Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων  (Read 219784 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

May 25, 2009, 03:21:13 AMReply #540

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων
« Reply #540 on: May 25, 2009, 03:21:13 AM »
Γενικα εχω οδηγησει πολλα αξιολογα αμαξια αλλα και πολλα αθλια. Συνηθως οταν μιλαω για αθλια μου ερχονται στο μυαλο skoda favorit, seat ibiza του '86 και διαφορες αλλες βλακεις, αμαξια πριν το 1990. Σημερα ομως οδηγησα και κατι ακομα χειροτερο του 2003 ενα Pegeuot 206 1.4 75HP, πραγματικα δεν πιστευα οτι μπορουσε να ειναι τοσο χαλια, ναι δεν λεω εχει και αυτο το αξιολογο γαλλικο στριψιμο αλλα και ενα απο τα χειροτερα μοτερ που υπαρχουν, ανεπαρκη φρενα και γενικα μηδαμινες δυνατοτητες στο δρομο. Οδηγησα το αμαξι απο το σπιτι μου μεχρι Πολιτεια, οπου την παλευε με εξαιρεση τις ανηφορες και απο εκει μεσω Διονυσου βγηκα Νεα Μακρη, 4 ατομα και αρ-κουδισιον. το αμαξι ανεβαζε θερμοκρασιες και φοβομουν μην ανατιναχτει. Ολο το ανηφορικο κομματι του Διονυσου πηγαινα με 40 γιατι απλα δεν πηγαινε παραπανω και μολις πιασαμε κατηφορα ανακαλυψα και τα ανεπαρκη φρενα.
ΟΚ δεν λεω το αμαξι εχει γυναικα οδηγο και το εχει βιασει οσο να 'ναι αλλα τετοιο χαλι δεν το περιμενα.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

May 25, 2009, 07:29:25 AMReply #541

Offline dimsabas

« Reply #541 on: May 25, 2009, 07:29:25 AM »
Όντως πρέπει να το έχει βιάσει, γιατί 206 1.4 έχει ένας κουμπάρος μου κι έχω οδηγήσει και διάφορες άλλες εκδόσεις κατά καιρούς (1.1, 1.6,  2.0 GTi με 138 ίππους). Τα φρένα είναι από τα πολύ ισχυρά του σημεία και μάλιστα με πολύ έντονο bite. Τώρα, το μοτεράκι αυτό είναι μέτριο, 75 άλογα είναι αυτά, είναι όμως σκυλί αξιοπιστίας. Τέτοιο σκυλί δε συναντάς ούτε σε γιαπωνέζικα... :exaclty:

May 25, 2009, 07:38:42 AMReply #542

Offline option-D

« Reply #542 on: May 25, 2009, 07:38:42 AM »
Γιάννη, αυτά που λες δεν είναι τίποτα!
Με μεγάλη λύπη θα σου αναφέρω ενα ΤΟΥΟΤΑ το οποίο είναι 100% άχρηστο.. Και φυσικά είναι το AYGO, το οποίο σαφώς δεν απευθύνεται σε κοινό με τα γούστα μας αλλά για δεύτερο (πρίν το οδηγήσω) το έπαιρνα κυρίως λόγω όγκου κι ομορφιάς.. Απο τη στιγμή όμως που θα το ακουμπήσεις καταλαβαίνεις πόσο άθλια και φθηνή κατασκευή είναι.. Τα πάντα είναι πλαστικά χείριστης ποιότητας, αντιεργονομική θέση οδήγησης και ΤΕΛΕΙΩΣ άβολη  για ανθρώπους ύψους άνω του 1,40m (μα καλά, για νάνους το φτιάξανε; ).. Μπήκα μέσα και φρακάρανε τα πόδια μου ανάμεσα σε τιμόνι και πετάλ  :( Δύναμη δεν έχει ούτε για να ξεκινήσει με μόνο εμένα μέσα..
Κι όλα αυτά τα είδα σε χρονικό διάστημα δυο λεπτών, απλά για να το ξεπαρκάρω και να παρκάρω αλλού..
Αυτό το αμάξι το δώσανε στις ξαδέρφες μου στην Κεφαλονιά ως εξυπηρέτηση πελατών αφού είχανε πάει το Πάσχα το PUG 206 1,4 τους  :llol: στο συνεργείο..
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

