Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]  (Read 237896 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

August 06, 2010, 08:44:43 AMReply #585

Offline pooru ni san

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]
« Reply #585 on: August 06, 2010, 08:44:43 AM »
Γενικά είμαι υπέρ του να κυκλοφορούν ιστορικά μοντέλα με κλασική και ταυτόχρονα σύγχρονη σχεδίαση. (π.χ. Mustang, GT40, Challenger κλπ) Ειδικά για ορισμένα θρυλικά ονόματα με ιστορία θα έλεγα ότι επιβάλλεται αρκεί το νέο μοντέλο να είναι πιστό στο concept και την ιστορία του αυθεντικού.

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες όμως.  :(
Υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά, αυτή της απλής αναφοράς στο αρχέτυπο και όχι η πιστή επανακυκλοφορία του όπως τα MINI και Beetle. Η BMW τα πήγε και συνεχίζει να τα πηγαίνει θαυμάσια καθώς κατασκεύασε ένα ικανότατο αυτοκίνητο και με το περιτύλιγμα του Μini κατάφερε να τιμήσει στο έπακρο τον πρόγονο. Καμία σχέση δηλαδή με το (αν και όχι άσχημο) αστείο κατασκευαστικώς και τραγικό "νέο σκαραβαίο".

August 06, 2010, 09:01:54 PMReply #586

Offline george1.8

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]
« Reply #586 on: August 06, 2010, 09:01:54 PM »
Αν το βγάλουνε ποτέ στην παραγωγή θα κάψει πολλές καρδιές....Φοβερό σουλουπι...

ΝC Mid 1.8 Brilliant Black...

August 06, 2010, 09:15:19 PMReply #587

Offline lok502

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]
« Reply #587 on: August 06, 2010, 09:15:19 PM »
Σύμφωνα με το Autoexpress το αυτοκίνητο είναι μοναδικό κομμάτι για κάποιον ζάμπλουτο. Το όνομα "Stratos" δεν ανήκει πλέον στην Lancia ή στο Group Fiat γιατί δεν το διεκδίκησαν μετά από μια συγκεκριμένη περίοδο (κάτι παρόμοιο έγινε με την Ford που πούλησε πριν χρόνια το όνομα GT40 για ελάχιστα δολλάρια και τώρα το νέο μοντέλο λέγεται "GT" σκέτο).

Πιθανώς το αυτοκίνητο να σχετίζεται με την Fenomenon που είχε ετοιμάσει ένα concept της Stratos. Πάντως καθότι οι φωτογραφίες είναι από την πίστα της Φίατ ενδεχομένως να υπάρχει ανάμιξη και ενδιαφέρον από την Φίατ. Μακάρι, έστω και σε περιορισμένα νούμερα.

http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/255454/lancia_stratos_returns.html

Miata NA 1.6 1992

Bilstein Shocks/ Vogtland springs
Carbotech XP10 F/R
Toyo R888 195/50/15
Mythos/FM Frame Rails
    +    

Miata NA 1.8 1996

Tokico Shocks/ FM springs
Advanti Storm 15x8/ BFG Rival 205/50/15
Torsen
Mishimoto aluminum radiator
Boss Frog Clearview SH Rollbar
FM Frame Rails+Butterfly
RB Sways + Brace

August 06, 2010, 10:45:23 PMReply #588

Offline Ξάδελφος

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]
« Reply #588 on: August 06, 2010, 10:45:23 PM »
Το GT40 λεγοταν ετσι γιατι απο το εδαφος μεχρι την οροφη ειχε 40 ιντσες υψος,μεταξυ αλλων το καινουργιο ειναι πολυ ψηλοτερο.
Το ονομα και το σχεδιο της "Stratos" ανηκει στον οικο Bertone και οχι σε καποια εταιρεια της Fiat ,το "Stratos" ηταν ,το χαιδευτικο ας πουμε, του ιδιου του Bertone.Τη Stratos τη σχεδιασε στα ιδια προτυπα και στις ιδιες βασεις με το X1/9 την ιδια εποχη που ειχε λιγο πριν σχεδιασει και τη Miura μαζι με τον Gaddini(μπορει να εκανα λαθος με την ορθογραφια).
Oσο εβγαλε το Gruppo Fiat την καινουργια  Lancia Fulvia αλλο τοσο θα βγαλει κι αυτο... :nono: δυστυχως.

