Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]  (Read 221846 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

March 03, 2011, 09:53:40 PMReply #1470

Offline Στέλιος - fess

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]
« Reply #1470 on: March 03, 2011, 09:53:40 PM »
Είχα να οδηγήσω δέκα χρόνια miata μέχρι που έφτιαξα το καμάρι μου.
Σκοπός μου ήταν (και είναι) να μείνει στην οικογένοια για πάντα και να το χαίρομαι όποτε έχω ελεύθερο χρόνο.
Έλα όμως που εδώ και δύο εβδομάδες που το έχω ψιλοτελειώσει δεν μπορώ να το αποχωριστώ.
Εκεί που πήγαινα κάθε μέρα με το μετρό στη δουλειά τώρα πάω με το miata για να το έχω όλη μέρα κοντά μου και να το χαίρομαι!!!
Μια χαρά βολεύει για κάθε μέρα παρά τα όσα τερτίπια του, που αυτά στο φινάλε είναι και η μοναδικότητα του χαρακτήρα του.
Προυπόθεση βέβαια για να χαρείς διθέσιο σε οικογένεια είναι η ύπαρξη και τετραθέσιου.

White na 1991

il motorsport authorised dealer

www.hoods.gr    coming soon

https://www.facebook.com/mx5hoods

https://www.facebook.com/hoods.gr

March 04, 2011, 02:59:31 PMReply #1471

Offline Liakos

« Reply #1471 on: March 04, 2011, 02:59:31 PM »
Χτες μετα απο φιλικη συναντηση ειχα την ευκαιρια να κανω μια συντομη βολτα ενα seat ibiza fr '10.

Εξαιρετικο αυτοκινητο αν αναλογιστει κανεις οτι κοστιζει κατω απο 20.000 ευρω. Πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης. Κατευθειαν εκτιμησα την πολυ καλη πλευρικη στηριξη του καθισματος του οδηγου. Εχει εκνευριστικα πολλα κουμπακια...Αναρωτιεμαι αν θα χρησιμεψουν ποτε ολα αυτα. Χιλιες φορες η απλοτητα ενος miata. Το 7αρι DSG ειναι ευκολο στη λειτουργια του. Πηρα γευση τοσο απο την αυτοματη λειτουργια του, οσο κ απο τη sport που επιτρεπει ταχυτερες αλλαγες σε υψηλοτερες στροφες κ δυνατοτητα αλλαγης ταχυτητων μεσω των paddles στο τιμονι. Για να ειμα ειλικρινης δεν ενθουσιαστηκα. Στο αυτοματο mode ειναι βολικοτατο κ ειμαι σιγουρος οτι αν το ειχα εντος πολης ή σε ταξιδι θα χτυπαγα τρελα ρεκορ χαμηλοτερης καταναλωσης. Στο sport mode, ναι μεν οι αλλαγες γινονται πολυ γρηγορα, αλλα οταν το ανεβοκατεβασμα μιας σχεσης φαινεται τοσο απλη υποθεση οσο το πατημα ενος πληκτρου, περιμενα (ισως κ λανθασμενα) οι αλλαγες να γινονται πολυ πιο αμεσα. Ιδιαιτερα στο κατεβασμα που το βρηκα διστακτικο. Ισως η ελλειψη εξοικειωσης μου με αυτοματα κιβωτια να μου γεννα υψηλοτερες προσδοκιες απο αυτες που θα επρεπε. Επισης οι αλλαγες γινονται πολυ smooth κ χανεις το fun της υποθεσης... Moυ ελειψε η "κλωτσια" σε καθε ανεβασμα σε υψηλες στροφες που κανει το miata μου.
Παιρνοντας μια γευση απο το υπερτροφοδοτουμενο 14αρι μοτερ καταλαβα γτ ολοι εχουν φαει κολλημα με τα αντιστοιχα της κατηγοριας. Μπορει να αποδιδει 10 αλογα λιγοτερα απο το 2λιτρο NC, αλλα τα 3 κιλα διαφορας στη ροπη ειναι κατι παραπανω απο εμφανη...Συνδυαστε το με το 7αρι DSG κ εχετε ενα ιδιαιτερα σβελτο αυτοκινητο. Δυστυχως η ταχυτητα του "κρυβεται" απο την καλη ηχομονωση κ το πολυ smooth κιβωτιο. Το lag ειναι αισθητοτατο παρα τον κομπρεσορα ο οποιος σε αντιθεση με την τουρμπινα που ειναι αθορυβη, ψιλοακουγεται.Το στησιμο του αν κ η διαδρομη δεν περιλαμβανε στροφες, μου φανηκε αξιοπρεπεστατο (σε καμια περιπτωση ομως sporty enough) ενω κ το φρενο αν κ θελει συνηθεια ως προς την αισθηση φανηκε πολυ καλο.

