Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων  (Read 219907 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

June 22, 2009, 12:55:21 PMReply #690

Offline Konstantinos

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων
« Reply #690 on: June 22, 2009, 12:55:21 PM »
ΥΓ:(ασχετο)Σκέψου ότι το MR2 έχει πολύ φθηνή συντήρηση όντας toyota...

Καθόλου άσχετο τελικά! Περισσότερο θα κοίταζα αν έπαιρνα ένα αμάξι σήμερα την κατανάλωση και το κόστος ανταλλακτικών και service παρά τις απόλυτες επιδόσεις! Πολύ σωστό αυτό που σημείωσες! Αν και στο Mr2 ισχύει η λογική του marketing εχεις κάμπριο οπότε πλήρωνε! ;)
« Last Edit: June 22, 2009, 12:58:47 PM by jSkyline »
🔰 2007 Mazda Mx-5 1.8 NC1 Roadster
☘️2012 Alfa Romeo Giulietta 940 1.4TB

June 22, 2009, 12:56:18 PMReply #691

Offline philosopher

« Reply #691 on: June 22, 2009, 12:56:18 PM »
Λογο αξιοπιστιας, τα MR δυστηχως εχουν σπασει αρκετα μοτερ λογο κακης ψυξης, αλλα και λογο τιμης, περισσοτερων κυβικων κτλ. Ισως και να αξιζε να το παρω... Επισης στο MR δεν μου αρεσε καθολου το εσωτερικο.

Εντάξει αμα σπάσει βάζεις ένα T-Sport και τελέιωσες  :P  :P

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

June 22, 2009, 12:56:41 PMReply #692

Offline Basilmx5

« Reply #692 on: June 22, 2009, 12:56:41 PM »
Προσωπικα το mr2 δεν το κρινω μηχανικα γιατι πολλα αμαξια ειναι αξιοπιστα κ μηχανικα κ δυνατα σε αλογα...
Σαν εμφανιση ομως μου ειναι παντελως αδιαφορο, οταν πρωτο βγηκε θυμαμαι ηταν σαν αντιγραφη της τοτε πορσε μπροστα..
Σπυρο γιατι το mx5 εχει ακριβο service? το mx5 εχει ακριβο service?

June 22, 2009, 01:03:56 PMReply #693

Offline spoumi

« Reply #693 on: June 22, 2009, 01:03:56 PM »
Προσωπικα το mr2 δεν το κρινω μηχανικα γιατι πολλα αμαξια ειναι αξιοπιστα κ μηχανικα κ δυνατα σε αλογα...
Σαν εμφανιση ομως μου ειναι παντελως αδιαφορο, οταν πρωτο βγηκε θυμαμαι ηταν σαν αντιγραφη της τοτε πορσε μπροστα..
Σπυρο γιατι το mx5 εχει ακριβο service? το mx5 εχει ακριβο service?

service τόσο ακριβό δεν έχει αλλά τα ανταλλακτικά αναλώσιμα και μη τσούζουν :-)
MY07 NCEC [SOLD]
MazdaSpeed CAI / GoodWinRacing 4-1 header / MagnaFlow 200cpsi cat / custom single exhaust
ECU remapped
Tein MonoFlex with EDFC / rx8 yellow dot sways / MazdaSpeed FTSB
Maruha Lightweight Flywheel / 5spd Short Shift / Tochigi-Fuji LSD / FGR 4.44
Rota GTR 17x9 et35 with Federal RSR-R 235-40
NC2 look / factory hardtop / super20 rollbar / CM diffuser
xenon HID 4300K / DRLs / interior led lighting / scangaugeII / Android 2din Multimedia

June 22, 2009, 01:09:33 PMReply #694

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #694 on: June 22, 2009, 01:09:33 PM »
Λογο αξιοπιστιας, τα MR δυστηχως εχουν σπασει αρκετα μοτερ λογο κακης ψυξης, αλλα και λογο τιμης, περισσοτερων κυβικων κτλ. Ισως και να αξιζε να το παρω... Επισης στο MR δεν μου αρεσε καθολου το εσωτερικο.

Εντάξει αμα σπάσει βάζεις ένα T-Sport και τελέιωσες  :P  :P
Που σπαει ευκολοτερα !!! Ακομα και σε celica αυτο το μοτερ δεν ηταν αξιοπιστο.

Τα σερβις του MR2 δεν ειναι φτηνοτερα απο αυτα του ΜΧ απλα ειναι σπανιοτερα αναλωσιμα εχουν σχεδον τις ιδιες τιμες και δεν υπαρχει και επιλογη να τα φερεις απο il.