August 06, 2010, 10:53:11 PMReply #589

Offline pooru ni san

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]
« Reply #589 on: August 06, 2010, 10:53:11 PM »
Το GT40 λεγοταν ετσι γιατι απο το εδαφος μεχρι την οροφη ειχε 40 ιντσες υψος,μεταξυ αλλων το καινουργιο ειναι πολυ ψηλοτερο.

Aυτό ισχύει και ένας λόγος που δε θα μπορούσε να υπάρχει πλέον ο αριθμός "40" στην ονομασία ήταν οτι το ύψος υπερέβαινε το νούμερο αυτό.
Όμως, ο πραγματικός λόγος είναι αυτός που ο lok502 ανάφερε (απ' όσο έχω διαβάσει και εγώ).

August 08, 2010, 11:49:07 PMReply #590

Offline bobbylouk

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]
« Reply #590 on: August 08, 2010, 11:49:07 PM »
θα χρειαστω τα φωτα σας στο θεμα..οσοι γνωριζουν δηλαδη....πολυ κοντινο μου προσωπο θελει να αγορασει αυτοκινητο...αν ξερετε κατι...αρνητικο η θετικο στοιχειο θα ημουν ευγνωμων,,,πχ αν ειναι ζημιαρικο απο την φυση του,αν εχει ακριβα ανταλακτικα και αν υπαρχουν κτλ....το αμαξι που του καρφωθηκε να παρει ειναι lotus elan 1.6 TURBO..η γνωστη προσθιοκινητη με τα διπλοφαναρα ανακλινομενα..μοντ 93-94 αν δεν κανω λαθος...τι ξερουμε για αυτην??? :-\.....ευχαριστω εκ των πρωτερων  :giveheart:

August 08, 2010, 11:59:12 PMReply #591

Offline Vidias

  • 300 km/h
  • *****
  • Posts: 856
  • Total likes: 418
  • Gender: Male
  • τα γουστα και τα λαθη,ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ...
Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]
« Reply #591 on: August 08, 2010, 11:59:12 PM »
bobby το μοτερ ειναι οντως 1.6 turbo και ηταν κατασκευης isuzu.απο οσο γνωριζω ηταν αρκετα αξιοπιστο...
τωρα ανταλακτικα για αυτα.......χμμμμμμμ
αναλωσιμα εννοειτε  οτι θα βρει...ειδη φανοποιειας ομως καθως πιστευω και μπροστινο η πισω συστημα αναρτησης λογικα θα ειναι αρκετα σπανια και τσουχτερα...οπως και τα εργατικα μαλλον...
NB SPORTY 7/2004

ENGINE: AutoExe Ram-Air Intake-AutoExe Spark Wires-Βoubis Reprofiled Cams-Koyo R-Core Radiator-Beatrush Cooling Panel-Maxim Works Header+Catalyst-Custom 57mm mid pipe-AutoExe back-box-IL Motorsport Engine Mounts.
TRANSMISSION: Exedy Flywheel-Custom 1.6 Clutch-T2 Torsen
WHEELS-TYRES-BRAKES: Enkei RPF1 15x8-Yokohama AD08R 205/50/15-Muteki lugs
SUSPENSION: Jamsport Revalved Oem Bilstein-AutoExe springs-H&R Sways-AutoExe front end links
BRACES: Frame Rails-AutoExe front+rear strut braces-Kenauto Rear Frame-Arrow in Fenders-AutoExe Front Member-Beatrush P.P.F-Hoods.gr Rollbar
INTERIOR: Thermo-Insulated Cabin-Roadster 6 O'clock Cluster-Scuff Plates-Trunk Carpet-OEM Red Stiched Steering Wheel-Handbrake-AutoExe Red Stitched Knob-IL Motorsport Pedal Set-Kenwood 2Din Head Unit .
EXTERIOR: RS Factory Stage Replica Front Lip-Clear Reflectors-Side Repeaters-Black Painted Brake Calipers.

