Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]  (Read 222469 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

January 16, 2011, 09:52:30 PMReply #1200

Offline SchumiMx5

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]
« Reply #1200 on: January 16, 2011, 09:52:30 PM »
Οσο για το θέμα της αξιοπιστίας που αναφέρθηκε λίγο πιο πίσω,σας πληροφορώ ότι με προσεκτικες και σωστές επιλογές κατά τη διάρκεια του φτιαξίματος,θα έχεις ενα αμάξι που δεν έχει να ζηλέψει τπτ από εργοστασιακές κατασκευές.
Πληροφοριακά,με το μιατα μου πάω δουλειά-προπόνηση-σχολή καθημερινώς.Και αν κάποιος έχει αμφιβολίες για τους κανιβαλισμούς διαρκείας,εδώ είμαστε  :good: με μεγάλη μου χαρά...Καλύτερα όμως να ρωτάς,είναι αξιόπιστο? Παρά να λες έχετε άγχος αξιοπιστίας...Πάντα καλοπροαίρετα,μην παρεξηγηθώ... ;)

January 16, 2011, 11:50:34 PMReply #1201

Offline dimsabas

« Reply #1201 on: January 16, 2011, 11:50:34 PM »
Νέο Caterham-Lola SP/300!

Engine   Supercharged Ford Duratec 2.0L
Max Power   305PS@7500rpm
Push-to-Pass Power   335PS @7800pm
Max Torque   290Nm@7500rpm
0-60mph (claimed)   2.8s
Top Speed   290kph
Wheelbase   2600mm
Overall length   4200mm
Overall width   1700mm
Height   1015mm
Downforce   450kg @ 250kph
Weight   545kg

January 16, 2011, 11:56:32 PMReply #1202

Offline Akina_DownHill

« Reply #1202 on: January 16, 2011, 11:56:32 PM »
Μη μου πεις ότι αυτη η αρρωστια ειναι street-legal?

January 17, 2011, 12:27:45 AMReply #1203

Offline lok502

« Reply #1203 on: January 17, 2011, 12:27:45 AM »
Μη μου πεις ότι αυτη η αρρωστια ειναι street-legal?

Δεν είναι (προς το παρόν γιατί με την Caterham ποτέ δεν ξέρεις).

Miata NA 1.6 1992

Bilstein Shocks/ Vogtland springs
Carbotech XP10 F/R
Toyo R888 195/50/15
Mythos/FM Frame Rails
    +    

Miata NA 1.8 1996

Tokico Shocks/ FM springs
Advanti Storm 15x8/ BFG Rival 205/50/15
Torsen
Mishimoto aluminum radiator
Boss Frog Clearview SH Rollbar
FM Frame Rails+Butterfly
RB Sways + Brace

January 17, 2011, 10:20:12 AMReply #1204

Offline xenos

« Reply #1204 on: January 17, 2011, 10:20:12 AM »
Γιαννη(Gianic)...Υπαρχουν αυτοι που εχουν το μιατα γιατι το γουσταρουν και αυτοι που εχουν το μιατα γιατι δυστυχως δε μπορουν να αγορασουν το πουλμουρ αμαξι με τα δερματα απο κρικρι και βοειδοπ..τσες και τα περιτεχνα οικοσηματα και τις βαρυσημαντες ιστοριες.

Γιώργο, δεν μπορείς:

1ον να ξέρεις πόσο γουστάρει ο καθένας το μιάτα του (δεν σημαίνει ότι δεν το αγαπά αν δεν ισοπεδώνει τα πάντα)
2ον να ξέρεις τα οικονομικά του καθενός

Ενδεικτικα ... η 911 του 1972 με αντιστοιχης χρονολογιας ΒΜW 2002 και Lancia Fulvia 5D 2.0, απλα δεν ακολουθουσε σε στροφες και απo θεμα αισθησης ,τιμονι -φρενα-κρατημα  ,ηταν πολυ μακρυα πισω.
Ετσι τουλαχιστον ακουγα να λενε ο πατερας μου με το θειο μου που την ιδια περιοδο ειχαν και τα τρια αυτοκινητα και δεν ειχαν κομπλεξ ωστε να κατηγορουν την ακριβη πορσε.
Εν ολιγοις αυτο που λες δε μου κανει εντυπωση και το πιστευω. ;)

Ενδεικτικά με ποιο πόρσε θα μπορούσες να συγκρίνεις το μιάτα σήμερα? Μάλλον με κανένα.
Προτείνω για άλλη μια φορά να το σταματήσουμε κάπου εδώ γιατί θα αρχίσει ο καθένας μας το μακρύ του και το κοντό του!  ;)
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