Oπως λεει και ο Γιαννης το MR ομως αρχισε να παλιωνει γιατι εχει λιγοτερο διαχρονικη γραμμη...
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

June 22, 2009, 01:22:45 PMReply #695

Offline philosopher

« Reply #695 on: June 22, 2009, 01:22:45 PM »
Χμμμμ...  ::-
Τότε απο Celica Gt-4 με αλλαγή τουρμπίνας πριν την εγκατάσταση???  :llol:  :llol:
Μιατα και πάλι μιάτα λέμε...  8)  8)

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

June 22, 2009, 02:07:48 PMReply #696

Offline dimsabas

« Reply #696 on: June 22, 2009, 02:07:48 PM »
Ιδού τι έγραφα πριν 4 χρόνια σε κάποιο άλλο φόρουμ:

Είχα την τύχη να οδηγήσω για μία ολόκληρη (αξέχαστη) βραδιά ένα από τα πρώτα MR2 που πάτησαν τους τροχούς τους επί ελληνικού εδάφους, πίσω το Μάιο του 2000. Ομολογώ ότι είναι ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει ποτέ. Κάποιους μήνες αργότερα οδήγησα και ένα ΜΧ 1.8, το γνωστό δημοσιογραφικό (BRG με μπεζ δερμάτινα καθίσματα και την πινακίδα 2000-είχε συμμετάσχει και σε video-clip της Πέγκυς Ζήνα). (Σημείωση 2009: πλέον κοσμεί το γκαράζ του μέλους Lef205). Το MR2 μου είχε αρέσει πολύ περισσότερο, αν και για αυτό ευθύνεται και η μικρής διάρκειας οδήγηση του ΜΧ, αλλά και τα εξαιρετικά φθαρμένα του ελαστικά, που δεν επέτρεπαν σε έναν αμύητο να εξερευνήσει τις δυνατότητες αυτού του σπάνιου αυτοκινήτου. Τέσσερα χρόνια μετά, η αναζήτηση φθηνού, αξιόπιστου και παιχνιδιάρικου roadster έφερε ένα ΜΧ 1990 στο γκαράζ μου. Κόλλησα και κάπως έτσι, σήμερα έχω καταλήξει με ένα 1.8 Sporty. Το έχω ερωτευτεί και δε θα το άλλαζα με τίποτα (S2000 είπατε;)). Πάντα όμως παραμένει το ερώτημα, αν έκανα καλά και το επέλεξα, τη στιγμή που με αντίστοιχα χρήματα μπορούσε να αποκτήσω ένα μεταχειρισμένο MR2. Αυτό θα ήταν το λογικό αφού μου είχε κάνει τόσο καλύτερη εντύπωση στο παρελθόν.
Θυμάμαι όμως το πόσο απότομο ήταν το κεντρομήχανο και ότι κατάφερε να με τρομάξει μία από τις ελάχιστες φορές που ξεθάρρεψα εκείνη τη βραδιά μαζί του. Απαιτούσε να ξεχάσεις ό,τι ήξερες για την οδήγηση και να αρχίσεις πάλι από την αρχή. Μαζί του. Σίγουρα η τοποθέτηση του κινητήρα στο κέντρο και η περίεργη-δύστροπη συμπεριφορά του, που σε ξανακάθιζε στα θρανία, έδιναν έναν πιο εξωτικό αέρα στη συγκεκριμένη κατασκευή. Θυμάμαι ότι η θέση οδήγησης με βόλευε πολύ περισσότερο, ότι ο αέρας δε με ενοχλούσε ακόμα και στα πολλά χιλιόμετρα. Το τιμόνι του ήταν καταπληκτικό. Τέτοια αμεσότητα δεν έχω ξαναβιώσει. Η διόρθωση της ολίσθησης γινόταν τηλεπαθητικά, με τους καρπούς και μόνο, σε αντίθεση με το ΜΧ. Ήξερα όμως ότι αν τα αντανακλαστικά μου αργούσαν και δεν το μάζευα αμέσως, τότε η σβούρα ήταν σίγουρη.
Όσο περισσότερο εμβαθύνω στις δυνατότητες του ΜΧ, τόσο περισσότερο θεωρώ ότι έκανα την καλύτερη επιλογή. Βιώνοντας τη φιλικότητα του πλαισίου που σου επιτρέπει να κινείσαι με παράλογες για δημόσιο δρόμο γωνίες, δε μπορείς παρά να απορήσεις με το MR2. Αφού δεν κατασκευάστηκε για να τρελάνει τα χρονόμετρα, έπρεπε να είναι τόσο απόλυτο; Δεν είναι κανένα πανάκριβο supercar, είναι ένα προσιτό αυτοκίνητο, που μπορούν να αποκτήσουν και άνθρωποι που το χρησιμοποιούν απλώς για να μετακινούνται. Μου θυμίζει κάτι από 106 Rallye. Αγωνιστική αίσθηση για τους πολλούς, ακόμα και αν γκρεμοτσακίζονται επειδή δεν έχουν το οδηγικό υπόβαθρο.
Έπειτα, είναι το θέμα της εμφάνισης. Αν και υποκειμενικό, πιστεύω ότι το ΜΧ έχει ένα πολύ πιο αρμονικό και όμορφο σχήμα από το MR2. Αλλά βέβαια, γούστα είναι αυτά.
Και βέβαια, είναι πολύ πιο πρακτικό, μπορείς να κάνεις και ένα ταξιδάκι.
Τελικά, μάλλον στάθηκα τυχερός. Το MR2 είναι το αυτοκίνητο που θα σε τρελάνει αν το οδηγήσεις για μία νύχτα, που θα σε κάνει να χάσεις τον ύπνο σου. Αλλά το ΜΧ είναι αυτό που θα θες στο γκαράζ σου, που θα σε κάνει βασιλιά της πλαγιολίσθησης, που θα γεμίσει με αναμνήσεις το άλμπουμ της μνήμης σου.
Ψήφος στο ΜΧ λοιπόν. Η αξία του ηττημένου δίνει κύρος στο νικητή!