August 09, 2010, 01:22:54 AMReply #592

Offline pooru ni san

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]
« Reply #592 on: August 09, 2010, 01:22:54 AM »
ειδη φανοποιειας ομως καθως πιστευω και μπροστινο η πισω συστημα αναρτησης λογικα θα ειναι αρκετα σπανια και τσουχτερα...οπως και τα εργατικα μαλλον...

Aκόμη και της έκδοσης της ΚΙΑ να θέλει να βρει ανταλλακτικά, πάλι δύσκολα πιστεύω πως θα βρει.
Δυστυχώς δεν γνωρίζω αν συνεχίζει να διαθέτει ανταλλακτικά η επίσημη αντιπροσωπεία.
 

August 09, 2010, 08:53:58 AMReply #593

Offline Ξάδελφος

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]
« Reply #593 on: August 09, 2010, 08:53:58 AM »
θα χρειαστω τα φωτα σας στο θεμα..οσοι γνωριζουν δηλαδη....πολυ κοντινο μου προσωπο θελει να αγορασει αυτοκινητο...αν ξερετε κατι...αρνητικο η θετικο στοιχειο θα ημουν ευγνωμων,,,πχ αν ειναι ζημιαρικο απο την φυση του,αν εχει ακριβα ανταλακτικα και αν υπαρχουν κτλ....το αμαξι που του καρφωθηκε να παρει ειναι lotus elan 1.6 TURBO..η γνωστη προσθιοκινητη με τα διπλοφαναρα ανακλινομενα..μοντ 93-94 αν δεν κανω λαθος...τι ξερουμε για αυτην??? :-\.....ευχαριστω εκ των πρωτερων  :giveheart:

Το κακο  με τα ακριβα αυτοκινητα οταν πεσει η τιμη τους ειναι οτι στη συντηρηση και στο κοστος χρησης παραμενουν πανακριβα.Γνωμη μου ειναι οτι αν αυτο τ αμαξι δεν εχεις τα αναλογα χρηματα να τ αγορασεις αν υπηρχε καινουργιο καλυτερα να μην το κοιτας μεταχειρισμενο γιατι θα σε βγαλει απ το παραθυρο.
Ζημιαρικο δεν ειναι καθολου .η μυθικη Lotus κατω απ το καπο(αλλα και σε αλλα μηχανικα μερη) , βαζοντας το πιο μυθικο ονομα isuzu ελυσε πριν καν εμφανιστουν τα οποια προβληματα αξιοπιστιας.
Ειναι πολυ καλα ζυγισμενο αμαξι,γρηγορο και ακριβεστατο στους χειρισμους του με εξαιρετικο κρατημα.Τριζει κανει δειχνει και ειναι γι αυτους που πραγματικα το γουσταρουν.
Στην καροτσα παιζει αρκετο fiberglass.
Σε βαζει σε περιπετειες ενα τετοιο αυτοκινητο.Αν εχει τα χρηματα να διαθετεις ειναι ευχαριστες περιπετειες αν οχι ...δυσαρεστες.

August 09, 2010, 05:35:20 PMReply #594

Offline bobbylouk

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]
« Reply #594 on: August 09, 2010, 05:35:20 PM »
παιδια να σας ευχαριστησω για το ενδιαφερον και την ανταποκριση στο ερωτημα μου..βρηκα ανθρωπο που εχει το συγκεκριμενο αμαξι και ειναι οπως ακριβως τα λεμε τα πραγματα...δυστυχως... :nod:.....οποτε ειναι παρακινδυνευμενο...παντως πολυ ομορφο αμαξι...τρεξανε τα σαλια μου..... :clap:

August 10, 2010, 09:47:56 PMReply #595

Offline simkoz

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]
« Reply #595 on: August 10, 2010, 09:47:56 PM »
Πείτε ότι θέλετε, πείτε με κολλημένο, αλλά προτιμώ το ΜΧ από την συγκεκριμένη Lotus. Την έχει φίλος και βγάζει ασφάλεια μόνο για 6 μήνες τον χρόνο, τον χειμώνα την κλειδώνει. Σέρβις σίγουρα πανάκριβο.
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

August 10, 2010, 09:54:14 PMReply #596

Offline Liakos

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]
« Reply #596 on: August 10, 2010, 09:54:14 PM »
Ασχημη κ προσθιοκινητη...Μπλιαχ...Ποτε δε μαρεσε κ ας εχει το σημα της Lotus.