May 25, 2009, 08:29:08 AMReply #543

Offline george 1323

« Reply #543 on: May 25, 2009, 08:29:08 AM »
Ολα αυτα τα αυτ/τα απευθυνονται σε αλλο target group οποτε λογικο ειναι να σας φανηκαν καπως περιεργα.... :tease:

May 25, 2009, 10:47:24 AMReply #544

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #544 on: May 25, 2009, 10:47:24 AM »
Παντως τετοια ελλειψη δυναμης απο ενα αμαξι με 65Κχλμ δεν μπορει να οφειλεται μονο σε βιασμο του αυτοκινητου, δεν μπορω να πιστεψω ποτε οτι αυτο το αμαξι μπορει να πηγαινε καλα. Μιλαμε ενιωθα ανασφαλεια μεσα σε αυτο το πραγμα. Αναρωτιομουν τι θα γινει καθε φορα που εκανα προσπεραση, κατα καιρους ειχα πετυχει κατι γρηγορους με τετοια 206 σε φαναρια, ακομα και με το Primera, τους ειχα για πλακα και τους κοροιδευα τωρα θα τους λυπαμαι !!! Δλδ με 5 ατομα τι θα γινοταν? Η αντι για τις κοπελες αμα ειχα αντρες μαζι μου?
Ποτε δεν θα αγοραζα ενα τετοιο αμαξι ετσι και αλλιως, απο εδω και περα θα αποτρεπω και αυτους που θελουν να το κανουν !!!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

May 25, 2009, 12:52:59 PMReply #545

Offline lathreos

« Reply #545 on: May 25, 2009, 12:52:59 PM »
Θα συνεχησω και εγω με toyota.
Πριν καπιο καιρο πηγα απο χανια στο ηρακλειο για να φερο ενα yaris 1.5 του 2005 μιας γνωστης μου επιδη δεν ειχε διπλωμα ακομα.
Η αποσταση ειναι καπου στα 120 km με αρκετες ευθιες και στροφες για μπασιματα. Ειχα σκοπο να ερθω νορμαλ αλλα το αυτοκηνιτακι ειχε κατι που δεν με αφεινε να παω νορμαλ και ολο με τσιτωνε να το πατησω. Αναυαζε τις στροφες του κηνιτηρα του αρκετα γρηγορα και ειχε πολυ καλητερα φρενα ακομα και απο το μχ5 μου, ναι ναι δεν ντρεπομαι να το παραδεχτω. το πεταλι του φρενου μου εδεινε φοβερη αισθηση και ασφαλια. Επισης μου αρεσε το ηλεκτρονικο κοντερακι του...
Αν ειμουν γυναικα θα ηταν η επιλογη μου
Mx5 1,6 stock
Piaggio X9 210 malossi :P
Yamaha R1 '05

May 25, 2009, 02:45:25 PMReply #546

Offline Basilmx5

« Reply #546 on: May 25, 2009, 02:45:25 PM »
Παντως τετοια ελλειψη δυναμης απο ενα αμαξι με 65Κχλμ δεν μπορει να οφειλεται μονο σε βιασμο του αυτοκινητου, δεν μπορω να πιστεψω ποτε οτι αυτο το αμαξι μπορει να πηγαινε καλα. Μιλαμε ενιωθα ανασφαλεια μεσα σε αυτο το πραγμα. Αναρωτιομουν τι θα γινει καθε φορα που εκανα προσπεραση, κατα καιρους ειχα πετυχει κατι γρηγορους με τετοια 206 σε φαναρια, ακομα και με το Primera, τους ειχα για πλακα και τους κοροιδευα τωρα θα τους λυπαμαι !!! Δλδ με 5 ατομα τι θα γινοταν? Η αντι για τις κοπελες αμα ειχα αντρες μαζι μου?
Ποτε δεν θα αγοραζα ενα τετοιο αμαξι ετσι και αλλιως, απο εδω και περα θα αποτρεπω και αυτους που θελουν να το κανουν !!!

Ενταξει ρε γιαννη αλλο αμαξι ειναι μη τα λες κ τοσο τραγικα, 75 αλογα ειναι καποιων χρονων 5 ατομα με aircondition τι περιμενες?... στα μχ5 (τα απλα μηχανικα) αν ανοιξεις το aircondition φορτωμενα κ 2 ατομα εχεις ιδεα πως πηγαινουν? Κ βεβαια τα 75αρια peugeot206 να μην πηγαινουν γρηγορα αλλα τα πιο γρηγορα δεν τα εχουμε κ τοσο πολυ, εκει δεν κανεις κ πολυ πλακα :)..