January 17, 2011, 10:47:46 AMReply #1205

Offline george 1323

« Reply #1205 on: January 17, 2011, 10:47:46 AM »
θα συμφωνησω με τον Ξενο...το να προσπαθεις να συγκρινεις ενα πορσε με ενα μιατα σαν αυτ/το γενικα,μοιαζει βλακεια... :btp:εχω φιλο με μιατα τουρμπισμενο κ φιλο με boxter s....καμια σχεση το ενα με το αλλο,τι να λεμε τωρα αρλουμπες? :btp:

January 17, 2011, 11:15:11 AMReply #1206

Offline Ξάδελφος

« Reply #1206 on: January 17, 2011, 11:15:11 AM »
Γιαννη(Gianic)...Υπαρχουν αυτοι που εχουν το μιατα γιατι το γουσταρουν και αυτοι που εχουν το μιατα γιατι δυστυχως δε μπορουν να αγορασουν το πουλμουρ αμαξι με τα δερματα απο κρικρι και βοειδοπ..τσες και τα περιτεχνα οικοσηματα και τις βαρυσημαντες ιστοριες.

Γιώργο, δεν μπορείς:

1ον να ξέρεις πόσο γουστάρει ο καθένας το μιάτα του (δεν σημαίνει ότι δεν το αγαπά αν δεν ισοπεδώνει τα πάντα)
2ον να ξέρεις τα οικονομικά του καθενός

Ενδεικτικα ... η 911 του 1972 με αντιστοιχης χρονολογιας ΒΜW 2002 και Lancia Fulvia 5D 2.0, απλα δεν ακολουθουσε σε στροφες και απo θεμα αισθησης ,τιμονι -φρενα-κρατημα  ,ηταν πολυ μακρυα πισω.
Ετσι τουλαχιστον ακουγα να λενε ο πατερας μου με το θειο μου που την ιδια περιοδο ειχαν και τα τρια αυτοκινητα και δεν ειχαν κομπλεξ ωστε να κατηγορουν την ακριβη πορσε.

Ενδεικτικά με ποιο πόρσε θα μπορούσες να συγκρίνεις το μιάτα σήμερα? Μάλλον με κανένα.
Προτείνω για άλλη μια φορά να το σταματήσουμε κάπου εδώ γιατί θα αρχίσει ο καθένας μας το μακρύ του και το κοντό του!  ;)
Ξενο μηπως δεν κατανοεις πραγματα ή κανεις οτι δεν καταλαβαινεις.

Ανεφερα ιδιας χρονολογιας πορσε -bmw -Λαντσια.Τα δυο πρωτα τα ειχε ο πατερας μου το τριτο ο θειος μου,την ιδια περιοδο.
Με βαση αυτο ,εγραψα οτι οπως εκεινη τοτε την πολυ ακριβοτερη πορσε δεν την βρισκαν καλυτερη ,μ αυτο το σκεπτικο δε μου κανει εντυπωση αν του gianic ο ισχυρισμος εχει βαση.
Εγω τουλαχιστον εχω κριτικη ικανοτητα και δεν υιοθετω οτι ακριβο για καλο.
Αν σε ενα χιουνται κουπε,βαζαν σημα λοτους (δεν ειναι η πρωτη φορα που η λοτους θα εκανε κατι αναλογο) πολυ θα ταν αυτοι που θα προσκυνουσαν και θα τους πεφταν τα "σαγονια".

Οσον αφορα τα οικονομικα και το ποσο αρεσει του καθενος εσυ το ξερεις?.

Δεν αναφερθηκα προσωπικα σε καποιον.
Εγω εχω τα κοτσια οταν αναφερομαι σε καποιον να αναφερομαι με το ονομα του και οχι γυρω γυρω.
Χεστηκα στην τελικη ποιος αγαπα και ποιος οχι το μιατα του.Η αποψη μου δεν αλλαζει.

Τελος δε θα μου πεις εσυ ποτε θα σταματησω να λεω τη γνωμη μου ποτε θα κοψω τη συζητηση.
Παιδονομο και κηδεμονα που θα μου επιβαλει ποτε θα μιλησω και πια γνωμη θα εκφρασω δεν ειχα και δεν ανεχτηκα ποτε στα 33χρονια μου.
Δες το λιγο αυτο και σκεψου αν πρεπει να το κανεις..
Αν σου εγινα αγενης, συγγνωμη αλλα με προκαλεις.

