευκολα απο το ευαγγελιο των αντιπροσωπων το Αυτο Τριτη που τις εχει πρωτες στις λιστες βλαβων απο την μεταπωληση τους που ειναι πεθαμενη, απο τις πιο παλιες που βλεπεις civic 20ετιας ορθιο στο δρομο και τις 33 αντιστοιχης χρονολογιας ουτε με το κυαλι .
Ναι ειναι απιστευτα αυτοκινητα σε αισθηση, προσωπικα οταν μπηκα σε μια 147 sportwagon επαθα πλακα με το τιμονι που είχε αυτο το στέισιον αυτοκινητο που πχ αντιστοιχο αουντι ειχε λαγουδερα και οχι τιμονι, παζαρευω μια giulia nuova γιατι οταν οδηγησα ιδια φιλου ειχα την αισθηση οτι ημουν πισω απο το τιμονι συγχρονου αυτοκινητου και οχι ενος αυτοκινητου δεκαετιας ΄70 αλλα δεν μπορω να δεχτω οτι πχ οι κορολιτσες οι "35άρες" αντιστοιχης χρονολογιας ειναι λιγοτερο αξιοπιστες.
Τελος δεν εχω γνωρισει πιο κολλημενους με τα αυτοκινητα τους ιδιοκτητες απο τους Αλφιστι (τουλαχιστον οσοι εχουν ιστορικες)  :P

Εντάξει τώρα...
Δοθηκε άλλο επίπεδο στην συζήτηση αφού αναφερόμαστε και στο Autotriti με τους πίνακες του ως βίβλο!
Θα σε προκαλούσα να δεις ερευνες στο εξωτερικό πάνω σε αυτό το θέμα αλλα μάλλον θα βαριέσαι...
Επίσης οι 33 στο δρόμο είναι αρκετές, τουλάχιστον στιν πατρα οπου εγώ μένω και τέλος σκεψου την διαφορά τιμής που είχαν με τα civic.

Οι ιδιοκτήτες των Alfa είναι κολλημένοι? Δεν έχεις γνωρίσει προφανώς ιδιοκτήτη golf...

Miata NA 1.6
'93 116ps 980kg full load

15x7 ET35
Frame rail braces
HR-Koni

September 03, 2009, 01:51:19 PMReply #842

Offline raftopoua

« Reply #842 on: September 03, 2009, 01:51:19 PM »
Κανείς δεν παινεύει το σπιτι του ρε παιδιά...
Απλά δικαιολογει τις επιλογές του. Ετσι είναι τα πράγματα.
Όταν αγόρασα το mx-5 όλοι επεσαν να με φάνε.  Τι το ήθελες? πεταμένα λεφτά,δεν θα μπορείς να κάνεις ταξίδι, δεν έπαιρνες καλύτερα μηχανή κτλ...
Ε τότε φάνηκα περισσοτερο κολλημένος από ποτέ!

Miata NA 1.6

15x7 ET35
Frame rail braces
HR-Koni

September 03, 2009, 01:59:10 PMReply #843

Offline george 1323

« Reply #843 on: September 03, 2009, 01:59:10 PM »
Κανείς δεν παινεύει το σπιτι του ρε παιδιά...
Απλά δικαιολογει τις επιλογές του. Ετσι είναι τα πράγματα.
Όταν αγόρασα το mx-5 όλοι επεσαν να με φάνε.  Τι το ήθελες? πεταμένα λεφτά,δεν θα μπορείς να κάνεις ταξίδι, δεν έπαιρνες καλύτερα μηχανή κτλ...
Ε τότε φάνηκα περισσοτερο κολλημένος από ποτέ!
Με την εννοια αυτη πενευει το σπιτι του,δηλ. υποστηριζει τα πλεονεκτηματα της επιλογης του...περι ορεξεως που λενε. ;)