May 25, 2009, 03:03:53 PMReply #547

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #547 on: May 25, 2009, 03:03:53 PM »
4ατομα Βασιλη και ημουν εγω και 3 κοπελες (αμελητεο βαρος ολες τους!). Ειναι το πρωτο αυτοκινητο που ειδα να ανεβαζει θερμοκρασια χωρις καν να το σκισω.

@lathreos : Αφου λες 1.5 εννοεις TSport. Ειναι πολυ καλο αμαξι απλα ηταν ακριβο σαν καινουργιο, κατα τ' αλλα ειναι αψογο το εχω οδηγησει και εγω.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

May 25, 2009, 03:08:55 PMReply #548

Offline Basilmx5

« Reply #548 on: May 25, 2009, 03:08:55 PM »
4ατομα Βασιλη και ημουν εγω και 3 κοπελες (αμελητεο βαρος ολες τους!). Ειναι το πρωτο αυτοκινητο που ειδα να ανεβαζει θερμοκρασια χωρις καν να το σκισω.

To συγκεκριμενο θα ετυχε ετσι, γιατι συγγενης μου ειχε το 206 κ ηταν σκυλι σε αυτα κ ξερω κ ατομα που ειχαν το συγκεκριμενο κ δεν ειχαν ουδεποτε προβλημα... δηλαδη ανεβαζε θερμοκρασια κ αναγκαστηκες να σταματησεις γιατι θα καιγοταν? Ισως απτην αλλη το αμαξι με τις 3κοπελιες τα ειδε ολα κ ιδρωσε κ ανεβασε θερμοκρασια... :) μην το κακοχαρακτηριζεις ετσι ευκολα. :)

May 25, 2009, 03:13:33 PMReply #549

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #549 on: May 25, 2009, 03:13:33 PM »
Δεν σταματησα γιατι η θερμοκρασια εφτασε πριν το κοκκινο ακριβως πριν ξεκινησω το κατηφορικο κομματι του Διονυσου, οι κοπελες καλες ηταν και με μαγιο ειδικα δεν μπορω να πω, αλλα δεν μπορω να το δικαιολογησω κιολας, απο την αλλη ισως και να ετυχε το συγκεκριμενο. Παντως στον Διονυσο φιλη με C3 μονη της και με αρ-κουδισιον εχει δει και αυτη ανοδο σε θερμοκρασιες, απο τοτε δεν ξανανοιξε το aircodition :)
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

May 25, 2009, 03:15:34 PMReply #550

Offline george 1323

« Reply #550 on: May 25, 2009, 03:15:34 PM »

To συγκεκριμενο θα ετυχε ετσι, γιατι συγγενης μου ειχε το 206 κ ηταν σκυλι σε αυτα κ ξερω κ ατομα που ειχαν το συγκεκριμενο κ δεν ειχαν ουδεποτε προβλημα... δηλαδη ανεβαζε θερμοκρασια κ αναγκαστηκες να σταματησεις γιατι θα καιγοταν? Ισως απτην αλλη το αμαξι με τις 3κοπελιες τα ειδε ολα κ ιδρωσε κ ανεβασε θερμοκρασια... :) μην το κακοχαρακτηριζεις ετσι ευκολα. :)
κ εγω με τρεις κοπελες ανεβαζω θερμοκρασιες κ δεν εχω κ βεντιλατερ :llol: :btp:

May 25, 2009, 04:20:07 PMReply #551

Offline Charlie

« Reply #551 on: May 25, 2009, 04:20:07 PM »
κυκλοφορούσα στην πόλη με ενα pug1.4 επι 6 χρόνια, όντως αδύναμος κινητήρας αλλά σχετικά ιδανικός για μεσα στην πόλη , και στα ταξίδια δεν με άφησε παραπονεμένο...
Επίσης μπορούσες να ξεκινήσεις με 2α και να βάλεις 3η στα 95-96 απο ότι θυμάμαι.
Το στήσιμο υποδειγματικό (ειδικά με τα 15άρια του 1.6) σε σχέση με οτιδήποτε μικρό έχω οδηγήσει σε αντίστοιχες εκδόσεις.
Κακό κιβώτιο (απο κάποιο σημείο και μετά έπρεπε να βάζεις δύναμη για να αλλάξεις ταχύτητα)

Η peugeot δεν είχε επενδύσει στους βενζινοκινητήρες γιαυτό άργησε πολύ να το βγάλει με τα 95hp.