January 17, 2011, 11:25:26 AMReply #1207

Offline Ξάδελφος

« Reply #1207 on: January 17, 2011, 11:25:26 AM »
θα συμφωνησω με τον Ξενο...το να προσπαθεις να συγκρινεις ενα πορσε με ενα μιατα σαν αυτ/το γενικα,μοιαζει βλακεια... :btp:εχω φιλο με μιατα τουρμπισμενο κ φιλο με boxter s....καμια σχεση το ενα με το αλλο,τι να λεμε τωρα αρλουμπες? :btp:
Toυ gianic o φιλος που ειχε μιατα τουμπανιασμενο και τωρα εχει πορσε λεει τ αντιθετο.
Ποιον να πιστεψεις?. :????:

January 17, 2011, 11:28:06 AMReply #1208

Offline leonidas11b

• pure velocity
  • Total likes: 1
  • If you can't drift with 90ps,900ps can't help you.
« Reply #1208 on: January 17, 2011, 11:28:06 AM »
Δεν υπαρχει λογος να δημιουργειται ενταση σε μια συζητηση που δεν εχουν ολοι την ιδια αποψη!
 :btp:

miata NBFL 1.6
4.7 FGR
Torsen LSD
Coilover

January 17, 2011, 11:39:32 AMReply #1209

Offline xenos

« Reply #1209 on: January 17, 2011, 11:39:32 AM »
Ανεφερα ιδιας χρονολογιας πορσε -bmw -Λαντσια.Τα δυο πρωτα τα ειχε ο πατερας μου το τριτο ο θειος μου,την ιδια περιοδο.
Με βαση αυτο ,εγραψα οτι οπως εκεινη τοτε την πολυ ακριβοτερη πορσε δεν την βρισκαν καλυτερη ,μ αυτο το σκεπτικο δε μου κανει εντυπωση αν του gianic ο ισχυρισμος εχει βαση.
Εγω τουλαχιστον εχω κριτικη ικανοτητα και δεν υιοθετω οτι ακριβο για καλο.
Αν σε ενα χιουνται κουπε,βαζαν σημα λοτους (δεν ειναι η πρωτη φορα που η λοτους θα εκανε κατι αναλογο) πολυ θα ταν αυτοι που θα προσκυνουσαν και θα τους πεφταν τα "σαγονια".

Θα παραθέσω πάλι τι έγραψα (γιατί δεν είμαι 60+ χρονών να έχω άποψη για κάτι υπήρξε πολλά χρόνια πριν σε παραγωγή):

Τελος δε θα μου πεις εσυ ποτε θα σταματησω να λεω τη γνωμη μου ποτε θα κοψω τη συζητηση.
Παιδονομο και κηδεμονα που θα μου επιβαλει ποτε θα μιλησω και πια γνωμη θα εκφρασω δεν ειχα και δεν ανεχτηκα ποτε στα 33χρονια μου.
Δες το λιγο αυτο και σκεψου αν πρεπει να το κανεις..
Αν σου εγινα αγενης, συγγνωμη αλλα με προκαλεις.

Γιώργο πάλι αρπάζεσαι χωρίς λόγο. Σιγά μην σου έβαλα και φίμωτρο.  ;) Ξαναδιάβασε:

Προτείνω..............

Βλέπεις πουθενά να σου επιβάλλω κάτι?  :????:

Καλό χρυσό το μιάτα αλλά ΓΙΑ ΜΕΝΑ (προλαβαίνω τον Γιώργο) δεν μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ τους. οβερ εντ άουτ!  :)
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

January 17, 2011, 11:41:02 AMReply #1210

Offline george 1323

« Reply #1210 on: January 17, 2011, 11:41:02 AM »
Toυ gianic o φιλος που ειχε μιατα τουμπανιασμενο και τωρα εχει πορσε λεει τ αντιθετο.
Ποιον να πιστεψεις?. :????:

Ε ασ το δωσει τοτε να ξαναπαρει μιατα....ρε συ γιωργο εγω δεν παθιαζομαι κ στα 34 χρονια μου εχω μαθει να λεω αυτο που βλεπω χωρις να με νοιαζει κ αν θα γινω κακος,εχω μπει απειρες φορες κ στα δυο αυτ/τα κ εχω την αποψη μου... :police:κ ξαναλεω,ουτε σε φρενα ηταν ιδιο,ουτε σε γκαζια,ουτε σε ανεση,ουτε σε θορυβο,ουτε σε κρατημα(να προσθεσω οτι ειχε ηλεκτρονικη αναρτηση το πορσε)...που αλλου να το συγκρινω στα φωτα?(κ εκει δηλαδη καλυτερο ηταν το πορσε)... :????:

January 17, 2011, 11:56:09 AMReply #1211

Offline Ξάδελφος

« Reply #1211 on: January 17, 2011, 11:56:09 AM »
.
.
.