September 03, 2009, 02:30:58 PMReply #844

Offline Lef205

« Reply #844 on: September 03, 2009, 02:30:58 PM »
Παιδιά μην τρελαθούμε τελείως με αυτά που διαβασα στα τελευταία post για την Alfa Romeo...
Τα παραπάνω ανοίκουν στην σφαίρα της φαντασίας ή σε αυτοκίνητα 20ετιας. Έχουν περάσει πολλές Αλφα από τα χερια μου και θα τα είχα καταλαβει...
Από Alfetta GT, Alfasud, Giulietta, 33, 156 και τώρα 147. Πλέον όταν ακούω τέτοια πράγματα για την Αλφα καταλαβαίνω ότι τα έχει μεταδώσει κάποιος εγκάθετος. Τώρα για την γείωση... ασχολίαστο!
Και να πω και κάτι ακόμα. 1 φορά έχω ξεμείνει με αυτοκίνητο και ήταν με την mazdara από σπασμένο ψυγείο.
Τέλος οι Αλφα δεν ειναι για πυροβολημένους οδηγούς αλλα για άτομα που τους αρέσει πολύ  η σπορτιφ αισθηση και σχεδιαση.
Οι Αλφα δεν ειναι για πυροβολημενους γιατι αν τους κανεις οτι κανεις στα Ιαπωνικα απλα δεν θα αντεξουν.
Ναι ειναι απιστευτα αυτοκινητα σε αισθηση, προσωπικα οταν μπηκα σε μια 147 sportwagon επαθα πλακα με το τιμονι που είχε αυτο το στέισιον αυτοκινητο που πχ αντιστοιχο αουντι ειχε λαγουδερα και οχι τιμονι, παζαρευω μια giulia nuova γιατι οταν οδηγησα ιδια φιλου ειχα την αισθηση οτι ημουν πισω απο το τιμονι συγχρονου αυτοκινητου και οχι ενος αυτοκινητου δεκαετιας ΄70 αλλα δεν μπορω να δεχτω οτι πχ οι κορολιτσες οι "35άρες" αντιστοιχης χρονολογιας ειναι λιγοτερο αξιοπιστες.

Εντάξει τώρα...
Δοθηκε άλλο επίπεδο στην συζήτηση αφού αναφερόμαστε και στο Autotriti με τους πίνακες του ως βίβλο!
Θα σε προκαλούσα να δεις ερευνες στο εξωτερικό πάνω σε αυτό το θέμα αλλα μάλλον θα βαριέσαι...
Επίσης οι 33 στο δρόμο είναι αρκετές, τουλάχιστον στιν πατρα οπου εγώ μένω και τέλος σκεψου την διαφορά τιμής που είχαν με τα civic.

Οι ιδιοκτήτες των Alfa είναι κολλημένοι? Δεν έχεις γνωρίσει προφανώς ιδιοκτήτη golf...

Γιατι γινεσαι ειρωνικος απεναντι μου, επειδη η γνωμη μου δν συμφωνει με τη δικη σου? τι παει να πει "Θα σε προκαλούσα να δεις ερευνες στο εξωτερικό πάνω σε αυτό το θέμα αλλα μάλλον θα βαριέσαι..." σου μιλαω με αυτον τον τροπο?
Το Αυτο Τριτη δημοσιευει στατιστικες αντιπροσωπειων, που μπορει να ειναι το μεμπτο και το αναξιοπιστο?

September 03, 2009, 02:33:31 PMReply #845

Offline Lef205

« Reply #845 on: September 03, 2009, 02:33:31 PM »
...αλλα δεν μπορω να δεχτω οτι πχ οι κορολιτσες οι "35άρες" αντιστοιχης χρονολογιας ειναι λιγοτερο αξιοπιστες.

Είναι απίστευτα αξιόπιστες, είναι όμως αντίστοιχα σπορτίφ???  :-X

[
δεν ειπα πουθενα οτι ειναι πιο fun to drive γιατι φυσικα και δεν ειναι, εγω την αξιοπιστια εθιξα γιατι σε αυτη αναφερθηκε στην δημοσιευση του ο φιλος raftopoua
« Last Edit: September 03, 2009, 02:37:16 PM by Lef205 »

September 03, 2009, 02:35:28 PMReply #846

Offline Basilmx5

« Reply #846 on: September 03, 2009, 02:35:28 PM »
Μα πόσο στρατικωποιημένο κράτος είναι επιτέλους αυτή η Τουρκία; Στην ιστοσελίδα της Etox ακούς μόνο εμβατήρια... :zalistika: :llol:

Ποσο τραγικο ειναι το συγκεκριμενο αμαξι...Και εμφανισιακα και ποιοτικα φαινεται αθλιο...ΜΠΛΙΑΧ !!!!