πάντως τα σημερινά "μικρά" με τα 1300κιλα+ και τα 100hp είναι ίδια ή και χειρότερα σε επιδόσεις και σε στήσιμο απο το συγκεκριμένο pug
;)

May 25, 2009, 08:46:42 PMReply #552

Offline J053F

« Reply #552 on: May 25, 2009, 08:46:42 PM »
Θα συμφωνήσω με τους περισσοτέρους Γιάννη για το 206.
Πιστεύω πως εκείνο που σε ξένισε περισσότερο είναι το 8v σύνολο που αποδίδει πραγματικά πολύ καλά σε χαμηλομεσαίες στροφές, αλλά ψηλά ασθμαίνει σε αντίθεση με τα 16v
Δεν είχα την τυχη να το οδηγήσω ποτέ, αλλά απ' όσο το έχω γνωρίσει ως συνοδηγός, το αμάξι μπορεί να κινηθεί αξιοπρεπώς σε επαρχιακό δρόμο (για πόλη δε το συζητάω).
Η peugeot όπως και εν γένει οι γάλλοι, δεν επενδύουν σε τέτοια σύνολα βενζίνης, όταν σε όλη την υπόλοιπη "παλαιολιθική" Ευρώπη, το diesel κάνει παιχνίδι.

May 25, 2009, 09:27:26 PMReply #553

Offline gianic

« Reply #553 on: May 25, 2009, 09:27:26 PM »
Προκαλεις μ αυτα που λες Γιαννη μου. Στην Αγ. Παρασκευη λιωναμε κατω απ τα λαδια και τα γρασσα αλλαζοντας μοτερ και συ εσταζες λαδακι στις 3 κοπελες Ν.Μακρη...Κι ουτε ενα τηλεφωνο... Καλα...  :D

Ον τοπικ, εγω καποτε ειχα 206 1.6 για 2 χρονια  και ημουν απολυτα  ευχαριστημενος ,κρατηματα, μοτερ,καταναλωση.. η μονη μαλακια του ηταν οτι ηταν μπροστοκινητο και δεν ηταν roadster.

2.5l NC Turbo
Completely stock internals
Garrett GT28
Custom tubular exhaust manifold
Bosch 850cc EV14 Injectors
FMIC
Custom 80mm exhaust
Stock ECU reflash
EVO VIII 17x8 wheels 235/40/17
Koni Yellow shocks w/progress springs
320hp

#breakingtherodbreakingtherod
NA engines - The engines with never-ending lag

May 25, 2009, 10:04:15 PMReply #554

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #554 on: May 25, 2009, 10:04:15 PM »
Kαι ομως ειχα ενημερωση σχετικα με το τι κανατε... Ειδες, ομως, το Σαββατο ακλονητος (εστω και διακοσμητικος) παρα τα συνεχη τηλ. δεν σηκωσα σχεδον κανενα τηλ. μονο οσα επρεπε...Εεεε, την Κυριακη δεν μπορουσα να αντισταθω στον πειρασμο !!!
Παντως Ιωσηφ αυτο που μου φανηκε περιεργο ηταν οτι το αμαξι δουλευε καπου στις μεσαιες στροφες 3000-5000 στις χαμηλες ηταν νεκρο και ψηλα φυσικα δεν υπηρχε νοημα. Οπως ειπα το συγκεκριμενο μου φανηκε τραγικο, ενα απο τα χειροτερα που εχω οδηγησει, παντως θα οδηγησω αλλο ενα που εχει μια αλλη φιλη αν μου φανει το ιδιο δεν γινεται να ειναι τυχαιο. Παντως επειδη καποτε για 1 χρονο ειχαμε ενα ibiza με 75 αλογα (full εξοπλισμενο δερματα και ολες τις ηλεκτρικες ευκολιες, για να μην λετε οτι ηταν ελαφρυτερο) θυμαμαι οτι και αυτο ηταν νεκρο με το ανοιγμα του aircodition αλλα τουλαχιστον με 4 ατομα την παλευε να κουνηθει (βεβαια αυτο ειχε ενα σωρο απο αλλα προβληματα)!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)