Και να συμπληρώσω 4 χρόνια μετά ότι η απαράμιλλη αξιοπιστία του Miata δε θα με συντρόφευε αν είχα επιλέξει Toyota. Τόσες πίστες, τόσο σκίσιμο, μάλλον θα τράβαγα τα μαλλιά μου. Είναι και το θέμα του οδηγικού στιλ, που είναι προσανατολισμένο στις γραμμές κι όχι στο drift. Με το Miata τα κάνεις και τα δύο εξαιρετικά, δεν είναι ανάγκη να περιοριστείς στο ένα από τα δύο...

June 22, 2009, 03:25:52 PMReply #697

Offline spoumi

« Reply #697 on: June 22, 2009, 03:25:52 PM »
θυμάμαι σε ένα περιοδικό είχε συγκριτικό MR2 με το τότε mx5 (ΝΒ αλλα δν ξερω αν ηταν 1.6 η 1.8).
Αυτό που θυμάμαι είναι ότι για το MR2 έλεγε ότι είναι δυσκολοδήγητο και πρέπει να το μάθεις για να παίξεις μαζί του ενώ για το μουχου ότι το κάνεις ό,τι θες όπως το θες :-)
MY07 NCEC [SOLD]
MazdaSpeed CAI / GoodWinRacing 4-1 header / MagnaFlow 200cpsi cat / custom single exhaust
ECU remapped
Tein MonoFlex with EDFC / rx8 yellow dot sways / MazdaSpeed FTSB
Maruha Lightweight Flywheel / 5spd Short Shift / Tochigi-Fuji LSD / FGR 4.44
Rota GTR 17x9 et35 with Federal RSR-R 235-40
NC2 look / factory hardtop / super20 rollbar / CM diffuser
xenon HID 4300K / DRLs / interior led lighting / scangaugeII / Android 2din Multimedia

June 22, 2009, 03:45:24 PMReply #698

Offline dimsabas

« Reply #698 on: June 22, 2009, 03:45:24 PM »
Πάντως, να είσαι σίγουρος ότι αν αφιερώσεις χρόνο (και λάστιχα :angel:) για να μάθεις το MR2, θα σε αποζημιώσει σε απίστευτο βαθμό. Γενικά, το Toyota είναι μια μικρή Elise. Ανόθευτη αίσθηση...

June 25, 2009, 09:54:10 AMReply #699

Offline dimsabas

« Reply #699 on: June 25, 2009, 09:54:10 AM »
Εξαιρετικά αξιόλογο άρθρο για το πώς είναι το νέο GT-R στην καθημερινότητα. Αφιερωμένο στον Γιάννη.

http://magazines.drivers-republic.com/driversrepublic/gt-r10054/?fm=2

June 25, 2009, 01:34:15 PMReply #700

Offline Liakos

« Reply #700 on: June 25, 2009, 01:34:15 PM »
Στην εκδρομη στα Πολιτικα πετυχαμε ενα λευκο στο αντιθετο ρευμα χωρις μπροστα πινακιδα.Μονο εγω το ειδα?

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

June 25, 2009, 02:02:33 PMReply #701

Offline zoid

« Reply #701 on: June 25, 2009, 02:02:33 PM »
Στην εκδρομη στα Πολιτικα πετυχαμε ενα λευκο στο αντιθετο ρευμα χωρις μπροστα πινακιδα.Μονο εγω το ειδα?

...κι εγώ ένα γκρι πριν μια εβδομάδα...στη Μύκονο...!!!

Stormy Blue NC 2.0 RC
BC Racing BR 7/5

June 25, 2009, 02:50:34 PMReply #702

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #702 on: June 25, 2009, 02:50:34 PM »
Γκρι, επισης, την Δευτερα στην γειτονια του Χρηστου (Zoid), απεναντι απο τα everest της Κηφισιάς.
Αρχιζω να πιστευω οτι ειναι πανω απο 14 τελικα... Γιατι τα εχω δει σχεδον ολα τοτε!!!

ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

June 25, 2009, 04:17:56 PMReply #703

Offline zoid

« Reply #703 on: June 25, 2009, 04:17:56 PM »
Γκρι, επισης, την Δευτερα στην γειτονια του Χρηστου (Zoid), απεναντι απο τα everest της Κηφισιάς.

...κάποιος με έχει εντοπίσει μου φαίνεται....!

Stormy Blue NC 2.0 RC
BC Racing BR 7/5

June 25, 2009, 04:18:52 PMReply #704

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #704 on: June 25, 2009, 04:18:52 PM »

...κάποιος με έχει εντοπίσει μου φαίνεται....!
Δεν ειμαι ακομα σιγουρος !!! Τοσα μπλε RC που εχετε εκει πανω !!!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)