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines


August 10, 2010, 10:42:10 PMReply #597

Offline Ξάδελφος

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]
« Reply #597 on: August 10, 2010, 10:42:10 PM »
ΜΧ5 και η συγκεκριμενη Lotus ειναι διαφορετικα αυτοκινητα. Παραμενει ενα πολυ καλο ,δυνατο προσθιοκινητο με αριστο πατημα στο δρομο.Αν δε μ ενδιεφερε η πισω κινηση κι ηθελα διθεσιο ξεσκεπαστο σιγουρα θα το κοιτουσα.... Τη βρισκω πανεμορφα ασχημη και χεστηκα για το σημα της Lotus και το πρεστιζ που αυτο εχει μιας και στην ουσια μονο ακριβο κοστος συντηρησης αποφερει.

August 11, 2010, 12:06:54 AMReply #598

Offline bobbylouk

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]
« Reply #598 on: August 11, 2010, 12:06:54 AM »
παιδια συμφωνω μαζι σας..γιαυτο και ψηνω το συγκεκριμενο ατομο για μιατα τωρα... :nod:....

August 11, 2010, 03:17:14 AMReply #599

Offline NastyCloud

Re: Συζήτηση περί άλλων αυτοκινήτων [#2]
« Reply #599 on: August 11, 2010, 03:17:14 AM »
Είχα την τιμή να οδηγώ ένα S5 όλο το σαββατοκύριακο στην χαλκιδική. Απλά δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που έζησα.... Να μιλήσω για τις επιταχύνσεις, για την ακαμψία στις στροφές, για την οδηγική άνεση? Το αυτοκίνητο αυτό ήταν ένα απο τα ποιο άνετα που έχω οδηγήσει. Αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η ευκολία να παίρνει στροφές σχεδόν πέταλο με ταχύτητες τις τάξης των 110 με 130 χωρίς να αισθάνεσαι ούτε ένα δευτερόλεπτο την αίσθηση του φόβου μήπως φύγει απο τον δρόμο. ο v8 των 4200 κυβικών με το αμάξομα "τρένο", και η τετρακίνηση 50/50 που διέθετε έκανε την κάθε στροφή ευθεία! Δεν μιλάω για εκκινήσεις και τελικές.... για τους γνώστες της χαλκιδικής, στην διαδρομή καλλιθέα - παλιούρι τα 250 τα πιάσαμε αρκετές φορές χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Οι δε προσπεράσεις ήταν όλες τόσο ξεκούραστες και με τέτοια ζωντάνια του αυτοκινήτου που όσο κοντά καινα έβλεπες το απέναντι αυτοκίνητο δεν δίσταζες να προσπεράσεις. Τα 350 άλογα του ήταν ολοζώντανα και έδειχναν την υπεροχή τους σε κάθε σημείο.
Ένας φίλος ακόμα με το S3 το προηγούμενο 1600 κυβικα 225 αλογάκια αν θυμάμαι καλά, ήταν εξίσου καλά στον δρόμο αλλά τα ηλεκτρονικά του δεν τον βοηθούσαν τόσο καλά. Αυτό που παρατήρησα στο S5 ήταν ότι τα ηλεκτρονικά του δεν επέμβεναν τόσο πολύ, πράγμα που σου έδινε καλύτερη οδηγική απόκριση. Στην πραγματικότητα μπορει να έκαναν παπάδες τα ηλεκτρονικά του, αλλα απο την θέση του οδηγού αισθανόσουν οτι δεν υπήρχαν καν.

Ένα απο τα αρνητικά του ήταν ότι χρειάστηκε να γεμίσω το τεράστιο ρεζερβουάρ του 2 φορές μέσα στο σ/κ, πράγμα που δεν έκανε ο φίλος μου που ήταν με το μιατάκι μου.

Αυτός χάρηκε να κάνει donut, και τρελά μπαντιλίκια όπου έβρησκε και εγώ τρελή οδήγηση λες και ήμουν σε πίστα. Αυτός χάρηκε τον υπέροχο ουρανό με τα αστέρια, ενώ εγω το υπέρτατο ηχωσύστημα 16 ηχείων που διαθέτει.

Κερδισμένος του σ/κ? Το συμπέρασμα δικό σας.....