Aυτη ηταν η θεση μου λιγα ποστ ποιο πανω.Που το παραλογο?.

@ Xeno Σορρυ Ξενοφων αλλη φορα θα βαλω πιπερι στη γλωσσα που ειπα κακο για ακριβη μαρκα.
Δεν υπαρχει θεμα εντασης.Κουβεντα κανουμε.Αν την καναμε απο κοντα με φραππε στο χερι δε θα υπηρχε καν θεμα παρεξηγησης και θα μιλουσαμε και χειροτερα.
Δεν ειναι αναγκη να παρεξηγουμαστε απ  το γραπτο λογο.Το χω ξαναπει.

January 17, 2011, 12:01:51 PMReply #1212

Offline Ξάδελφος

« Reply #1212 on: January 17, 2011, 12:01:51 PM »

Ε ασ το δωσει τοτε να ξαναπαρει μιατα....ρε συ γιωργο εγω δεν παθιαζομαι κ στα 34 χρονια μου εχω μαθει να λεω αυτο που βλεπω χωρις να με νοιαζει κ αν θα γινω κακος,εχω μπει απειρες φορες κ στα δυο αυτ/τα κ εχω την αποψη μου... :police:κ ξαναλεω,ουτε σε φρενα ηταν ιδιο,ουτε σε γκαζια,ουτε σε ανεση,ουτε σε θορυβο,ουτε σε κρατημα(να προσθεσω οτι ειχε ηλεκτρονικη αναρτηση το πορσε)...που αλλου να το συγκρινω στα φωτα?(κ εκει δηλαδη καλυτερο ηταν το πορσε)... :????:

Βρε ας το κανει και σουπα να το φαει,το θεμα ξεκινησε απο το αν το μιατα αντεχει παραπανω ιπποδυναμη και αρχισε να γινεται συκριση μεταξυ βελτιωμενου μιατα στα 300+ και εργοστασιακης πορσε.
Tεσπα.
(Το πρωτο  Boxter δεν ειχε καλα φωτα (auto moto und sport))

January 17, 2011, 12:09:33 PMReply #1213

Offline george 1323

« Reply #1213 on: January 17, 2011, 12:09:33 PM »

Βρε ας το κανει και σουπα να το φαει,το θεμα ξεκινησε απο το αν το μιατα αντεχει παραπανω ιπποδυναμη και αρχισε να γινεται συκριση μεταξυ βελτιωμενου μιατα στα 300+ και εργοστασιακης πορσε.
Tεσπα.
(Το πρωτο  Boxter δεν ειχε καλα φωτα (auto moto und sport))
για να γινει ενα μιατα 300 αλογα κ να ειναι ολοκληρωμενο αυτ/το,(φρενα αναλογα-κρατηματα αναλογα-λαστιχα αναλογα-δεσιματα αναλογα-σασμαν-διαφορικα-βασεις-κ καμια 100αρια πραγματα ακομα)θελει παααααααρα πολλα λεφτα να ριξεις....κ βλεπουμε.Εκτος κ αν η μαζντα ειπε να το φτιαξει το αυτ/το αυτ/το για 300αλογα κ στο τελος μπερδευτηκε κ εβαλε μοτερ με 116.... :zalistika:

January 17, 2011, 12:38:06 PMReply #1214

Offline heras

« Reply #1214 on: January 17, 2011, 12:38:06 PM »
Κ να γινει αυτο...δηλ mx5 με 300+ αλογα(+ φρενα, αναρτησεις,δεσιματα κ ο,τι αλλο φανταζεστε)....ειναι ιδια με της porsche η ακαμψια του σασι????  :zalistika: Μονο αυτο σκεφτειτε...K φυσικα αυτο δεν παιρνει καμια βελτιωση

Εγω παντως αν κ ειμαι πολυ ικανοπιημενος απ το κρατημα του αυτοκινητου, ειναι ορισμενες φορες που αισθανομαι οτι οδηγω καρυδοτσουφλο (ειδικα στα πολλα χλμ). Εκει ακριβως το porsche δειχνει γιατι κοστιζει καποιες δεκαδες χιλιαδες ευρω πανω απο το mx5
ΜΚ 1,5