Τουλαχιστον οι τουρκοι βγαζουν σπορ αμαξι ομορφο για καποιους ασχημο για τους αλλους, δυνατο ομως κ σιγουρα..αυτο που με εκνευριζει ειναι οτι οι Ελληναραδες δεν εχουμε κατορθωσει να βγαλουμε πατινι σε παγκοσμια παραγωγη κ αυτοι βγαζουν αμαξι..  >:a

September 03, 2009, 02:35:58 PMReply #847

Offline VasmaV

• Administrator
  • Total likes: 393
  • '100% of the shots you don't take, don't go in' WG
    • my cardomain
« Reply #847 on: September 03, 2009, 02:35:58 PM »
ρε συ raftopoua, όντως μην γίνεσαι ερειστικός...ο καθένας έχει τις απόψεις του και καλά κάνει ;)
(Sorry, but you are not allowed to access the gallery)
myex -> MX-5 NC 1.8 SVP R.E.M.
Tochigi-Fuji LSD & FGR 4.44
MAZDASPEED Stabilizer Kit
MAZDASPEED Sport Springs (Jap-Spec)
Koni ADJUSTABLE Sport Shocks
Racing Beat Header, RSport GW Midpipe
Rota Fighter 16x7 ET40 6.4Kgrs
Goodyear EfficientGrip Performance
Front&Rear Airdam Skirts, MS Sideskirts

Topless is always better...

September 03, 2009, 02:46:12 PMReply #848

Offline raftopoua

« Reply #848 on: September 03, 2009, 02:46:12 PM »

Εντάξει τώρα...

Γιατι γινεσαι ειρωνικος απεναντι μου, επειδη η γνωμη μου δν συμφωνει με τη δικη σου? τι παει να πει "Θα σε προκαλούσα να δεις ερευνες στο εξωτερικό πάνω σε αυτό το θέμα αλλα μάλλον θα βαριέσαι..." σου μιλαω με αυτον τον τροπο?
Το Αυτο Τριτη δημοσιευει , που μπορει να ειναι το μεμπτο και το αναξιοπιστο?

Πραγματικά θεωρώ ότι θα βαρεθείς όπως βαρεθηκα και εγώ γιατι για τους περισσότερους σε αυτό το foroum το αυτοκίνητο είναι χομπυ και όχι απλό μέσο μεταφοράς οπότε τέτοιου είδους ερευνες ( http://www.jdpower.com/corporate/news/releases/pressrelease.aspx?ID=2009116 ) δεν μας απασχολούν και τόσο.
Το autotriti δεν δημοσιεύει στατιστικες αντιπροσωπειων αλλα παρουσιαζει μια στατιστική του οποιουδήποτε έμπαινε και μάρκαρε οτι γούσταρε!
Πχ εγώ ξέρω από τον παππού μου ότι μια 156 που είχε ο φίλος του μπατζανάκι του, ο οποίος την συντηρούσε πολύ καλα, του σκούριασε!

Miata NA 1.6

15x7 ET35
Frame rail braces
HR-Koni

September 03, 2009, 02:52:07 PMReply #849

Offline Basilmx5

« Reply #849 on: September 03, 2009, 02:52:07 PM »
Παντως εμεις ειχαμε μια Alfa33 η οποια ειχε κανει 250.000km χωρις να ζητησει τιποτα παραπανω απτα service της, με full σκισιμο σε ταξιδια.. κ οχι τοσο elegant μεταχειριση απτον πατερα μου..μεχρι που την πουλησε 500e...η 146 που πηρε μετα παλι ιδια μεταχειριση εχει κανει 100.000km παλι δεν εχει ζητησει οτιδηποτε πλην των service... Μονο μια gtv2.5 που ειχε παλια την ειχε δωσει επειδη χαλουσε απο κατω..παλια ομως..
Τωρα τι λετε εσεις περι αξιοπιστιας... :???:

September 03, 2009, 02:53:20 PMReply #850

Offline philosopher

« Reply #850 on: September 03, 2009, 02:53:20 PM »
Παντως εμεις ειχαμε μια Alfa33 η οποια ειχε κανει 250.000km χωρις να ζητησει τιποτα παραπανω απτα service της, με full σκισιμο σε ταξιδια.. κ οχι τοσο elegant μεταχειριση απτον πατερα μου..μεχρι που την πουλησε 500e...η 146 που πηρε μετα παλι ιδια μεταχειριση εχει κανει 100.000km παλι δεν εχει ζητησει οτιδηποτε πλην των service... Μονο μια gtv2.5 που ειχε παλια την ειχε δωσει επειδη χαλουσε απο κατω..παλια ομως..

Είσαι η εξαίρεση του κανόνα...  :P  :P

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

September 03, 2009, 02:57:23 PMReply #851

Offline raftopoua

« Reply #851 on: September 03, 2009, 02:57:23 PM »
ρε συ raftopoua, όντως μην γίνεσαι ερειστικός...ο καθένας έχει τις απόψεις του και καλά κάνει ;)

Άλλο να έχεις μια αποψη και να την υποστηρίζεις απλά, πράγμα που είναι απολύτως θεμιτό, και άλλο να την παρουσιαζεις σαν κάτι κοινώς αποδεκτό ή αναγνωρισμένο. Επίσης δεν είχα την διάθεση να φανώ εριστικός απλά βρέθηκα να υποστηρίζω την άποψη μου απέναντι σε ποστ όπως:

-Γεγονός, ο κολλημένος αλφίστι δεν το χει σε τπτ να σε σκοτώσει υπερασπιζόμενος το καμάρι του.  exactly!

-Οι Αλφα ειναι για πυροβολημενους

Miata NA 1.6

15x7 ET35
Frame rail braces
HR-Koni

September 03, 2009, 02:59:00 PMReply #852

Offline Lef205

« Reply #852 on: September 03, 2009, 02:59:00 PM »

Άλλο να έχεις μια αποψη και να την υποστηρίζεις απλά, πράγμα που είναι απολύτως θεμιτό, και άλλο να την παρουσιαζεις σαν κάτι κοινώς αποδεκτό ή αναγνωρισμένο. Επίσης δεν είχα την διάθεση να φανώ εριστικός απλά βρέθηκα να υποστηρίζω την άποψη μου απέναντι σε ποστ όπως:

-Γεγονός, ο κολλημένος αλφίστι δεν το χει σε τπτ να σε σκοτώσει υπερασπιζόμενος το καμάρι του.  exactly!

-Οι Αλφα ειναι για πυροβολημενους

Μα εγω εγραψα οτι οι Αλφα ΔΕΝ ειναι για πυροβολημενους.  :P

September 03, 2009, 03:04:52 PMReply #853

Offline Basilmx5

« Reply #853 on: September 03, 2009, 03:04:52 PM »

Είσαι η εξαίρεση του κανόνα...  :P  :P

Ναι ναι ειμαι... κ σε πολλα αλλα πραγματα... :llol: :llol: :llol:

September 03, 2009, 03:07:07 PMReply #854

Offline simkoz

« Reply #854 on: September 03, 2009, 03:07:07 PM »
Μα πόσο στρατικωποιημένο κράτος είναι επιτέλους αυτή η Τουρκία; Στην ιστοσελίδα της Etox ακούς μόνο εμβατήρια... :zalistika: :llol:

Ποσο τραγικο ειναι το συγκεκριμενο αμαξι...Και εμφανισιακα και ποιοτικα φαινεται αθλιο...ΜΠΛΙΑΧ !!!!

Τουλαχιστον οι τουρκοι βγαζουν σπορ αμαξι ομορφο για καποιους ασχημο για τους αλλους, δυνατο ομως κ σιγουρα..αυτο που με εκνευριζει ειναι οτι οι Ελληναραδες δεν εχουμε κατορθωσει να βγαλουμε πατινι σε παγκοσμια παραγωγη κ αυτοι βγαζουν αμαξι..  >:a

+1000. Ακριβώς το ίδιο σκέφτηκα κι εγώ μόλις το είδα

Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights