Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Αγορα αυτοκινητου που εχει παρακρατηση ιδιοκτησιας! HELP!!!  (Read 17503 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

October 24, 2009, 08:10:46 PM

Offline kakwkei

Παιδια καλησπερα! Οποιος-α μπορει να βοηθησει, θα ημουν υποχρεος!

Συζηταω αυτες τις μερες την ενδεχομενη αγορα ενος ΜΧ5 NC. Το συγκεκεριμενο αυτοκινητο, ο ιδιοκτητης του το χρωσταει σε τραπεζα γιατι τοχε παρει με δοσεις, κ θελει να το ξεπληρωσει με τα λεφτα της πωλησης. Δηλαδη, θελει με τα λεφτα που συμφωνησαμε για την αγορα του αυτοκινητου, να παμε να ξεπληρωσουμε το δανειο του στην τραπεζα ωστε να γινει αρση της κυριοτητας και να γινει η μεταβιβαση.

Ξερει κανεις τι συμβαινει σε αυτες τις περιπτωσεις και πως γινεται η διαδικασια αυτη?? Τι δικλιδες ασφαλειας εχω? Το εχει κανει κανενας?

Ευχαριστω πολυ παιδια εκ των προτερων!  :) :)

Elise S2? Sold....
and now what??

October 24, 2009, 08:18:10 PMReply #1

Offline option-D

Εγώ όταν είχα πάρει το δικό μου είχε παρακράτηση ΑΛΛΑ ήταν ήδη ξεχρεωμένο..
Εσύ μπορείς απλά να πας με τον ιδιοκτήτη του μελλοντικού σου (εύχομαι) αυτοκινήτου, να το ξεχρεώσετε μαζί και να σας δώσει επι τόπου η τράπεζα χαρτί ότι δεν χρωστάει πλέον και να γίνει η άρση στο υπουργείο.. Θα χρειστείτε επίσης χαρτί απο την αντιπροσωπεία που αγοράστηκε οτι δεν έχει πλέον δικαιώματα η τελευταία πάνω στο αμάξι..
Καλή επιτυχία και γρήγορα να το 'χεις δικό σου..
Κι επειδή ανέφερες κάτι για ασφάλεια, κάντε μια υπεύθυνη δήλωση για να μην του το ξεπληρώσεις κι εξαφανιστεί..
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

October 24, 2009, 08:19:02 PMReply #2

Offline stathis

εξοφλεις το αμαξι με καταθεση στο ονομα σου αλλα για λογαριασμο του ωστε να αποκτησει την κυριοτητα αυτός απο την τράπεζα (κατοπιν άρσης της παρακράτησης και της διαγραφης της σημειωσης της αρσης από την αδεια κυκλοφοριας) και κατοπιν να σου την μεταβιβασει

κρατησε το αποδεικτικο καταθεσης (σε περιπτωση που δεν εχεις υπογραψει καποιο προσυμφωνο πωλησης και μεταβιβασης)

October 24, 2009, 08:27:57 PMReply #3

Offline kakwkei

Ευχαριστω για τις ευχες σας! Μακαρι συντομα να γινει δικο μου!

Αυτο φοβαμαι κ εγω παιδια, μη του ξεπληρωσω το αμαξι στην τραπεζα κ εξαφανιστει. Τι μπορω να κανω για να ειμαι ασφαλης? Να κανει μια υπευθυνη δηλωση οτι του ξεπληρωνω το δανειο του αυτοκινητου για να κανουμε την μεταβιβαση στο ονομα μου?? Η κατι αλλο??
Elise S2? Sold....
and now what??

October 24, 2009, 08:30:12 PMReply #4

Offline stathis

προσυμφωνο και ισοποση μεταχρονολογημενη επιταγη (αν εχει μπλοκ) ως επιπλεον εξασφαλιση

υποψιαζομαι οτι θα υπογραφει πραξη εξοφλησης με την τραπεζα οπότε θα αναφερεται ρητα ο τροπος εξοφλησης δλδ η καταβολη εκ μερους σου (διευκρινισε το με την τραπεζα)
« Last Edit: October 24, 2009, 08:48:13 PM by stathis »

October 24, 2009, 08:32:07 PMReply #5

Offline kakwkei

μπλοκ αποκλειεται να εχει γιατι ειναι πιτσιρικας! προσυμφωνο? για πες περισσοτερες info πλς! Πως, που, τι γραφουμε, που γινεται?? κλπ!
Elise S2? Sold....
and now what??

October 24, 2009, 08:34:37 PMReply #6

Offline stathis

μπορει να μην μπορει ο ιδιος να εκδωσει επιταγη αλλα αλλος για λογαριασμο του (οποτε σιγουρα δεν σε πειραζει  :angel:)

ως προς το περιεχομενο του προσυμφωνου ως ιδιωτικου εγγραφου, συμβουλεψου καποιον (αλλο εκτος απο εμενα) δικηγορο ωστε να στο συνταξει

« Last Edit: October 24, 2009, 08:36:46 PM by stathis »

October 24, 2009, 08:39:59 PMReply #7

Offline kakwkei

Σταθη, με προσυμφωνο συνταγμενο απο δικηγορο (απο τη συμβολαιογραφο θεια μου για ακριβεια), αν το υπογραψουμε κ οι 2, ειμαι καλυμμενος 100% ??? Γιατι εστω οτι πληρωνω κατευθειαν το δανειο του κ γινει αρση παρακρατησης κυριοτητας, μετα δεν θα θελει καποιες μερες μεχρι να του δωσουν την αδεια που θα λεει οτι εγινε αρση, ωστε να παμε να κανουμε την μεταβιβαση? Μην μου την κανει κ εξαφανιστει τις μερες αυτες.
Elise S2? Sold....
and now what??

October 24, 2009, 08:44:22 PMReply #8

Offline stathis

100% εξασφαλισμενος (με την εννοια που φανταζομαι οτι το λες) δεν εισαι
αν δεν εμπιστευεσαι τον ιδιο βαλε τον πατερα του να υπογραψει ως εγγυητης στο προσυμφωνο

October 24, 2009, 08:55:17 PMReply #9

Offline option-D

Σίγουρο απο μέρους μου: καινούρια άδεια απο άρση παρακράτησης γίνεται αυθημερόν στο υπουργείο.. Εγώ περίμενα εκεί μισή ώρα και μου δώσαν την καινούρια..
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

October 24, 2009, 09:04:12 PMReply #10

Offline stathis

στο δια ταυτα

υπεγραψε ενα προσυμφωνο και βαλε καποιον να υπογραψει ως εγγυητης εκ μερους του ή να σου δωσει ισοποση μεταχρονολογημενη επιταγη ως εξασφαλιση εωσοτου ολοκληρωθει η μεταβιβαση και του την επιστρεφεις τοτε

παρ το με το καλο και μετα κανε παρουσιαση να το δουμε  :)

October 24, 2009, 09:17:48 PMReply #11

Offline kakwkei

Οποτε αν βγαινει επι τοπου στο υπουργειο η καινούρια άδεια απο άρση παρακράτησης, μπορω να παω μαζι του, να πληρωσουμε το χρεος στην τραπεζα, να παμε υπουργειο να βγει αδεια χωρις παρακρατηση κυριοτητας, κ μετα στο καπακι στα ΚΕΠ για μεταβιβαση, σωστα?? Αν γινεται αυθυμερον, θα νιωσω πολυ πιο ασφαλης!
Elise S2? Sold....
and now what??

October 24, 2009, 09:22:39 PMReply #12

Offline xenos

Εγώ θα κάνω τον δικηγόρο του  >:- . Δεν μπορεί αυτός ο άνθρωπος να παρει μια προκαταβολή από εσένα Κ να δανειστεί από τους γονείς/φίλους/συγγενείς του το ποσό που χρωστάει για μια μέρα?  :-\

EDIT:

λογικα δεν θα μπορει

να μεινουμε ONTOPIC

stathis
« Last Edit: October 24, 2009, 09:36:18 PM by stathis »
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

October 24, 2009, 10:01:59 PMReply #13

Offline kakwkei

Καμμια προσθετη επεξηγηση-συμβουλη???
Elise S2? Sold....
and now what??

October 25, 2009, 01:32:24 PMReply #14

Offline Neko

ΝΑ υπολογισεις οτι η αρση της παρακρατισης θελει τουλαχιστον 10 ημερες για να την παρει στα χερια του :oops:
Mazda nbfl 04 -blue matt aluminium 3m- japan racing 16x9 et10-205/45/16- ap1 air dam kit-flares-danelatos exaust-coilover Vmaxx-stuke splitters- spoiler lip Ground Zero-Ccr Works roll bar-Mevic carbon HT-ducktail carbon-DIY spoiler HT-sideskirts-