Αυτα. Τhanks Διονυσακο. :giveheart:

Υ.Γ: κ μετα αντε να κοιμηθεις... αν ειναι τοσο ευχαριστο ενα 14αρι υπερτροφοδοτουμενο μοτερ με "μολις" 150 αλογα κ 22 κιλα ροπης , πως θα ειναι αραγε ενα light turboed 1.8 NC?  :-\ :-\ :-\
« Last Edit: March 04, 2011, 03:03:03 PM by Liakos »

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

March 04, 2011, 04:57:42 PMReply #1472

Offline xenos

« Reply #1472 on: March 04, 2011, 04:57:42 PM »
κ μετα αντε να κοιμηθεις... αν ειναι τοσο ευχαριστο ενα 14αρι υπερτροφοδοτουμενο μοτερ με "μολις" 150 αλογα κ 22 κιλα ροπης , πως θα ειναι αραγε ενα light turboed 1.8 NC?  :-\ :-\ :-\

Εμ, αυτά λέμε ηλίαααααααααα!  ;) Ένα τίμιο αυτοκίνητο που σώνεται από το μοτέρ του και το κιβώτιο του. Φαντάσου το σε μιάτα (το μοτέρ πιο πολύ)!  :giveheart:
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

March 04, 2011, 11:58:51 PMReply #1473

Offline dimsabas

« Reply #1473 on: March 04, 2011, 11:58:51 PM »
Ναι, πολύ αξιόλογο το FR. Να πω δύο πράγματα που είχα παρατηρήσει για το DSG. Όλα καλά κι ωραία, οι αλλαγές μού φάνηκαν ταχύτατες και απαλότατες, ξεκούραστο και φιλικό. Όμως, όταν ήμουν σταματημένος κι ήθελα να ξεκινήσω γρήγορα (σε κάποια διασταύρωση π.χ.), δίσταζε στην αρχή και με άφηνε εκτεθειμένο. Ίσως για μισό δευτερόλεπτο, όμως ήταν πρόβλημα. Ενδεχομένως με τη συνήθεια να ξεπερνούσα αυτή τη δυσλειτουργία. Το άλλο πρόβλημα ήταν ότι στη γρήγορη οδήγηση, δεν έχεις τον έλεγχο. Φτάνεις στον κόφτη; Ανεβάζει. Επειδή δε θυμάμαι σε ποιο πρόγραμμα λειτουργίας το είχε βάλει ο φίλος μου, επιφυλλάσσομαι μήπως σε κάποια άλλη λειτουργία, πιο σπορ, κρατάει την ταχύτητα στον κόφτη. Επίσης, όταν έδινα εντολή να κατεβάσει κι οι στροφές ανέβαιναν ψηλά, δεν κατέβαζε. Προσοχή: λέω για στροφές κάτω από τον κόφτη. Δηλαδή πήγαινα με 70-80 κι ήθελα να κατεβάσω 2α, κάτι που π.χ. θα αντιστοιχούσε σε 6Κ στροφές και δε δεχόταν την αλλαγή. Τυχαία τα νούμερα, απλώς για να καταλάβετε το σκεπτικό.

March 05, 2011, 01:10:36 AMReply #1474

Offline SchumiMx5

« Reply #1474 on: March 05, 2011, 01:10:36 AM »
Τα dsg εχουν 3 επιλογές.Το αυτόματο στη θέση D αλλάζει μόνο του,είναι οικονομικό και κάνει χαλαρές αλλαγές.Αν στο D κάνεις το μοχλό δεξιά αλλάζεις είτε με τον επιλογέα που εχει + και - είτε από τα paddles.Και στη θέση sport όπου γίνονται οι γρηγορότερες αλλαγές και μετατοπίζονται οι στροφές που αλλάζει σχέση(πιο ψηλά).

Τα θέματα που αναφέρεις Δημήτρη παίζουν άσχημα δυστυχως:-[  Ακόμα και στην επιλογή με τα paddles που υποτιθεται έχεις εσύ τον έλεγχο αν πας να κρατήσεις γκάζι στον κόφτη θα αλλάξει μόνο του...

March 05, 2011, 01:48:52 AMReply #1475

Offline lok502

« Reply #1475 on: March 05, 2011, 01:48:52 AM »
Η θέση S στο ΤΤ έχει και πολύ καλύτερη και άμεση απόκριση στο γκάζι και πρακτικά (για το ΤΤ τουλάχιστον) δεν υφίσταται αυτός ο μικροδισταγμός.

Miata NA 1.6 1992

Bilstein Shocks/ Vogtland springs
Carbotech XP10 F/R
Toyo R888 195/50/15
Mythos/FM Frame Rails
    +    

Miata NA 1.8 1996

Tokico Shocks/ FM springs
Advanti Storm 15x8/ BFG Rival 205/50/15
Torsen
Mishimoto aluminum radiator
Boss Frog Clearview SH Rollbar
FM Frame Rails+Butterfly
RB Sways + Brace

March 05, 2011, 08:56:36 AMReply #1476

Offline vagmann

« Reply #1476 on: March 05, 2011, 08:56:36 AM »
Η θέση S στο ΤΤ έχει και πολύ καλύτερη και άμεση απόκριση στο γκάζι και πρακτικά (για το ΤΤ τουλάχιστον) δεν υφίσταται αυτός ο μικροδισταγμός.

Το s-tronic (dsg),στο S mode,κανει πολυ γρηγορες αλλαγες,σιγουρα πιο γρηγορες απο χειροκινητες,στα κατεβασματα εχει ενα θεμα,αργει...Συνεπως στην γρηγορη οδηγηση,S mode,και κατεβασματα απο τα paddles,oπου θελει λιγο εξοικιωση,αλλα κανεις παπαδες...
Σαμπα,σε γρηγορες εκινησεις φρενο,γκαζι πατημενο στις 4,000,αφημα φρενου και εκτοξευση...

March 05, 2011, 10:47:45 AMReply #1477

Offline dimsabas

« Reply #1477 on: March 05, 2011, 10:47:45 AM »
Σαμπα,σε γρηγορες εκινησεις φρενο,γκαζι πατημενο στις 4,000,αφημα φρενου και εκτοξευση...

Καλά, είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Ο μέσος κάτοχος DSG (60άχρονη συνταξιούχος σε Fabia 1.2 TSi π.χ.) θα κάνει όλα αυτά τα κόλπα σταματημένος σε ένα ΣΤΟΠ όπου πρέπει να εκμεταλλευτεί το παραμικρό κενό και να φύγει γρήγορα; :llol: :llol: :llol:

March 05, 2011, 02:38:23 PMReply #1478

Offline vagmann

« Reply #1478 on: March 05, 2011, 02:38:23 PM »

Καλά, είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Ο μέσος κάτοχος DSG (60άχρονη συνταξιούχος σε Fabia 1.2 TSi π.χ.) θα κάνει όλα αυτά τα κόλπα σταματημένος σε ένα ΣΤΟΠ όπου πρέπει να εκμεταλλευτεί το παραμικρό κενό και να φύγει γρήγορα; :llol: :llol: :llol:

Εισαι ποοοολυ λαθος...,το DSG ειναι μαγικο κιβωτιο,ξεκολα...
Αν μαθεις να το ξεκολας καλα,εισαι μπροστα απο αντιστοιχο χειροκινητο...

March 05, 2011, 09:45:48 PMReply #1479